Új hozzászólás Aktív témák
-
Win-T
őstag
Sziasztok!
Nem tudom jár-e még erre valaki, de hátha: szerintetek az alábbi aksi jó lehet a legrégebbi J5-be (J5 2015), mert annak j550 a típusszáma, a G530 az a Galaxy Grand Prime volt anno ha a google nem téved.
https://www.notebook-alkatresz.hu/samsung-galaxy-j5-akkumulator-2600-mah/pm/2176449/6967
-
Win-T
őstag
válasz
Sanyamaci73 #3162 üzenetére
Köszi, ez szuper lenne de nekem valamiért nem működik. Illetve működik pl. ha elhúzom a kijelző előtt a tenyerem, de értesítés érkezésekor nem jelenik meg automatice, hogy mit kaptam. Rosszul állíthatok be valamit?
-
Win-T
őstag
Leváltottam az első generációs J5-öm a 2017-es verzióra. Az előzőn korábban Lineage OS később a Bootleggers rom futott és mindkettőben volt egy funkció (nem tudom mi a neve, Ambient Display talán?) ami a bejövő üzeneteket, eseményeket, még a zenelejátszón játszott zene címét is megjelenítette a kijelző kvázi "bekapcsolása nélkül" egy ízléses fekete képernyőn fehér betűkkel. Ezt én nagyon szerettem de sajnos az új készüléken a gyári rendszer ilyent nem tud.
Van erre valami jó app ami nektek bevált esetleg? Az always on kijelző nem érdekel, de az értesítéseket jó lenne a korábbi formában látni. -
Win-T
őstag
+1 bónusz: Rengeteget hallgatok zenét a telón munka közben, és az előző rendszer valami oknál fogva a nekem kényelmes hangerőn sokszor túlvezérelte a mélyeket és vissza kellett venni. Ez viszont eddig úgy tűnik csodálatosan szól, ami már nálam önmagában elég ok arra, hogy megtartsam még akkor is ha rossz lenne.
-
Win-T
őstag
No fönt van... tetszik, jól néz ki, de a sebessége egyelőre nem győzött meg. Bőven vállalható, de azért produkál elég nagy megakadásokat. Bár most még minden települt, meg szinkronizált, meg frissített, ez lehet később azért nem lesz annyira feltűnő.
Az nagyon tetszik, hogy így belakva is még majdnem 3 Gb szabad hely van a belső memóriából - az előző Lineage OS-en ilyenkor már csak 7-800 Mb volt szabad.
Óriási mínusz, hogy ez sem képes az érkezett üzeneteket számmal jelezni az ikonok sarkában számmal (e-mail, sms, facebook, stb.). Ezt nem értem miért hiányzik minden custom romból amikkel eddig találkoztam. Novát kell majd megint használnom, pedig nem annyira kedvelem.
Akksira leszek kíváncsi mennyire veszi igénybe, de ez majd csak pár nap használat után mutatja majd meg magát.
Jó lesz ez szerintem, csak még szokni kell. -
Win-T
őstag
válasz
Sanyamaci73 #3123 üzenetére
Nagyon köszi, szedem lefele, aztán nekiállok mókolni, estére már lesz eredmény gondolom.
-
Win-T
őstag
válasz
Sanyamaci73 #3121 üzenetére
Igen igen, benéztem... úgy sejtem én is, hogy azzal nem lesz probléma.
-
Win-T
őstag
válasz
Sanyamaci73 #3119 üzenetére
Köszi előre is!
Végiggondoltam közben párszor és sejtem mi a hiba. User error természetesen. Emlékszem, hogy az eddig használt Lineage OS-nek is volt bootloader követelménye, ami én úgy gondoltam, hogy Marshmellow bootloader volt, de nem, annak Lollipop bootloader kellett - ezért van az 5.1.1 stock rom letöltve az akkori cuccaim között, és erre próbáltam rárakni.
Tippre ezzel szopattam meg magam, kap még egy esélyt majd. -
Win-T
őstag
A legújabb TWRP ami hajlandó elindulni az a 3.2.1-es. Megpróbáltam azzal felflashelni a cuccot, látszólag minden okésan fel is ment, ROM, Gapps, de restart után csak fekete képernyő és semmi más.
Kénytelen voltam visszaodinozni egy gyári rendszert, de ami nekem volt itt a gépen az még 5.1.1.
Az nem hajlandó magát felfrissíteni, hiába kérem, hogy keressen frissítéseket mindig azt írja, hogy a legfrissebbet használom. Pedig anno volt ehhez már hivatalos Marshmallow. Nem baj, felrakom azt is odinnal, csak kellene egy image fájl hozzá, nincs valakinek esetleg? Sammoblie-ról én nem tudok letölteni, kikeresem a megfelelő fájlt, de a download linkre kattitnva csak egy oldal jön be, hogy regisztráljak, máshol meg ahol találtam azok ilyen 8-10 óra alatt akarnak leöltődni.Szóval valaki szánjon már meg egy Marshmallow rendszerrel J500FN-hez pls. Köszönöm!
-
Win-T
őstag
válasz
Sanyamaci73 #3116 üzenetére
Hát nekem nem jó valamiért, lehet vissza kéne állni gyári verzióra előtte. Átolvasom majd itt a hozzászólásokat, hátha másnak is akadt ilyen gondja.
-
Win-T
őstag
válasz
Sanyamaci73 #3113 üzenetére
TWRP_3.2.3_j5nlte_20181013_jenslody.img - ezt flasheltem, a telefon J500FN. Flash előtt kérte, hogy válasszak partíciót (boot vagy recovery), feltételeztem, hogy az utóbbit kell választani.
Odinnal visszaraktam a régit ami még a Lineage OS-hez volt, az működik.
-
Win-T
őstag
Hát elakadtam már az elején. Ezt az általad megosztott TWRP-t flasheltem újraindítottam, de csak fekete képernyő fogad ha bele akarok lépni, nem tudok semmit csinálni vele, csak az aksi kivétele segít. Utána a telefon elindul, csak a recovery nem megy. Tipp?
-
Win-T
őstag
válasz
Sanyamaci73 #3110 üzenetére
Köszi, hétvégén rápróbálok.
-
Win-T
őstag
Nekem most egy Lineage OS 7.1.2 van fent, de mostanában eléggé elkezdett akadozni, így lehet, hogy bepróbálnám ezt a 9-est ha már úgyis muszáj lesz vele mókolni valamit. Rápakolhatom én erre simán, vagy célszerűbb lenne visszarakni előbb egy gyári 5.1-et?
-
Win-T
őstag
válasz
Csaby25 #2818 üzenetére
Én mikor a LineageOS-t telepítettem ki volt írva a leírásban, hogy csak a Lollipop bootloaderrel működik, egyébként nem indul el flash után, tehát akinek már a 6-os android volt fent (nekem is) visszak kellett rakni előbb egy ötöst. Gondolom az MM/LL a Marshmellowt és a Lollipopot jelenti, tehát az már támogatja mindkettőt, bár akkor a Kitkat-el nem tudom mi a helyzet. Vipernél és AOSP-nél nincs esetleg említve ilyen?
-
Win-T
őstag
Nekem az van... jó, gyors, tárhely marad utána bőséggel (belakva most még mindig van 2 GB szabad hely a belső memórián), de lehet külső SD-t is használni tárhelyként. Fogyasztás rendben volt az elején, de mostanában valami beakad az agyába a drágának és akkor elkezd kajálni rendesen amin újraindítás és/vagy cache wipe segít, akkor egy-két napig megint jó... de ez lehet egyéni problémám.
Bluetooth audió átvitel nem működik, ezt rá is hagyta a fejlesztő, nem foglalkozik vele tovább ha esetleg erre szükség lenne.
Összességében én elégedett vagyok vele. -
Win-T
őstag
Olyanoktól kérdezném akik nem a gyári rendszert használják a telefonjukon - van valami megoldás arra, hogy az olvasatlan üzeneteket, nem fogadott hívásokat, stb. a szokásos kis szám jelezze az ikonokon? Áruházból már több appot is kipróbáltam és egyik sem vált be.
Lineage OS 14.1-et raktam fel, és teljesen meg vagyok vele elégedve, ez az egyetlen dolog ami hiányzik a gyári cuccból. -
Win-T
őstag
Tud valaki használható linket T-Mobile-os 5.1.1-hez? A SamMobile egy katasztrófa, egy órája nem tudok rájönni, hogy lehet onnan letölteni.
-
Win-T
őstag
válasz
bigdady #2744 üzenetére
Mostmár engem is érdekelne, egy betonbiztos megoldás mert ott tartok, hogy hiába kapcsoltam ki és raktam át mindent SD-ra amit lehet, egyszerűen nem lehet frissíteni az appokat, tárhely hiány miatt.
500 Mb szabad hely van, a Google Play szerint 20 Mb-os a frissítés az apphoz, mégsem meg fel mert azt írja, hogy nincs elég szabad hely. Ezt se nagyon értem hogyan működik. -
Win-T
őstag
No ilyent láttam én is. Ránézésre csak ez sérült a telefonon, akkor jól gondolom, hogy elég volna ezt kicserélni ha megoldható? Azért nem mindegy, hogy 25k-ba vagy 3-ba kerülne a javíttatás.
A témában tapasztaltabb ismerősöm azt állítja, hogy össze van ragasztva a kijelzővel és csak melegítéssel lehet szétválasztani. De azután nem biztos, hogy olyan lesz mint régen. -
Win-T
őstag
Sziasztok!
A hugom sikeresen földhözcsapta a J5-jét, szépen meg is repedt a kijelző. De nekem úgy tűnik, hogy csak a külső üveg (plexi?) réteg repedt meg, az érintőkijelző maga sértetlen mert érzékel mindenhol, képhiba nincs sehol. Ezt ki lehet valahogy fájdalommentesen javítani? Ismerősöm szerint csak a komplett kijelzővel együtt szokták cserélni ami 25 darab ezres, de én láttam, hogy lehet kapni csak külső plexit ami 2-3 ezerbe kerül. Akkor csak megoldható valahogyan.
-
Win-T
őstag
Sziasztok!
Ha vettem egy új aksit, akkor csak annyiból áll a csere, hogy kiveszem a régit, berakom az újat és jónapot, vagy van még valami teendő amit esetleg érdemes elvégezni a telefonon?
Új hozzászólás Aktív témák
ma A dél-koreaiak középkategóriás terméksorozatának új tagja a Super-AMOLED kijelzővel, az előlapi vakuval és a 1,5 GB-nyi RAM-mal hódíthat, ráadásul szolgáltatói kínálatban is elérhető.
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Google Pixel topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- BMW topik
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- További aktív témák...
- iPhone 13 256GB Független Kék Megkímélt/1-3 hónap gar./Akku 85%/p4223
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Apple iPhone 11 64GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 200 Lite 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- iPhone 14 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4220
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- AKCIÓ! MSI B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB Rampage SHIVA FSP 500W
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest