- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel topik
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Íme az új Android Auto!
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
-
Mobilarena
sᴧᴍsᴜɴɢ ɢᴀʟᴀxʏ Note 3
Olvasd el a topik összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fRooStzzZ
senior tag
-
fRooStzzZ
senior tag
válasz Crabface #38193 üzenetére
Én első 1-2 nap használtam, megnéztem mégis milyen, de húzta az aksit szépen, meg zavart hogy sok ideig volt egy helyen a kép vagy az óra, és inkább kinyomtam minthogy beégjen a kijelző.
Nem láttam sok értelmét úgy sem.
Éjjel úgy is alszik az ember amikor alacsony fényerő mellett mehetne a dolog, nappal meg csak megnyomja az ember ha már a kezében van. -
Crabface
senior tag
Azokhoz lenne egy kérdésem akik Phronesis rommal használják a telefont. Az Always On Display mennyire zabálja az akksit?
"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
Chrys_
addikt
válasz gyuri81 #38185 üzenetére
Első kettőt néztem, mindkettőt megtaláltam.
Nekem német régióban van a telefon, talán ezzel is összefügghet.Vagyis csak a wallpaper van meg, nem a teljes téma :SCsak megvan
Úgy keressétek, hogy az adott névvel megkeresitek a háttérképet, nem a témát. Majd megnyitjátok a gyártó oldalát, ott meg vannak a teljes témák az adott névvel[ Szerkesztve ]
-
patya3
csendes tag
Sziasztok 5 fájlos xeh xxugng1 romot hogy kell telepíteni? csak simán lefuttatom mind Odinba?
-
Chrys_
addikt
Azon még gondolkozom, hogy eladom a Note 8 érkezése előtt és cserélem rá Csak kénytelen voltam megvenni egy kihagyhatatlan előfizetés miatt, ami akcióban szeptember 5-ig tart. Addig meg nem lesz N8, csak max aug. végén, szpetember elején a bejelentés.
[ Szerkesztve ]
-
amoledus
aktív tag
válasz gyuri81 #38177 üzenetére
En kapcsolasi rajzokhoz bejelolni valamit , megmutatni a vevonek vagy barmit lerajzolni ami hirtelen kell vagy leirni valamit , illetve mikor pl. gyorsetteremben vagyunk ritkan,egyszerubb a tollal ,vagy bongeszes kozben csak ugy potyogni jobbra balra gorgetni stb. Sot a legjobb az volt mikor a vizszerelo jott egy Note4-el es lerajzolta,hogy mikepp megy a falon a cso meg parhuzamosan,idomok befuras stb.
#ÜDV!# 12-év tapasztalattal vállalok Okostelefon Szervizt Javítást Sony Samsung HTC Iphone LG stb. Budapesten minőségi alkatrészekkel dolgozom ,garanciát vállalok a munkámra ,várom minden kedves érdeklődő jelentkezését ! :)
-
Chrys_
addikt
Néha használtam gyors jegyzetelésre, ennyi. Rajzolni egyáltalán nem tudok Ezért váltottam most az S-sorozatra, már elég jónak tűnik ez is.
(Csak még azon golndolkodom, hogy rootoljam-e az S8+-t, mert a knox ugrik. De már van biztosításom rá, szóval elvileg mindegy, mehetne Másik dolog, hogy Android 7-re nincs xposed, így nincs olyan modul sem, ami 6-n pl. a Marshmallow SD fix.)[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz fRooStzzZ #38176 üzenetére
Speciel én alig használom a tollat, max ha a bevásárló listát kell gyorsan összeírni.
Tényleg, ti mire használjátok a tollat???
Jobbulást kívánok és mielőbbi felépülést és sok-sok Note telefont!!!! Kérlek ne menjünk bele a témába, mert hipohonder vagyok
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
fRooStzzZ
senior tag
-
Chrys_
addikt
Én tegnap váltottam N3-ról S8+-ra. A kijelző kb. ugyanolyan széles, de a keretmentesség miatt az S sokkal keskenyebb. Igazán az utóbbi időben a tollat sem használtam a Note-nál, ezért nem fog hiányozni. Az N3 is megmarad még egy kicsit, amíg meglesz minden körítés az újhoz is (HW, SW).
Jobbulást. Durva lehet arra gondolni, hogy új motor hajt...
[ Szerkesztve ]
-
fRooStzzZ
senior tag
válasz Hauptmann #38172 üzenetére
Note2 4 évig volt meg, karácsony előtt pár nappal deglett meg.
Teljesen meg voltam vele elégedve.
Gyorsba sikerült 35ert vennem ezt a N3at.
Mondhatni buta user-től, full gyári állapotban, karcmentes.
Alku nélkül elhoztam.
Az 4 nem hozott lázba, egyik ismerős vett olyat és nem éreztem azt hogy le kellene cserélni.
N5 ugye hivatalosan nem jött, 7 meg bukta.
Majd kiderül mi lesz.
De maradok a N szériánál.Igen, kedden éjjel volt egy szívátültetésem.
Ahhoz képest nagyon jól vagyok, rá 7 órára keltettek, este már kint ültem az ágy szélén. Most már sétáltunk. -
Hauptmann
addikt
válasz fRooStzzZ #38171 üzenetére
Ém azért nem váltottam, mert nem volt miért, az újabb telefonok nekem semmilyen pluszt nem hoztak. Nem darált be a marketing gépezet, hogy az új mindig szebb és jobb. Soha nem felejtem el, itt valamelyik arc azzal magyarázta a Note 3-4 váltást, hogy az utóbbi jobban látható napszemüvegben.
De most ha valóban lehet hinni a híreknek, ez a 6,3 coll megéri a váltást nekem.
Ha jól sejtem, műtéted volt, jobbulást.
[ Szerkesztve ]
-
fRooStzzZ
senior tag
válasz Hauptmann #38169 üzenetére
Én is váltottam volna már telefont, de sajnos mindig közbe jön valami. Vagy a telefont kukázzák, vagy velem lesz valami. De rég voltam úgy legatyásodva mint most. S1 óta folyamatosan mindig megvolt az új széria.
Most egy jó időre el kell felejtsem a melót, szóval kimarad a 7/8 egy évig biztos.Gyuri81, ha emlékszel még miről beszéltünk korábban, örömmel jelentem keddről szerdára túl estem rajta.
Eddig minden ok, 7 óra múlva keltettek, azóta már sétálok.[ Szerkesztve ]
-
Hauptmann
addikt
Elnézve a leendő Note 8 specifikációt (ha lehet hinni neki), megvan az utód. Végre a Note is 6 coll feletti lesz, ezt vártam mióta.
Van itt még a kezdeti csapatból valaki, vagy egyedül maradtam már? A házi grafikusunk, Peterson kolléga sem írt már régóta.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nektek mennyi idő alatt tölti fel a telefont wireless töltéssel? Nekem kell vagy 4 óra...
-
janaman01
addikt
Páromé egyszer az egyik éjszaka a proci környékén töltés közben olyan forró lett hogy majd leolvadt a hátlap..még szerencse hogy észrevette..azóta folyamatosan random lefagy..próbáltam újrahúzni de sajnos nem segitett. A fagyások egyre gyakoriabbak..
Lehet lekukázni a telót vagy még menthető?/tudom hogy nincs igazam, de attól még nem tévedek/
-
janaman01
addikt
válasz amoledus #38165 üzenetére
nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segitségét, most újraraktam megint azzal a különbséggel hogy az odinba bepipáltam a nand erase all opciót, és most újraindul kb vagy 5 perce samsung logó ,,azaz lehet hogy ez volt a megoldás ugyanis ez lenne a normális egy odinos rakás után hogy sokáig bootol..( remélem azért hogy be is fog indulni)
/tudom hogy nincs igazam, de attól még nem tévedek/
-
amoledus
aktív tag
válasz janaman01 #38164 üzenetére
Probald meg ugy ,hogy keszulek teljes vissza allitas/torles telefon menujebol aztan recoverybol reset/wipe cache majd ne inditsd ujra ,hanem akksi ki ,majd vissza es download modba az uj romot , ezt kobetoen wifi es sim nelkul menj at a kezdeti lepeseken sem samsung account sem play fiok azonositokat ne irj be , a google fiokot csak akkor add meg ha playbol akarsz MAJD telepiteni ,es ott semmilyen biztonsagi mentes/vissza allitasra ne menj ra
#ÜDV!# 12-év tapasztalattal vállalok Okostelefon Szervizt Javítást Sony Samsung HTC Iphone LG stb. Budapesten minőségi alkatrészekkel dolgozom ,garanciát vállalok a munkámra ,várom minden kedves érdeklődő jelentkezését ! :)
-
janaman01
addikt
válasz Crabface #38162 üzenetére
Igen ! Olyan mintha az ég világon semmit nem csinálna vele az odin. Tnilabk : köszi azt még kipróbálom. Van 2 note is a családban amit én bütykölök ezért állok a dolog előtt értetlenül. Mondjuk azért is akarom újrarakni mert rengetegszer lefagy illetve szinte forrósodik a páciens magától a kamera környéjén.
[ Szerkesztve ]
-
Crabface
senior tag
De ha nyomsz egy factory resetet akkor meg kell kérdeznie első induláskor, hogy akarod-e egy már meglévő telefonról átmenteni a google fiókkal szinkronizált dolgaidat vagy beállítod új telefonként. Itt 90%, hogy a rossz menüpont van kiválasztva.
szerk.: Ezek alapján semmit nem csinál vele az odin, ha semmit nem kér induláskor.
[ Szerkesztve ]
"If you don't look back when you're walking away from your car, you bought the wrong one."
-
janaman01
addikt
válasz Chrys_ #38160 üzenetére
Felejtsük el a googlet stb..nem az az érdekes. Adott egy telefon amit évek óta használnak tele programokkal stb...fogom újrarakom odinnal egy 5 fájlossal partició törléssel. Mikor végez és újraindul a teló nem egy szüz rendszernek kellene fogadnia? Vagy valami hasonlónak? Ugyanis ezt megcsináltam vagy hatszor , de újraindulás után mintha semmit nem is csináltam volna a telóval...
-
Chrys_
addikt
válasz janaman01 #38159 üzenetére
Szerver oldalon? Nem.
Egyébként már nem egészen világos itt szerintem senkinek, hogy te mit csinálsz azzal a telefonnal
A factory reset-n mit értesz? Recovery-ben a törlést? Met azután ha beállítod a Google fiókot, rögtön letölti a már mentett beállításaid. Ezért érdemes azt csinálni, hogy amikor beállítod a Google account-t, a jelszó kérése valamint a fizetési mód megadása után rögtön lelövöd a netet. Kapsz egy sync error-t a fiókra, de legalább utána kényelmesen ki tudod kapcsolni a felesleges részeket.Már csak az a kérdés, vajon a Samsung fiókod is beállítod-e egyből, mert az ugyanaz a játék
-
janaman01
addikt
Köszi srácok, persze ezt értem. A gondom csak annyi hogy ugye megvolt a factory reset stb..feltolt valamennyi alkalmazást meg ugye be lett lőve a google fiók. Csakhogy egy újboli odin után, mondjuk egy 4+1 után ezeknek mind le kellett volna nullázódnia nemde?
A probléma ugyanúgy megmaradt, eddig rátoltam bármire az odint, utána egy gyári szüz rendszer fogad..erre rátolom semmi nem változik még a régi beállitott háttérkép stb minden megmarad..[ Szerkesztve ]
-
amoledus
aktív tag
válasz janaman01 #38156 üzenetére
Kezdeskor ne google fiokkkal indulj mert te magad allitottad vissza eddig wifi-t be se kapcsold/sim nelkul kezd el a telefon elso inditasat
Google fiokot csak a playnel add meg mikor az alkalmazasaid akarod telepitgetni de akkor sem szinkronizalas/vissza allitassal !
[ Szerkesztve ]
-
janaman01
addikt
válasz amoledus #38155 üzenetére
Meg..de már kezd fel...ni...ugye a factory reset után felajánlotta hogy a google fiókból szinkronizálja a programokat..el is kezdte...de kikapcsoltam megint odinnal újraraktam..restart és onnan folytatja ahol abbahagyta a programok telepitését azaz megmarad ugyanúgy a google fiók . Próbáltam az 5 fájlossal az 1 fájlossal a helyzet ugyanaz végigfut rendesen majd újraindul kb mint egy sima inditásnál restart tehát nem hoszabb a folyamat és mintha semmit nem csináltam volna marad minden a régiben..
Komolyan mondom nem értem..az odin semmi hibát nem ir ki, ugye régen az inditás hosszadalmasabb is volt egy újrarakás után..most nem..beindul gyorsan..kezdem feladni..
Már a nem létező odin verziókkal is végigpróbáltam..😂[ Szerkesztve ]
-
amoledus
aktív tag
-
janaman01
addikt
gyereek ilyet még nem csesztem, adott egy 4,4 es rendszer belakva, újrahuztam már 2x is az 5 fájlossal kétfajta odinnal is, de mikor újraindul, a régen beálitott háttérkép stb marad, programok megmaradnak..minden..nem pedig a gyári szüz rendszer fogad..ilyenkor mi van ?
[ Szerkesztve ]
-
Chrys_
addikt
Valaki tud válaszolni az Xposed SD fix modul Nougat alatt kérdéssel kapcsolatban? Ha jól tudom, még mindig nincs Android 7 alá Xposed, de nekem fontos, hogy a programok teljeskörűen tudják használni a kártyát. Van valami megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
amdboy
senior tag
köszönöm a segítséget mindenkinek, de főként tnilabk fórumtársnak, akinek köszönhetően egy android 6.0(note7) rom került a telefonomra
-
amoledus
aktív tag
-
Chrys_
addikt
válasz amdboy #38147 üzenetére
Kell neked egy ODIN nevű program hozzá. A leírás kicsit hibás, el kell olvasni hozzá a következő néhány hozzászólást is.
ODIN-t leszeded és USB-n összekötöd a gépeddel a Note 3-t (amit download-módban indítasz, aza power off-ból indulva MENÜ + volume down + power ON). Ott AP-nál betallózod a TWRP file-t (leszeded valahonnan, google a barátod) és start. ennyi az egész. A következő Recovery indításnál (power off-ból indulva MENÜ + volume up + power ON) már a twrp jön be.[ Szerkesztve ]
-
Chrys_
addikt
válasz amdboy #38139 üzenetére
Talán segít. Phronesis-N9005-N7-v6.0 ami nekem van.
-
amoledus
aktív tag
válasz amdboy #38143 üzenetére
Akkor probald ki ezt hangero fel+home+bekapcs egyszerre nyomva kikapcsolt allapotban , es bejutsz a recoverybe ott reset /wipe cache , utana ha bekapcsolt a telo nezd meg van e frissites es telepitsd ha igen , amit leirtal 3oldal/face meg a regi samsung s2-t sem akasztana meg
Ui:elotte mentes,mivel ilyenkor torlodik minden !
[ Szerkesztve ]
-
amoledus
aktív tag
válasz amdboy #38141 üzenetére
Az durva , de egyben fura is mert pl. nalunk a cegnel jelenleg Note4-ek vannak tobbsegben de volt Note3 is (exynos verzio) es hat igen jol birtak a megprobaltatasokat recoverybol reset/wipe cachet probaltad mar/frissiteni ?
-
amdboy
senior tag
válasz amoledus #38140 üzenetére
Nincs rajta semmi gyári app, ami szolgáltatóra utalna. Viszont azért akarnám a 6.0-át hátha kicsit javitana a gyorsaságon. Mert 2-3 lap megnyitása+face már igen megizasztja a telot. Nekem ez fur, mert a fentebb emlitett telefon amit cseréltem erre, ezektől nem jött zavarba.
-
amoledus
aktív tag
válasz amdboy #38139 üzenetére
Nem nehez ,de ha bizonytalan vagy lehet hagyni kene Max egy gyari rom-ot erdemes felrakni ha valamelyik szolgaltato telekokanyolta a telefont a sajat dolgaival
[ Szerkesztve ]
-
amdboy
senior tag
Végignéztem a videot és az összefoglslót is elolvastam, de nekem ez kinai Nem tudom neki merjek e vágni?!
-
amoledus
aktív tag
válasz amdboy #38137 üzenetére
A gyarit vissza tudod persze , igen fuggetlenek de ha a telod fuggo akkor hiaba fuggetlen a rom a SIM LOCK marad! Egyszeru beleraksz ket kulon szolgaltatotol szarmazo sim kartyat mondjuk a fozott romok sallang mentesek tehat semmi eloretelepitett futo alkalmazas hotel foglalo telekom gyokersegek stb. Nincs benne igy gyorsabb is. Egy gyari fuggetlen rom pedig sokkal stabilabb mint pl. Egy tremobilos
[ Szerkesztve ]
-
amdboy
senior tag
válasz Crabface #38136 üzenetére
Nem csináltam még ilyet, de megpróbálom. Köszi az infót mindenkinek. Illetve még annyi, hogy ha sikerül is a dolog a gyári romot vissza lehet tenni, ha nem tetszik az új? Illetve a fözött romok azok függetlenek? Illetve honnan tudom meg azt, hogy az én telom az gyárilag független?
-
amoledus
aktív tag
válasz amdboy #38134 üzenetére
A leírásban benne van , viszont linkelek egy videót (szintén a leírásból) magyar nyelven https://www.youtube.com/watch?v=V5pI4Qk368I
-
amdboy
senior tag
Köszi a válaszokat. Benyire bonyolult egy custom romot feltenni, kezdőként? Téglásitani hány % esélyem van?
-
amoledus
aktív tag
válasz amdboy #38131 üzenetére
Szia ! Custom romot tudsz telepíteni pl Lineage OS létezik sok féle 6 rom , a Note 3 3GB ram-mal nem volt rossz döntés persze ki mihez van szokva
-
amdboy
senior tag
Sziasztok. Napokban vásároltam egy note 3 telot xiaomi redmi note3 prót váltott. Eddig felemás érzéseim vannak, nem tudom jó volt e a csere. Igazából ami a kérdésem lenne, hogy android 6 esetleg van rá hivatalosan? Ha nincs, akkor lehet rá pakolni valahogy? Vagy van egyáltalán értelme?
-
hunluigi
senior tag
Hát elérkezett ez a pillanat is... sok évnyi nótázás után, csak beadtam a derekam, és lecserélem az öreglányt. S8+ lett az utód. Kicsit óckodtam tőle, de kézbevétel, tapizás után szerelembe estem.
Jó volt veletek, és telefonom sem lesz az életbe sem, amit ennyi ideig használtam volna, de már nagyon viharvert volt szegény. A beégett, besárgult kijelző most ugrotta meg az ingerküszöbömet.
A topicot azért hagyom a kedvencek között és figyelgetek.
A kezdetek kezdetén... XT 8Mhz; 640Kb ram; HERCULES monitor (papirfehér) és csatoló (256k ram); 20Mb MFM HDD 5,25''; 1.2Mb 5.25'' FDD; PC Speaker Hová szalad a világ...
-
szupcsijo
csendes tag
Megcsináltam, köszi Nem is volt olyan ördöngős
-
Crabface
senior tag
Sziasztok. Jelenleg ha Touchwiz alapú romot választanék akkor melyik az ajánlott? Került hozzám családból egy Nóta de még csak drazsé van rajta, szeretnék valami frissebb rendszert.
-
szunyi777
őstag
[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S20 Ultra >Rom: Beyond 2.1 Android 11>Kernel: STOCK >Recovery: TWRP (ROOTED)>EdXposed>Viper4Android hangmotor>- https://www.facebook.com/Mobiltelefonszervizszeged/
-
bbubby00
őstag
Na megjött az utód!
Így mostmár van egy pár felesleges Spigen tokom is.
Öröm volt veletek, ez volt és szerintem ez is lesz életem leghosszabb ideig használt készüléke!
Nagyon imádtam, de néha kell a változás!Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
szupcsijo
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék Xposed-ot telepíteni a telóra, Phronesis n5 v3 fut a gépen. Olvasgattam itt is és az xda-an is, de nem akarnék bootlopot. Szeretnék egy kis megerősítést, hogy mi is lenne ennek a helyes menete, ha esetleg ideje engedi vkinek. Köszi a segítséget!
-
veterán
válasz Chrys_ #38118 üzenetére
nem nyomja ki a hátlapot? nem billeg tőle a telefon az asztalon? ( magyarul semmit nem veszel észre a hátlapon?) talán ez van neked
szerk: nem a tekerccsel van a bajom, hanem a benne található chip-el! az miatt lesz puklis a hátlap
[ Szerkesztve ]
-
Chrys_
addikt
válasz gyuri81 #38117 üzenetére
Én ezt a qi lapot haaználom, teljesen jó. Töltőnek amit az S6-hoz adtak gyárit.
Ha olyan lapot keresel, ami észrevehetetlen, akkor az gyenge is lesz, mert a tekercs benne a nullához konvergál.Más:
Android 7 alá mégh nincs Xposed és ezért nincs ez alatt SD Fix. Hogy lehet egyes programoknak - amiknek az op nem ajánlja fel az SD-jogosultságot írásnak - írási jogot adni? Pl. Titanium Backup, vagy éppen az Easy Voice Recorder Pro. De nem a program által használható egyetlen könyvtárra (az ugye működik mindenféle varázslás nélkül), hanem tetszőleges helyre a kártyán? Nálam emiatt van Android 6 Xposed-dal.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Ki milyen wireless töltőt illetve milyen receiver lapot használ a telefonhoz?
Talált már valaki olyan qi lapot ami egyáltalán nem nyomja ki a hátlapot?
-
patya3
csendes tag
Phronesis 5.2ről van értelme 6.0-ra frissíteni? Esetleg van valami látható előrelépés?
-
Tav-Csoves
őstag
válasz hunluigi #38112 üzenetére
Köszönöm a kérdéseket
Igen, a videó nálam is problémás, ugyanis ha számítógépén szeretném lejátszani, akkor akad a kép. Sokak szerint ez valamilyen kodek hiba, bár 2017-ben már nem a kodek lesz a lúdas. Okostévém nincs, de a mate topikban írt már valaki olyat, hogy tévén keresztül döccenés mentesen megy. [link]
Hát én ezt úgy oldom meg, hogy feltöltöm YouTube-ra. Fapados, tudom. Ott akadás mentesen megy. Szerintem ez a hiba az adott lejátszó berendezések hardveres hibája lehet. (Mert akkor miért működik jól a fenti linken a kollégáknak? ) És pont emiatt, szerintem erre a Huawei a jelenségre nem hibaként tekint. De ez csak tipp.Nálam a Samsung két dolog miatt herélte ki magát:
1: Knox szívatás - ezt nem részletezném...
2: Az AMOLED kijelzők folytonos beégése. Tudom, ez a gyártási folyamatok miatt lép fel, és hogy a kijelző ettől függetlenül hű de szép, meg minden. Én hosszútávra veszek telefont, - Huawei mellett szólt a 3-3-3 év garancia - és nem azért, hogy féltsem a kijelzőt, és ügyeljek arra is - a betörhetés mellet - hogy ugyan már, eltűnjön a Status bar, hogy az ikonokat mindig rendezgessem, stb, hogy nehogy a kijelzőt a beégés miatt cseréljem.
A kamera panaszai. Igen, jó magam is már panaszkodtam a Mate 9 topikban, de azóta egy kicsit okosabb lettem:
A DNG (nyers RAW fotók egyik al kiterjesztése) és a JPG között sok a különbség. Én mint fotós már dolgoztam a Nikon NEF kiterjesztésével, és ebből jött a kezdeti elégedetlenségem. Ugyanis számítógépre feltéve, míg a NEF képek tűélesek voltak a nyers képek, addig a Mate 9 DNG homályos. Hát persze hogy kiakadtam, és elkezdtem dühöngeni. - ami nem szokásom.
És magán a telefonon is homályosak voltak.
A megoldás kulcsa a DNG kiterjesztésben és a Camera RAW programban van.
A DNG fotónál az élességet sem tudja jól megjeleníteni az adott eszköz, hiába van rajta a fenti Adobe Photoshop kiegészítő. Viszont ha Adobe Lightroom programban megnyitjuk, a kép kiélesedik, legalább annyira mint a JPG, sőt, az sharpening résznél még élesebb képet is varázsolhatunk...
Egy fotót mutatok, ez teljesen nyers. Első DNG belenagyítva, a második JPG szintén, és a 3. az adott kép.
dng
jpg
a kép magaVideózásra visszatérve: tudok olyan videót mutatni, ahol sok DNG képet illesztettem össze, és abból egy Time Lapse videó jött ki. Ezeknél például a pixelezést lehet megfigyelni. Szerintem itt már a YouTube is felelős, ugyanis a képkockákat megpróbálja egymásba mosni, hogy ezáltal is keveset foglaljon a YouTube szerverein.
Megtekintésnél ügyeljünk a lejátszási minőségre, állítsd az elérhető, legnagyobb felbontásra.
30 fps [link]
Ugyan ez, 60 fps [link]
A kockásodás jobban megfigyelhető, ha a telefon forgó berendezésen van. (Forgási állandó: 360°/h)
30fps [link]
60fps [link]
Viszont egy sima 4K-ra beállított videó így néz ki:[link]
Utóbbinál elmondható, hogy szerintem zajos. Figyeld meg a videó sötétebb részeit. Ez a felbontás nagyságából eredeztethető...Kijelző méret növekedés. Egyértelműen érezhető a kijelző növekedése, de én személy szerint nagyon hamar hozzászoktam, így mondhatni az a 0,2" az szinte elhanyagolható. A ceruzát a note 3-ban sem használtam, így annak hiányát nem érzem.
A telefon nagyon gyors. Bekapcsolás, a stabilitás messze veri a Note 3 telefont. Viszont olykor akad, hogy bedöccen, sőt csak a hosszabb bekapcsoló gomb megnyomásával tudok újra parancsot kiadni a telefonnak. Ezt szerintem konkrétan a Facebook Messenger program okozza. Lassulást csak akkor lehet érezni, ha a telefonon lévő szabad hely a 10GB alá csökken. Erről a telefon értesíti is a felhasználót, hogy ha nincs hely a telefonon a felhasználói élmény romlik, és a telefon stabilitása csökken. ( A Time Lapse videókat gyakran a telefon végső kimerüléséig csináltam... )
Ami még nagyon tetszik a telefonban az a töltés. 1 óra 20 perc alatt tölt fel a készülék 1%-ról 100%-ra, - köszönhetően az 5 Amperes töltésnek - használat nélkül tartja is szépen a töltést. Az akkumulátor kímélése érdekében a telefon 2%-nál 30 másodpercen belül kikapcsol. További érdekesség, hogy a telefonnon Boot joggal rendelkezik az ébresztőóra. Tehát a telefon bekapcsol, ha beallitottál ébresztést, legalább 5 perccel későbbre. ( A telefon magának 2 percet számol a bootolasra, holott ez jóval 30 másodperc alatt érzékelhető)
Az UI felhasználó barát, és hamar hozzá lehet szokni az EMUI 5.0-hoz.
Viszont a képernyő idő szeszélyesen változik. Ez szerintem miattam van, mert nagyon függ a használattól. Ez számokban 2 óra és 6 óra kijelző időt jelent.
Filmnézés eszik a legkevesebbet, ha a film a telefonon van letöltve. Legtöbbet a Messenger videóhívás fogyaszt. (Játék nincs a telefonon, így arról nem tudok nyilatkozni, de biztos, hogy az is enne szépen, ha olyan a grafika.)
Remélem segítettem. Ha kérdésed van, nyugodtan írj itt is akár. -
hunluigi
senior tag
válasz Tav-Csoves #38106 üzenetére
Van már javítás rá a darabos szaggatós videó miatt? Hogy vált be (pro-kontra) a notához képest?
Én is váltáson töröm az agyam, csak még nem tudom mire. Az S8-ak elkefélt képaránya, edge, és áruk miatt kiestek. Máté az egyik jelölt, csak a kamerára elég sok panaszt látok. Kijelző méret növekedés mennyire érezhető? sebesség, UI, stb... ?
[ Szerkesztve ]
A kezdetek kezdetén... XT 8Mhz; 640Kb ram; HERCULES monitor (papirfehér) és csatoló (256k ram); 20Mb MFM HDD 5,25''; 1.2Mb 5.25'' FDD; PC Speaker Hová szalad a világ...
-
bbubby00
őstag
válasz gyuri81 #38110 üzenetére
Mi Note 4, 4/64 kijon ujonan, 2ev garival 60k-bol.
Azert meg mindig harmad annyi mint egy Mate.
Komplett hazfelujitas lesz, 4fal marad meg, igy gondolhatod h nincs "kedvem" most dragabb telot venniEladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
bbubby00
őstag
válasz Tav-Csoves #38106 üzenetére
Most nincs penzem felso kategoriara jelenleg, igy csak egy Xiaomi Note 4 4/64 lesz a befuto. Hianyzik az ujjlenyomatolvaso es a bika akksi. 7-9oras kijelzoidoket irnak, nekem legjobb esetben 3szokott lenni a mostanival.
[ Szerkesztve ]
Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
bbubby00
őstag
Megrendeltem az utodot. 3.5ev utan lassan elbucsuzom toletek. Az biztos, h ez volt a leghosszabb ideig nalam levo telefon, es nem is lesz tobb ilyen az eletemben.
Meg az is lehet h megtartom a fiok aljan!Eladó Mazda MX5 széles választékban: https://www.facebook.com/hasznaltmx5
-
Chrys_
addikt
válasz gyuri81 #38101 üzenetére
De te dirty flash-t csináltál, úgy nem tudom. Én teljesen legyalultam mindent a telefonról és a ROM installkor (Phronesis v6.0) a magisk-t választottam ki (azt már nem tudom, hogy ilyenkor is kell-e a zip flash, talán nem), restartnál pedig figyelni kell, hogy a DO NOT INSTALL gombbal legyen (ne menjen fel véletlenül sem az SSU).
-
hunluigi
senior tag
Még egy hibába bele futottam. A gear fit nem csatlakozik vissza magától, ha megszakadt a kapcsolat. Végig próbáltam pár auto reconnect appot de egyik sem ér semmit. Van pár bosszantó dolog na...
-
veterán
válasz patya3 #38100 üzenetére
max annyit lehet vele szórakozni, hogy a global feszültséget lentebb -10mV-al, illettve a governorokkal szórakozol...de szerintem ez már nagyon fing reszelés...
Chrys: és a Magisk-el hogy kell root-olni? hiába rakom fel, azt érzékeli, hogy nincs root
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mini-ITX
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- eMAG vélemények - tapasztalatok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Path of Exile 2
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest