- Középkategóriában is menő lesz a mini?
- Magisk
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A Qualcomm bemutatta a Snapdragon 7 Gen 4-et
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S6 Mielőtt felteszed a topikban a kérdésed, kérjük olvasd el az összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gydani20
tag
válasz
trobi28 #29696 üzenetére
Próbáltam visszarakni az 5.1.1 XEF romot ami volt rajta de odinnal nem tudom mert , az odin bootloadernél a telón pirosan ezt irja; SW Rev check fail device 4, binary 3 és nem csinálja a frissitést csak 6.x firwareket enged telepiteni, a mai nap a magyar telenor legfrissebb firmwaret akartam telepiteni de a legvégén vmi hidden.img-nél failed lett a frissités, utána csak egy kék háttér fogadott szerencsére be tudtam ujra hozni az odin modot a telon és egy tph(portugál) független romot rá tudtam rakni ezután már nem mertem ujra próbálkozni magyar vagy francia rommal örültem, hogy vissza hoztam!
-
-
ToBeY
nagyúr
Ha az ember valamit vesz megpróbál felkészülni rá amennyire csak lehet, persze svindlerek ellen nem biztos hogy van esélye az embernek. Autót sem úgy veszünk,na azt a pirosat adja főnök.Utána lehet kérdezni fórumokban mire kell figyelni,el lehet olvasni pár tesztet amiben felhívják az esetleges típushibára az ember figyelmét.
-
gydani20
tag
Üdv! Ne haragudjon senki, de én sajnos nem tehetem meg hogy 100 akárhány ezerért új telefont vegyek, örülök hogy meg tudtam használtan is venni az s6-ot! Sajnos nem vagyok járatos vásárláskor , hogy miket ellenőrizzék meg ilyenek sajnos így jártam! Viszont ha van itt a fórumon vki aki ért komolyabb szinten az s6 telefonokhoz és tudna segíteni a korábban írt problémám kapcsán akár privátba is írhat! Csak annyit szeretnék hogy feleljen a hálózatra azon kívül minden rendben a hardverekkel meg még annyit vettem észre, hogy a kijelző bal felső részén halványan rózsaszínes beütése van fehér illetve szürke háttérszineknél észrevehető inkább de ezt meg tudom szokni majd jövőre biztos olcsóbban belehet szerezni új kijelzőt! Az összefoglalóban is olvastam ilyesmi kijelző hibáról de ez nem befojásolja a működést! Még 1x csak annyi lenne jó ha tudna csatlakozni a hálózathoz! Esetleg alin vagy ebayen érdemes alaplapot rendelni ha más megoldás nincs rá? Válaszokat előre köszönöm!
-
sgeza
veterán
Szerintem meg nem a vevő hibája. Miért kellene tudnod, hogy van egyáltalán ilyen alkalmazás? Ha veszel egy telefont, amiről azt állítja az eladó, hogy minden rendben vele, akkor phone info ide vagy oda, ha később kiderül, hogy valótlant állított, joggal reklamálsz. Egy autóvásárlásnál sem tudsz mindent átnézni, persze megteszed, amennyire lehet, de ha később kiderül valamilyen rejtett hiba, amiről tudott az eladó - főként, ha ő okozta - semmiképp nem a te hibád, hogy nem láttad előre. Ezért van a fogyasztóvédelem, hogy az ilyen eseteket megelőzzék vagy orvosolják. Persze más kérdés, hogy jogi úton mekkora eséllyel lehet elégtételt venni.
Más dolog, hogy ha értesz hozzá, akkor el tudod kerülni, hogy átverjenek. De ha mégis megtörténik, az nem a te hibád. Épp ezért hívjuk átverésnek. Ha a te hibád lenne, akkor nem lenne átverés.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
bányászpocok #29691 üzenetére
Vevőé szerintem.Ha meg az eladó nem akar phone.info shotot adni,akkor azt a telót hagyni kell a bánatba.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
bányászpocok #29688 üzenetére
Vásárlás előtt kell kérni az eladótól egy phone info screenshot-ot abból sok minden kiderül a telefonról.
-
bányászpocok
csendes tag
Ugrott knox. Onnantól megvan a lehetősége, h valami nem tuti. A mókolást az elrontott belenyúlásra értettem. Ami jelen esetben is történt. Ezt a vásárlás pillanatában nem lehet tudni, ez igaz. Reménykedni lehet, h valaki olyan próbálkozott vele, aki kicsit ért hozzá. Pont ezt a kockázatot jelenti az ugrott knox-os teló. Persze én is meg szoktam enni azt a túró-rudit, ami két napja lejárt, de ha össze f*som magam, akkor nem megyek hőbörögni a bótba.
-
sgeza
veterán
válasz
bányászpocok #29684 üzenetére
Ez azért nem egészen így van.
Az átverés pont azt takarja, hogy te ott a helyszínen átvételkor nem biztos, hogy mindent ellenőrizni tudsz, lehet olyan, ami később derül ki. Az pedig, hogy rárak egy újabb verziójú gyári romot, egyáltalán nem mókolás. Ez hozzá tartozik a telefon lehetőségeihez, hogy frissíted rajta a rendszert. -
ToBeY
nagyúr
Ahogy olvasom playen a fb messenger visszajelzéseket,minden második post az, hogy fosh és nem jelzi mindig ha írnak.Szóval ez nem egyedi és nem samaung probléma...
-
-
Ákkk
addikt
válasz
gydani20 #29681 üzenetére
Ha az eredeti megvan akkor vissza lehet de amit most ott látsz az már nem biztos,hogy az eredeti. Akitől vetted az biztos tudja mit csinált vele és, hogy. Én 5.1 el és ugrott knoxal eleve nem vettem volna meg.
Lehet erre csak fizetős alaplap csere lessz a megoldás ha vannak a készülékről hivatalos papirjaid akkor kb 70 000 egy samsung szervízbe.
A knox nem egy szoftver hanem egy fizikai chip az alaplapon.
Az efs mappa mentése itt root és nyitott bootloader esetében lehetséges pon a knox miatt de ha valami már felűlírta az efs mappát akkor biztos megoldás csak az alaplapcsere.
Sajnálom de amikor kérdezted felhívtam a figyelmed a knox garanciára is.
Vannak a fórumon olyan egyének akik esetleg tudnak olcsóbb megoldást is. -
gydani20
tag
Ez nem vmi biztató! Totál commanderrel megleltem ezt az EFS mappát de nem enged belelépni meg semmit se ha vissza rakom az 5ös droid akkor lehet változna az imei ? Nem tudom mit csináljak
-
Skynet258
veterán
válasz
gydani20 #29679 üzenetére
Baromi egyszerű pedig a szitu, a frissítésnél elment az IMEI számod és lett egy generikus IMEI - amivel nem fogsz tudni felmenni a hálózatra, illetve néha lehet igen, de elég random sztori lesz.
Régen emiatt mentettük at EFS mappa tartalmát, az tárolta az IMEI számot. Nekem is meg sokaknak elmászott anno sok éve, mikor még én is romolgattam össze vissza (talán Galaxy Spica időkben is így volt már ez, de Galaxy S II esetében tuti), de visszamásoltuk a mappa tartalmát és meg is oldódott. Ha nem volt mentésed a mappáról, akkor nem fogod tudni visszaállítani egykönnyen - sőt lehet sehogy. Max valami arab GSM-es beleégeti az IMEI számodat.Lehet ezekben a Knox-szal terhes időkben már nem is lehet olyan egyszerűen lementeni azt a mappát mint anno...
-
gydani20
tag
válasz
balinlin #29677 üzenetére
Üdv! Én azt nem értem hogy szoftvetfrissités előtt ment a sim kártya 5.1.1 droid volt francia független szoftver volt rajta! Ezután fetettem egy magyar független 6.0.1 romot simán kártyát beraktam kérte a pin kódot meg minden de nem állt fel a hálózatra! Hálózat beállításoknál ha automatikus hálozatválasztásra mentem csak keresett nem csinált semmit, a kézi kereséskor megtalálta a voda-telenor,meg minden fajta hálózatokat- de ha rákattintottám a telenor hu-ra akkor azt írta nem lehet regisztrálni a hálózaton! Csak segélyhívást indíthatok! Pedig mindent úgy csináltam mint a leírásban a szoftvetfrissitési instrukcióval! A szervíz menüben az imei statusnál ,,ng" van irva az imei szám pedig: 350000000000006,ezután elkezdtem kutakodni a Google-ban ès másoknál is ugyanez az imei szám jött elő! Nem igazán értek angolul de sok angol nyelvű fórumon téma volt ez az imei szám meg az ,,ng" imei status nem tudom mi lett a probléma annyit szürtem ki pár fórumon hogy vmi ENS mappa tartalmával van vmi! Ha vki jártas angolból esetleg utána nézne fórumokon ennek a jelenségnek? Segítséget nagyon megköszönném
-
balinlin
senior tag
válasz
gydani20 #29667 üzenetére
Ha a dobozon más IMEI szám van, mint amit a telefon kiír, akkor ott érdekes dolgok lehetnek.
Első tippem az lenne, hogy a frissítéssel visszaállt az eredeti kártyafüggő állapot.(#29671) Ákkk: Azért nem feltétlen van baj egy KNOX ugratott telefonnal. Az más kérdés, hogy pl. nem gyárilag független, vagy hivatalosan függetlenített telefont nem szabad megvenni.
-
no more
veterán
A gyári böngésző nem tud olvasó módot már? Régen, mintha tudott volna...
-
gydani20
tag
üdv! nem tudom most megpróbálni másik kártyával mert nincs! de ha bemegyek a hálozat keresésre akkor megtalálja a telenort de ha rákattintok akkor azt irja ki hogy nem sikerült csatlakozni a hálozathoz próbálja meg késöbb! mielőtt frissitettem 5.1.1 droid volt és francia xef rom ott ment a hálozat lehet hogy a magyar független rom nem jó? most töltöm a telenor 6.0.1 romját azzal is megpróbálom ha nem akkor letöltök egy francia 6.0.1 romot! vki találkozott már ilyennel?
-
gydani20
tag
üdv! szoftver frissités után nem tud felcsatlakozni a tefeon a hálozatra telenor sim kártyával
-
ToBeY
nagyúr
válasz
bányászpocok #29660 üzenetére
Már egy ideje így csinálom,de nekem a régebbi verziókkal is volt hasonló gondok.ˇ~1éves messengert meg nem akarok használni.
-
gydani20
tag
Üdv az mit jelent hogy 4 fájlos rom? honnan tudjam melyik az ? a samfirm programban beirtam hogy, SM-G920F és XEH és már tölt is vmi 2200 mb romot mindenhol pipa csak amanual nincs remélem jol csináltam!?
-
gydani20
tag
Üdv ! Innen a legutolsó frissitést érdemes felrakni? http://www.sammobile.com/firmwares/database/SM-G920F/XEH/
-
ToBeY
nagyúr
Pár app furán működik a telómon, van vakami megoldás erre?(nem szeretném ha törlődne az app vagy a beállításai)
-
w333
félisten
... nem ide
-
ImI87
őstag
Sziasztok !
Ha az S6 egy Spigen SGP Neo Hybrid tokban van, akkor a tok levétele nélkül működhet a vezeték nélküli töltés? Van ilyennel valakinek tapasztalata?
Illetve gyári Samsung vezeték nélküli töltőpadból melyik a legajánlottabb típus?
Köszi
-
gydani20
tag
Üdv! Azt szeretném kérdezni hogy van olyan program amivel a színhőmérsékletet lehetne állitani ?
-
gydani20
tag
Köszi a választ akkor nem kijelzőhiba az a lényeg leteszteltem a kijelzőt mindegyik szinnél tökéletes piros,kék,zöld,fekete
-
gydani20
tag
Üdv! Azt szeretném kérdezni hogy amikor alacsony fényerőn van a készülék egy kicsit mintha sárgás beütése volna a fehérnek vagy ez igy lett kalibrálva olyan meleg hatása van a fehérnek vagy ezen a szuper amoleden alapbol ilyen mert én g4-ről váltottam ott a fehér tényleg fehér ez igy a természetes?
-
poli27
veterán
Kifagyott a parom teloja es hiaba nyomom a kikapcsolot sokaig. Nem csinal semmi. Csak a kijelzo mutatja a fokepet amikor kigagyott.... help
-
kklausz
tag
tudtok olyan app-ot ami csak annyit csinál, hogy kikapcsolja a kijelzőt, de nem zárolja? Azért kell, hogy ne kelljen hozzáadni az eszközadminisztrátorokhoz.
vagy 10-et kipróbáltam, de mind zárolni is akar -
gydani20
tag
válasz
sebgutkopf #29631 üzenetére
Értem, köszönöm a választ! Annyit kérnék még hogy, vki linkelne nekem egy firmware linket ami stabil és megbizható!? Segítséget előre is köszönöm
-
sebgutkopf
őstag
válasz
Gábor-KJ #29515 üzenetére
Chrome-ból használom szintén az FB-t, nem vagyok hajlandó külön appot telepíteni arra, ami weben plusz erőforrás igény nélkül elérhető. Viszont érdekelne, hogy van-e arra megoldás, hogy egy ideje az FB erőlteti mobilra messenger-t, az üzenetek kezelésére. Jobb híján, ha üzit kapok és az S6-on akrom elolvasni, akkor asztali nézeget kérek és akkor békén hagy az FB, majd az üzenet olvasása után visszaváltok mobil nézetbe, mert úgy mégis csak kezelhetőbb.
Van valami más mód, trükk az üzenetek chrome-ból olvasására az asztali nézeten kívül? -
Ákkk
addikt
-
gydani20
tag
válasz
csorbajeno #29625 üzenetére
Knox 2.4.1, meg ezen kívül egy jó párat még ír ki! Akkor hogyan tudnám frissiteni ,meg érdemes e?
-
gydani20
tag
Üdv! Ma meglett az s6-om igaz kéz alól, de leteszteltem minde hardvert minden patent! Annyi lenne a kérdésem, hogy 5.1.1 android van rajta ha rá megyek a sw frissítésre akkor azt irja ki ,hogy jogosulatlan módon lett a szofver módositva próbáljam meg kézileg frissiteni! Érdemes e 6-os droidot rakni rá? A másik, hogy hogyan tudnám rárakni ,és honnan tudom ,hogy melyik szoftvert kell letöltenem a telóhoz? Annyit tudok hogy nem gyári független, hanem utólag lett függetlenítve az aida64 pedig kiirja zárójelbe ,hogy europe. Esetleg ha volna vki aki segítőkész akkor rakok fel screenshotokat is ,hogy lássátok mit ír a szofver adatoknál meg miegyéb! Válaszokat,segítséget előre is köszönöm!
-
Skynet258
veterán
válasz
no more #29586 üzenetére
Papíron persze, ezek a különbségek, de valós gyakorlati haszna ezek közül az SD támogatásnak van. Vízállóságot kevés ember használja ki, RAM-ból sosem fogytam ki olyan szinten, hogy zavarjon, hardver meg... az S6 is bőven elég mindenre, benchmark pontokban jobb, persze, de az kit érdekel.
Amit még írtál és valóban jó, az az üzemidő, észrevehetően jobban teljesít a nagyobb kijelző ellenére az S7 Edge.
De mivel közel 7 éve blogolok az androidról, telefonokat adnak tesztelni a gyártók, és értékesítő is vagyok a Telenornál... így jó ideje inkább úgy közelítem meg a dolgokat, hogy az átlag felhasználó mit lát egy-egy készülékből. Nem az olyan szilíciumbuzik mint én, hanem az átlag user. És az átlag felhasználó bizony nem fog hatalmas változást érezni az S6/S7 vonatkozásában, ebben biztos vagyok. Sőt, a kamera felbontása csökkent ugye, ami miatt az átlag felhasználó kevésbé tud belezoomolni egy képbe minőségromlás nélkül. Persze kevés fénynél jobb lett a végeredmény, de az S6 is bőven megállja a helyét egyrészt, másrészt a legtöbben úgyis nappal fotóznak. Tudom jól azt is, hogy nem minden a megapixel, fotózni is szeretek ugyanis.
Szóval ha átlagot nézek, akkor nem feltétlen éri meg az S6-ról S7-re váltani, én legalábbis ezt érzem. És elég sok készülék forgott már a kezeim között ahhoz, hogy megérezzem a különbségeket készülék és készülék között. Nekem ami "újdonság" az a készülék edge mivolta, az S6 a sima verzióban volt nekem. De ennek is gyakorlati haszna kisebb, mint a coolság faktor.
-
-
gydani20
tag
De csak látszatrol meg lehet különböztetni a kettőt?
-
gydani20
tag
Üdv! Hogyan lehet megkülönbözetni az eredeti s6-ot egy klóntól? Válaszokat előre köszönöm
-
kklausz
tag
Úgy tűnik tényleg megadta magát a kábel. Látszólag érintetlen, gyári samsung usb kábel. Az LG-met akartam feltölteni vele. kb 10 %ot sikerült tölteni majd 2 óra alatt... kuka
-
kklausz
tag
válasz
csorbajeno #29600 üzenetére
Igen, pontosan ezért használok vpn-t, és paypal-t. Sok fizetős témát töltöttem már le, es fizettem is kis. A hiba előtt is kettőt, aztán egyszer csak megmakacsolta magát. Reméltem találkozott már valaki ilyesmivel. Mindent a szokásos módon csináltam, ahogy eddig működött is.
-
-
gydani20
tag
Köszönöm a tájékoztatást ,,Ákkk" kolega! Annyi lenne még a kérdésem ,hogy az s6-nál nagy az esély beégésre vagy ez használattol esetleg terheléstől függ , vagy ez random dolog ? Válaszokat előre is köszönöm!
-
bari012
tag
válasz
zümzümm #29596 üzenetére
Szia,
ezeken nem megy át elegendő áramerősség, nem érdemes ilyenért egy Forintot sem adni, használhatatlanul lassan tölt vele.
Korábban itt a PH-n letesztelte valaki az USB kábeleket ebből a szempontból, és a Tronsmart elég jól szerepelt. Én is ilyenre ruháztam be kb. másfél éve, ráadásul egy szettre, ami tartalmaz három különböző méretű kábelt és sokkal jobb a minősége mint a gyárinak, a gyorstöltés is simán viszi, 2000-2500 Ft volt. Ezt ajánlom, én asszem Geekbuyingról vettem. -
Ákkk
addikt
válasz
gydani20 #29598 üzenetére
Teszthez tárzsázóba ezt *#0*#
És amit a képen látsz tesztelheted a beégést sötét helyen legkönnyebben a kék szinű képernyőn látod ez lehet ikonok értesítősáv is ha látszik akkor be van égve.
A kamerát is tudod itt tesztelni ha hang nélkül éles lesz a kép akkor semmi gond nincs vele.
Az aksirol semmi pontos infót nem lehet kideríteni esetleg valami apk ami tud stressz tesztet az egy bizonyos ideig maximálisan pörgeti a hardvert és ez alatt mér szerintem ez is tudja.
Knox és egyébb infókra meg ezt ajánlom
Új hozzászólás Aktív témák
- Középkategóriában is menő lesz a mini?
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Magisk
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós kamerák
- Peugeot, Citroën topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A Qualcomm bemutatta a Snapdragon 7 Gen 4-et
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- SzoftverPremium.hu
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest