- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
nagynorbi #12712 üzenetére
Megoldották már a képernyő beégés / pixel eltolás problémáját a OneUI 6-nál?
Nem, de állítólag Oneui5 előtt sem volt ilyen pixel shift és akkor sem égett be mindenkinek a kijelzője.
Én úgy voltam vele, hogy van még 2 hónap gari, inkább most égjen be, mint későbbMeg igazából ha beég se történik semmi: azt a részt semmi másra nem lehet amúgy sem használni a kamera miatt, mint értesítésekre, azt meg nem zavarja a beégés.
-
Nincs véletlenül bekapcsolva a wifi-hívás? A korábbi (12-es) firmware-rel is be volt?
Múlt héten olyan helyen voltam, hogy be kellett kapcsolnom, és úgy maradt. Pár napja azt vettem észre, hogy amikor nem használom a telefont, erősen merül. Újra is indítottam, de nem szűnt meg. Ma eszembe jutott kikapcsolni a wifi-hívást, és tessék, meg is szűnt a probléma. 🤔
Nem tudom egyébként mi köze lehet a két dolognak egymáshoz, mert wifin böngészve például lassabban merül, mint mobilneten. -
-
Ahogy a kolléga írja, a "legutóbbiak" gombra (3 függőleges) nyomva söpörd ki felfelé (nálam a Home up good lock modulban át van állítva vertikális listára, úgyhogy nálam oldalra kell söpörni), akkor nem lesz ott a listában.
Érdemes amúgy is rászokni erre a plusz mozdulatra, ha vki jobb üzemidőt és pörgősebb rendszert szeretne.
-
-
Kiderült már, mit csinál az új frissítés? Pixel shift ügyben van változás?
-
válasz
gerner1 #12576 üzenetére
Jól számolsz, de a két SIM esetén nem veszed figyelembe, hogy akkor még a Digi hálózaton volt a 2. SIM kártyám, ahol mindig jó volt a térerő, és nem okozott érezhető merülést, idén asszem június óta viszont a Voda hálózaton roamingol. A váltás után egyik napról a másikra kb 10%-ot romlott az üzemidőm. Erről írtam is akkor úgy emlékszem, amit szokás szerint nem hittél el.
Igen, most 80% körül lehet az akku állapota, lehet egy százas akksival most kijönne 12 óra.
De nemcsak ebben javult a telefon, érzetre is komfortosabb lett, ahogy mások is írták, az ujjlenyomat olvasó sokkal gyorsabban reagál, de nekem bejöttek a UI változásai is.
Még pár napig élvezem, aztán letesztelem a MaxHz frissítését, meg a másik SIM kártyát, mennyit ront a helyzeten. -
válasz
Batistuta7 #12567 üzenetére
Eddig hol próbáltad?
-
válasz
Batistuta7 #12563 üzenetére
Segítenél értelmezni hogy mit kell itt látni
?
A kék vonal, ami a töltöttségi szintet jelzi, sokkal jobban lejt a jobb oldalon.Illetve hogy találtad meg mi volt a baj?
Az évek meg a rutin.
Megnéztem az akkustatisztikát, hogy melyik az az app, ami a háttérben is dolgozik/fogyaszt. A MaxHz meg feltűnően nem azt csinálta, ami a feladata. -
Hát, ha ügyes vagy és meg tudod oldani, hogy csak éjszaka töltöd a telefont, akkor végülis a napi statisztika pont azt fogja mutatni, amit kell.
A Nice lock-hoz letölthető Battery tracker (erről készült a screenshot) egy picit beszédesebb és ott tudsz fél napokra is nézni adatokat, de tényleg nem te vagy béna.
-
Ja, semmi különös, a Galaxy MaxHz-et egyelőre letöröltem, de lehet majd a frissítéssel teszek egy próbát, ha kiteszteltem rendesen az új FW-t.
A gyári launcher-t (One UI kezdő képernyő) korlátozott módba tettem, mert valamit nagyon csinált a háttérben, amit nem én kértem tőle, az akkustatisztikán jól látható mértékben, azóta csendben van, a használat során semmit nem érezni a korlátozásból.
Ezen kívül kikapcsoltam a Bluetooth-t és letiltottam a Digi-s SIM kártyát, mert annyira kiszámíthatatlan, hogy mikor kezdi zabálni az akksit, hogy nem lehetett tőle rendesen megfigyelni. Mást egyelőre nem kellett.Apropó, akkustatisztika: a Samsung bekaphatja, ezzel az új kijelzéssel, hogy nem lehet sehonnan megnézni, hogy feltöltéstől feltöltésig mennyi volt a SOT, nehogy észre lehessen venni, ha romlott a teljesítmény.
-
válasz
Dr Bubo #12544 üzenetére
Ja, és a legnagyobb poén: van két app, ami 2010 óta minden Androidos telefonomon rajta van: egy profilváltó app és egy flashlight. Még asszem 2.1-es Androidhoz készültek, de köszönik szépen, 14 év után is tökéletesen működnek. Illetve csak az egyik, mert a flashlight app Android 13 alatt eltört, elkezdett rosszul működni, meg is sirattam. Frissítés után gondoltam ránézek mi újság vele, és mit ad isten, nem elkezdett újra működni rendesen?
-
válasz
Predatorr #12546 üzenetére
Csak leállított felvétel után váltott vízszintesbe
Naná, láttál már olyat, hogy felvétel közben függőlegesből vízszintesbe vált egy videó?
Az enyém se vált azonnal, illetve néha előfordul, hogy többször is forgatni kell, mert elsőre úgy marad, de annyira szeretném kézbe venni a telefonod és/vagy egyszer megnézni, hogy mit bénázol vele forgatáskor.
-
válasz
Dr Bubo #12544 üzenetére
Annyi jó kritika jött az új firmware-re, hogy kihoztak a sodromból.
Persze frissítés után az első nap rögtön tragikus lett, hogy elvegye a kedvem:
Balra az előző nap frissítés előtt, jobbra az új FW. Aztán kiderült, hogy főleg a MaxHZ okozta a különbséget, meg kellett pár optimalizáció (pl OneUi launcher akkumulátor korlátozása!), utána már hozta a várakozásokat. -
válasz
zsizsef #12541 üzenetére
Én használom, de a frissítés után le kellett szedni mert durva merülést okozott. Azóta nem próbáltam, de szerintem már nem teszem vissza. Nem hiányzik.
Viszont újra kell telepítened, ha még nem tetted meg, ráadásul számítógépről, ADB segítségével!Apropó frissítés: nem gondoltam, hogy ezt megélem, de körülbelül az Android 12 üzemidejét és stabilitását hozza.
Úgy tűnik a 13 az Androidnak se volt egy szerencsés kiadása.
-
válasz
vodrosjozsi #12534 üzenetére
Nem is kell, mert Samsungon hosszú nyomásra eleve előjönnek ezek a dolgok.
-
válasz
vodrosjozsi #12445 üzenetére
-
A Messenger app anomáliáival mi újság? A telefon frissítésével függ össze, vagy a Messenger app frissítésével?
-
-
válasz
vodrosjozsi #12397 üzenetére
Ez a 100% közelében nekem is így szokott lenni, a gondok 50% alatt kezdődnek.
Mennyire melegszik a kijelző felső 2/3-a környékén a telefon mondjuk böngésző használat közben? Ott a SOC, ha minden igaz. Minden olyan frissítés után, ahol romlott a teljesítmény, az a rész erősen melegszik alap feladatok közben (böngésző, email írás stb).Az automatikus (dinamikus) 60Hz-120Hz váltást nem felejtették benne (nem került bele) véletlenül az új firmware-ben?
-
épp csak a OneUI 5 hozta be a funkciót, logikusan tehát korábban nem is volt ilyen védelem(?)
Hát az igazat megvallva a régi screenshotjaimat nézve sosem tűnt fel, hogy ne lennének fedésben a régi értesítési sáv ikonjai a mostanival. Most hogy így mondod, van benne logika.
-
válasz
vodrosjozsi #12393 üzenetére
A végén még meghozzátok a kedvem.
A pixel shift problémát csekkolta már valaki, hogy érinti-e a készüléket? (Screenshot + készülék forgatása 5x + screenshot megnyitása, értesítési + navigációs sáv ikonjainak ellenőrzése.)
-
És hogy áll a melegedés/merülés terén? Mert jó hogy gyorsabb lett, ha esetleg közben 100%-on pörög a CPU.
-
válasz
Steevy84 #12339 üzenetére
Az előző telefonom, miután úgy döntöttem, hogy abbahagyom a frissítést az előző Android verziónál, onnantól egy darabig rendszeresen dobálta fel az értesítést, hogy új fw elérhető, majd onnantól az értesítési sáv jobb oldalán és a beállításokban ott virított egy piros figyelmeztetés. A tab S3 tabletemen is megálltam az Android 8-nál (akik letöltötték a 9-et, szenvednek vele, mint a qtya, el lehet olvasni a topikjában), de ott is ott maradt az állandó figyelmeztetés a beállításokban, hiába mindkettőn ki volt kapcsolva az automatikus letöltés... Utóbbin szükség volt az adb-s rafinériára.
-
válasz
Zoli bácsi #12335 üzenetére
Én meg kevésbé hatékony jpg tömörítést szeretnék, mert túl vannak tömörítve a képek (túl sok a tömörítési zaj).
A gcam erre talán megoldás lenne, de azzal meg egy csomó más bajom van... -
Megköszönném, ha egy hozzám hasolnó üzemidő-
buzfetisiszta nyilatkozna róla 1-2 nap múlva, hogy romlott vagy javult a teljesítmény. -
válasz
Trooper82 #12228 üzenetére
Kérdés, hogy mit ítélnek alapvető súlyos hibának... Lásd:
+ van egy a54 itt a családban, mégblomhább lett, agresszivan zarja be az alkalmazásokat
A szemkímélő módot februárban rontották el, és novemberben sikerült javítani. A Bluetooth 2 frissítésen keresztül nem működött egyeseknél... -
-
válasz
t72killer #12112 üzenetére
A bootloader nem engedi a downgrade-et.
Mi a különbség?
Szerintem akkor nyújtotta a legjobb teljesítményt a telefon, és nagyon stabil volt. Volt, hogy hetekig nem indítottam újra, és nem lehetett semmit észrevenni (memória fogyás vagy lassulás). Azóta csak romlott az üzemideje, melegszik és tele rakták bugokkal... Bár egyesek itt esküsznek rá, hogy csak hallucinálom az egészet.
Az igazat megvallva az utóbbi 2-3 frissítés után visszatért valami a régi fényéből, néhány bugot javítottak és mintha jobban bírná az akksi is, de nem tudom teljesen megitélni, mert közben az akksi degradálódott, elég sokat. -
válasz
Roxbury #12090 üzenetére
Akartam megjegyezni, hogy az enyémen nyoma sincs a beégésnek fehér háttéren se, pedig sokat használom, aztán most veszem észre, hogy alul, a navigációs sáv csíkja picit világosabb a felső résznél. De nagyon kell nézni, hogy az ember észrevegye. Lehet mire 2 éves lesz, szépen látszani fog majd?
-
Nekem most dobott fel a telefon egy értesítést, "ismerd meg a telefonod új funkcióit" vagy hasonló szöveggel. Van közte vmi Bluetooth nyomkövetés elleni védelem. A Gsam app meg azt írta ki, hogy a Bluetooth folyamat tartja ébren a készüléket.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vigneau interaktív lokálblogja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Filmvilág
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Melyik tápegységet vegyem?
- VoLTE/VoWiFi
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged