Hirdetés
- iOS alkalmazások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Yettel topik
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kamerájánál 9,5 milliméter vastag lehet az iPhone 17 Air
Új hozzászólás Aktív témák
-
392mhz
csendes tag
samsung.com -on júni 6-ig nagyon akciós az A53 (1db 160e, 2db 271e) és az S21FE (1db 180e, 2db 331e)
-
andrás47
senior tag
válasz
pècsimunkás #198 üzenetére
Szívesen .
-
andrás47
senior tag
válasz
pècsimunkás #196 üzenetére
Használtam már előtte A52s-t , igazán játékra nem használtam egyiket sem, így amire én használom nem veszek észre különbséget, szerintem jó kis készülék, nem kell félni tőle, akinek meg az igénye más az próbálkozzon az S szériával .
-
-
ToomyC
aktív tag
válasz
pècsimunkás #194 üzenetére
S21 ultráról jöttem, teljesen használható...
-
pècsimunkás
addikt
Sziasztok!
Van valaki, használja az A53-at, ès megbánta, hogy megvette?
-
mettyu222
csendes tag
Én személy szerint az A52S-el nagyon elégedett vagyok. Voltak kisebb akadozások vele az elején, de egy nagyon jó ár/érték arányú telefon a piacon.
Az A53 ára kb pont oda lett beárazva ahova az A52S.. Lecserélni semmiképpen nem éri meg.
Néhány S széria után bátran állítom, hogy az A-nak nincs oka szégyenkeznie, sőt nem is vennék már S-t. Átlagosan 2 évre tervezek egy mobilt, ezt az időt lazán teljesíti reményeim szerint.
Az hogy az A53-hoz nincs hálózati adapter az kicsit gáz. Kezdték a vezetékes headset kihagyásával, most a töltő, pár év és csak egy üres dobozt kapunk majd! -
alebo
tag
Egy másik: A kameránál hol lehet állítani a széles látószöget?
-
alebo
tag
Sziasztok. Nemrég kaptam egy ilyen készüléket. egy kérdés: Hol lehet állítani, hogy melyik kártyáról induljon a hívás ?
-
kemal
csendes tag
Sziasztok. A53 5G-hez hogy tudnám csatlakoztatni régebbi kis jack-es Creative hagyományos fülhallgatómat? Milyen USB-C átalakítót vegyek?
-
doooo
veterán
Na az akkor nem jó jel...
Előbb várd meg a következő szoftverfrissítést, hátha csak egy igazán irritáló bug, és az majd megoldja (mivel elmondásod szerint az újraindítás segít, akkor szoftveres problémának tűnik).
Ha nem így lesz, akkor viszont fontold meg a további lehetséges lépéseket (garanciáztatás). -
ToomyC
aktív tag
Elég döglött a topic
-
ToomyC
aktív tag
S21 ultra után használom, azt kell mondjam annyira nem rossz telefon ez, viszont olyan gondom van, hogy nèha eldobja az SD kártyát és csak újraindítás után látja...másnak hasonló?
-
judas13
addikt
válasz
30z.Samu #168 üzenetére
A cikk összegzésében benne van a válasz szerintem:
"A legnagyobb konkurenst most házon belül kell keresni. A tavalyi Galaxy A52s 5G annyira jól sikerült készülék, hogy ha valaki az A53-at fontolgatná, én azt tanácsolnám neki, hogy inkább a 2021 őszén kiadott A52s 5G-t vegye meg, olcsóbban erősebb hardvert és egy plusz 3,5 milliméteres jack csatlakozót kap, no meg töltőt is a dobozban. A szoftveres oldal pedig megegyezik..."
-
dave987
aktív tag
válasz
Cranberries #166 üzenetére
Akárcsak az összes A52es, mind műanyag. De nekem tetszik fogásra,nem csúszik.
-
30z.Samu
félisten
Sziasztok!
Nagyon szemezek ezzel a telefonnal. Kérdésem az öregmotoros Samsung felhasználókhoz, hogy összességében hogy sikerült ez a telefon? Nem használnám semmi extrára, tartalomfogyasztás, kamera, szociális dolgok, ilyenek. Játszani nem szeretnék rajta és max két évig tervezek vele. Olvastam a tesztben hogy 120Hz módban itt-ott megakad a böngészés. Ez orvosolva lesz szerintetek vagy inkább felejtős kategória ezeknél a telefonoknál a magas képfrissítés?
-
janeszgol
félisten
válasz
Cranberries #166 üzenetére
Műanyag.
-
Cranberries
aktív tag
válasz
Cranberries #165 üzenetére
Kifutottam a szerkesztési időből.
Szóval a kérdés adott: az A53 kerete alumínium vagy műanyag? -
Cranberries
aktív tag
A Mobilarena 2022. 03. 17-ei cikkéből: "A dizájn a többit tekintve megegyezik, ahogy az IP67-es víz- és porállóság is közös tulajdonság. Sík kijelző Gorilla Glass 5 védelemmel, alumínium keret, négyzetes forma, újrahasznosított anyagokból készült műanyag hátlap"....
A tesztből: "A leszedni való védőfólián kívül műanyag a ház és a keret is az A53-on, ezeket újrahasznosított forrásból származó polimerből készítik. A keret fényes, alumínium hatását imitálja." -
Ezt simán elveri a tavaly vásárolt Xiaomi 11 Lite 5G NE készülékem ... Snapdragon 778G
-
sxxorp
őstag
válasz
janeszgol #160 üzenetére
Nekem első Samsungom az A52s (párom révén van tapasztalatom, neki is A52s lett). Pár hete elgondolkodtam, hogy megvárjuk-e az A53 megjelenését, vagy vegyük az elődöt, végül utóbbi mellett döntöttünk az előzetes infók alapján (utólag nézve is jól). Előtte Xiaomi-m volt, ami gyengébben fotóz, de egyéb okokból (frissítések, szankció-kockázat, stb.) amúgy sem akartam kínai telefont.
Csak szembeötlő volt, ahogy ajnározod az A53 fotós képességét. Ez azért volt furcsa, mert nem sok újdonságot hozott az A52s-hez képest, totál ugyanazt a kamera-rendszert rakták bele egy még friss Exynos-szal, ami alapból legfeljebb ugyanolyan, de - legalább a kiforratlanság miatt - inkább gyengébb fotózási képességeket vetített előre. Ezért szóltam, hogy várjunk meg egy olyan tesztet, ahol közvetlenebb összevetés lehetséges, ilyen pl. a GSMArenás Photo Comparison. Azokat a képeket megvizsgálva egyértelműen gyengébb az A53, az már másodlagos, hogy ezt eléggé hangsúlyozták a szöveges tesztben is. Könnyen lehet, hogy szoftveresen még alakítják, de azt kétlem, hogy valaha is dicshimnuszokat érdemeljen az elődhöz képest (nemcsak ebben...). Ha az A53 megüti a mércéd, furcsa lenne, ha az A52s nem ütné meg még inkább
-
janeszgol
félisten
A jo poen miatt megillet teged a normalis valasz.
1, kb ket eve a Samsung nem nagyon igyekszik kamera ugyileg az A szeriaban. Ez csak azert ciki, mert 1-1 Xiaomi/Redmi meguti a mercet.
2, majd vissza olvasom az A52s tesznel levo reagalasom, de ha annyira jo lett volna kamera ugyileg, akkor emlekeznek ra.
3, ez az A53 boven meguti a mercem. Szerintem kameraban jo. Hogy van-e olyan jo, mint egy S20FE azt nem tudom. Ha mar arban kozel vannak egymashoz. (De SoC-ban igen tavol a ketto.) -
sxxorp
őstag
válasz
t72killer #156 üzenetére
Külön nem írják ki, de mérik, benne van az aggregált számban. De pont ennek a végét idéztem: amit bukott a telefonáláson, a stand-by-on hozta be (természetesen a nagyobb akku segítségével, de akkor is).
5G: egyelőre nem téma, de a telefonos rész tűnik gyengének az Exynos-ban (böngészés, videó nagyjából egál, kis plusz a stand-by-ban a nagyobb akku segítségével), aza valószínű, hogy ez az 5G-re is igaz lehet. -
-
sxxorp
őstag
válasz
t72killer #154 üzenetére
Pont veled beszéltünk erről, még bőven a teszt előtt. Ha őszinte vagy bevallod, hogy azért jóval rosszabbra számítottál, én szóltam, hogy várjuk meg
A standby sem neked kedvez: "The A53 5G managed to squeeze a few more hours of standby".
Egy szó mint 100, összességében gyengébb, mint az A52s, de nem egy orbitális bukta. -
nagyobb akksi+ugyanannyi üzemidő = több powerbank-pusztítás és hosszabb töltési idő ugyanannyi popcornért. És ebben még nincs is benne a cell standby ha az ember nem coppantja le egy nap alatt az akksit állandó pötyögéssel, hanem 2-3 éjszakát kéne kihúznia minimál csökkenéssel.
-
sxxorp
őstag
válasz
janeszgol #14 üzenetére
Bár többször is nekifutottál a bizonygatásnak, a GSMArena-nak annyira nem jött be az A53 kamerája az A52s-hez képest, mint neked. A kis véleményed ellenében megvizsgálva az összehasonlítást meg is érthető is, hogy miért: [link]
Ezt már csak úgy bedobom ide: A nyitómondat innen [link]. The Galaxy A53 5G basically carries forward the camera setup of its A52s 5G predecessor. Erről ennyit
-
sxxorp
őstag
Kijött a GSMArena teszt: [link]
Üzemidő: maradt a kolléga által már jelzett órára ugyanannyi érték (113h) a jelentősen nagyobb akku ellenére. Nem egy katasztrófa, de ez is gyengébb összességében így. -
ujvendeg
tag
válasz
Donki Hóte #13 üzenetére
Tisztelettel, kolléga úr! Az adatokból kiolvasható, hogy mire vonatkoznak. Egymás konkurensének látja a két telefont? Vagy elcserélné egyiket a másikra 1:1 arányban?
S21 FE: SD888 - 6,4 inch - 155,7x74,5x7,9 - 177 g - 4500 mAh - IP68 - 411 ppi - 5 nm
A73: SD778 - 6,7 inch - 163,7x76,1x7,6 - 181 g -5000 mAh - IP67 - 408 ppi - 6 nm
A szintetikus AnTuTu teszten az előbbi: 765 000, az utóbbi, az A73: 489 000
Éppen két klasszis különbség van a két telefon között. Szerény véleményem szerint az S22-őt ne hozzuk ide, az egekig elszállt árával, s azzal, hogy jó, ha szolid használat mellett egy napot kibír: ezen a téren igen erős rokonság köti az S10e-hez, ami pl. engem négyszer elcsábított, mert majdnem tényleg kompakt - és éppen négyszer csalódtam benne.
(Utóirat: mielőtt bárki állítaná: nem melegszik jobban az S21 FE, mint bármelyik másik erős telefon, januári megjelenése óta használom, igaz, nem játszom telefonon. Pl. az Zenfone 8 valamivel jobban melegedett töltéskor. Nyers tapasztalatok.) -
-
Nem, egyiknél sem okés a play áruházas Huawei app. A Huawei már egy éve ki van tiltva a play áruházból, ezért az ott levő alkalmazásait nem tudja frissíteni. Persze a gugli nem törli ezeket az appokat és nem is figyelmeztet.... értem én mi a cél: szopjanak csak akik letöltik, legalább elmegy a kedvük a Huaweitől.
Huawei appot az appgallery áruházból kell telepíteni, amely elérhető böngészőből is, nem kell se telepíteni se regisztrálni [link] -
-
*Mukeey*
addikt
válasz
Sebibalu #128 üzenetére
Samsung a középkategòriás telòinál sokszor bukik a szoftveren. Anyámék meg a bnőm is sok éve ezeket veszik, szòval láttam tőlük pár modellt közelről (A-széria főleg). A felület maga nekem amúgy tetszik is, de valami fájdalom használni, annyira lag az egész. Főleg ez úgy szembetűnő, ha más nagy gyártòk készülékei mellé teszed őket.
-
dave987
aktív tag
válasz
Sebibalu #128 üzenetére
Szia. Én nem azt mondom hogy nem igaz amit írtál az A53ról. De remélem hogy valójában te is tudod hogy ott valami app összeakadt vagy valami nem szeretett valamit ami biztos egy visszaállítással orvosolható. Ha ilyen telót adna ki a gyártó ahogyan te leírtad,akkor nem lenne 1. helyen eladásban, és főleg nem lenne egyik legnépszerűbb az A5x sorozat.
-
Yopi.
csendes újonc
Nekem még A51-em van, és egyelőre egyik utóda sem késztet arra, hogy lecseréljem. Még várok pár évig, amíg lesz valami valódi újítás
Ezek mind csak ráncfelvarrások
-
A gsmarenás adatlapon részletes teszt még nincs, de akksi endurance rating igen: pont ugyanolyan 113 óra, mint a 4500mAh-s a52s-é
. Tehát a 11%-al nagyobb akksi arra jó, hogy tovább tart feltölteni a cuccost, üzemidőben nem nyersz kb semmit (+standby fogyira kíváncsi leszek még, ott se szoktak brillírozni az exy-k).
-
-
judas13
addikt
Tényleg még véletlenül sem cserélném le az 52s-t.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Donki Hóte #117 üzenetére
Nagyjából nem tűnik elrugaszkodott árnak, ha lesz szolgáltatónál simán kijöhet annyiból. [link]
-
-
arpivw81
tag
Sziasztok! Esetleg van itt olyan ember,aki megvásárolta ezt a telefont? Milyen véleménye van róla? Hétköznapi használatban használva. Kamera,akku..... S7-et váltana. Esetleg a kettő közti különbség,pro-kontra. Köszi
-
MrOomen
tag
válasz
viragdani01 #118 üzenetére
Igen, én is kicsit soknak gondoltam előszőr...
Az A33 lesz inkább az 52 folytatása ahogy néztem, idén megint tolódtak a kategóriák eggyel (pl A21s modell még középalsó, 3/32, exynos 850. Ebből lett a 12, és a 22 is már kategóriát ugrott és közép lett).
Viszont fentiektől is függetlenül kicsit sok. De ismerjük a Samsung árazást, most mennek a tavalyi modellek baromi jó áron, ahogy majd kifutnak majd szépen megy le az ára párhuzamosan, hamar lesz ebből 150 is (független piac). -
sxxorp
őstag
Az ujjlenyomat-olvasó valóban lehetne kissé gyorsabb (animáció kikapcs pl. picit javít), de cáfolom, hogy hajlamos a tévesztésre úgy, hogy 1 ujjlenyomathoz egyszerre 2 hüvelykujjamat, a másikhoz 2 mutatóujjamat vittem fel. Ha én jól érintem a szenzort (még nem szoktam meg, picit lentebb van az ideálishoz képest), nem igazán téveszt.
Az sem igaz hogy nincs külön fényszenzor. Legalábbis a Devchevk app szenzortesztjével fényes környezetben a kamerát teljesen letakarva semmi változás, ellenben szűk 1cm-re a kamerától balra detektálható a kívánt hatás. -
*Mukeey*
addikt
Ha Samsung telòt vennék, akkor biztos, hogy A52s lenne most. Ár-értékben az egyik legjobb készülék a piacon jelenleg. Még ha egy árban lennének ezzel, akkor sem biztos, hogy az A53-at választanám.
-
doooo
veterán
válasz
Postas99 #121 üzenetére
Az ujjlenyomatolvasó mindig is elég lassú volt, hajlamos a tévesztésre, főleg ha vastag fólia vagy védőüveg van rajta. Akkor használható a legjobban, ha vagy nincs rajta semmi, vagy a létező legvékonyabb megoldás van rajta (és segít, ha mondjuk kétszer van ugyanaz az ujj regisztrálva, annak minden oldalát, minden irányból felismertetve). Szóval erről ennyit.
Bixbyt le lehet tiltani, meg lehet tőle tagadni mindenféle engedélyeket, gyakorlatilag mintha nem is lenne a mobilon (főleg egy ilyen kaliberű mobilon, ahol eleve nincs sok tennivalója). Erről is ennyit.
És akkor marad a fényerő, ami meg külön szenzor híján a kamerára hagyatkozik (2 éve még nem volt nagyon elterjedt a képernyő alatti fényszenzor, főleg a középkategóriában). De aligha nehéz fogni magad, és a mutatóujjaddal szépen minimálisra húzni a szabályozó-csúszkát, ha ő nem teszi meg. És mivel szerencsére fantasztikusan alacsony fényerőre képes ez a meglehetősen jó képernyő, így már biztosan nem fog zavarni a fényereje. (Nem tudom, hogy az Android 12-vel megkapta-e az "extra elsötétítés" funkciót, de ha igen, akkor meg még ennél is sötétebb lehet a képernyő.) -
Postas99
senior tag
Tudom, hogy nem Pixel , meg is értem... ennek ellenére még várom a csodát (nem kéne), hogy hátha egyszer sikerül a hulladék ujjlenyomat olvasó bughalmaz hibáját kiküszöbölni.. letiltani a Bixby-t, a fényerőt éjszaka normálisan kezelni, az egyre lassuló készüléket rendbe tenni...
Nem kívánok sokat... nincs igazán alkalmazás sem telepítve rá... semmi közösségi média... se játék.. erre az idióta fejlesztők kitalálják, hogy az amúgy is öregesen viselkedő készülékre viruális memóriát is kihoznak... -
jeni
félisten
válasz
Donki Hóte #117 üzenetére
noteboook.hu oldalon volt akcióban és egy wireless Buds 3 Pro füles is hozzá grátiszban.
ma reggelre elfogyott mind. -
Raymond
titán
válasz
viragdani01 #118 üzenetére
Az tuti hogy tul va arazva, nem hinnem hogy ezt sokan vitatjak. En irtam itt hogy par hete vettunk 325EUR-ert A52s 5G-t es azzal ugy voltam hogy jo ara van. Most pedig linkeltek hogy a hetvegen 275EUR-ert szorta az MM (es a Saturn?), az mar tenyleg jo ar azokert a spec-ekert es hogy meg Android 14-ig elmeletileg van tamogatas.
Igy az A53 felejtos egy ideig amig a regi keszletek el nem fogynak es leesik az ara normalisabb regiokba.
-
-
-
-
degec
senior tag
Sziasztok... bocsi a láma kérdésért, gyárilag előlapon van valamiféle képernyővédő fólia ami rajta is maradhat? -..a50-en volt, az van rajta még mindig, egy Spiegen tokban.. csak vegyek-e rá előlapi fóliát vagy ne, ez a kérdés.. köszönöm !
-
-
MrOomen
tag
válasz
Postas99 #109 üzenetére
Ha telekomtól vásároltad ott csúsznak a frissítések.
Független változatokra (a telekom is független, de a firmwarebe belenyúlnak) hamarabb érkeznek/érkeztek.Ezt így plusz érdekességként, többször tapasztaltam olyat hogy a független modellek fullosan mennek, a telekomos firmwarebe nyúlt változat meg jócskán gyengébben szerepel.
-
Raymond
titán
válasz
Postas99 #109 üzenetére
Nem ertem ezt a paprikas hangnemet, mire jo ez?
Egyebkent pedig eloszor van dolgod OTA update-el? Es itt most mindegy hogy telefon vagy nem. Az hogy kijottt egy eszkozre nem azt jelenti hogy nalad is 2 percen belul jelezni fog. Majd megjon amikor megjon. En meg tuti datumot nem lattam egyik OTA-s eszkozomon se hogy en konkretan mikor kapom meg. Meg ugyanannal az eszkoznel se. Ami teljesen normalis. VOlt mar hogy tobb mint egy honapot is vartam egy regen kiadott update-re.
-
-
MrOomen
tag
Nem stimmelnek az A52 nyitóárak.
A52 LTE 140 ezer ft, A52 5G 155 ezer ft, A52s 5G 170 ezer ft áron jelentek meg, és nyitottak. Ezek voltak a független, hivatalos nyitó árak. -
Postas99
senior tag
Andorid. Pixel4a, detto ugyanaz a proci mint az A71-ben. Csak az nem laggol. Ha pedig az árcimkét nézem szinte egy ársávban volt annó a kettő.
Megmondanád, hogy milyen OneIU, és melyik biztonsági frissítés van nálad feltéve a szarszungon, mert nekem még mindig Januári a bizt. frissítés. Neked és másoknak valami különleges készuléked lehet.
-
Legendd
senior tag
Nálam volt most a telefon, használtam is. Egyáltalán nem rossz, de terhelés alatt azért képes melegedni, gyengébb, mint az A52s és még jóval drágább is. Nehéz így, de ha megnézzük, drága volt először az említett telefon is, aztán gyorsan lejjebb vitték az árát. Itt is erre számítok.
Csináltam videót is: [link]
-
sxxorp
őstag
Szerintem te nem érted jól. Azonos gyártó által azonos kategóriában, lényegileg azonos jellemzőkkel, pár eltéréssel (eddig fejlesztéssel, de ez pár éve egyre többször kérdéses...) időben később kiadott telefon = utód, felőlem ezen belül jogászkodhat valaki későbbi variánssal, upgrade-del, modellfrissítéssel, stb., lehet bármilyen kifacsart logikájú a gyártó szándéka, a lényegen nem változtat: mit mutat az előző nagyon hasonló termék (előd), összevetése a későbbivel (utód).
De engem tényleg nem zavar, akit meg lehet vezetni az hasonlítsa engedelmesen a gyártó által kijelölt elődjéhez az A52-höz (vagy az A52 5G-hez?! Húha!), és párás szemekkel az örömtől, hogy mekkora a fejlődés, nyissa a pénztárcáját az A53-ért. Én, a fórumozók és a tesztelők többsége pedig összevetem valódi elődjével: a kategóriában korábban kiadott, lényegileg nagyon hasonló, az eddigi elődökkel való összevetésből győztesen kikerülő termékkel, az A52s-sel, ennyi.
(Mondjuk az majdnem érdekel, h neked mi az A52s az A52-höz, A52 5G-hez, A53-hoz képest...) -
thboxx
aktív tag
Szerintem te nem érted jól. Senki nem állítja, hogy egy korábban az adott kategórián belül kiadott készülék ne lenne jobb. De ebből még nem következik egyenesen, hogy annak az utódja lenne. Mások is kavarnak, csak egy példa: Xiaomi. De van több is. Ez csak egy nagyon sarkos kifordítása az egésznek, hogy igazolni tudjuk a sértettségünket, miszerint "kevesebbet többért".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma Sokoldalú és jó középkategóriás konstrukciót kínál a Samsung, a baj csak az, hogy a tavalyi modellt nem sikerült lekörözni.
- Samsung Galaxy A04S /// Újszerű // 27%-os ÁFÁS számla + 1 Év Garancia
- Huawei Nova 10 /// 8+128 GB // 27%-os Áfás számla
- Független Xiaomi 14 512 GB fehér telefon még 25 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro - 128 GB, ezüst + bőrtok - kártyafüggetlen
- Samsung A53 5G 128GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest