Samsung Galaxy Note 3 - fókuszban a szolgáltatások

Hirdetés

Előszó, tartozékok

Elképesztő, hogy milyen ütemben száguld előre a telekommunikációs iparág. Hogy őszinte legyek, már csak halványan emlékszem arra, amikor 2011-ben több héten használtam az első Samsung Galaxy Note-ot, melyet azóta sokan egy kategóriateremtő klasszikusként emlegetnek. Én persze még egészen máshogy láttam a dolgot, az 5,3 hüvelykes kijelzővel szerelt készülék az S Pen néven futó kapacitív tollnak köszönhetően a már kihunyt Pocket PC-kre emlékeztetett, de utólag inkább tűnik úgy, hogy egy nagyon sikeres piackutatás volt, élesben.

Samsung Galaxy Note 3
[+]

A Note ugyanis hatalmas sikert aratott és megteremtette a phabletek kategóriáját, mely vegyülékszó a phone és tablet szavak összeolvadásából született meg. Pedig a koreai gyártó akkor még kevés extrát mellékelt ahhoz a tollhoz, amely azonban a készülék második generációjánál már az egyik kiemelt szolgáltatást jelentette, de a siker valószínűleg inkább volt köszönhető a puszta méretnek. Ez ma már az egész piacon visszaköszön, a kijelzőméret ugyanis negyedévről negyedévre növekszik. A Note 3 ettől függetlenül ma már csak nevében emlékeztet kétéves elődjére, ma már a Samsung tudásának legjavát képviseli, ráadásul nem csak hardveres, hanem szoftveres képességek tekintetében is előremutató. Ez főleg azért fontos, mert a gyártót érték olyan kritikák, melyek szerint a kiváló hardverekhez nem mindig tud megfelelő szoftverezettséget biztosítani.

Samsung Galaxy Note 3
[+]

A Speedshop által biztosított, fehér színű készülék mellé szerencsére sikerült egy fekete változatot is szerezni, némelyik fotón így mindkettőt meg lehet majd csodálni egyszerre. A dobozuk nyilván nem különbözött, a mostanában megszokott, fának álcázott megoldásban foglal helyet a csúcsmodell. Tartozékok tekintetében okozhat némi meglepetést, hogy a kellemes minőségű sztereó headset és a hálózati töltőcsatlakozó mellett egy microUSB 3.0-s kábelt találunk, abból is a b változatot. Ez a kiegészítő markánsan különbözik az elmúlt években megszokott 2.0-s kábelektől, ugyanis két részből áll; az egyik a sima 2.0-s, mely mellett található egy kisebb, de szintén 5 csatlakozási ponttal ellátott 3.0-s rész. A SuperSpeed jelzővel ellátott 3.0-s csatlakozó jelentősen gyorsabb elődjénél, elméletileg 5, gyakorlatilag 4 gigabitet tud másodpercenként átvinni, ami érezhetően jobb a 2.0 elméleti 0,48, gyakorlatilag 0,25-0,3 Gbit körüli értékénél. Várható volt, hogy ez a korszak beköszönt, a Full HD filmek átmásolása így sokkal kevesebb időt fog igénybe venni; szerencsére az eszköz tölthető és szinkronizálható a mezei 2.0-s kábelekkel is, melyeket értelemszerűen csak a csatlakozó egyik részébe kell bedugni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés