- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Google Pixel topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S9 és S9+
Kérlek olvasd át az összefoglalót, mielőtt a fórumban kérdeznél!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maxxy10
addikt
Kíváncsiságból felhívtam a Samsung Stars-t ( [link] ) , hogy mikor érkezik a pie a three-tol vásárolt telefonra és azt a meglepő választ kaptam, hogy amiket most dobnak ki pie updatek azok igazából kb még béták mert elég sok hiba van bennük de amikor márciusban jön a boltokba az S10 kb akkor fogják kidobni a végleges verziót three készülékekre szóval legalább két hónap várják türelmmel
Most, hogy ebből mi igaz azt nem tudom csak gondoltam megosztom
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Mr.Silkó #19885 üzenetére
Ez a beégés dolog stresszel, ez az egyik ok ami miatt igyekszem kerülni az OLED kijelzős telefonokat. Lehet esetleg beállítani valami gesztus vezérlést, hogy ne legyen mindig fekete alapon fehér ikonokkal a navigációs sáv?
Más: Fólia és tok téren milyen a felhozatal? Erre az ívelt oldalú kijelzőre mennyire nehéz fóliát ragasztani?
-
Cultus
tag
Reggel 6-kor töltöttem, most 19:17 van és egész napos használat mellett (hívás, face, mail) még mindig 52%-on van az aksi. Ez meglepően pozitív javulás pie alatt!
"Ha valakinek több boldog perce volt, mint ami fájt, az álljon elém, és árulja el a titkot, amit talált."
-
laci laci
addikt
válasz HawerKing #19888 üzenetére
Igen, emlékszünk. Akkor is ilyen vehemens voltál, aztán próbáltunk meggyőzni, hogy mit csinálj, de akkor nem sikerült. De most legalább sikerült.
Öregpapa :volt factory reset telepítés után?
[ Szerkesztve ]
Xiaomi mi3-4-5-6-8-pro8-9-9t-9tpro,mi note 10,10,10pro,redmi k30/4g,pocof2pro,mi 10 ultra,mi11 ultra,11pro,11t-pro,11 lite 5g,12x,12s
-
öregpapa
tag
Kérlek benneteket valaki segítsen, mit csinálok rosszul?Eddig rendben müködött az ujlenyomatos feloldás,de most,hogy feltettem az XEH-s piet nem sikerül beállítanom.Az a baj,hogy a megadott pin-t minden alkalommal kéri pedig a biztonságos indításnál is azt állítottam be,hogy ne kérje.
-
HawerKing
őstag
Nagyon szuper az uj android , nem győzök gyönyörködni és ámuldozni nekem android verzió soha enyire még nemtetszett, pedig az 1.5 óta (xperia x10) mindet használtam. Főleg ez a Samsungos ui valami gyönyörüen letisztult.
Amugy aki emlékszik rám a fórumból az tudja hogy mikor megvettem az S9et nemgyőztem szidni az uzemidot! Ma egész nap nyomkodtam s az istennek se akar lemerülni▂▃▅▇ Nothing Phone 1 - 11T - Tab S2 - Tab S3 ▇▅▃▂
-
Mr.Silkó
veterán
-
Mr.Silkó
veterán
válasz #42308056 #19880 üzenetére
2 dologban tér el a telenoros S9+:
• Egyrészt tudtommal nem kártyafüggetlen a mobil.
• Másrészt a szoftvere szolgáltatós, ami általában némileg lassabb szoftverfrissítési ütemet jelent, magyarán később kap meg egy Android főverziót vagy egy havi security patch-et, mint mondjuk a független ROM-mal, de persze ezen lehet ROM cserével változtatni.
Egyébiránt maga a mobil szinte tökéletes, nagyon gördülékeny és gyors a rendszer, a kamera mobilos szinten a legjobbak között van, a kijelző szintén (statikus tartalmak nélkül évekbe telik, mire esetleg beég), típushibák nemigen vannak szerencsére, ami eddig ismert, az szerepel az összefoglalóban.
[ Szerkesztve ]
-
Mr.Silkó
veterán
válasz Richard210 #19879 üzenetére
Ha a kártyákkal/szolgáltatóval nincs gond és egy esetleges gyári vissza sem segít, én bevinném szervizbe, hátha valami antenna hiba, vagy ilyesmi.
-
törölt tag
Üdv!
Két gyors kérdés:
Telenoros S9+ szenved komolyabb hátrányt a függetlenekhez képest?
Amúgy alapvetően mik a vélemények az S9+-ról? Kijelző beégés, kamera minőség, típushibák, ilyesmik érdekelnének.Telenornál XS előfizetéssel 160 körül jön ki, talán érdemes lenne beleugrani
-
Richard210
újonc
Erre esetleg valakinek lenne ötlete?
-
seefried
tag
Miért lett XEU csc kódom? Az XEH-t töltöttem le?
Xiaomi Mi 10T PRO, Samsung Galaxy S10 Black
-
Bathalsar
aktív tag
-
dvarw.mtl
tag
-
Darth11
aktív tag
válasz bodnara123_ #19859 üzenetére
Itt egy tök jó leírás, hogy hogy kell. Nem kell tőle félni, szög egyszerű.
-
seefried
tag
Sziasztok!
OEM feloldást be kell kapcsolni a fejlesztői beállításokban odinos telepítéskor?
KösziXiaomi Mi 10T PRO, Samsung Galaxy S10 Black
-
bodnara123_
csendes tag
Nekem a frissítés óta hangosabb a Clash Royal, meg az Angry Birds 2. Más játék nem lett "hangosabb". Más tapasztalt ilyet?
-
bodnara123_
csendes tag
Cache törlés hol van a beállításokban? Pie-ra frissítés után is érdemes megcsinálni? Beállítások nem módosulnak, mint a gyári visszaállításnál, ugye?
[ Szerkesztve ]
-
mSchumi87
senior tag
válasz HawerKing #19826 üzenetére
Pite DBTre jott meg eloszor. Nyugi lesz januari frissites is es lemerem fogadni a kovetkezo DBT frissites nem csak januari bizronsagot hoz hanem javitasokat. Termeszetes hogy a XEH januarit kapot hisz jo 2-3 hettel kesob is jott ki
Samsung Galaxy S24/ MacBook Pro 14" M1 Pro/ iPad mini 6
-
veterán
-
veterán
-
_Flood_
aktív tag
Mintha tényleg jobban bírná az aksi pie alatt, most járok 4 óra sot időnél és 44%-on vagyok. Pár dolgot azért hiányolok (vagy még nem jöttem rá hogyan kell), az oreo-hoz képest.
- Az osztott képernyő módban el lehetett menteni a két párosított alkalmazást parancsikonként, most erre nem tálalok lehetőséget.
- Az értesítési sávban nem jelenik meg a csökkentett adatforgalom ikonja, csak ha lehúzom a sávot. Ugyanez van a bluetooth-al is, bár ha csatlakozva van egy eszközhöz akkor azt jelzi.
- Még szokom a gesztus vezérlést, de arra nem látok megoldást, ha két alkalmazás között kell gyorsan váltanom. Ugye eddig csak kétszer meg kellett nyomni a futó alkalmazások gombot, de ezt sajnos gomb hiányában nem tudom megtenni. -
Bathalsar
aktív tag
válasz bigdigit #19845 üzenetére
Emiatt kezdtem el aggódni: Pro mode video recording is missing on Android Pie for the Galaxy S9/Note 9
-- Hű-ha! Mindig így kezdődik. Aztán majd jön a futás, meg a sikítás
-
csorbajeno
veterán
-
e-newsee
addikt
Nem tudom, a következő jelenség így jó-e, ahogy van, de szerintem elég logikátlan.
Be van kapcsolva a Világító szélek funkció úgy, hogy akkor csinálja, amikor a kijelző ki van kapcsolva.
Be van hozzá állítva többek közt az Óra, a Naptár, hogy azoknál működjön.
Továbbá az érintéses AOD is be van állítva.Na most, ha megszólal egy riasztás a fenti alkalmazásoktól kikapcsolt kijelzőnél (AOD sem látszik), akkor beindul a Világító szélek, majd amikor lejárt az ideje, akkor ott marad a sötét képernyő, mintha mi sem történt volna, az ébresztés meg zizeg tovább. Ha megérintem a kijelzőt, akkor megjelenik az AOD az adott értesítés ikonjával. És itt van a gond, hogy ahhoz, hogy az ébresztőt, vagy a naptár emlékeztetőt kikapcsoljam, fel kell oldanom a kijelzőt. De azt ugye rögtön ébredés után, amikor azt sem tudom, mi van, nem olyan egyszerű.
Ha azonban kétszer koppintok a Home gombra, miután abbamaradt a Világító szélek, akkor feloldás nélkül is ki tudom lőni az ébresztést/emlékeztetőt. Csak hát ugye azt a kis gombot kómásan, ébredés után kétszer megpiszkálni… Plusz, hiába van beállítva a világítás kékre, a naptár emlékeztető simán sárgán jelez. Pedig az adott naptár színe nem is sárga. Szóval kicsit furcsa nekem a működése, na.És amúgy ez a Világító szélek mi a nyavalyára jó? Mert, ha kicsit is perifériában van a telefon, és nappali világosság van, meg le vagyok némítva, akkor azt a pár másodpercet, amíg az világít, tuti, hogy nem veszem észre. Még ha úgy lehetne beállítani, mint az ébresztést, hogy amíg le nem okézod, addig nem hagyja abba… De így, hogy csak egyszer lejátsza, oszt annyi…
"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/
-
DaDa
senior tag
válasz dvarw.mtl #19836 üzenetére
pedig esküszöm a piték mindenhatójára, hogy előtte azt kérdezte, hol lehet az akku %-ot bekapcsolni. Utána eltűnt a poszt. Pedig nem szívtam semmit.
"A világ különleges és bonyolult, akárcsak egy pók hálója. Ha megérinted egy fonalát, remegése végigfut az összes többi szálon. Mi nemcsak megérintjük a hálót, hanem bele is szakítunk!" - Gerald Durrell
-
Bathalsar
aktív tag
Akinek XEH-s Pitéje van, kérem, nézze meg, hogy a videófelvételnél elérhető-e a professzionális mód.
-- Hű-ha! Mindig így kezdődik. Aztán majd jön a futás, meg a sikítás
-
Darth11
aktív tag
válasz IkszIpszilon #19828 üzenetére
Nálam ugyanilyen volt, akkumulátort és töltés vezérlőt cseréltek. Hétfőn délután vittem be a Köki termináli szervizbe és pénteken mentem érte, de valójában már szerdán kész volt, csak pont volt valami gebasz a informatikai rendszerükkel és nem tudták lezárni a javítást. Úgy volt két nap a javítás, hogy valamelyik alkatrészt rendelniük kellett, de arról már hétfő este kaptam is sms-t.
A szerviz idejére egy J5 2016-os telefont kaptam, mert csak az volt dual simes, de ha neked az nem feltétel, akkor van jobb is. Sajnos azt csak a szerviz tudja megmondani telefonon, hogy van e éppen csere telefonjuk.
Samsung weboldalán a chaten ki tudod kérni a szervizek telefonszámát, de kulcsold imára a kezed, hogy felvegyék, mert nehéz lesz. Esetleg bemehetsz egy szervizbe és ha épp nincs, akkor felírják a számod és hívnak, ha visznek vissza csere telefont.A dome glassra van garancia, ha szervizelés közben feljön, akkor cserélni fogják ott ahol vetted. Nem fogja senki sem megkérdezni, hogy mitől vált fel. Nekem kétszer is cserélték gond nélkül a westendben.
-
DaDa
senior tag
válasz HawerKing #19832 üzenetére
Beállítások - értesítések- állapotsor - akku. töltöttség megjelenítése be
"A világ különleges és bonyolult, akárcsak egy pók hálója. Ha megérinted egy fonalát, remegése végigfut az összes többi szálon. Mi nemcsak megérintjük a hálót, hanem bele is szakítunk!" - Gerald Durrell
-
HawerKing
őstag
Amikor megnyitjuk az alkalmazas valtot, ott megjelenik a futo alkalmazasok alatt 5darab alkalmazas ikon, ezek ugy latom random valtoznak. Lehet ezek listajat szerkeszteni illetve mi alapjan valtoznak??
[ Szerkesztve ]
▂▃▅▇ Nothing Phone 1 - 11T - Tab S2 - Tab S3 ▇▅▃▂
-
dkovizoli
addikt
Tényleg szép és érthető leírás. Annyit hozzátennék, mert ezzel sokan megjárták tavaly, amikor az 8-as széria ugyanígy megkapta az oreót. Ott is először a német jött ki. Mindenki rakta fel rögtön, majd utána tolták a factory resetet, benne a simmel és így mindenkinek XEH kódja lett. Aki nem nyomott utána fr-t és maradt az aktív csc DBT, azoknál nem is volt gond. De akinek XEH lett ott jöttek a gondok, hiába várták az OTA frissítést, nem kaptak. Akik a német után ugyanígy kb két héttel későbbi XEH romot rakták, azoknak pedig jött OTA. Tehát aki biztosra akar menni és magyar simet használ, az az XEH-t tegye fel, mert DBT romra csak akkor fog OTA frissítést kapni, ha az aktív CSC kódja is DBT!
[ Szerkesztve ]
-
IkszIpszilon
aktív tag
ilyeneket csinál a telefonom
szeretném garanciában cseréltetni az akkut,de több probléma is van ezzel kapcsolatban...egyrészt egy ideje a "most pont nincs cserekészülék" válasz fogad... másrészt minimum 2 hétről beszélnek a szervízelés időtartamát illetően...harmadrészt lehetséges opciónak tartják,hogy nem cserélik ki...negyedrészt a Samsung által feltett szintén garanciális 15ezer HUFba került dome glassra nem vállalnak garanciát...vajon a szervíz által elbaltázott dome glassal ha besétálok a westendbe ahol feltették,akkor mi fog történni ; ad igazolást a szakszervíz,hogy igen én baltáztam el és te meg cseréld ki ?Ti ilyen feltételek melett is válallnátok a szervízt?
Lehetséges, hogy a drasztikus akkuszázalékesések a hőmérséklet miatt következnek be?( régebbi telókkal sose volt ilyen gond szóval ez erős visszalépés volna)X.Y.
-
HawerKing
őstag
Azt mondtatok DBT re jonnek meg leghamarabb a frissitesek
DBTs Pite van fent de meg a decemberi biztonsagi javitassal, s nemis talal frisebbet pedig mar januar van , s mintha mar lenne is januari.. Akkor most mivan ?▂▃▅▇ Nothing Phone 1 - 11T - Tab S2 - Tab S3 ▇▅▃▂
-
TOZ
addikt
válasz bodnara123_ #19823 üzenetére
Ujrainditas utan mindig ker, biztonsagi okokbol.
-
bodnara123_
csendes tag
Másnak is kér újraindítás után PIN-t a telefon? Be van kapcsolva az inteligens azonosítás meg az ujjlenyomat. Eddig be volt kapcsolva a biztonságos indítás, akkor azért nem kért eddig.
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Fiuk,az melyik beállítás hogy ha az asztalra helyezett telefon fölött elhúzom a kezem akkor bekapcsol a képernyő?
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
e-newsee
addikt
válasz colonia #19817 üzenetére
Csak apkmirror-ról tudod letölteni, mert Asusra van korlátozva, de hibátlanul működik. Itt a link:
Asus Weather
Amúgy én az órából is az Asus félét használom. Nincs más oka, csak egyszerűen a k800i óta úgy megszoktam, hogy 8 perc a szundi, hogy nem tudtam megszokni a Samsungnál, hogy vagy 5 perc, vagy 10 perc.
Meg van növekvő hangerő. Bár az lehet, hogy agyáriban is van valahol, de a konkrét ébresztés beállításainál nem találom.[ Szerkesztve ]
"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/
-
JanR
addikt
Na jó, leültem gép elé, kicsit összeszedem jobban ezt a PIE telepítést S9/S9+ esetén.
Bocs, de nagyon zavart, hogy amit leírtam az ékezet nélkül van és sok benne a félregépelés, szóismétlés és a többi.A legfrissebb android GYORS letöltése SAMFIRM programmal:
1. Lépés: Letöltöd és telepíted a Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable Package (x86)-t, a Microsoft Visual C++ 2010 Redistributable Package (x86)-t, valamint a Microsoft .NET-keretrendszer 3.5-t.
2. Lépés: Ha ezekkel meg vagy, telepítsd fel a Samsung USB Driver-t, majd indítsd újra a számítógépet. Nem muszáj, de ajánlott.
3. Lépés: Töltsd le a SamFirm v0.3.6-os verzióját, majd tömörítsd ki.
4. Lépés: Rendszergazdai jogosultságokkal indítsd el a SamFIRM.exe-t. A Model rublikába S9 esetén SM-G960F, S9+ esetén pedig SM-G965F a beírandó szöveg! Region rublikába azt a régió kódot írd amit szeretnél. A magyar független rom-nak a kódja XEH. A többi kód az alábbi linken elérhető: [link].
4 + 1/2 Lépés: A Region rublika alatt pipáld be az "Auto" lehetőséget, majd klikk a Check Updates gombra.Ha mindent jól csináltál, akkor elindul a letöltés. Utána még egy darabig dolgozik majd (a PC erejétől függ meddig), CRC hibát keres a letöltött rom-ban. Ezek után pedig dekripteli a letöltött fájlt. Ha kész van, akkor tömörítsd ki, így fogsz kapni egy BL, AP, CP, HOMECSC és egy CSC fájlt. Ezek kellenek a telepítéshez!
ROM telepítése ODIN használatával:
1. Lépés: Letöltöd az Odin-t. A leírásban sajnos nem jó a link. Az alábbi linken eléred: [link] Jobb oldali részben ott van, hogy "Download Odin v3.13.1" - klikk rá és már jön is.
2. Lépés: Tömörítsd ki az Odin-t, majd rendszergazdai jogosultságokkal indítsd el.
3. Lépés: Állítsd a telefonod Download módba -> Először is kapcsold ki, majd a Bekapcsoló + Bixby + Hangerő LE gombok egyidejű megnyomásával eléred a kívánt menüt. Feltesz egy kérdést, hogy biztos ezt akarod-e, a hangerő FEL gombbal tovább mész, hogy igen, Te most bele akarod vinni a telefonod a rosszba
4. Lépés: A telefonod USB kábellal összekötöd a számítógépeddel, az Odin aonnal jelzi, hogy a kapcsolat létrejött és a bal oldali üres rublikában látod is, hogy azt írja "Added".
5. Lépés:Ezek után a BL, AP, CP és CSC fájlokat tallózd be Odin-ba. Az, hogy a HOME_CSC-t, vagy a sima CSC-t rakod be, ez egyéni döntés. (Sima SCS esetén a telefon csinál egy Factory Resetet-t, Home CSC esetén nem - de ettől függetlenül szerintem ajánlott a telepítés után nyomni egyet.
INFO: Az AP fájlal szeret dolgozni, teljesen normális, ha akár 2 percet is gondolkodik, nem kell aggódni emiatt!
6. Lépés: Rányomsz, hogy start, ~ 3 perc és a ROM feltelepül a telefonodra, az Odin pedig kiírja, hogy "PASS". Ez után újraindul a telefon és elkezdheted használni az új rendszered.Én Home_CSC-vel csináltam, majd nyomtam egy FR-t az egész után. A telefonom vodafone függő, a szoftverem pedig így lett XEH/XEH/XEH/VDH.
A telefon ettől nem lesz független, csak a szoftver ami rajta van, mentes lesz a szolgáltató által használt programoktól, valamint beállításoktól.
Semmilyen felelősséget nem vállalok a fent leírtakért! Én így csinálom évek óta, soha egyszer sem volt még vele baj, vagy probléma! Mielőtt az egésznek nekiállsz, a telefonod legyen feltöltve, vagy legalább 80%+ töltöttség.
[ Szerkesztve ]
-
colonia
aktív tag
Valaki használ olyan időjárás widget-et ami kiírja az ébresztés időpontját? Rá nézne, hogy a pontos beállított időt írja ki?
Nálam 5 perccel kevesebbet mutat kettő alkalmazásnál is a Pie frissítés óta. A képen 6 órára van beállítva az ébresztő. FR volt a frissítésnél.[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S23, Samsung Galaxy Watch6 Classic
-
e-newsee
addikt
-
gyarmatinic
tag
XEH úgy látom már januári sec. updattel jött ki elsőként(Izrael mellett)!
Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!
-
Darth11
aktív tag
válasz Donki Hóte #19806 üzenetére
Vagy 50 ezer Ft
-
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- hardverApró
! Tilos az FRP-lock témája, a warez, és az ezekkel kapcso-
latos segítségnyújtás továbbá a készülékfüggetlenítés nem hivatalos módon!
A Telekom gyári függetlenként értékesíti a készülékeket, míg a Telenornál és
a Vodafone-nál az aláírt hűségidő lejárta után az adott szolgáltatónál lehet
igényelni a hálózati zár feloldását.
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- Hibátlan Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titánium 98% ! 1 Hó Nemzetközi APPLE GaranciA
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest