Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért

Sokoldalú és jó középkategóriás konstrukciót kínál a Samsung, a baj csak az, hogy a tavalyi modellt nem sikerült lekörözni.

Bevezető, doboz tartalma

Idén nem variált annyit a Samsung az A-szériával, mint tavaly, három készüléket mutatott be március 17-én, melyek áprilistól már piacon is vannak. Igaz, hozzánk nem érkezik az A73, helyette az A53 képviseli a középkategória csúcsát, alatta pedig az A33 ül. Idén nincs külön 4G-s és 5G-s változat a telefonokból, csak 5G-s verzió, és nincs eltérés a rendszerchipekben sem, a Magyarországon kapható A53-at és az A33-at is a Samsung új Exynos 1280-as lapkája hajtja. Az A73 már más tészta, mert abban a Snapdragon 778G ketyeg, de ezt jelen állás szerint nem tervezi itthon forgalmazni a gyártó.


[+]

Tavaly az A52 és az A52 5G után befutott még az év második felében az A52s 5G, harmadikra pedig sikerült jól eltalálnia mindent a Samsungnak. Talán túl jól is, ezt mutatja az is, hogy az A53-at nem az A52s 5G-hez viszonyítja a gyártó, hanem a sima A52-höz.

Minimális külsőre a különbség az előző évi modellekhez képest.
Minimális külsőre a különbség az előző évi modellekhez képest. [+]

Olyan szempontból tök mindegy, hogy melyik változathoz hasonlítjuk, hogy az A53 külsőre szinte megszólalásig ugyanaz, mint a két előd. A telefon mögött álló filozófia sem sokat változott, a gyártó továbbra is a csúcskategóriás készülékeknél olcsóbban kínál olyan funkciókat, amik szerintük a vásárlóknak a legfontosabbak: jó akkuidő, jó kamera, jó kijelző. Az A-szériában az A továbbra is az awesome (lenyűgöző/király/klassz) és az affordable (megfizethető) rövidítése, a megfizethetőség viszont idén még jobban megkérdőjelezhető, mint tavaly. Az A52 5G-s változatának nyitóára 154 990 forint volt, míg az A52s 5G már 158 990 forinton kezdett, de mire az arénás teszt megszületett, már 144 990 forintért lehetett hozzájutni. Ehhez képest az A53 5G ugyanabban a 6/128 GB-os kiszerelésben 189 989 forinton indít. Ez még úgy is sok, hogy április 17-ig a Samsung 15 000 forint kedvezményt ad régi telefon beszámítására, illetve a készülék mellé ajándékba jár egy Galaxy Buds Live fülhallgató, ha közvetlenül tőlük vesszük a telefont a webáruházban.

Korrekció: A cikkben hibásan a Galaxy A52 4G indulóára volt feltüntetve az A52 5G áraként. Elnézést a hibáért.

Az előlapi kamera körül egy ezüstös színű kis gyűrű van.
Az előlapi kamera körül egy ezüstös színű kis gyűrű van. [+]

Szolgáltatónál a 162 140 forintos listaár vagy az előfizetés mellé szóló 136 620 forintos ár már barátibb, de az A52s 5G-t nem nyomja le így sem, ami most 119 900 forint listaáron, vagy 94 380 forint szolgáltatással. A két telefon között pedig kevés különbség van, ezek ráadásul több az A52s 5G malmára hajtja a vizet. Kezdve a doboz tartalmával.

Töltő nincs, de sok kamera van!
Töltő nincs, de sok kamera van! [+]

Bár hozzánk még tesztelői példány érkezett, így nem tudjuk bemutatni a dobozt fotón, de sokat amúgy sem tudnánk belőle prezentálni. A Samsung ugyanis kivette a fali adaptert az A-szériás készülékek mellől itthon is, így csak egy USB-C kábelt és egy SIM-tűt kap a vásárló telefonjához. A környezetvédelmi okokra hivatkozás a töltő eltávolítása kapcsán annak fényében egyébként kifejezetten vicces, hogy az új mobilt továbbra is minden oldalról műanyag fóliával ragasztják körbe...

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés