Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Honor 90 - modellalkat
- Android szakmai topik
-
Mobilarena
JB 624MB rammal, az orosz rom felrakása nélkül: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aryon87
félisten
Üdv!
Új vagyok még a mobilos témákban, így kérném ennek figyelembe vételét.
Pár napja újítottam be egy SG ACE 2 típusra, több variáns közül válogatva.(young, fame, mini2)
Édesanyámnak lesz szülinapi ajándékként mint kezdő androidos felhasználó.Specifikáció alapján jó kis telónak ígérkezett, majd megvételkor szembesültem azzal hogy a 768MB ram helyett a CPU-Z csak 480MB-ot mutat, ami igencsak rossz pont. Semmi nincs a telefonon csak a Viber alkalmazás, és így is 100MB alatt van a szabad ram.
Olvastam hogy a rootolás által lehet nyerni sokat, de a roothoz kakukk vagyok. Tudomásommal egy kártyafüggetlen telefon ez, és szeretném megpróbálni a rootolást, vagy valami olyan opció ami a telefon gyorsabb lehetne.
KIES-el tettem fel a 4.1.2-es androidot.A főcímben lévő leírás magas kategória, visszaolvasni nincs se türelmem se időm a kommenteket.
A segítséget előre is köszönöm.
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
yabba
aktív tag
Végül arra jutottam, hogy első körben wipe data/factory reset, ha nem javul a helyzet, akkor CM 10.2 by TeamCanjica.
Viszont itt jönnek a tudatlanságomból adódó kérdések. A wipe data/factory reset választásával törlődik valami "hasznos" a telefonról? Pl. névjegyek, letöltött alkalmazások, alkalmazások adatai, képek, zenék.
És ha törlődik, mivel tudok előtte mentést csinálni? A stock recovery-ben nem találtam ilyen menüpontot, a telefonon lévő biztonsági mentés a google fiókommal akar valamit. A CWM jó lehet ilyen célra? Ha igen, akkor hogyan tudom feltenni?
A mentésből file-okat is vissza lehet állítani egyesével, vagy csak az egészet, mint egy image.A CM 10.2 felrakásával kapcsolatban hasonlóak a kérdések. Mi törlődik a telefonról? Főleg a névjegyek kérdésesek.
Ha már névjegy. Mivel tudom lementeni/visszaállítani a névjegyeket, ha nem a KIES-sel. Vagy arra jó, csak firmware upgrade-re nem?
Köszi.
-
ronin79
addikt
Olvasni smafu nálad is, goolge kereső esetleg?
Wipe data factory reset - benne van a nevében, adattörlés-gyári állapot visszaállítás, tehát töröl mindent a data partíción ahol a személyes beállításaid és alkalmazásaid vannak (kivétel az sd tartalma, képek, videók, ilyesmi), amiket már te telepítettél és nem voltak a telón vételkor, beleértve a névjegyeket is. Olyan lesz mint amikor a telót vetted, csak a gyári előretelepített alkalmazások maradnak meg.
Névjegyeket ha menteni akarod szinkronizálod a google fiókkal és egy új rom telepítésnél automatikusan letöltődik amikor megadod a google fiókod, vagy exportálod az sd kártyára vcf formában (telefonbeállításokból).
Alkalmazásokat ill. adatait Titanium Backuppal tudsz lementeni, vagy root nélkül Helium Backup.
Egy CM rom telepítésnél pedig minden törlődik, lecseréli a system partíciót is, tehát más lesz a telefonkönyv, tárcsázó, minden, egyedül azok a cuccok maradnak amik az sd (vagy külső sd) karin vannak.Végül a kies, nagyjából semmire sem jó, senki nem is használja Gyári romot odinnal raksz fel, custom romot cwm-ből (vagy egyébb custom recoveryből) úgyh. az az ipari hulladék valóban felejtős.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Video konvertálás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- Felhőből hozza a Windows élményt a Microsoft új PC-je
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest