- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- A fejlődő országokban jobban bíznak az emberek az AI-ban
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
-
Mobilarena
Samsung Galaxy S4 - negyedik, bővített kiadás, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alister71
nagyúr
Frissített az új böngésző.
Amúgy nem lett jó telóm, nem megy fentebb edge hálózatról. Próbálták konfigurálni, kapott boxról új gyári romot, nem segített rajta. Hardveres lesz a hiba, nem biztos, hogy köze van hozzá a cm 13-nak.
Azt majd még eldöntöm, hogy megéri-e a mobilnet az alaplap cserét, illetve kérdés, hogy romlik-e tovább. Mert ha a GSM is távozik akkor megèri az alaplap cserét, mert nagyon szeretem. -
Alister71
nagyúr
válasz
Eclips21 #63349 üzenetére
Raktam már fel a 4+1 fájlos lengyel romot is, elvileg az is telepíti a modemet is, de azzal se volt jó. A download módot csak 3 gombbal indítom az aksit is ki azoktam venni előtte.
Több leírást is átolvastam, videót is néztem, hogy kell a modemet felrakni de valami nem jó mert azóta sem működik.vinibali: így csináltam csak a legújabb odinnal. Kipróbálom ha hazaérek ezzel a verzióval is.
-
Alister71
nagyúr
Itt van egyébként az én problémám is, de nem találtam rá megoldást. Megtaláltam az UHOJ2-höz tartozó modemet, fel is raktam, leírás alapján az odinnal, de semmi.
Ha beviszem valami GSM szervizbe, garim nincs, elképzelhető, hogy samsung box-ról vissza tudják állítani? 2500 huf-ra mondtak egy telepítést. Ha működne ennyit megérne. -
Alister71
nagyúr
-
Alister71
nagyúr
Úgy tűnik a telefonom jelenleg csak GSM900 módban üzemel, nem tudom mi az oka, jó lenne valami megoldás.
-
Alister71
nagyúr
Most vettem csak èszre, hogy a telefon nem működik csak edge üzemmódban. Ha átkapcsolom wcdma üzemmódba nem tud felregisztrálni a hálózatra. A cm13-nál jött a hiba, hogy nem volt jó a hívás sem, esèlyes, hogy azèrt mert LTE üzemmódban volt. Most a gyári autóban van de csak a Gsm mód működik. Bekrepált volna a modem, vagy mi a fene lehet a baja? A cm13 frissítès kicsinálhatta? Vissza raktam a gyári, olyankor a modem változik, vagy, hogy működik ez?
-
Alister71
nagyúr
Mivel a 4+1 fájlos 5.0.1 rom holland, hiába raktam át magyarra, 1-2 magyar app nem akart települni az áruházból
pl. OTP szépkártya, K&H bank... vicces. Fel is raktam az UHOJ2-őt és most jó mind.
-
Alister71
nagyúr
-
Alister71
nagyúr
Ennyi volt, úgy tűnik a tegnapi frissítés kicsinálta a modemet. Tegnap óta nem próbáltam telefonálni, csak ma reggel. ami nem sikerült.
Se ki, se be, hívás nem ment, a hangszóró furán pattogott, néha egy hangfoszlány átkerült.
Visszaraktam a 4+1-es gyári 5.0.1-et ami korábban volt itt linkelve. Elég nehezen akart visszaregisztrálni a vodára, kézzel kellett elindítani a hálózatkeresést, majd 2-3 perc volt mire sikerült neki. Azóta működik rendesen, hívás is ok.
Szóval ennyi volt a CM próbálkozásom, továbbra sem bízok a főzött rom-okban. Akármennyire jónak tűnik, mindig jön valami hiba. Ez eddig az összes telefonomra igaz, amin próbáltam bármilyen főzött rom-ot. -
Alister71
nagyúr
Írok pár észrevételt a CM13-ról.
A rom jó, stabil, gyors nincsenek leállások. Telepíteni lehet Phillz-ből is és clockwordmod recovery-ből, ezekből telepíthető hozzá a gapps is.
A Phillz-el az a gond, hogy a következő frissítés után a rom összeomlik. Elég sűrűn jönnek a frissítések és mivel béta rendszerről van szó, ezeket nyilván telepíteni kell. Amikor megjön a frissítés, azt a recoveryben telepítem, semmi gond, de miután újraindul sorba állnak le az alkalmazások és nem érzékeli a sim kártyát. Ezt nekem 2x is eljátszotta.
A clockworkmod recovery eddig remekül teljesített. Települt belőle a rom is és a gapps is. A következő frissítést a telefonnal letöltöttem majd a recóba telepítettem. Restart,, szépen betöltött és működik minden rendeltetés szerűen.
Saját CM recovery. Csak a romot lehet belőle telepíteni, gapps-ot nem, a frissítések gond nélkül települnek. A CM oldalán is azt írják ez kell a stabil rendszerhez, éppen ezért én a gapps telepítése után a clockworkmod recovery-t lecseréltem a cm "gyárira".A fejlesztői beállításokban van egy olyan, hogy CM recovery frissítése. Én ezt 2x próbáltam ki, bekapcsoltam, majd amikor jött a frissítés, ezzel szerette volna kezdeni, de a teló mind a 2x belefagyott. Újraindult, megpróbálta betölteni a recoveryt, ez nem sikerült neki, majd hosszú percekig fekete, néma csend. Aksit kivettem, restartoltam, minden alkalommal ezt a folyamatot kezdte elölről, nem tudott túllépni rajta. Odinnal visszaraktam a CM recót, akkor ment tovább.
Szóval ezt a funkciót nem érdemes bekapcsolni.Összefoglalva: a phillz felejtős, clockworkmod recovery jó hozzá illetve a sajátja is jó, ha már fentvan a gapps.
A clockworkmod recovery-t a rom managerrel raktam fel, simán a telóról. Leszeditek a marketből, letölti és telepíti is magának.Ezek csak a saját tapasztalataim, nem biztos, hogy másnál is így lesz.
-
Alister71
nagyúr
Úgy tűnik a cm13 stabil használatához kell a cm recovery is, sőt azt is tudja frissíteni a telefon. Egy gondja van, a gaps-ot nem tudja telepíteni. Magát a romot fel lehet rakni de a gaps miatt fel kellett tennem a philz-t. Viszont ezután csak visszaraktam a cm recoveryt ès elèg stabilnak tűnik.
-
Alister71
nagyúr
válasz
#61600768 #63222 üzenetére
A kikapcsolós menü bekapcsolás bejött
A CM13-ban a képernyő konfigurálása durva. Eddig volt 4 előre eltárol beállítás a gyáriban, most 1000-től 10000-ig külön tudom állítani az éjszakai és a nappali kijelzőt. Olyan fehér az amoled, hogy az ips-ek is csak köszönhetnek neki
Rendesen ostorozom magam, hogy miért csak most raktam felEddig bíztam a gyáriban, és rájöttem, hogy kár volt.
Topiklakók: akinek lejárt a garija, vagy nincs az azonnal tolja fel a 9505-re a cm13-at, és megtudja mi lakozik az S4-ben
-
Alister71
nagyúr
Valaki súgja már meg, hogy lehet képernyőmentést csinálni CM13 alatt?
-
Alister71
nagyúr
válasz
#61600768 #63204 üzenetére
Passzol hozzá.
Amúgy melyik custom romra esküszöl? Ha a cm13-nak nem fog javulni az aksi ideje cserélni kellesz.
Mondjuk nekem minden telepítés után kuka az aksiidő, gyárinál is ez volt, 1 hét kell neki mire beáll.
Az Avast battery saver az első időkbe sokat segít, aztán ha beáll megy a francba. -
Alister71
nagyúr
válasz
LagerMaister #63185 üzenetére
Nekem most működik. Leszedtem a mai legfrissebb verziót és a legújabb philz recót amit a kolléga linkelt.
Nagyon remélem, hogy ilyen is marad, mert már majdnem belaktam. Visszatémáztam samsungra, mert nekem tetszik. -
Alister71
nagyúr
Ami ezen a linken van jobb oldalon cyanogen recovery, azt hogy lehet felrakni?
-
Alister71
nagyúr
Sikerült feltenni a CM13-at, rögtön frissítéssel kezd.
Nem bánnám ha stabil lenne mert így elsőre nagyon tetszik.
-
Alister71
nagyúr
Nagy nehezen sikerült.
-
Alister71
nagyúr
Nem tudom feltenni a philz_touch_6.07.6-jfltexx.tar-t, az odin azt írja, hogy kész, ok minden, de nem nem rak fel semmit.
Csak a gyári recovery indul. -
Alister71
nagyúr
Ez való a 9505-re?
-
Alister71
nagyúr
válasz
Tesztelo.hu #63082 üzenetére
Az a gond, hogy ha bekapcsolva hagyom az LTE-t sokhelyen alig van 1-es térerőm és még a hívás se jön be. Nem mindenhol de a munkahelyemen pont így van.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Sziszifeca #62588 üzenetére
Én a gyári 5.0.1-el használom és semmi gondom nincs vele.
-
Alister71
nagyúr
válasz
SanyiBácsi #62553 üzenetére
Nekem is csinálta már ezt. Próbálgasd másik usb-ben. Én egy 4+1 fájlossal raktam rendbe elöszőr majd ment a legfrisebb 5.0.1
-
Alister71
nagyúr
Az UHOJ2 elég rendesen gatyába rázta az S4-et. Érezhetően gyorsabb lett, az eddigi mikró röccenések eltüntek. Aksi idő is jobb lett. Ha így marad és nem lesz 5.1.1 sem érdekel már. Most tényleg perfect.
Asszony s410-es Core Prime-ján meg 5.0.2
samu kicsit szétszórt.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Schizoka #60450 üzenetére
Próbáld meg: Beállítások - kapcsolatok - További hálózatok - Mobilhálózatok - Hálózat mód - WCDMA/GSM
Vagyis kapcsold ki az LTE funkciót. Lehet a telefon próbálkozna az LTE hálózattal, de nem éri el, mert gyenge a vétel és valamiért nem vált vissza.Illetve simkártya hiba, csere.
-
Alister71
nagyúr
Minél több folyamat van begyorsítótárazva annál gyorsabb a telefon a napi használat közben. Ha állandóan bezártok mindent a rendszernek folyamatosan újra kell mindent töltenie, aztán meg szídjátok a memória kezelést. Teljesen mind1 mennyi ram van szabadon, ha vészesen kezd kevés lenni a rendszer úgyis bezárja amit akar.
Nem azért raktak bele 2 giga ramot, hogy a fele üresen legyen -
Alister71
nagyúr
válasz
tomiivagyok #60391 üzenetére
Én is pc-n szoktam rendberakni a névjegyzéket időnként a gmailban. Billentyűzettel sokkal kényelmesebb és gyorsabb is. Majd leszinkronizálom arra a telóra amelyikre akarom.
A családi telefonokba az asszony és a fiam telefonjára is be vagyok jelentkezve, csak le van kapcsolva a szinkronizálás. Ha lemerülök véletlenül, bármelyik telefonon aktiválom a névjegyzékem és telefonálok fél percen belül, mégcsak a számokon se kell gondolkozni. -
Alister71
nagyúr
válasz
Kisfarkas77 #60333 üzenetére
klikk, reg kell és elég lassan jön.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Tesztelo.hu #60320 üzenetére
Ez is igaz, kiment a fejemből
-
Alister71
nagyúr
Na, csak elkezdtem telepíteni a német 5.0.1-et
-
Alister71
nagyúr
Az én 9505-öm szlovák ORX csc kódos és az elérhető csc kódok között sem szerepel a német DBT. Én a magyar XEH 5.0.1-et raktam rá legutóbb, de ennél még nem elérhető a frissítés. A XEH természetesen szerepel a listában még sok más kóddal együtt. phone infó szerint
Erre is rá lehet rakni a német 5.0.1-et? -
Alister71
nagyúr
-
Alister71
nagyúr
Hát nem kapkodják el ezt a frissítést a független magyar rom-ra.
-
Alister71
nagyúr
válasz
PainKiller13 #60092 üzenetére
Az enyém full ugyanígy néz ki. Ha GPE lenne bekapcsoláskor kiírná.
-
Alister71
nagyúr
válasz
PainKiller13 #60089 üzenetére
A tiednek mi a száma?
-
Alister71
nagyúr
válasz
awakening87 #60080 üzenetére
Igen, úgy tűnik tényleg ugyan az. Ha arra elkészült a rom, ugyan azzal az erővel már tolhatnák ki a 9505-re is.
-
Alister71
nagyúr
Én úgy tudom, hogy van benne partíció kezelő. Ha egy custom rommal vagy valamivel sikerült elrontani a gyári partíció kiosztást, akkor a 4+1 fájlos visszarendezi. A sima 1 fájlos ezt nem tudja. Ha korábban nem romoltál még a telón, csak gyári szoft volt, akkor elég az 1 fájlos is.
Ha tévedek akkor szorri.
-
Alister71
nagyúr
válasz
PainKiller13 #60013 üzenetére
Az 5.0.1 biztos nem, mert nekem nem csinálja ezt.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Smartphone69 #59879 üzenetére
Nincs rólad rossz véleményem, hisz nem is ismerlek, csak a vitáink ellenére próbálunk családias hangulatot teremteni a topikban
Pmobil: műholdra néz az ablakom (ha jól emlékszem) a címe amiből idéztem.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Smartphone69 #59864 üzenetére
Ha méltóztattál volna trollkodás helyet csak annyi fáradtságot venni, hogy egy picit visszaolvass, amit jól láthatóan nem tettél meg, akkor rájöttél volna, hogy jó ideje próbálom lebeszélni a kísérletező értelmesebb fórum olvasókat a különböző custom rom-ok használatától, mert szinte mindenek van valami problémája. Erre akartam utalni az "ezt ugatom régóta" kifejezéssel.
De nem te inkább hozzákezdesz személyeskedni, ahelyett, hogy csak egy picit próbálnál alkalmazkodni a topik légköréhez, hangulatához.
Ezért nézlek levegőnek, és a véleményem továbbra is megvan rólad."Én már akkor csajoztam, mikor még szép lány volt az anyátok" by Tunyogi (RIP), jól láthatóan még idézni sem sikerült korábbi becses hozzászólásodban, gondolom nem volt ismerős számodra.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Smartphone69 #59841 üzenetére
Ezt ugatom már egy ideje.
-
-
Alister71
nagyúr
válasz
migabi24 #59796 üzenetére
Ha a gyári 2 amperes fejjel, kábellel táplálod a töltőt, mennyi idő alatt tölti fel?
Mi van pontosan a csomagban?
A "töltőpárna" milyen anyagból van, mert a képek alapján elképzelni sem tudom?
Tennél fel olyan képet amin 2db S4 van egymás mellett, egyik a sima, másik a töltős hátlappal?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az iPhone után a legismertebb okostelefon, a koreai cég mindenkori csúcsmodelljének negyedik generációja megérkezett és tudja azt, amit vártunk tőle.
A topicot a közelmúlt eseményei miatt (flame, OFF, személyeskedés, stb.) gyakrabban ellenőrizzük, nem érdemes itt (s persze máshol sem) a szabályokat megszegni, különösen a visszaesőknek!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- iPhone 16 PRO l BLACK TITANIUM l 256GB l BONTATLAN ZSÍR ÚJ
- IPHONE SE 3 (2022) 64GB NAGYON SZÉP ÁLLAPOT, 98% AKKU, GARANCIÁVAL, ÜZLETBŐL
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Garanciában Cserélt Új Készülék! 6 Hónap Garanciával
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest