- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- A karcsúság ára
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S6 Mielőtt felteszed a topikban a kérdésed, kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ákkk
addikt
Magyarországon csak a szolgáltatók adnak más garijegyet amit elfogadnak a számlával eggyüt. A hivatalos viszonteladók adnak kitöltött samsungos garanciajegyet is a számla mellé.És igy van 2 év garancia. És ezt kérik is a szervízbe.De a samsung ügyfélszolgálata biztos választ ad☺
-
Kékes525
félisten
SamFirm-mel: SamFirm - Samsung firmware downloader & checker Autora teszed és beírod a kívánt Region kódot, Check Update majd Download. A végén nyomsz egy Decrypt-et.
-
Kékes525
félisten
Milyen különbség van a két kamera között? Itt egyforma: Samsung Galaxy S6 Specifikációk, Samsung Galaxy S6 edge - felívelés, gól Specifikációk, Samsung Galaxy S6 vs S6 Edge: What's different?.
-
bounty123
őstag
-
sgeza
veterán
Én szerintem a legtisztább, ha személyesen viszed be, de ha ez problémás, akkor futár. Ami fontos, ahogy előttem is írták, írasd rá az átvételi papírra, hogy tökéletesen karcmentes állapotban adtad le (már ha így van persze)!
Egyéként két kollégámnak is ezt csinálja, ők is viszik gariztatni. Valahogy azt érzem, hogy a minőségre nem nagyon figyelt oda a Samsung, csak elkapkodta, hogy valami nagyon frankó specifikációjú telóval jöjjenek ki. Tudom, sokak (én is) meg vannak elégedve a telóval, de a környezetemben vizsgálva az előforduló hibákat, nem látom jónak az arányt...
-
Kékes525
félisten
T-mobil szerintem kizárva, mert az lassú. Nem ott javítják, hanem megvárnak egy kellő számú javítandó telefont és utána küldik a központi Samsung szervizbe. Szerintem a futár a leggyorsabb. Csak arra ügyelj, hogy minden dokumentálva legyen. Milyen állapotban adtad át a telefont és milyen papírokkal.
-
Kékes525
félisten
Hát azért így nem az igazi.
(#10872) spider80 + (#10875) bulikavagyok:
Én tegnap vabankot játszottam. Mielőtt frissítettem volna Smart Switchel a telefont, menteni próbáltam, azonban a mentés után amikor már minden kész volt a Smart Switch lefagyott. A feladatkezelő szerint a program nem válaszol. Újra telepítettem mindent, Samsung kábelt használtam hátlapi USB porttal (Windows 7 64-biten), de az ismételt driver Smart Switch telepítés után is a mentés befejeztével ismét lefagyott. Ezután jött a vabank. Ilyen előzmények után frissítettem a telefont. Tökéletesen csinált mindent. Azóta sincs semmi probléma, jónak látszik a rendszer, eddig úgy tűnik tovább javult az üzemidő és a memória kezelése is.
-
bounty123
őstag
Az jó, hogy több szabad ramot és kevesebb kilövést akarnak a legtöbben egyszerre, míg a kettő kicsit ellentmond egymásnak.
Részemről legyen akármilyen kevés a szabad ram, úgy kezelje a memóriát, hogy minél kevesebb program kilövéssel legyen gördülékeny a rendszer. Ha ehhez 2.9GB-ra van szüksége, akkor annyiból oldja meg, a szabad memória androidnál teljesen sokadlagos mérőszám, rossz windows-os beidegződés azt nézegetni.
-
w333
félisten
G3 telóm nem volt ... de G2 igen és én ezt tapasztaltam
A rendszer ugyan olyan gyors volt, csak a funkciók lettek sokkal rosszabbak !
Szerk.
A G4 egy nagyon jó telefon ezt nem vitatom, de majd mi lesz később ? amíg az Exynos a jövő évi csúcs telefonok között is dübörögni fog, addig a G4 (S808) már rég el lesz felejtve az újabb Snapi 820 miatt ... de hát ez a fejlődés (ezt be kell nyelni) szvsz. S6 hosszabb távra jobb
-
-
Kékes525
félisten
Itt azt írják igen: Odin Downloader
Itt pedig azt, hogy minden Windows verzión: Download Odin 3.09-3.10.6 latest version
-
w333
félisten
Hát nem tudom de szerintem az alkalmazások legalább 80% -a nem tud a memóriában maradni mert egyszerűen sz*rul vannak megírva
próbáld ki pl. a Zedge és Facebook alkalmazást és még nyiss meg 30 másik alkalmazást is, a Zedge és a Facebook nem fog újratöltődni, akkor ezt mivel magyarázzuk ?
De különben is köztudott hogy az Android 5.0.1, 5.0.2, 5.1 memóriakezelése elég siralmas ezért is vannak ilyen gondok, elvileg az 5.1.1 -ben már javítva lesz !
-
Kékes525
félisten
Az Android és a RAM – miért nem ajánlatos memóriakezelőt használni?
A lényeg: Az Android nem Windows!
"Használata Windows-on
A személyi számítógépeknek valódi multitaskingot kell biztosítaniuk, így a Windows egészen másképp dolgozik a gépünk memóriájával. Egy futó alkalmazás memóriát igényel, akkor is ha azt a tálcára tesszük, és ha több programot indítunk el, akkor előbb-utóbb elfogy a felhasználható RAM, aminek hatására az operációs rendszer úgynevezett swap file-okat (csere fájlokat) készít a merevlemezen, amelyekbe elhelyezi a RAM-ba már nem beférő adatokat.
Az Android és a RAM miért nem ajánlatos memóriakezelőt használni?
Ezeket visszatölti a memóriába, ha ott szabad hely keletkezik, és törli a HDD-ről. Ám a swap file-okból lassú az adatbetöltés, hiszen a merevlemez gyorsasága töredéke a RAM-nak. Ilyenkor a számítógépünk belassul, mi pedig megpróbáljuk bezárni a felesleges alkalmazásokat.
Használata Androidon
A Unix alapú rendszerek VMM-je (Virtual Memory Management) egyáltalán nem hasonlít a Windows-éhoz, az Android pedig ezekhez képest is másképp bánik a memóriával, így például a swap file-ok használata sem támogatott a rendszerben, viszont leállíthat olyan futó alkalmazást, amelyet éppen nem használ a felhasználó.
Egy olyan platformról van szó, amelynek futása során gyorsan és sűrűn váltunk alkalmazásokat, így ennek a tevékenységnek gyorsnak kell lennie. Ebből kifolyólag fontos, hogy a legtöbb adatot gyors elérésű memóriában tároljuk.
Persze ez a memória nem végtelen, így a rendszer saját memóriakezelője az éppen aktuális igénynek megfelelően szabadít fel helyet a RAM-ban, nem használt és nem fontos alkalmazások leállításával. Persze ha elindítunk egy játékot, ami több száz megabájt RAM-ot is igényelhet, nem fog kilőni mindent, hogy elérhető legyen a teljes mennyiség, csupán egy bizonyos szeletet kap, ám ennek működése számunkra nem fontos.
Vannak olyan folyamatok, amelyek futása elengedhetetlen, mint például a Google Services, vagy amelyek futása fontos akkor is, ha a programot éppen nem használjuk. Ilyenek például az e-mail kliensek, a csevegőszolgáltatások, vagy akár egy ébresztő, hiszen szeretnénk a bejövő üzeneteinkről értesítést kapni és a riasztás is fontos.
Tehát az Android rendszerben lévő szabad memória pocsékolásnak tekinthető, a rendszer optimális működése közben a memória 80-90%-át felhasználja, így marad hely új igényre is, és a lehető legtöbb adatot tartja gyors elérésű tárolóban. Nem kell izgulnunk azon, hogy mennyi RAM áll rendelkezésünkre, hagyjuk ezt a gondot az Androidra!"
-
w333
félisten
Nem értem megint ezt a hülyeséget ? 1. a RAM azért van hogy használja a telefon, 2. ha kell neki a szabad RAM majd csinál magának, 3 soha nem érezertem hogy kevés lenne vagy hogy lelassulna a telefon stb.
Különben tessék beballagni a Beállítások / alkalmazások / Futó és meglátod hogy kb. 1-1.2 GB a szabad RAM amit a belső takarító mutat az a gyorsítótárazott állapot !
(#2648) devil-k
Én használom megszokásból bár a belső takarító alkalmazás mindent megcsinál, a CCleanert már csak a telefon hőmérsékletét nézem vele
-
w333
félisten
Szerintem az S6 sokkal szebbek a színek, Note 4 kicsit fátyolos
De tegnap csináltunk összehasonlítást sötétben, Galaxy S6 vs Note 4 képek !
(#2283) leslien
Így van inkább az esti képeknél 1.9f vs 2.2f különbségek vannak !
Új hozzászólás Aktív témák
ma A dél-koreai gyártó csúcsmodellje hardveresen szinte minden eddigi okostelefont felülmúl, elképesztően jó lett a kijelző és a kamera, ám az üzemidő sajnos nem túl hosszú.
- Politika
- One mobilszolgáltatások
- Építő/felújító topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- PC Game Pass
- Autós topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Iphone 14 Pro Max 256GB Független mobiltelefon. OLVASS!
- IPHONE SE3 2022 64GB TÖKÉLETES ÁLLAPOT , NAGYON JÓ AKKU,GARANCIA, ÜZLETBŐL
- Eladó Apple IPhone 14 Black gyári független
- IPHONE SE3 2022 128GB TÖKÉLETES ÁLLAPOT , NAGYON JÓ AKKU,GARANCIA, ÜZLETBŐL
- Kopottas állapotban lévő Apple iPhone 14 256GB 84%-os akkuval kábellel, dobozzal, fekete színben
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E540 - i5-4GEN I 8GB I 128SSD I DVDRW I 15,6" FHD I CAM I W10 I Garancia
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest