- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToniSoprano
addikt
válasz
lexter00 #2115 üzenetére
PErsze hogy szuperamoled. Már kb 4 éve csak superamoled van a samsungokba. A super azt jelenti csak hogy a amoled kijelző és érintő képernyő egybe lett építve:[link]
A lényeg hogy a J5-ben szerintem nagyon jó minőségű amoled kijelző került, bár nem lehet állítani a fehéregyensúlyon, de egész élethű és természtes színei vannak, nem fárasztja a szemet. Jól lett belőve, aklibrálva a kijelző -
ToniSoprano
addikt
Viszont amiatt ,hogy az S410 proci, az amoled csak HD kijelző takarékos, + nincs a szoftver telirakva minden hülyeségekkel, amik futnak a háttérben sokszor feleslegesen (pl. S6, S7, vagy G3, G4 sokan panaszkodnak az üzemidőre). Emiatt, hogy egyszerűbb a rendszer, jobb az akkuidő mint a csúcstelefonoknál és megbízhatóbb, nem lassul be, szóval valamit valamiért. Én megbízható telefont akartam ami mindenben hoz egy erős közepes szintet, és ezt kb tudja, bár nyilván csodák azért nincsenek, van amit nem rakta bele.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
Scofield07 #1824 üzenetére
Mire használja? Egyébként megbízható teló, viszonylag gyors, nem lassul be, jó a kijelző és a kamera.
Btel 1 év bolti garit ad jellemzően a készülékre +a 1 év csak szoftvergarancia. Most az MM-ben gyári Samsung két év garival a dual simes 47 rugóért van, ha online rendeled: [link]
Reverting: nem lehet eltűntetni 2. sim jelzését, több dual simes telót használtam, láttam, egyiknél sem lehetett eltüntetni.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
Zsoltinho24 #1795 üzenetére
Köszi ez alapvetően jó hír, ha kijönne akkor sem kapkodnám el a frissítést, mert s7 nél rosszabb lettt az akkuidő, valami bug van.
-
ToniSoprano
addikt
Mostanában elég sokat fotóztam, csináltam pár képet érdekesebb körülmények között pl. nappal szemben, napnyugta, felhők stb. Szerintem egészen jó a kamera, mondjuk csak a makró fotók készültek gyári programmal: [J5 pár fotó]
-
ToniSoprano
addikt
Teljes alkalmazás nem telepíthető kártyára csak egy része és sem minden program támogatja ezt pl. skype, whatsapp nem, de a Waze, Messenger stb. és a játékok többsége igen. Első dolog hogy az MS alkalmazásokat, word, Excel Powerpoint, ondrive stb. tilds le, mert valami 600-800 megát foglalnak pl. WPS office ugyanezt tudja sőt gyorsabb és csak 30 MB-ot foglal.
-
ToniSoprano
addikt
Nem tudom, azért a Lumia 640-en ilyenek nem voltak, egy kicsit azért megbízhatóbb volt, sokszor itt már túl sok az információ. Nekem már sokat zablált a google play általában 2. volt a listán, meg mintha akkuidőm is romlott volna a korábbiakhoz képest. A googleplay szolgáltatásokból töröltem a tárolt adatokat, mintha ismét a régi lenne az akkuidőm és eddig a goolgle play 7 szolgáltatást tartalmazott, most már csak 6-ot.No mindegy, úgy néz ki ezzel megoldódott a problémám.
A rossznyelvek szerint a googleplay szolgáltások folyamat azért fogyaszt ilyen sokat, mert ezen küldözgeti a google a felhasználók adatait, szokásait a szerverei felé.
szerk GPS nekem is ki van kapcsolva csak akkor kapcsolom be ha navigálok.
-
ToniSoprano
addikt
Szia, neked az miért van hogy a google play szolgáltatások helyett a google szolgáltatások szerepel az akkuidőben? valamit csináltál a google play szolgáltatásokkal? Nekem google pay szolgáltatások a legnagyobb fogyasztók között van, ezzel lehet tenni valamit?
(#1749) lexter00 : szerintem 2016-os az tényleg 80-ért még tényleg nagyon túlárazott. Ami érdekes számunkra, hogy a J5 2016 6.0-val jött ki, mivel a processzor és a kamera ugyanaz, elvileg megvan a sima j5-re is a Marshmallow frissítés. Bár nem tudott túl jó üzemidőket produkálni a tesztben ami érdekes, lehet még optimlizálni kéne rajta.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
Tomasz72 #1726 üzenetére
A J5-ből két méret van egy Kínában használatos J5008-as típus ami kicsit nagyobb, mint a J500F.
J5008 mérete 142 x 73 x 8.5,
J500-as széria mérete:142.1 x 71.8 x 7.9 mmÉredekes Lumia 640-re ez volt az egyik legjobb tok, tökéletesen passzolt. Be tudod tenni a pontos linket ahonnan rendelted? Fontos lenne a gyors választ, mert még vissza tudom mondani a rendelést.
-
ToniSoprano
addikt
Ha csak ez a baj, Más billentyűzetet bármikor lehet tenni rá, szerintem a Samsung gyári billentyűzet amúgy is a rosszabbak közé tartozik én nem például tudtam megszokni. Ugyanez igaz a kamerára is, mondjuk ezért jó az android, mert billentyűzet, kamera szoftver bármikor cserélhető.
Egyébként valaki vett már rá ilyesmi Nillkin kemény tokot a készülékre? [link]
Ha igen megírná nekem mennyire csúszós, milyen lett a fogása? És mennyivel vastagította meg a készüléket?
-
ToniSoprano
addikt
Beállítások -> Nyelv és bevitel -> billentyűzetnél lehetne beállítani.
Asszem a Samsung billentyűzetben nincs ilyen beállítási lehetőség. Én pl. a Swiftkey billentyűzetet használom, abban van ilyen rezgésvisszajelzés lehetőség még az erősséget(időtartamot) is lehet állítani.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
gippazoid #1716 üzenetére
Ja szerintem meg te veled van baj. Ha veszel valamit előtte nem tudod megnyomkodni kb. 2 percet, főleg hogy a j5 minden sarkon pl. MM ki van téve? Vagy esetleg a tesztet amihez most kommentelünk olyan nehéz lett volna elolvasni a készülék megvásárlása előtt?
Vagy nem tudsz olvasni, vagy szöveg értelmezni? Mert a teszten minden kérdésre amit feltettél választ kaptál volna, ha rendesen átolvasod pl. hattérvilágításra ott van cikk 2. oldalán középen:
"A képernyő alatt az alkalmazásváltó és a visszalépés gombok érintésérzékenyek (háttérvilágítás nuku), a home billentyű fizikai kialakítást kapott."Vagy ugyanazen az oldalon a színkalibrációra a cikkben vonatkozó rész:
"A fényerő még a nyári napsütésben is elég ahhoz, hogy a megjelenő tartalmát lássuk, a színek élénkek, a betekintési szög csaknem száznyolcvan fokos, és a fehéregyensúly kalibrálása is viszonylag jól sikerült, ha viszont mégsem tetszene, ezen manuálisan nem tudunk állítani. "Komolyan szövegértelmezés ennyire nem megy, én a helyedben szégyellném magam, hogy egyszerű szövegértelmezés nem megy?
Egyébként a sokak általn inkább csúnyának tartott természetellenes és sokat kritizált túlszaturáltág már az S6-tól nincs meg, itt hasonlítják össze pl a J5-öt az S6 kijelzőjével: [S6 vs j5 összehasonlítás]
-
ToniSoprano
addikt
válasz
gippazoid #1701 üzenetére
Az alapkamera szoftver nagyon el lett rontva, pedig a kamera tök jó szerintem ugyanaz van benne mint az A5-ben. Valószínűleg direkt rontották, hogy olcsó kategóriában ne legyen túl jó, a HDR funkciót is kivették az alapszofverből.
A better camerával sokkal gyorsabb a fókuszálás és jobb, világosabb képeket lő, ha alapbeállítás mellett a DRO funkció be van kapcsolva:[link]
Kb ilyeneket lehet lőni különböző körülmények között single módban DRO bekapcsolásával:
[Pár kép megosztás] -
ToniSoprano
addikt
Jaja mindennapi sebességben, használhatóságban nagyon jó telefon, a HD kijelzőhöz bőven elég ez a proci:
-
ToniSoprano
addikt
Baszus, amióta a Better Camera-t használom sokkal jobb képeket lövök, mintha gyorsabb is lenne mint a gyári kamera szoftvernél ez. Nincsenek kiégett képek HDR nélkül sem, ha Dro mód be van kapcsolva, meg erős napfényben, fénnyel szemben sem lesznek sötét részek.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
gippazoid #1659 üzenetére
Kicsit értelmetlennek tartom, mert pl. elveszik a 2 év garanciád ha buherálod.
A Micro sd helyére biztos be tudnád rakni, a 3. simet, de akkor csak belső tárhelyet tudnád használni. Szerk:Ja az is micro sim, egy normál méretű sim tuti nem fér bele, azért ennyire nem tervezték el a telefont, hogy ennyi üres hely legyen benne még: itt vannak képek róla: [link]
-
ToniSoprano
addikt
válasz
pistabyte #1647 üzenetére
Én is áttértem a Better Camera programra a gyári helyet. Itt jó hogy le lehet venni a fényképező hangot és ha a dro on mode be van kapcsolva , akkor jobb képeket csinál mint alabeállításokkal, mint a gyári. Emellett a HDR funkció is használható erős fényben, bár stabil kéz kell hozzá.
-
ToniSoprano
addikt
Hát sajnos az szívás. Nekem korábban volt egy régi telefonom egy idő után, nem töltött de valószínűleg, én rendszeresen fordítva próbáltam berakni a csatlakozót, feszegettem, valószínűleg akkor szakadhatott el a töltő résznél valami érintkező. Te mindig jó irányból tetted bele?
Találtam egy tök jó programot, ami pl. az mp3 számokhoz megkeresi a dalszöveget időzítve a zenéhez igazodva lejátssza, de spotify-on is megodható ez, az a neve hogy musixmatch hátha valaki nem ismeri:[link] Karaoke-re is, de angol nyelvtanulásnak, szókincsbővítésnek is jó.
Ez a program sokkal kevésbé/ fogyasztja az akkut az amoled kijelzőn, mint az IPS-en, mert fekete a háttér.
-
ToniSoprano
addikt
Mondjuk ha csak a csatlakozót kell cserélni lehet hamar megcsinálják. Nekem régen a Samsung telefon a érintőképernyő bemondta az unalmast. Bevittem a Sugárba a Telekom szervizbe, a szervizes, elnézést kért, hogy nem tudja most azonnal megcsinálni, fél óra lenne, de sokan állnak most a sorban, de ha másnap visszajövök kész lesz és így is lett.
-
ToniSoprano
addikt
Egyébként a múltkor rosszul írtam. A fényképezésnél a professzionális módban nem a mátrix, hanem a középre súlyozott mérési módot kell használni. Így nekem tök jó képeket csinál.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
snikerfreak #1567 üzenetére
Ez jó lenne elsősorban a 8 GB belső tárhely miatt, egyéb gondom nincs, esetleg lehetne HDR funkció a fényképezőben. Hol olvastad, hogy megkapja a J5 biztosan a 6.0-át, én inkább csak utalásokat láttam rá?
(Mondjuk kicsit félek, hogy romlik a stabilitás, merülés frissítés után)És azt hogy az 500F kapja elsőként az érdekes, hiszen nekem, 500F-emre az 5.1.1-es frissítés sem jött meg. Az 500F az elvileg honkongi piacra szánt termék, lehet a magyar verzió később jön meg.
-
ToniSoprano
addikt
Most mér akarsz annyia frissíteni a régi 5.1 nem stabil, van valami bajod vele?
A Telenor elég hamar kiszokta adni a frissítést, a Telekom szokott késni, legalábbis ezt tapasztalatam. Legalább várd meg azt legalábbis a tapasztalatokat, nincs-e benne hiba. Tanulva a WP 10-ből.Mik a tapasztalatok, miben lett más a frissítéssel az 5.1 lett valami új funkció?
-
ToniSoprano
addikt
-
ToniSoprano
addikt
Nekem egyedül a fényerőszenzor hányzik, de kellett a hely az előlapi vakunak.
Egyébként meg letöltöttem a brightless level widgetet, ezzel elég könnyű, gyors állítani a fényerőt, nem kell felnyúlni az állapotsorhoz.Viszont sok ismerősöm nem is használja a Samun az automata fényerőt, pl. nővérem kollégám, mert sokszor mellé lő. És azért lehet a manuális fényerő állítás miatt van a brutál akkuidő. Nekem két aktív dual simmel, 2 óra 7 perc kijelzőidővel 1 óra 23 perc Waze navigációval van 70%-on az akku ami elég jó azért.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
papsoka #1383 üzenetére
Én is értem mire gondolt, mondjuk a stílus tényleg nem szerencsés.
Szerintem is legjobb éjszakára repülő üzemmódba tenni, mert így tényleg nem merül a telóm max 1%-on belül. Ha nincs repülő üzemmódban a két mobiljel, vagy a wifi jel vétele, és a 6-7 program folyamatos szinkronizálása (whatsapp, skype, gmail, messenger és társai) 6-9%kb megeszik egy éjszaka. Lehet időnkétn úgy látszik a %-on, látszólag ugyanazon a %-on áll reggel az akku (de ez inkább % beakadást jelent), de valójában gyorsabban merül egy szintre ahogy használod.
-
ToniSoprano
addikt
Köszi mégegyszer a segítsíget Brutál üzemidőket tudsz elérni az biztos, vagy valami varázsló vagy, vagy tudsz valamit tényleg, majd kiderül.
Szerk: Bár nekem két aktív dual sim van (bár 2G-n az egyik sim alig fogyaszt.) mobilneten mit használsz 3G-t , vagy LTE-t az 5 napból mennyit volt mobilneten, mennyit wifin? Éjszakára repülő üzemmódba teszed a mobilt?
Valaki talált olyan programot, hogy automatikusan repülő üzemmódba teszi pl. 23h és 5h között?
-
ToniSoprano
addikt
Köszi, akkor ezeket én is letiltottam a skype kivételével, aztán meglátom javul-e. (mondjuk az MS baromságok nagy részét Excel, Word, Powerpoint én is letiltottam korábban, mert sok helyet foglalnak)
Mondjuk a samus hülyeségeket tényleg én is gondoltam hogy letiltom, de nem tudtam melyiket a sok közül. A google drive, ugye itt sima drive néven fut itt a telón?Szerk: Te a hangoutsot letiltottad? Vagy az is megy a háttérben?
-
ToniSoprano
addikt
Mutasd már lejjebb is, abból látszik milyen programokat használsz pl. szinkornizálásra a Whatsappon kívül, mennyi volt a kijelzőidő? Éjszakára kikapcsolod?
Te miket tiltottál le? Vagy alapbbeállításokkal használod? Nekem a goole play szolgáltatások általában az első háromban benne van. -
ToniSoprano
addikt
Ez a samsung account tudja valaki mire jó, nekem azt írja hogy az eszköze nem támogatott?
Vagy felesleges? -
ToniSoprano
addikt
válasz
zojjektum #1296 üzenetére
Ja ez nem teljesen igaz, a dual-osban nincs NFC, ennyi a különbség. Nekem az NFC nem kell a telóba, szerintem egyszerűbb és biztonságosabb paypass bankkártyával fizetni, és az biztosan nem merül le soha.
Meg annyi hogy J500FN (Europe) ez az egykártyás. A J500F (HK, India, South Africa, Thailand) ez a dual simes, ezt eredetileg nem Európába szánták, de utólag gondolom volt igény rá és itt is elkezdték hivatalosan forgalmazni és csináltak magyar romot rá. Én a dual simes verziót használom 1 hónapja, tökéletesen működik minden, folyamatos LTE-vel két sim kártyával (Telenor és Telekom). És igazán a második sim kártya alig fogyaszt mert az 2G-n megy, végül is a második csak telefonálásra használható.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
zojjektum #1290 üzenetére
Majd azt nézd meg, hogy nem-e 3G változatot kapsz a dualosból az MM-ben, bár 3-4 hónapban olyat már senki nem forgalmazott ha jól tudom. A honlap leírás szerint fogja az LTE ferenkvenciát és ami ki volt rakva az MM-ben 60-ért az is LTE-s volt, a kiírás szerint, meg az eladó is azt mondta.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
ghiottone #1288 üzenetére
Szerintem a legjobb messze a gyári emlékeztető a beállításokban- kisegítő lehetőségek- emlékeztető be. Én arra állítottam be, hogy ha olvasatlan üzenet van akkor 10 percenként rezeg egyet, amíg meg nem nézem az olvasatlan üzenetet. És mellette beállítottam a ne zavarjanak módot 22 és 6 között automatiksre ez a Beállítások ->Hangos és Értesítések menüben érhető el. Ez alig fogyaszt valamit így.
Nekem az értesítő led, noled felesleges is lett volna, mert nekem az e legnagyobb problémám sokszor hazamegyek, vagy a telekre megyünk és nem is veszem ki a telefont. A noled, vagy az értesítő led számomra semmit nem ér. De a gyári emlékeztetővel ekkor is meghallom a rezgést a táskában, ami azt jelzi, hogy olvasatlan üzenetem van, hívás van vagy más apptól kaptam valamit mail. whatsapp, skype, messenger stb.
Egyébként a noledben is be lehetett állítani hogy pl. éjszaka ne adjon értesítést és ki legyen kapcsolava a képernyő. Amit érdemes még beállítani a noledben, hogy érintőképernyő legyen kikapcsolva az fogyaszt sokat (home gombbal úgyis fel lehet ébreszeni) és azt akár is be lehet állítani hogy pl. 2 percenként villanjon fel 30 mp-re a noled ha érkezett üzenet. De én is azt vettem észre, hogy fogyaszt a Noled azért, főleg ha sokáig nem nézem meg az üzenetet pl. éjszaka.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
zojjektum #1277 üzenetére
Ezt akartam betenni még, bár ez kicsit hihetetlennek tűnik ez az összehasonlítás: [j5 vs Iphone 6], de lényeg a lényeg meglepően jó sebességgel használható a J5 5.1.1 alatt és nem lassulgat be akkor sem ha már telepítgetve van egy pár dolog, meg régebb óta használatban van.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
zojjektum #1277 üzenetére
Egyébként a sebessége is nagyon jó. Nincs minden felesleges dolog a Samu szoftverben, nincs Full HD vagy QHD kijelző (csak) HD, akkor nem kell szupererős proci jó sebesség eléréséhez:
[J5 vs S5] [J5 vs Iphone 6] [J5 vs S6] -
ToniSoprano
addikt
Én meg a fehérrről asszociálok, műanyag bilire, de nővéremnek az tetszett régebben az S4-nén, bár mostmár arany színt vett s5 neóból. De a szürke hátlap tényleg elég csúnya, de az mindegyiken ilyen sajnos, főleg ha össze van fogdosva, koszos, meg a duos felirat is nagyon szép rajta. Egyébként amikor férfiaknak mutattam a szürke telómat mutattam mind azt mondta, amikor kézbe vette, hogy tök elegáns, de ízlés kérdése szerintem. De mondom nőknek teljesen más az ízlésük, és ez jól is van így szerintem.
Visszatérve a témához zojjektum nőnek veszi a telót, nekik két ajánlható szín van a fehér és az arany, a fekete úgy sem játszik nekik alapól.
-
ToniSoprano
addikt
Nem tudom nekem a "fekete" van, nekem nem csúszik a hátlap nagyon, inkább a széle fura csúszós. Ebbe a fekete-fehér-arany szebb-e, dologba nem menjünk bele, főleg hogy a fekete előlapja a valóságban sötét szürke. Szerintem a fehér és a arany kicsit nőies, ezért férfiaknak ki is lett lőve alapból.
zojjektum: Ha nőnek kell a teló, akkor az arany színt is megnézném, az elég elegáns, kicsit egyedibb a teló, nem annyira a megszokott Samsungos szín mint a "fekete" vagy a fehér.
-
-
ToniSoprano
addikt
válasz
zojjektum #1262 üzenetére
Igazából nem volt még a J5-ön panasz kopásról, de a kollégám korábbi tervezésű a5-jén a hasonló csilligó műanyag rész pl. kamera körül és a gombok foltosan kopott. De lehet ezt már javították, mert rákerestem a neten és nincs panaszkodás külföldön sem.
Egy teljes átlátszó tok szerintem azért nem árt, és úgy a forma is megmarad és védi a telót. Én WP-ről tértem át, de ez a J5 valahogy el lett találva, optimalizálva stabilitás nagyon jó lett szerintem, nagyon egyben van a teló.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
ghiottone #1259 üzenetére
A Samunál az 5.0-ös frissítés az jó lett, pl. a kollégám A5-e 4.4-ével kapta sokkal jobb lett 5-össel, megbízhatób stb. Annyi pozitívum, hogy tucat samu telefon van 410 procival pl. Samu A3, A5, E5, J5, E5, (grand Prime is) , de még a J5 2016-os verzió is ezzel a procival fog kijönni. Szóval a 6.0. rendszer szerintem jól lesz optimalizálva előbb utóbb erre a 410-es procira Samun, kérdés a 8 GB-osra optimlizált verziót csinálnak-e a régi J5-re.
Egyébként meg ha nem számít sokat akkuidőben akkor annyira nem várom a 6.0-át, és a tárhelyen is elférek belső mert nem sokat játszom mobilon arra van a tablet. Ez az 5.1.1 J5-n egyszerűen szuper mintha nem is android lenne annyira stabil és gyors, és nem szoktam újraindítgatni, mert a WP-n nem kellett és ezt megszoktam.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
zojjektum #1258 üzenetére
Asszem csak az, hogy a dual simesben nincs NFC. Nem tudom miért olcsóbb érdekes sokszor az MM árazása, máshol kb egy árban vannak. Pl. én a Pólusban vettem a Samu hivatalaos partnertől vettem egy árban volt a dual, és a single, állítólag akcióban van a dual, de ez régebb óta van így.
Arra amire neki kell, szerintem jó ez a telefon. Én nagyon meg vagyok elégedve vele, az Amoled kijeéző nagyon szép szerintem, nekem korábban IPS kijelező volt. Egyedül a 8GB belős tárhely lehet kevés ebből 4,3 GB használható, de pár gyári dolgot érdemes letiltani pl. word, excel, powerpoint, ezek sokat foglalnak, helyettük pl. WPS officet érdemes használni. Annyi hogy kell bele micro SD és a képeket videókat úgy kell úgy kell beállítani, hogy ide mentse alapból.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
ghiottone #1256 üzenetére
És a 6.0-gyel mennyivel javult az akkuidő? Miben jobb a 6.0, miben éreztél változást az 5.1.1-hez képest? A DOZE miatt jó lenne ha jönne a 6.0, meg az SD kártyára való telepíthetőség miatt. A samunál van ígéret a 6.0-ra, de náluk nem lehet ezt tudni és hogy milyen is lesz, lehet csak ront.
Egyébként a J5 a 5.1.1-re optimalizó nekem két aktív simmel (Telenor, Telekom) folyamatos LTE, vagy WIFI, Whatsapp, Skype, Messenger, Gmail, folyamatosan online szinkronizál, a kicsi 2600 mAh megvan a 6,5 órás képernyőidő pl. így : [3,5 óra akkuidő 53%-nál] ]
[link]Szóval nekem ez a 6,5 órás kijelző idő megfelel, úgyis naponta töltöm éjszaka ezzel, ez tök praktikus kis cucc szerintem: [link]
-
ToniSoprano
addikt
válasz
ToniSoprano #1233 üzenetére
Egyébként akinek hiányzik rendes HDR, a Galaxy appból lehet letölteni az a neve hogy a better camera.
Akinek kevés a tárhely érdemes letiltani word, excel, powepointbaromságokat sokat foglalnak, helyette lehet használni a WPS officet, jól működik, keévs helyet foglal.
-
ToniSoprano
addikt
Nektek van HDR mód a kamerában?
-
ToniSoprano
addikt
Valaki tud abban segíteni, hogy korábban ha telepítettem egy programot kitette a képernyőre mostanában meg, nem hol lehet ezt beállítani?
szerk nekem nincs vezérlés menü a beállításokban.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
ToniSoprano #1226 üzenetére
Elvétettem ezt a videót akartam belinkelni: [link]
-
ToniSoprano
addikt
válasz
user112 #1222 üzenetére
Az 1,5 GB elég, nem fogy érdekes mód jól optimlizálták erre a telefonra a touchwizt, whatsapp, skype, messenger, időjárás, Gmail szinkonizáció folyamtos online, mégsem fogy el a mermória. Az intelligens kezelő folyamotsan megy a háttérben tisztít ha kb. 300 MB alatt van a szabad memória, de inkább jellemzően 500 MB között szokott lenni a szabad memória. Nagyon jó a kamera. Az 1,5 Gb hátránya együl a multitaskingban van ,de egyébként nagyon megbízható telefon. A rendszer jól lett optimalizálva van szerintem gyönyörű a kijelző nézd meg ezt a videót a sebességre sem lehet panasz: [link]
Alternatíva szerintem ennek a J5 telefonnak, esetleg a Xiaomi redmi 3 lehet, annak már egész jó a kamerája, 4100 mAh-s akku, 16 GB a belső tár, gyorsabb proci, 2 Gb ram, de az nem Amoled kijelzős, és csak 1 év gari van arra, nincs B20 LTE azon és az nem igazi dual simes vagy micro SD vagy 2. sim.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
user112 #1216 üzenetére
J5-nek egyedüli problémája a 8 GB ram, ami sok program használata esetén kevés lehet. Nagy előnye az amoled kijelző ami szerintem szebb élesebb az ipseknél , gyorsabb azoknál, nem fáraszt ja a szemet. Érdemes megnézni esetleg a redmi 3-at is. A j5 nekem nagyon megbízható, jól optimalizált.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
hirlevelem #1213 üzenetére
Nekem a rokun a YouTubeot elindítja j5, de ez nem screen mirroring.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
snikerfreak #1204 üzenetére
Szerintem átvágtak, vagy csak rosszat küldtek az ebayen. Mindenképpen reklamáljál eayen , küldjél képet róla, hogy rosszat küldtek.
Annyi csak a különbség a dual és a sima között, hogy a dualban nincs NFC (más régióba szánták amiatt), a többi paraméteres azonos és ez viszont rosszul szerepel a magyar leírásban:[link] -
ToniSoprano
addikt
Egyébként ezzel a mátrix fényméréssel azt a hibát is javítja, hogy ha pl erős fény felé fordítod a kamerát, pl. ég felé, vagy zárt térben az ablakfelé, akkor nagyon besötétül a kép. Annyit csinál mátrix , hogy nem csak a kamera középen lévő fény alapján állítja be az isot, zársebességet az egész képre, hanem a teljes kamera, még a szélek fényerősségét is figyelembe veszi és átlagol.
Jellemzően ez a mátrix típusú fénymérés az automatikus, szerintem azért rontották el itt a beállítást, hogy ne legyen túl jó a J5 kamerája, a prémium társakhoz képest. Vagy egyszerűen véletlenül.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
Anubis_9 #1019 üzenetére
Találtam egy lehetséges megoldás a kültéri beégésre, ami nálam is jelentkezett:
1. professzionális módba átváltasz (a gyári fényképzőnél a jobb alsó sarokban lévő mód ikonra kattintva.)
2. A mérési módokon a Mátrixra kell kattintani a fókuszt. (A bal oldali sávban felülről a második (varázspálca alatti ikonra) kattintasz)
3. Szerencsére megjegyzi a beállításokat szóval legközelebb is ilyen beállítással fog elindulni.Úgy láttam ezzel sokkal a mátrix fókusz beállítással, ami a szélek fényerejét is figyelembe vesz, jobban működik a fényképezés,kevésbé ég ki-be a kép. Akinek van ideje tesztelje ezt az eljárást.
-
-
ToniSoprano
addikt
válasz
papsoka #1137 üzenetére
Igen, nem esetleg dual simes telód van? ert akkor külön mutatja a két simet, vagy esetleg érdemes időszakot megadni.
Torik: én nem használom ezt, de tuti nem normális, szerintem vidd vissza telót, és nézd meg a másikon is így csinálja-e. Valami program is csinálhat ilyesmit azért a háttérben, ami nem kell feltétlen töröld le.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
#70041600 #1132 üzenetére
Egyébként azzal tudsz tárhelyet spórolni a belső tárhelyből, ha a windwos féle baromságokat Excel, Word, Powerpoint Onedrive és társai nem hasznnálod legjobb letiltani őket, akkor nem foglalnak helyet. Ezek helyett bőven elég a WPS office, minden MS Officet-t megnyit. A böngészőből használd az APUS browsert, van éjszakai mód, lehet nagyítani szöveget, és valódi teljesképernyős mód van, alig foglal helyet, Chrome és ilyen sz.arokat érdemes letiltani kevesebb helyet foglalnak.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A dél-koreaiak középkategóriás terméksorozatának új tagja a Super-AMOLED kijelzővel, az előlapi vakuval és a 1,5 GB-nyi RAM-mal hódíthat, ráadásul szolgáltatói kínálatban is elérhető.
- Apple iPhone SE 2022 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A15 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 14 128gb, független, vadonatúj,aktiválatlan.
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B365M i7 9700F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest