- iPhone topik
- Mobil flották
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Qualcomm bemutatta a Snapdragon 7 Gen 4-et
- Magisk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S6 Mielőtt felteszed a topikban a kérdésed, kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KisBundi
őstag
Sziasztok! Sima S6 alig 1 éves és a kijelzője be van égve. Lehet emiatt garanciáztatni a készüléket? Telenoros a készülék.
-
-
csorbajeno
veterán
válasz
csabyka666 #28787 üzenetére
Én tavaly junius óta használok Védőfóliát, de mind a mai napig hibátlanul működik. Gondold meg a használatát, szerintem megéri, nekem már a kijelzőt is megmentette egyszer.
-
mldigital
tag
Sziasztok meg tudom nézni valamilyen kóddal,hogy a készülék független-e?
-
no more
veterán
"A My Knox nem telepíthető, mert az eszközre nem engedélyezett szoftver van telepítve". Ez mi?
-
ToBeY
nagyúr
válasz
csabyka666 #28789 üzenetére
Itt egy bemutató ezekről az edzett üveg fóliákról [link]
-
-
ToBeY
nagyúr
válasz
csabyka666 #28787 üzenetére
Nekem kb március óta van fent és még mindig tökéletes mindenhol.Ezek nem azok a vékony gagyi fóliák, amik régen voltak a telókon.
-
-
-
ToBeY
nagyúr
válasz
csabyka666 #28781 üzenetére
Egy normális üvegfólia felrakás szerintem nem rossz ötlet,sok mindentől megvédi a kijelzőt...pl egy Nillkin 9H
-
sgeza
veterán
válasz
csabyka666 #28783 üzenetére
Régebben volt, gondolom most is van. Soft reset egyébként talán hivatalosan.
Persze nem érhető el simán a felhasználónak, de van ilyen parancs. Custom romoknál be lehet általában állítani, hogy a kikapcs gombra legyen-e ilyen menüpont. -
-
sgeza
veterán
válasz
csabyka666 #28766 üzenetére
Még az is lehet, hogy megfagyott, és melegresetet nyomott, vagyis nem teljesen indult újra a telefon, csak magát az android rendszert indította újra. Amúgyis gyorsan bootol, de így végképp.
-
-
Ákkk
addikt
válasz
csabyka666 #28779 üzenetére
Nem ezt meg kell szokni vagy egy védőüvegfóliával lehet kb olyanra tompítani az érzékenységet.
-
Üdv!
Az S6 képernyőjének érzékenységén lehet állítani? Nem tudok vele olyan gyorsan gépelni, mint a Lumia 820-szal, mert annyira érzékeny a kijelző, hogy a bal hüvelykujjam állandóan leüt pár karaktert, pedig hozzá se ér...
-
ssgt1981
senior tag
FTP-n keresztül másoltam fel zenéket a telefonra. A problémám a következő: a fájlok látszanak a fájlkezelőben, de a zenelejátszó egyáltalán nem látja őket. A fájlok abban a mappában vannak ahol a többi zene is. Tudnátok erre valami megoldást?
-
Ákkk
addikt
válasz
csabyka666 #28774 üzenetére
A knox a telefon biztonsági rendszer chip szoftvere azt nem tudod és ne is akard a my knox csak egy alkalmazás ami a személyes és céges adataid védelmére fejlesztettek ha nám használod belépsz az áruháházba és saját alkalmazásaid közöl kikeresed és azon keresztül eltávolitod akkor semmit problémát nem okozhat a rendszerben.
-
Nem használom, nem is tervezem, hogy sandboxot csinálok a telefonból. Furcsa ez az irány, én nem látom értelmét, ettől persze még lehet hasznos. Hm, hogy letöröljem? Most nézem, van egy Knox meg egy My Knox. Előbbi nem, utóbbi viszont törölhető lenne. Nem ismerem a droidot, nem tudom, hogy ha törlöm ezeket az appokat, azzal nem ártok-e a rendszernek.
-
vallas
őstag
Sziasztok,
Az alkalmazás gombot, nem lehet valahogy a jobb szélről középre behelyezni, mint sok más droidos telónál valahogy?
Mindegyik gombot engedi áthelyezni, pl telefon, kontakt, de az alkalmazást a jobb szélről nem...thnx
-
Ákkk
addikt
válasz
Hát én ezzel nem foglalkoznék már megtörtént most használd ha másik esetben ezt csinálja akkor (tudod) kell ezt kideríteni.
A my knox-ot ha nem használod uninstaláld. -
-
Kékes525
félisten
válasz
Hát lehet, hogy az egyszeri elindítás miatt volt.
-
válasz
Kékes525 #28765 üzenetére
Na bumm. Tuti nem nyúltam bele, max ha egyszer elindítottam az első nap, de mivel fogalmam sem volt, mi ez, ki is léptem. Aggaszt a dolog... A telefon szerintem mégse indult újra, ahhoz túl gyorsan történtek a dolgok.
Mindegy, várok, meglátom, mi lesz.Fizikai hibát is kizárom, nem esett, nem ázott be a készülék.
-
Kékes525
félisten
válasz
csabyka666 #28764 üzenetére
Frissítés miatt nem kér pin kódot, ott más is volt.
-
-
Kékes525
félisten
válasz
csabyka666 #28762 üzenetére
Knox feladata az, hogy biztonságos, védett környezettet hozzon létre, amelyen belül kizárólag csak a jogos felhasználó tud változtatni. Samsung My KNOX-on belül található összes adat titkosított, így biztonságos és hatékony módszert nyújt a bizalmas e-mailek és alkalmazások eléréséhez. Ha valami beállítást változtatsz, akkor zárolja a készüléket és a kvázi a változás elfogadását a pin kódoddal kell megerősítened. My KNOX
-
-
-
Ákkk
addikt
válasz
csabyka666 #28754 üzenetére
Konkrétan a my knox-ot mire használod? Mert ott bármi beállítás változik pld mind most frissíteni akart akkor is ezt csinálja zárolja a készüléket.
-
Kékes525
félisten
válasz
csabyka666 #28756 üzenetére
Nem jár adatvesztéssel.
A kikapcsolás, újraindítás nem jár adatvesztéssel. A factory reset, más néven wipe data (magyarul gyári visszaállítás) jár adatvesztéssel.
-
válasz
Kékes525 #28755 üzenetére
Nem csináltam vele semmit igazából. Egy program került fel azóta, valami GardenVisions, barátnőm rakta fel, nem hinném, hogy az a baj. Hagyom egyelőre, aztán ha előjön ismét, akkor megcsinálom, amit mondtál.
Kikapcs + hangerő le, kikapcsolt telefon mellett, igaz? Ugye nem jár adatvesztéssel? -
Kékes525
félisten
válasz
csabyka666 #28754 üzenetére
Én nem tapasztaltam még ilyet. Szerintem nincs összefüggés a kettő között. Frissítetted? Van valami változás? Ha változatlanul rendetlenkedik, akkor wipe cache partition, talán használ.
-
Üdv!
Az előbb épp netrádiót hallgattam bluetooth-os hangszórón, és egyszercsak elhallgatott. Gondoltam bufferel, de amikor fél perc múlva se szólalt meg, ránéztem. PIN kódot kért a telefon. Igaz, már vagy 4 napja nem volt újraindítva, de mennyire normális, hogy egyszercsak így magától ezt csinálja?!
Amikor beírtam, jelezte, hogy a MyKnox meg a Waze frissíteni akar, nem tudom, ennek van-e köze hozzá...mindenesetre kicsit aggaszt a dolog.
Szerintetek?
-
-
sgeza
veterán
válasz
csabyka666 #28748 üzenetére
Jaja, hogy te konkrétan a telefonszám egyezőségre írtad. Félreértettem. Mondjuk legalább állítható lenne. Engem nem zavar, de egyébként szerintem nem baj, ha arra is keres, akár lehet ilyen eset is, amikor így egyszerűbb.
-
-
tome0001
senior tag
Sziasztok. S6-nál egy akksi csere mennyibe fáj (garanciális időn kívül) egy samsung szervízben körülbelül? Anyag és munkadíj együttes összegére gondolok...
-
sgeza
veterán
válasz
Kékes525 #28741 üzenetére
Akkor másképp fogalmazok: amit én használok (amit javasoltam), az pont ugyanezt tudja, tehát alternatívaként ajánlottam. Az ADB névből gondoltam (gondolom), hogy annál be kell lennie kapcsolva az ADB hibakeresésnek, amit általában az emberek nem kapcsolnak be (merthogy általában nem kell). Nekem nem bajlódás, de sokaknak az lehet, ezért gondoltam egyszerűbbnek az MTP-s megoldást.
(egyébként tudom, hogy TC plugin, nem arra írtam a bajlódást, hanem az ADB hibakeresésre)
-
Kékes525
félisten
"akkor nem kell az ADB hibakereséssel bajlódni."
Semmivel sem kell bajlódni. Ezzel kiegészítve a TC-ét, ami maximum 1 perc, úgy használod a telefonodat, mintha a számítógépeden egy újabb merev lemez lenne. Úgy másolsz oda vissza fájlokat, mint amikor az egyik merevlemezről a másikra másolsz. Mi ebben a bonyolult?
-
Kékes525
félisten
válasz
gaben1117 #28735 üzenetére
Értettem, hogy mit szeretnél. Total Commanderrel mindenhez hozzáférsz. Android ADB 7.6 Ezzel a TC-t kibővíted és mindent egy az egyben ki tudsz másolni PC-re, majd onnét vissza a másik telefonra. Látom vele a teljes alkalmazás könyvtáramat a telefonomon és ki is tudom másolni. Ezzel is tudod: MyPhoneExplorer 1.8.7 released
(#28738) sgeza: Nekem a mobilos tökéletes volt. Az S2-ről az hozott át az S6-ra.
-
sgeza
veterán
válasz
gaben1117 #28730 üzenetére
A Samsung Smart Switch semmire nem jó, szerintem felejtsd el! Vagyis kezeld a helyén: alkalmazásadatokat nem ment le, vagyis azzal nem tudod átvinni őket. Az adatok mozgatására sem javaslom, mert emlékeim szerint azt is hulladék módon oldja meg, egyszer kipróbáltam. Ha jól emlékszem, a képeknél nem tartja meg az eredeti könyvtárszerkezetet, és nem is biztos, hogy minden fájlt kiment, mert amit nem ismer, azzal nem foglalkozik. Ez utóbbi elég gáz.
A tárhelyről egy az egyben PC-vel másold át azokat a dolgokat, amik kellenek: képek, dokumentumok, stb.
Használd a Samsung és Google fiók mentéseket. Előbbivel sms-eket, híváslistát, ilyesmit tudsz menteni, utóbbival azokat, amik a google fiókodhoz vannak mentve. De ez csak részben ment alkalmazásadatokat. A többire használd a Helium Backupot, bár mindent ez sem fog tudni menteni. Ennél többet root nélkül nem tehetsz sajnos.
Olyan mentést nem fogsz tudni csinálni, amit az iPhone-nal tudnál, sajnos.
A viberre van egy mentési lehetőség, elég furmányos, de nem nagy szám. Viszont ha kezdő user vagy, akkor eléggé kínai lesz. Mindjárt előkeresem, és belinkelem.
Itt is van: viber mentés. Ijesztőnek tűnhet, ha még nem csináltál ilyet, de nem túl bonyolult. Ha nagyon fontos, akkor segítek benne.
-
sgeza
veterán
válasz
no more #28721 üzenetére
A kódkészlet miatt van, ahogy mások is írták. Egyébként nem a google-nek kell írni, hanem a Samsungnak, mert ez az ő tárcsázója (bár elképzelhető, hogy a gyári google sem kezeli, ezt nem tudom). Amúgy másik tárcsázóval működhet (régebben használtam a dialer one-t, az tudta), rengeteg van, ami értelmesebben kezeli. Pusztán annyi a lényeg, hogy magasról sz@rnak a magyarokra, illetve feltételezem más olyan népekre is, akiknek sajátos karaktereik vannak, és nem egy meghatározó nemzet, vagyis nem nagy a népessége, illetve a piaca.
Egyébként nem csak a régi készülékeknél használ több karaktert a speciális betűknél az sms, ez most is így van, ez nem változott. Ezeken a készülékeken is lehet állítani az üzenetkezelőben, hogy használjon-e unicode karakterkészletet avagy nem.
-
sgeza
veterán
válasz
csabyka666 #28722 üzenetére
Szerintem van értelme, pont ez a lényege, de persze attól még lehet, hogy neked így nem tetszik. Ha nagyon zavaró, akkor használhatsz másik tárcsázót, ahol mondjuk ez jobban konfigurálható.
-
gaben1117
senior tag
válasz
Kékes525 #28734 üzenetére
Az idézőjelben írt alkalmazás adatok azok a naptár és ilyesmik. A google fiókból pedig valóban le tudom tölteni az appokat, de az olyan mintha simán a nulláról telepíteném.
Megpróbálom pontosítani az igényt
: pl. Viber, bármilyen játék átköltöztetése minden mentett adattal (korábbi beszélgetések, mentett játékállások)
Azt szeretném elérni, mint pl. iPhone esetén, hogy egy másik telót megvéve onnan folytassam ahol az előzőn abbahagytam.
-
Kékes525
félisten
válasz
gaben1117 #28733 üzenetére
"Az alkalmazásadatok és a kezdőképernyő elrendezésének küldéséhez a Galaxy eszközt az M operációs rendszerre kell frissíteni (Galaxy S6 és újabb eszközök esetén)."
Magát az alkalmazásokat pedig a Google fiókodból automatikusan le tudod tölteni. Tehát gyakorlatilag arra is jó.
-
Kékes525
félisten
-
gaben1117
senior tag
Sziasztok!
Tudnátok ötletet, tippet adni hogyan tudnék egy Samsung A5 (2016)-ról a legkönnyebben átköltözni egy S6-ba?
Van olyan módszer, ami a képeken, videókon kívül az appokat beállítással együtt és sms-eket is át tudná költöztetni? (vagy ez csak akkor működhet ha típus azonos telóba cuccolok)
-
no more
veterán
válasz
csabyka666 #28723 üzenetére
de kinek kellene írnom, hogy ezt javítsák?
Google.
-
csorbajeno
veterán
válasz
no more #28721 üzenetére
Szerintem ez az unicode táblázattal lehet összefüggésben. Nem tudom, emlékeztek-e még a régi időkre, mikor hagyományos telefonokkal írtunk SMS-t. Ott az "é","í","ő" és "ű" betűknél nagyobbat ugrott a karakterszámláló, mint 1. Véleményem szerint nem egy karakternek érzékeli ezeket a rendszer és ezért nem let ezekre a betűkre keresni sem.
-
-
-
no more
veterán
válasz
csabyka666 #28718 üzenetére
Most megnéztem... Pető név ugye "7386" lenne T9-cel, amint megnyomom a végén a hatost eltűnik az ajánlásból a név. Érdekes. Ez szerintem gyári Android bug lehet...
-
-
L.L.
senior tag
válasz
Langsam #28715 üzenetére
Pedig nálad is kell működnie.
Példa: Szeretnéd kikeresni a Feri nevű névjegyet, akkor a tárcsázóban elkezded pötyögni a név betűinek sorrendjét, ami a számbillentyűknél van, itt elég egyszer lenyomni bármelyik alatta található betű kereséshez, a program automatikusan nézi a névjegyeidet, és az alapján ad találatokat,(tehát pl. a B betűhöz nem kell 2X megnyomni a 2 számbillentyűt, csak 1X.) Feri név esetén ez így néz ki: 3-3-7-4. Kati: 5-2-8-4. stb. -
Langsam
aktív tag
válasz
no more #28713 üzenetére
Bocs, egyszerűnek tűnik, de nálam nem működik.
Ha rányomok egyszer, akkor a számot hozza be, ha kétszer akkor a számot még egyszer, persze a kis ablakban megjelenik a számhoz hasonító telefonszám, de nálam nem betűt ír be, hanem számot, számokat.
Pedig én is szeretnék így keresni.
Köszi. Üdv. -
válasz
no more #28713 üzenetére
Igen, ezt használom, vagyis használnám, és a Tesó műkődik is, viszont a Lőrinc már nem - az L-ig eljut, de az ő-t nem ismeri meg, ezért nem adja ki találatnak. Annyi lenne az egész, hogy kereséskor ékezet nélküliként kezelje a betűket, ahogy ez most is van, de az ő betű kakukktojás, mert nincs benne a kódtáblában.
-
no more
veterán
válasz
csabyka666 #28710 üzenetére
Vannak betűk a tárcsázón... Pl. azt, hogy tesó, úgy írod be, hogy 8 (ugye ott a "t" betű), 3 (e), 7(s), 0 (o). Ennél gyorsabb mód nincs a keresésre, és intelligensen működik, mondhatni 100%-osan. Minden Androidos telefonon működik.
-
Dr V
őstag
Sziasztok
A kijelzőm negyedévében, felénél, háromnegyedénél sötét sávok vannak. Annyira nem jól kivehető, de eléggé zavaró. Gariban cserélnék a kijelző?
Olyan alkalmazást nem használok, ami ilyet okozna. -
-
no more
veterán
válasz
csabyka666 #28708 üzenetére
T9 kereséssel sem működik?
-
-
Kékes525
félisten
válasz
csabyka666 #28706 üzenetére
Szerintem az angol nyelv miatt. Az ASCII Table tartalmazza az ó betűt.
-
Üdv!
Nem tudom, ez Samsung-specifikus dolog-e, de a tárcsázó miért nem találja meg némelyik ékezetes nevű kontaktomat? Pl a "Lőrincz" nevezetű embereket nem mutatja, de a "Lóri" nevezetűeket igen. .
Nem esik nehezemre rányomni a "Contacts"-ra, de hát na...szerintem jogos a követelésem.
A telefonom nyelve angol, de nem hiszem, hogy ez hatással van rá. Tudnám magyarra tenni, de nem akarom.Szerintetek? Mi a baja az "ő" betűvel? "ó" sincs az angolban...
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest