- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToniSoprano
addikt
Nekem dual simmel (telenor Telekom) folyamatos LTE vagy wifi, whatsapp, skype, messenger, gmail, időkép szinkronizál háttérben. 6,5 óra kijelzőidő 5%-nál. De egy nap alatt történt az egész. 6.0-val is kb. ennyi jönne össze nem több, de ha keveset használnám pl. mint ma és sokat lenne készenlétben akkor kevésbé merülne kb. ennyi a különbség. Majd teszek fel róla, képet most mennem kell.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
#70041600 #1127 üzenetére
A 6.0-ára még a Google is azt mondja hogy az igazán az 5-ös hibajavítása (állítólagos memóriaszivárgás) és akkuidő optimalizálása valójában.
Azért a 6.0-nánál 2-3-szor annyi készenléti időt mértek (ez csak folyamatos készenlét esetén van így!!), ugyanannál a telefonnál, mint az 5.1-en (hála a Doze-nak, ami kb az Iphonok szinkronizációs eljárását vette át) ez nem jönne rosszul. Sem a programok teljes SD kártyára vonatkozó telepítése a 8 Gb belső ram miatt, bár jelenleg megvagyok egy csomó programot telepítettem, 2,1 GB szabad helyem van.
De ha nem jön ki akkor sem dőlök a kardomba, igazán akkor érezhetően az akkuidő a 6.0-nál, az 5-öshöz képest, ha sokat van készenlétben a telefon és sok program szinkronizál a hátttérben pl. Gmail, Whatsapp Skype., Viber és társai.
-
ToniSoprano
addikt
Lehet igazad van, én annyire nem vagyok képben Samu fronton, Lumia 640-es voltam az is jó volt egy darabig, van ami kicsit hiányzik, de sokkal több a pozitívom, de az új windows 10-es teljesen kiborított. Egyébként elégedett vagyok a telefonnal, én az led értesítést sohasem szerettem, inkább idegesített. Meg én sokszor a táskában felejtem elfelejtem megnézni, ezért a saját értesítője jobb, ami pl. 10-15 percenként rezeg, ha van új üzenet és nem néztem meg. Vagy ott a noled is, de nekem a rezgés rész elsősorban a legfontosabb az előbbiek miatt.
Mondjuk az alsó kategóriás Grand Prime is kapott 4.4-ről 5-ösre frissítést, ezért gondoltam, hogy mivel a j5 5.1-gyel jött ki, talán egy frissítést még ez is megkap, de lehet a j5 2016 bekavar ebben.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
Tomasz72 #1120 üzenetére
Több ponton csalódtam az LG-hez képest, és miben egyébként?
Igaz más a rendszer, alatt lett tesztelve az A5 és a J5 a videón. De az S6-hoz képest sincs mit szégyenkeznie a J5-nek sebességben, hála annak, hogy nincs QHD kijelző benne és ez még az üzemidőre is jó hatással van: [link]Én elszőör A5-öt akartam venni, csak nincs belőle dual sim +SD változat és hiába a fém keret és szép kialakítás, kollégámnál a csillogó a5-jén a műanyag hangerőgombok, és a kamerarész foltosan feketére kopott, erre oda kéne figyelmi azért a Samunak, gondolom itt is ez a helyzet.
Egyébként a drodinál mindig fennáll, hogy a frissítéssel rosszabb lesz, de az 5-össel, pozitív tapasztalatok voltak pl. kollégámnál az A5-nél sokat javított a frissítés. A 6.0 inkább ráncfelvarrás és tényleg csak az optimalizációra feküdtek rá. A frissítéseket először az S szériákat küldik ki, utána jönnek a A szériák, utána valamikor jöhet a J, ez az üzleti politika ami valamennyire logikus.
-
ToniSoprano
addikt
Ennyit engedélyez maga az 5.1 rendszer, de pl. játéknál az SD-re helyezhő ez a teljes állomány 60-80%-a nem sok játékom van rajta de pl. Angry birdsnél ez a helyzet. Szóval ne szidjuk Samut, nem tilt le semmilyen SD-re áthelyezést, azt engedi amit a rendszer is enged. (A Xiaomok engedélyezik SD-re telepítést, mert több helyen belenyúlnak a rendszerbe és ennek egyéb hátrányai is vannak.)
A 6.0-nál már a gyáriban adott a lehetőség hogy az SD-ből belső tárhyelet csináljál és oda telepítsed az egész programot. Jelenleg azok azok a hírek, hogy a második körben a J5 is megkapja a 6.0-át, nincs olyen hír hogy ne kapná meg.[link]
Ez azt jelenti, hogy 5-6 hónap múlva várható reálisan mert most még a csúcskészülékek sem kapta meg mind és miután kiadták még jöhet a hibák javítása mi pár hónap. Az már valós veszély, hogy a közelgő J5 2016 bevezetése miatt a régi J5-n késleltetik a 6.0 kiadását, és az is veszély hogy a J5-re nem lesz annyira optimalizált a 6.0-ás droid, mint pl. az 5.1-es.
De addig is örüljünk a tényeknek, hogy a J5-öt a kiadás időponjában lévő legfrissebb rendszerrel adták ki és nagyon jól optimlizálták rá az 5.1-es rendszert emiatt pl. gördülékenyebb és gyorsabb, mint a jóval drágább A5-s:
[link]
[link] -
ToniSoprano
addikt
A samu most sem tiltja az SD-re telepítést, ha a program felajánlja ezt. Nem rootolt telómon, nálam 11 olyan program van, ami részben SD-re van helyezve pl. viber, waze messenger, WPS Office, Here stb.
De igazad van majd meglátjuk, azzal számoljunk hogy nem lesz 6.0 a J5-re, biztos nem ér csalódás, most is elég jó teló, 5.1-gyel szépen fut. És szerintem ha lesz is inkább nyáron valamikor, mert úgy néz ki a j5 2016 is 5.1-gyel jön még ki.
-
ToniSoprano
addikt
-
ToniSoprano
addikt
Azt pletykálják lesz a második körben a J5-re is:
[link]
[link]
[link]Amiért szerintem elég valószínű, hogy lesz marshmallow frissítés a J5-re, hogy az utód J5 2016-ban is snapi 410-es proci van, és arra biztos lesz, szerintem azzal jön majd ki. Szóval erre procira a Samu biztos megcsinálja marshmallow-t. Durva lenne ha gyakorlatilag megvan a frissítés, de a régire nem adja ki.
-
ToniSoprano
addikt
A legjobb hír a Marshallow-val kapcsolatban, a Marsahllow-val elvileg az SD-re is lehet elepíteni programokat root nélkül, ha tényleg igaz a hír hogy a J5 is megkapja a Samsungnál:
"Android Marshmallow enables your SD card to fully extend device internal storage rather than just being used for media files.
After inserting a new SD card to your phone, you will see a notification to set it up. You can choose to use your new SD card as a portable storage or as internal storage:
Portable storage: use your SD card to store your pictures, videos, audio and other media files. You can remove the SD card at any time and transfer it to other device.
Internal storage: in addition to media, you can store downloaded apps and games, all their media and data. The SD card acts as an extension of the internal storage of your phone."forrás: [link]
-
ToniSoprano
addikt
Szerintem az nálunk nem biztos javul mert nincs gyorstöltés.
Egyébként akik kaptak frissítést Marshallowra érezhető javulást értek el a készenléti üzemidőben, szóval a Doze része működik.Engem ez érdekel leginkább, mert egyébként az 5.1 is nagyon stabil nem érzékelek memóriaszivárgást ilyesmit nagyon bár biztos lehet még optimalizálni rajta. Inkább ha több program szinkronizál azért érezhető a készenléti fogyasztás, mondjuk nekem két sim is van benne lehet az is fogyaszt.
-
ToniSoprano
addikt
Lesz J5 Marshallow update, én úgy hallottam igen.
Valamilyen vállalkozó kedvű próbálta ezeket a frissítési lehetőségeket, a leírás alapján root jog sem kell hozzá. ha valaki kippróbálta mennyi szabad tárhely marad utána a belső 8 Gb-ból?
[link]
[link]Elsősorban az állítólag sokkal jobb kb 3-szoros készenléti üzemidő (doze),a még jobb memóriakezelés miatt érdekel hogy a Marshmallow frissítési lehetőség lesz-e J5-re hivatalosan, és jól működik-e. Itt az összehasonlítás akkuidőben: [android-marshmallow-battery-tests]. Mondjuk ez csak készenléti helyzetben hoz javulást, ha hajtjuk akkor ugyanúgy merül, viszont ha keveset piszkáljuk aznap jóval kevesebbet merül. Itt a Doze műkdödés elve, elég logikusnak egyszerűnek tűnik, a Dozevel, nem összevissza szinklornizálnak az appok, hanem az andorid felügyeli ezt és egyszerre azonos időpontonként szinkronizál minden app és így jóval többet lehet a proci alvó állapotban, ha nem piszkáljuk :[link]
-
ToniSoprano
addikt
Azért szerintem nem, korrekt volt, küldjön videót a problémáról, + viber beállításairól, ennyit kértek, két mobillal ezt simán meg lehet csinálni. Először küld egy üzenetet Viberre, és azt nem kapja meg, de utána pl. Whatsappról is küld azt meg megkapja ennyi az egész.
De ezek szerint nem tudnak a J5 viber problémáról.
-
ToniSoprano
addikt
- Pár napja csinált olyat, hogy a felső értesítősávból sávból eltűnt a fényerőszabályozó mellől az utcai négyzet, fura volt, azt hittem valamit én állítottam el.
- Aztán Először amikor HERE-t elindítottam csak 10-15 mp-ra lefagyott, de otthon már teljesen lefagyott a képernyő, aztán csak akku kibe segített. Utána viszont minden jó lett, és visszajött az utcai fényerő gomb.Kérdéseim:
1. Más tapasztalt ilyet, vélemény arról mennyire megbízható, aki régebb óta használja?
2. Az intelligens kezelőt érdemes hetente lefuttatni?
3. Knox-ot bekapcsolatam, vagy mit érdemes letiltani, vagy még valami más ami bekavarhat?
4. Másnak volt ilyen, vélemény, vagy terheléshez kevés az 1,5 GB, inkább várja a J5 2016-ra?
5. Az oldala, a fényes rész és a gombok mennyire gyorsan kopik?14 napon belül vagyok még ma visszavihetem, egyébként tetszik a telefon. Mondjuk sok programot megy a háttérben VIBER, Whatsapp, Skype, időkép, All in gestrue, Gmail, Noled Messenger +(Waze) stb..
-
ToniSoprano
addikt
Nekem 2 aktív dual simmel Telenor és Telekom folyamatos lte vagy wifi, (whatsapp, skype, messenger megy a háttrében) sok nyomkodással és telepítéssel 6 és fél óra lett a kijelzőidőm 5%-on mondjuk egy nap alatt, ez elég jó, mondjuk nem volt maxon a fényerő kb 30%-on. Nem kapcsoltam ki semmi wifit, mobilhálózatot, automatikusan átvált.
A Viber tényleg csak akkor használható ha ikonja kivan téve mindig, akkor megy, nem fogyaszt úgy sokat?
-
ToniSoprano
addikt
válasz
Lacics25 #1014 üzenetére
Mi a tapasztalat ezzel kapcsolatban, belassul a teló egy idő után, újra kell indítgatni?
A WP-n megszokott dupla koppos lezárásra, és feloldásra milyen programot ajánlasz?Ja én csak azt akartam írni, hogy a WP-n a saját magához képest ugyanolyan sebességgel nyílik meg, fél év múlva is újraindítás nélkül. De tényleg fapadosabb a WP összeségében és jellemzően lassabb is, főleg a 8.1-es alkalmazások win 10-en, bár van egy két alkalmazás ami gyorsabb, de nem ez a jellemző. A droidos 4.4-es tabletemen, meg korábbi droidos telefonomon így volt legalábbis, egy idő után bizonytalan lett.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
ToniSoprano #1012 üzenetére
Mármint a windwos 8.1-en a nagyon jó megbízhatóságot szerettem, nem kellett újraindítani, tudtam, hogy minden mindig el fog indulni minden ugyanolyan gyorsan, kb. itt is ezt érzem eléggé egyszerű a felület, de talán ezért is megbízhatónak tűnik egyelőre.
Az appok tényleg frissebbek mint WP-n, de ott sokkal több mindent be lehetett állítani, pl. egyesével mely appok fussanak a háttérben, ami hasznos volt, pl. pl. élő csempe mutatta az adatforgalmat, élőcsempén azonnal láttam a naptáramban az aktuális eseményeket. Valami jobban testre-szabható lauchert tudtok ajánlani, ami jól fut estleg?
-
ToniSoprano
addikt
Teszteltem a teló fényképezőjét, szerintem teljesen korrekt:
Samu képek csak elővettem és fényképeztem, és ez 16:9-ben történt 10 MP-en, 4:3-ban 13 MP-en még jobb.
1. március 15-i esőben:
[link] [link]2. Képek március 14-én jobb időben, délután amikor alacsonyan volt a már a nap :
[link] [link] [link] [link]WP-ről tértem át alapvetően az 5.1 droid tetszik, eléggé lebutított, de nem zavar, mert megbízhatónak tűnik.
1.Ami hiányzik, a duplakoppos lezárás, feloldás, erre tudtok valami progit?
2. olyan lezáróképernyő ami a 6 napos időjárás előrejelzést és pl. a névnapot mutatja.Egyébként tetszik a teló, különösen az amoled kijelző és fényképezőgép.
-
ToniSoprano
addikt
+1, elég jól megírták erre az 5.1.1-et, eddigi tapasztalataim szerint. És nem hiszem érdemes frissíteni erről, főleg az elég kevés 8 GB belső memória miatt. A J5-nél 3,5 GB-ot foglal a rendszer, nővéremén az S5-t NEO-n 5,5- 6 GB-ot. Pár funkciót kivettek belőle, ezek nagyrésze felesleges, nem tom ezért-e de érezhetően gyorsabb a J5, mint az S5 neo, bár ott lehet a proci kevés a full HD-hez.
A 8GB miatt nem hiszem kijön a 6.0 rá és ha jöne is nem biztos megéri frissíteni. Nagyon jó teló ez, mintha jobb, vagy legalábbis kb azonos képeket lőne a Neo-nál de lehet a nővérem béna nagyon.
Összességében eddig meglepően gyors stabil teló,jó kijező, viszonylag jó kamera, akkuidő is jó dual simmel is.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
Lacics25 #947 üzenetére
Onnan hogy benne van a szerződésben/szerződéses feltétlekben Telekomnál Telenornál is a 10-15 ezres havi díju szerződések kivételével, Vodafone feloldotta 2015-ben. [link]Nekem 2014-ben amikor a Telekomnál 100 MB-ról 500 Mb-ra emeltem a mobilnet csomagomat utána nem működött a skype, először azt hittem valami gond van a beállítással. De annyit mondtak ez egy új szerződés és erre az új szerződéses feltételek érvényesek.Nővérem, keresztfiam Hollandiában él még egyszer ezt nem akarom átélni, egyébként 180 Ft /perc a mobil mobil hívás Hollandiába. (Ezért vettem dual simest, egyikbe Telenor APN net kártya van (ami laptopokban is használnak) , hűségidő nélkül 2 GB/hó 1650 Ft/hó, a másikba Telekomos domino kártya, alig kell feltölteni, mert a hosszabb beszélgetéseket VOIP-on intézem. )
Tényleg két aktív dual simmel, folyamatos 3g/4g-vel mobilnettel, Viber, Skype, Whatsapp, Messenger, 3 email szinkronizáció, élő időjárás előrejelzés stb meddig bírja a teló?
Egybként a 1,5 Gb ram nem kevés, ha pl. az előbbi legalapabb dolgokra+ (Waze, Spotify, böngsézésre) van használva nem akadozik, válik megbízhatatlanná?
-
ToniSoprano
addikt
válasz
lexter00 #945 üzenetére
Szerintem ennyit még kártyásan sem ér meg ahhoz viszonyítva, hogy 56 ezerért, már LTE két simes függetlent kapsz gyári garanciával. A 10 ezer Ft-ért cserébe szívsz azzl hogy a Telenor mennyivel később adja ki a frissítéseket, mint a függetlenekre kijönnek és le van tiltva, vagy bármikor letilthatják a VOIP hangszolgáltatást pl. skype, whatsapp, Viber, Messenger stb..
-
ToniSoprano
addikt
Akkor most tuti csak a Viber a hibás? A többi hasonló program pl. messenger, skype, whatsappnál nem áll ez üzenetet nem kapok meg 15 perc után probléma? Azért próbálja már ki valaki.
Ha a Viber a hibás, akkor próbálgassatok korábbi verziót feltenni, ami biztosan még jól működött. A korábbi verziókat .apk file-ban le lehet tölteni és utána telepíteni.
A dual simet jól kezeli, ha folyamatosan megy a mobilnet?
-
ToniSoprano
addikt
Felhívod a Samsung szervizt, vagy írsz nekik emailt, vagy ha nincs messze bemész személyesen és elmondod hibás a készülék így szeretnéd használni a Vibert stb. és oldják meg, stb. lehet felteszik neked a független frissítést a telóra, leglaábbis kirpóbáltják megoldás-e ez a problémára. (Nokiánál régebben legalább is így volt, ott a Telekom csak másfél év után adott ki egy frissítést, de szervizben feltették a függetlent ha nagyon balhéztál.)
Ha a szerviz teszi fel és erről papírt is kapsz nem veszik el a gari, egyébként ha te teszed fel valószínűleg igen.
Azért érdemes mellette írni emailt a Telenornak a hibáról és hogy mikorra várható a frissítés és lehetőleg sokan írjatok. -
ToniSoprano
addikt
Köszi, akkor sok mindent rootolás nélkül is át lehet tenni az SD-re, ez a lényeg. Játszani nem mobilon játszom, ezért elég lehet a 4 gb szabad belső tárhely. Megnéztem a J500F elvileg LTE képes a duál telefonok közül. A duálnál úgy van hogy két micro sim +micro sd foglalat van?
A fényképek minősége milyen? Itt A tesztben elég jó éles képeket lőtt de máshol homályosak lettek a képek.
Egyébként tényleg legjobb ár értékű dual simes telefonnak tűnik ami tudja lte-n a 800Mhz et is. -
ToniSoprano
addikt
A másik kérdésem a j500F dual tud LTE t használni? Az 1,5 gb ram nem fogy el hamar?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 FE 8/128GB Megkímélt,Kétkártyás,Tartozékaival. 1 év Garanciával!
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- iPhone 13 Pro / 128GB / Gold / Gyári kártyafüggetlen (194)
- 3 NAPIG AKCIÓ ! Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB újszerű, dobozában.
- iPhone 13 Pro / 256GB / Graphite / Gyári kártyafüggetlen (198)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest