- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- VoLTE/VoWiFi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Breki
veterán
Igazából én nem szeretem az ide feltöltött képek minőségét úgy érzem nagyon lerontja egyet megpróbáltam linkelni is..
RAW-ból csinálom nálam most úgy van beállítva hogy RAW+JPG is.
És úgy láttam Snapseed-ben, hogy van RAW szerkesztés is. DE nem vagyok nagyon otthon a mobilos RAW szerkesztésben, így csak gyorsan a buszon próbáltam meg valamit kihozni.
Lehet ha majd lesz egy kis időm, kipróbálok egy mobillal készült RAW képet átnyomni gépre
és Canonos programmal vagy Photoshoppal megnézni. De ugye a lényeg a minél egyszerűbb használat lenne.
Most nézem a Samsungnak van egy ilyenje.
[link] -
Breki
veterán
válasz
Dr Bubo #7534 üzenetére
Ma én is tettem egy próbát a frisdités felrakása után, mondjuk arra nem értem rá menet közben, hogy több félével dokumentáljak egy kirándulást meg a csaje is hajtott, így csak LMC beállításait próbálgattam.
Így nagy kompozíciót ne várjon senki, és mivel én most szakmailag rá vagyok cuppanva a HDR képekre ezért biztos lesz akinek túl szaturált és kontrasztos lesz, de nekem most így tetszik
Most lusta vagyok már máshová feltöltögrtni remélem a ph nem nagyon rontja le
-
Breki
veterán
-
-
Breki
veterán
válasz
PirosHello #7406 üzenetére
Akkor majd várjuk a véleményt :-)
-
Breki
veterán
válasz
PirosHello #7393 üzenetére
Már vélemények is vannak?
-
Breki
veterán
Ezt igazából már a gcam fórumban kéne így kitárgyalni, vagy ott is de szerintem:
1. Ha jól tudom Az alap kamera szoftverbe "szoftverekbe" ha a képernyőre koppintok akkor kitudom jelölni azt amit élesen szeretnék majd fotózni.A Gcamba viszont a koppintással fény mérést csinál az adott helyen. Illetve fókuszál is és fényt is mér.
2. Érdemes a RAW-os mentést HDR-t és Night Sight-ot belőni
[link]
A legtöbb kameránál jobb képet lő a gcam, főleg ha rázoomolsz egy gcamos képre látványos a különbség.
egyébként jól mondtad
Night Sight móddal is, amely sorozatfelvételeket készít és egyesíti azokat, miközben növeli a nettó hangulatot, és megszünteti a mozgás elmosódását.
DNG formátumban is RAW-képeket készíthet, majd később saját kezűleg feldolgozhatja azokat.
3. Pontosan mi a Google Camera?Gondolkozott már azon azon, vajon miért veri a Google Pixel szinte az összes többi zászlóshajót, annak ellenére, hogy rendes fényképezőgép-hardverrel rendelkezik? Nos, ez a Google Camera által végzett komplex szoftverfeldolgozás varázslata.
A Google Camera mod (más néven GCam Mod vagy GCam port) alapvetően a kamera alkalmazás hordozott változata, amely megtalálható a Google Pixel felállásban. Az alkalmazás felhasználja eszközének Camera API-ját és hardverét a Google képfeldolgozó algoritmusainak alkalmazásához.
Ez viszont elősegíti a jobb részletek elérését és a magasabb dinamikus tartomány elérését a HDR + algoritmusok segítségével, amelyet egy teljes értékű portré mód követ, kivételes éldetektálással és elmosódással, még egyetlen lencsével is.
4. Mi az éjszakai látás? A Night Sight funkciót úgy tervezték, hogy jobb fényképeket készítsen gyenge fényviszonyok mellett a hátsó és az elülső kamerákkal egyaránt. Élénk és részletgazdag fényképeket készíthet gyenge fényviszonyok mellett is, torzító vaku vagy állvány nélkül.
The Night Sight mode from the Google Camera is Impressive!
[link]
Ez esetben szerintem ágyúval lőttél verébre, Azt vártad, hogy mint egy Bridge gépen, egy kattintás után jobb lesz egyből. Én meg korábban sokat olvastam róla milyen jó és részletgazdag képeket lehet készíteni a gcammal ezért nézzük más oldalról.
A konkrét esetben szerintem mindkét kép elég gázos, de valóban az alsó rosszabb.
Lehet érdemes lenne egy gcam 8.6-ot. kipróbálnod, lehet a te igényeidnek az felel meg jobban.
5. Google Camera Features
• HDR+ expozíció- és fehéregyensúly-szabályozással – Készítsen képeket a HDR+ használatával, hogy fantasztikus fényképeket készítsen, különösen gyenge megvilágítású vagy háttérvilágítású jeleneteknél.
• Top Shot – Válassza ki a legjobb pillanatot a Top Shot funkcióval. Automatikusan a legjobb képeket ajánlja, ahol senki sem pislog, és minden jól néz ki.
• Éjszakai látás Night Sight – Soha többé nem akarja használni a vakut. Az Éjszakai látás minden részletet és színt kiemel, amelyek elvesznek a sötétben.
• Super Res Zoom – A Super Res Zoom funkció élesebbé teszi a képeket, ha nagyít.
• Mozgás mód Motion Mode– Rögzítse az életet mozgás közben. Készítsen professzionális minőségű Long Exposure és Action Pan fényképeket.
• Hosszú felvétel Long Shot– Készítsen hétköznapi, gyors videókat az exponáló gomb hosszú lenyomásával az alapértelmezett kameramódban.
Bpcsi, ha hosszabb lett csak igyekeztem egy hozzászólásba minden ezzel kapcsolatos dolgot összeszedni. -
Breki
veterán
Igazából én tüköreflexeshez szoktam hozzá, és kisdványszerkesztői szemmel nézem.
Itt találtam, egy egész jó leírást igaz más telefonra.
[link]Szerintem igen az a HDR.
Egy másik téma
Mostanában sokszor előkerül, hogy egy zeneszámot gyorsan fel kéne ismerni. Ugye eddig Shanzam gyorsan elindit, de így macerásab és elgondolkoztam, hogy nem lehet-e ezt a telefont úgy beállítani rutinnal alexával vagy bármivel, hogy mikor jön egy szám ami érdekel csak annyit mondanék, ismerd fel vagy go vagy bárbi.
Tök jó lenne, ha ezt így még lehetne oldani.
-
Breki
veterán
válasz
Mizol29 #7367 üzenetére
Ha ez nem irónikus kérdés akkor a válasz egyértelmű igen
Korábbi válaszomban leírtam ott a link a képekkel gcam-al és anélkül Szerintem elég egyértelmű Igazából itt nem is értem miért nem akarja mindenki, korábbi telefonjaimnál xiaomi fórumokon szinte mindig az volt az egyik elsődleges Gcam megy rajta? -
Breki
veterán
Így most gépról azt látom, hogy a felső képen az élesség valamiért nagyon az úton van
De lehet erre a részére a gcam-os fórumban jobban tudnának válaszolni.
configot én valahogy úgy töltöttem be, hogy manuálisan bemásoltam a megfelelő könyvtárba
és akkor így.
[link]
De ez lehet sima gcamnál volt, kicsit belekeveredtem annyi féle verziót teszteltem, használtam
De ezt a madhavrata xm-t szerintem én is fogom tesztelni. -
Breki
veterán
válasz
Dr Bubo #7343 üzenetére
Igazából az pont azért lett lefényképezve mert élőben is ilyen hihetetlen színei voltak.
De az a kép utólag lett egy kicsit szerkesztve, ha jól emlékszem tónuskontraszt, automatikus élesség, és feliratozás snapseed-el meg az 3d térhatásúban került ki, de azt ide nem tudom reprodukálni. -
Breki
veterán
Erre nem tudok mit mondani.
beállításokhoz pedig nem nyúltam
Talán kéne, lásd korábbi makro kép le is írta mit módosítottAhogy írtam is a google kamera és ez a változat is pont arról híres, hogy sokkal jobb éjszakai képeket csinál.
A leírásából:
"LMC8.4 egy új Camera App Android mobiltelefonokhoz és táblagépekhez. Lehetővé teszi, hogy még éjszaka is jobb képminőséggel készítsen fényképeket. Tehát különböző módok közül választhat, majd készíthet fényképeket. Panoráma, körpanorámakép és még sok más is használható."
Samsung members csoportból
Only installing gcam 8.4 is not a solution. You have to set one and only xml for which gcam is working in A52s. Its (LMC 8.4 R6 FINAL by Madhuvrata). To set firstly download it from the group. Then create a folder in MyFiles. And move the xml to this folder. And then open Lmc 8.4, after a few sec tap on the space beside the shutter icon and you will find the xml. Tap on it. Camera will restart. Then it's ok. For creating lmc8.4 folder u can download files by google app.
If u found this helpful,tap on the 3dot icon and mark as solution. I'll be glad.Stock vs g cam in A52s
Do join in this telegram group, you'll find procedure!
Download lmc 8.4 and use madhavrata xml.Egyébként itt is van gcam fórum tele képekkel
Fotók Google Camera Mod-dal (GCAM)DE nekem mindegy akinek nem tetszik ne használja, de ne írjunk már egy szakmai csoportban olyat.hogy a gcam nem jó illetve jobb esti képeket csinál.
GCam: A Google Pixel 7 Pro kamera telepítésével exponenciálisan javíthatja fényképeit
A GCam a Google kameraalkalmazása, amely előre telepítve van a Pixel sorozatú telefonokon. Más Android telefonokra is letölthető, és ma erre fogunk összpontosítani. És ez az a GCam lehetővé teszi, hogy összenyomjuk mobileszközeink fényképes részét, amely lehetővé teszi számunkra, hogy hihetetlen fényképeket készítsünk nagy részletességgel, valamint kiváló teljesítményt nyújt gyenge fényviszonyok között.
A főbb fejlesztések, amelyeket a Google kamera vagy a GCam telepítésekor fogunk elérni:
-Jobb fotók gyenge fényviszonyok mellett
-További részletekFényképek kevesebb zajjal
-Továbbfejlesztett HDRTovábbfejlesztett portré módú fényképek
-Olyan extrák, mint a Google Lens vagy a GCam asztrofotózási mód
Különféle könyvtárak, amelyek a fényképeket az Ön ízléséhez igazítják (telítettség, élességItt meg lehet nézni több képet gcam-el és anélkül
Stock App vs Google Camera Port:
[link]Erről pedig én se tudtam, de gondolom Samsungon nem megy
A GCamator alkalmazással kompatibilis GCam vagy Google Camera telepítése
Így van telepítve a GCamator, és ezeket az eredményeket kínálja
[link]A GCamator egy ingyenes és nyílt forráskódú alkalmazás, amely lehetővé teszi a Google Fényképezőgép legújabb verziójának telepítését Android-eszközére.
Csak le kell töltenie a GCamator alkalmazás a Play Áruházban, és kövesse az utasításokat. A GCamator automatikusan felismeri az eszközt, és automatikusan telepíti a legújabb elérhető verziót.Na mégis tudtam mit mondani. :-)
-
Breki
veterán
válasz
vectras #7337 üzenetére
Ezt cáfolnám, nálam egyáltalán nincs így, mint ahogy korábban leírtuk itt is a Gcam pont esti képekben a legjobb.
Sokan pont erre és ezért használják.
De tessék egy saját esti kép. Bár lehet ide feltöltve lerontja, de a lényeg talán így is átjön.
A fakó képre meg csak ennyit
Szóval ez inkább user, vagy beállítás hiba szerintem, vagy esetleg az én változatom, mivel a telegramról a Gcam csoportból van letöltve, valamiben más, de ezt nem hiszem.
De akinek nem tetszik nem használja, én már régóta vágytam arra, hogy egy telefonomon megfelelően fusson a Gcam.
-
Breki
veterán
válasz
vectras #7329 üzenetére
Mármint mi a borzalom?
Gcam egyértelműen jobb képeket csinál mint a gyári kamera, főleg esti fényviszonyok közöttA fórumában meg most volt szavazás, ki melyik verziót használja LMC 44%-al nyert a többi alig érte el a 10-15%-,öt.
Érdemes raw-al és HDR-el játszadozni.
Őszinténszólva a fele beállításról még fogalmam sincs, de raktam már fel korábban képeket és videót is és pont pár hete mutattam egy hivatásos fotós ismerősömnek mennyivel jobb mint a gyári kamera . -
Breki
veterán
válasz
t72killer #7298 üzenetére
Én nem használtam config file-t hanem átírtam az értékeket, de azt mindenképpen kell, mert anélkül tényleg fagy. Szerintem új kell, hisz ez külön program nekem egyszerre van fent a gcam és az lmc utóbbinak külön parancsikonja is van.. Tehát ha pl van fent jól működő 8.1-es fel lehet rakni mellé tesztelésre.
-
Breki
veterán
-
Breki
veterán
válasz
LagerMaister #7045 üzenetére
Apps Lock in Samsung Galaxy A52,
[link]How to set App lock Samsung Galaxy A52s 5G
[link]Az új lenyomat olvasó nekem jól működik, talán egyszer vagy kétszer nem olvasta, pl mikor kicsit vizes kézzel vagy mogyoróevés közben próbáltam :-)
Az arcfelismerő már hektikusabb, de a kettő együtt pont jó :-)
Én az itteni mobilosnál rakattam fel rá fóliát mert amit az előző telefonomra rakott végig jó volt ami kb 4-5 évet jelent, míg másoknál láttam, hogy az innen onnan vásárolt fóliák, hogy jönnek le pár hónap vagy jó esetben egy év után.
-
Breki
veterán
Gondolom itt a többségnek már nem újdonság, de én kezdő Samsungosként csak tegnap hallottam róla, bemásolom, hátha másnak is jól jön.
Ismét egy hasznos kis alkalmazás bemutatását fogjátok látni ebben a cikkben, mégpedig egy olyan alkalmazásét, amely igencsak sokoldalú! Megpróbálok mindent részletesen leírni, hogy mindenki kedvére tudja módosítani készüléke felhasználói felületét, a megnyitott alkalmazások menüpont elrendezésétől az állapotsáv összetételéig!
A testreszabás felső foka - 1. rész - Fine Lock
[link]
A testreszabás felső foka - 2. rész - Fine Lock, egy-két hasznos modul
[link]
A testreszabás felső foka - 3. rész - amiket mindenkinek ajánlok
[link] -
Breki
veterán
Gcan
Már van applikáció is :-)
[link]
Download Gcam Config app on play store: @everyoneLink:
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.octocore.gcamconfig
About Gcam Config app -Gcam config app made for help Gcam user to find her best xml/ config file easily. Gcam config app save your time. Thousand of config creator with us. Config list daily updating. If any of user need help they can contact us.
Video
[link]
-
Breki
veterán
Én ide írtam október negyedikén, ahonnan a megrendelés visszajelzés is jött.
customerservice@shopmail.samsung.comA választ korábban bemásoltam.
-
Breki
veterán
válasz
t72killer #6621 üzenetére
Köszönöm
Vissza is olvastam.
Ha jól értem vannak verziók amikben nem lehet átírni, azt lehet megoldani a configgal.
De egyet nem értek, azt írtátok bemásolva a könyvtárba automatikusan betölti, most megnéztem nekem LMC-nél több különböző nevű file van, és az is oda került amit én mentettem. Alapból egy szabvány nevűt. tölt be?
De az is lehet, hogy LMC -nél máshogy van.
Aki készítette srác már nem jár ide? -
Breki
veterán
válasz
t72killer #6616 üzenetére
Ez hol van pontosan ez a konfig és hányashoz van?
LMC 8.4-hez nem nyúlok, de egy sima gcam-hoz kipróbálnám.
Ugye egyszerre lehet fent egy ilyen gcam és lmc-s gcam.
Ja és egy dolog kimaradt.
Ha jól tudom van már 8.6-os Gcan-de ez nem tudom mennyire stabil, illetve itt is múködik-e a korábban írt módszer.
[link]
Ha valaki kipróbálja engem is érdekelne
[link]
Arnova’s mods are some of the most popular Google Camera build out there as they feature support for all Android phones and hardware. This includes Samsung Exynos as well as Snapdragon processors. Other SoCs include MediaTek, UNISOC, and more.
The app also works with smartphones from all OEMs including Pixel, OnePlus, Xiaomi, Motorola, Oppo, Vivo, Realme, Nokia, and Samsung Galaxy S22/S21/S20/S10, Note 20/10, Galaxy S8 series, S9 series, S7 series should work as well.
GCAM 8.6 Mods by ArnovaTelegram Channel Download LinksGcam 8.6 MOD APK by Arnova
Mirror Download LinksGoogleCamera_8.6.263.471358013.15.apk
GCAM 8.6 APK download | Official link
GCAM 8.6 Mods by BSG Telegram Channel Download LinksGcam 8.6 MOD APK by BSG
Mirror Download LinksMGC_8.6.263_A11_V1.apk
GCAM 8.6 APK download | Official link
[link] -
Breki
veterán
Köszönöm mindenkinek.
Megpróbálom gyorsan összeírni a lehetséges megoldásokat.
Ugye nekem LMC van ez úgymond másik alkalmazás is másik könyvtárszerkezettel kicsit más menüvel.
De kezdjük az "alap" gcam-al.
GCAM_8.4.400.42.XX_SHAMIM_V15FIX
Innen letölthető
[link]Once installed, load the attached Config file. These settings are best optimized for A52s 5G
Regular & UltraWide lens work flawlessly with Night Sight. The Video recording works sometimes, but is often a hit or a miss.Config file betöltése
File Manager
A megfelelő könyvtárat látrehozniI tried alot of versions, but 8.4.4 version is working good for me, although it freezes after 3 seconds, but switching from normal to portrait then back to normal again fixes it temporarily.
link to download it from the official website:you can see below the difference between the base app and Gcam - x10 zoom- :
there are alot of settings to configure, but I spent some time working around and came up with pretty good results.
dont forget to edit your session Id/stream mode to 61444/8.Config file
[link]Leírás
[link]LMC amit én használok elvileg letölthető innen is
LMC8.4_R13
[link]Ehhez én nem használtam config file-t hanem a korábban írt értékeket átírtam, eseteg azt tudom csinálni, hogy az általam átírt config file-t kimentem és felteszem valahova.
-
Breki
veterán
Samsung telefonja van? Ha rajta van ezen a listán, az jót jelent
-
Breki
veterán
Elég e-mail
Legalábbis remélem
Tisztelt ...........................!
A garanciajeggyel kapcsolatban engedje meg, hogy tájékoztassuk, hogy ügyének mihamarabbi lezárása érdekében, továbbítottuk illetékes kollegáink részére.
A garanciajegyeket postán fogjuk Önnek küldeni, érkezéséig szíves türelmét kérjük.
Üdvözlettel: Samsung Webshop Ügyfélszolgálat -
Breki
veterán
-
Breki
veterán
válasz
ShadowLac #6423 üzenetére
Szia, nemrég volt szó róla részletesen.
Én most az írt LMC 8.4-et használom
Ez most a korábban írt módszerrel hibátlannak tűnik egy apró dolgot amiről már beszéltem kivéve.
Ezt most részletesen, ha back kamerára megyek először valamiért lefagy a kép ahogy ugye korábban. Ekkor a front kamerára megyek az is, viszont ha átmegyek például portrait-ra akkor ott már jó már jó és vissza kamerára szintén jó.
Igazából nem értem miért van ez de így simán használható.
Viszont izgat a 8.6-os gcam
Ha valaki ezt kipróbálta már engem is érdekel
Ha valaki a BSG-t próbálná
FIX SAMSUNG A52s, A73, M52 || Gcam BSG 8.4.600
[link]
Itt írják ezt a módszert amit itt is ajánlottak nekem:
Install gcam bsg 8.4
Goto settings
Goto photo modes sessions config
Goto back0.5
Goto session Id
Enter number 61448
Do the same process for back1.0, front0.8, front1.0 That's it -
Breki
veterán
-
Breki
veterán
A70-en ilyet használok, ilyet kerestem volna amúgy
Tessék:
[link]Bár szerintem az ebayról most érdemesebb vásárolni.
Nekem pl a korábban bemutatott tok innen relatíve gyorsan és vámolás nélkül jött
[link]Most van egy 10 dolláros kupon, pont válogatom az okos PD kábeleket az új töltőkhöz.
Kupon
BESTSELLERQ3Kijelzős PD kábel E-Marker monitoring chippel
[link] -
Breki
veterán
Van egy telegram csoport nem tudom tudok-e onnan linkelni, de megpróbálom
Photography-Gcam Group for:
A52 (4g+5g) - A52s - A72
Repo: @GcamRepo
USE ENGLISH.
CHECK PINNED MESSAGES AND /notes.
join the Global discussion groups:
@SamsunGalaxyA52
@GalaxyA52s
@SamsungGalaxyA72
@GalaxyA52A72A52sViszont most látom, hogy a feltöltött képet nagyon lerontotta a prohardver, az után azon csodálkozom, hogy szután valakit érdekel. :)
Tudtok mondani olyan helyet ahová a telefonos fotós képeket fel lehet tölteni minőségromlás nélkül?
Ha jól rmlékszem van erre fórum is, valaki itt írta is, csak most nem találom
-
Breki
veterán
Na megvan a 8.4 újabb verzió rendesen működik
front és back camerára
is egy ici pici hiba kivételével. :)Leírom másoknak is hátha jól jön.
LNC 8.4 Gcam
Videó is jó vele tegnap teszteltem.
A korábban írt útvonalon így kell beállítani .
A tegnapi koncerten készített kép.
Simán beállítások nélkül tömegben.
Lesz nég jobb is, de kezdetnek nem rossz. :) -
Breki
veterán
Egyrészt, hogy ne fagyjon, másrészt mivel sokszor szükségem van rá online publikáláshoz és munkához is korábban próbáltam úgy hogy nem látom az előképet és ugye a képet azért elkészíti Az eredmény teljesen más let, mint a gyári kamerával élesebb részletgazdagabb, de ezért drasztikusabb is
-
Breki
veterán
Köszönöm, ennél az elölapi is jó volt?
Közben találtam az újabb verziókhoz is leirást illetve direkt a telefonhoz apk-t és configot.
A leírást benásolom itt teljesen máshol van a beállítás és a másik számot kell beírni de működik!
Ezt kell benásolni!
61448-EISV3LMC 8.4 R9:-el próbáltam
On A52s, M52, and A72, the viewfinder will often freeze up, which you can correct by setting the photo session to 61444 (EISV2) or 61448 (EISV3) on all camera modules.
Many configuration files will already have these options properly set. If you still have freezing issues _after_ loading a config file, you can correct them yourself.
LMC 8.4 R6: More Settings|Video|Stream Config|Preset stream configuration section
LMC 8.4 R9: More Settings|System Settings|Stream Configuration|Stream Configuration section
Change all the values to 61448-EISV3, except Video set that to '0-default'.
On LMC 8.4 R9 you may then need to switch between shooting modes, e.g. Portrait and Camera, to stop the freezing.
MGC by BSG 8.1:Settings|Modules|Back (1.0)|Session of photo modes (depending on specific version, either set the value to 61448 once or set it three time for the subsections)
Then repeat for modules Back(0.5) and Front (1.0)
MGC by BSG 8.4:Settings|Photo modes session config|Session ID|61448
Shamim 8.4:More settings|Additional settings|Stream config|Open stream configuration section|change all the many settings to 61448-EISV3, except for Video set those to 0-default
cc: Sander Bos -
Breki
veterán
Na végre van ez a photo sessiont.
De most beírva 5-,öt nekem fekete képernyő lesz az adott ksmeránál.
Mit jelent az pontosan, hogy kiemelt ötöst írtál bele?
Sok helyen olvasom a leírást, de azt nem látom pontosan mit írtak bele.
Egyébként tsláltam egy ilyet:
Download GCam 8.1 for Galaxy A52s 5G (Google Camera APK Port Install)
[link] -
Breki
veterán
Közben utánaolvastam gyorsan
Hogy meglegyen mobilról is
Innen letöltöm az apk-t telepítem
MGC_8.6.263_A11_V3.apk 17/09/2022 Gcam 8.6
[link]
change the photo session value on all cameras at once and all of the cameras will work without any problem !
Na ez a része még nem világos ezt pontosan hol kell átírni -
Breki
veterán
Másik kérdés a videó minősége
Mivel első Samsungom nincs nagy tapasztalatom a beállításokban.
Első éles koncert bevetésen, esőben rossz időben szélben, kerítés felett ágaskodva ilyen lett.
[link]
Van egy Panasonic kis fényképezőgépen ami elég profi ebben, annak a minőségét nem veri, de a korábbi Xiaomi Mi A2-nél sokkal jobb, az a telefon ilyen közel a színpadhoz hangszórókhoz, mindig puffogott berezonált nem adott tiszta hangot.
Panasonic az más tészta az Marhitszigeti szabadtéri színpadon legfelső sorból színpadólelég messze is remek minőségben sztereóban rögzített. Úgy hogy elvileg a térdemen volt, meert nem tudtam szólnak-e érte.
[link]
Lényeg szívesen veszek videó beállítási ötleteket, tippeket tapasztalatokat, esetleg szerkesztő programokat. Mert bár az ilyen körülmények mellett tetszik a minőség lehet gondolom még jobb is. -
-
Breki
veterán
Sziasztok
BuildProp Editor-t használ valaki?
[link]
Elvileg ezért kell
Steps to install Google Camera on Galaxy A52s 5G
The Google Camera APK file installation process is as simple as installing any other third-party APK file. You don’t have to root your device for this.
Download the GCam APK file from the download link above and tap on it. Make sure that the Unknown Sources option is enabled on your device. In order to do this, go to the device Settings menu > Security/Privacy > enable it. [If already enabled, skip to the installation] It will launch the package installer and tap on the Install button. Once the installation is done, open, and use it. Enjoy!
Still, if the camera app doesn’t work, then enable the Camera2api by using build.prop (Not for every device)
Download Google Camera for Samsung Galaxy A52s 5G | GCam APK
[link] -
-
Breki
veterán
Na találtam egy helyet ahol
Baseus GaN3 Pro gyors univerzális GaN töltő 2 x USB Type C / USB + kábel USB Type C - USB Type C 65W PD3.0, QC4.0 +, AFC fehér (CCGP050102)Együtt csak 12.890 Ft plusz kaptam 5%-os kupont
Magyar oldal pár napos szállítással. Direkt aksikkal és töltőkkel foglalkoznak,Viszont volt más gyártónak is ilyen töltője ott
Choetech
UGREEN
AcefastUtóbbi nem nagyon mond nekem semmit, külföldi tesztek alapján bevállaltam, egyet tartaléknak szükség esetére, használ valaki ilyen töltőt?
[link] -
Breki
veterán
Sziasztok
Elkezdett érdekelni ez a szupergyors töltés
A Samsung azt írja
*A szupergyors töltés csak azon USB PD 3.0-kompatibilis eszközök esetén érhető el, amelyek támogatják a közvetlen töltést. Azon eszközök, amelyek nem támogatják az USB PD 3.0-s szabványt vagy a közvetlen töltést, a szupergyors töltésnél lassabban fognak töltődni. **A tényleges töltési sebesség egyéb tényezőktől és az eszköz körülményeitől függően változhat.
Rákeresve
Power Delivery – egy töltő mind felett!
A Power Delivery szabványt az USB Type-C szabvány kiegészítéseként érdemes kezelni, a funkció ugyanis csak USB Type-C csatlakozóval működik. Viszont vigyázzunk; az örök klasszikust kicsit átalakítva azt mondhatjuk, hogy minden USB Power Delivery csatlakozó USB Type-C típusú, de nem minden USB Type-C típusú csatlakozó USB-PD csatlakozó is egyben! Vagyis egy USB Type-C port lehet „sima” és lehet USB Type-C Power Delivery csatlakozó is. Előbbi legfeljebb USB 3.2-es sebességet és 5 voltos feszültség mellett 3 amperes áramerősséget nyújt, utóbbi viszont akár 20 voltos feszültséget és 5 amperes áramerősséget is tud továbbítani. Vagyis a Power Delivery szabvány akár 100 wattos teljesítmény leadására is képes – igaz, ehhez speciális kábelre is szükség van. „Normál” kábellel 20 voltos feszültség és 3 amper jelenti a csúcsot, ami persze még mindig rengetegnek számító, 60 wattos teljesítményt jelent. Hogy legyen mihez viszonyítani, egy notebook töltő jellemzően ennél kisebb teljesítményű.A Power Delivery szabvány alapja a kétirányú kommunikáció: a töltő és a töltendő eszköz közösen határozzák meg a legjobb töltési stratégiát. Amikor csatlakoztatjuk a kütyüt a töltőhöz, akkor alapesetben sztenderd 5 voltos feszültséget ad le a töltő, ami ezt követően dinamikusan, az igényeknek megfelelően akár 20 voltra is felkúszhat. A töltendő eszköz gyakorlatilag megkérdezi a töltőt, hogy mekkora a legnagyobb teljesítmény, amit le tud adni, a töltő pedig cserébe azt az információt kapja meg, hogy mennyi a legnagyobb teljesítmény, amit a csatlakoztatott kütyü képes felvenni. Az aktuális töltési paramétereket e két adat alapján könnyű meghatározni. Ebben a működési elvben pedig az a nagyon jó, hogy amikor a Power Delivery szabvány valóban elterjedté válik, akkor egyetlen töltővel (és kábellel) az összes mobil kütyüt fel fogjuk tudni tölteni!
Így válassz töltőt
Fontos tudni, hogy a töltőkből rengetegféle van – és persze nem mindegy, hogy melyiket választjuk. Először is arról kell meggyőződni, hogy maga a töltő valóban rendelkezik a Power Delivery funkcióval. Az, hogy a töltő USB Type-C csatlakozóval is bír, még nem jelenti automatikusan ezt! Ha ez megvan, akkor meg kell nézni, hogy mekkora teljesítményre van szükségünk, és olyan töltőt kell keresni, amely ki tudja szolgálni az igényeket. Fontos azonban tudni, hogy a gyártók néha trükköznek, és a csomagolásra nem az egy USB Type-C csatlakozón leadható teljesítmény kerül, hanem a legnagyobb leadható összteljesítmény. Ezért mindig keressük meg azt az információt is, hogy a töltő – legyen szó asztali töltőről vagy mobil akkuról – egyetlen csatlakozón mekkora teljesítmény leadására képes.Akinek működik a szupergyors töltés ezzel a telefonnal, meg tudja erősíteni, hogy a töltőnek Type C szabványú kimenete van és ha jól értem akkor a kábel hozzá is PD 30W Charging Cable Type C Type C?
-
Breki
veterán
válasz
Crvsh3R #6140 üzenetére
Lehet nincs köze hozzá, de pár napja utalnom kellett az OTP-s alkalmazásban és míg máskor egy pillanat műve volt, most percekig szórakozott míg átutalta, már azt hittem le is fagyott valamiért csak homokórázott.
NFC-s fizetéshez egyébként mi a feltétel?
Próbáltam felvenni a bankártyámat a google pay-ban, de valamiért nem engedte. -
Breki
veterán
válasz
fpatrik17 #6073 üzenetére
Nekem s a korábban mutatott színárnenetes Gradient Tempered Glass TPU Case vált be, ebayrol van nélkül kb óta dollár és pár hét után megjött, egy gond van vele, nem nagyon lehet mutogatni másoknak mert meglátják és rögtön kell rendelni nekik is, sajnos egy régebbi telefonnal készített kép nem adja vissza milyen szép
-
Breki
veterán
válasz
Marci112233 #6061 üzenetére
Én ilyen esetben inkább ilyet ajánlanék, nekem nagyon bevált, hogy éppen volt kéznél a munkahelyen, a másik vége simán a konnektorba, fel az asztalra és több dolgot is tölthetek róla egyszerre.
De elgondolkoztam a későbbiekre egy usb-c usb c kábelen persze olyan töltővel ami tudja
Persze a 100w itt még túlzás, de kíváncsi lennék mennyit bírna.
-
Breki
veterán
Ezt a google camera-t próbálta már valaki?
-
Breki
veterán
válasz
pinnacle #5972 üzenetére
Én mivel kezdő Samsungos vagyok, semmi beállításon nem módosítottam ezzel kapcsolatban, max annyi, hogy a régi telefonomról programmal áthoztam az alkalmazásokat.
Illetve az energiatakarékos módot bekapcsoltam.
De azt majd én is tesztelem, hogy a saját email címemre írt levél egyből bejön-e
Esetleg megpróbálhatnád másik levelező appal ott is így működik-e.
[link] -
Breki
veterán
válasz
pinnacle #5955 üzenetére
Nekem nincs.
gmail rendben jön, WhatsApp-or nem használok
De minden egyből jön, messenger, viber, facebook, még tinder is. :-)
Pedig én jellemzően energiatakarékos módban használom.
Engem inkább az érdekelne, hogyha jobboldalt az értesítési hangokat leveszem, akkor még mindig zenél, ha érkezik valami ezt hogy lehet kikapcsolni?
Ja és még korábban rájöttem, hogy facebook, messengert lehet kisebb jobb energiatakarékosabb alkalmazásokkal helyettesíteni, amik nem foglalják annyira a memóriát
és nincs bennük sok felesleges dolog. Ez remekül működött, de most sajnos vissza kellett egy dolog miat raknom a facebook-ot, így pont az volt a gondom, hogy a facebook értesítések kétszer érkeztek meg. -
Breki
veterán
Megjöttek az üveg hátlapos tokok, szerencsére nem kellett semmi extra költséget fizetnem.
Nagyon szépek minőségiek, és úgy tűnik jól.is védik a telefont, viszont felrakva kicsit bunfordibbnak érzem a telefont, én bebújtatós bőrtokkal használom ilyen kihúzós füllel így sokkal karcsúbb használat közben és nem.kell minden telefonhoz új tokot venni. Úgyhogy még filòzok ezt feladjam-e.
j
-
Breki
veterán
túltöltés ellen van védelem, viszont, ilyenkor úgymond izmozik töltési ciklust használ
feltölti kicsit merül majd újra feltölti százra
a huzamosabb ideig teljes töltöttségen lévő készülékek akkumulátorának 200 feltöltés (vagy töltési ciklus) után közel nullára esik a töltöttségi kapacitása. Ezzel szemben a nem 100%-os töltöttségű készülékek akkumulátorának élettartama még 400 töltési ciklus után is csupán 20%-kal csökken.
Az akkumulátor szakértők szerint tehát az a legoptimálisabb, ha 80-90% közötti kapacitáson tudod tartani az akkumulátort. Ez persze a gyakorlatban kivitelezhetetlen, de már azzal rengeteget segítesz a készüléken, ha csak törekszel ennek a módszernek a következetes betartására.alacsony százalékon sem érdemes huzamosabb ideig működtetni a készüléket, mert ez még gyorsabban tönkreteheti az akkumulátort, mint a teljes töltöttség.
Lényeg töltsd gyakran kevesebbet, viszont azt sokan nem tudják, hogy napközben pedig pont érdemes sokszor töltőre rakni, hisz ilyenkor akkor nem használja a töltési ciklust az akkumulátort.
Amúgy a legegyszerűbb megoldás szerintem az úgynevezett okos kábel ami aztómatikusan lekapcsolja a töltést.
Illetve enyém pl színnel jelzi, hogy milyen töltés van, de most már látok ilyeneket is.
-
Breki
veterán
válasz
DrKapocs #5521 üzenetére
Szerintem meg pont jó hosszú távon.
Így is minden zökkenőmentesen megy, semmi akadás, kímélem a processzort, nem melegszik
jobb a proci és aksi élettartama is a kevesebb töltési ciklus miatt, olyan érzésem van, hogy így két napig is bírná egyszer istenbíz ki is próbálom, van, hogy negyed óra 20 perc netezés után még szinte 100%-ot ír ki.
Aztán ha valamiért kell, hogy 100%-on menjen, kb fél másodperc bekalászolni addig minek izmoztassam?
Ezenkívül akkor is jó, amikor az ember nem használja aktívan, viszont jó lenne hosszabb üzemidő utazás esetleg alvás során töltési lehetőség nélkül, akkor is egy pillanat bekapcsolni
Egyébként ahogy nézem az energiatakarékosság menüjében egy váltógombbal kikapcsolható, és innentől kezdve ez az korlát megszűnik, ezenkívül Adaptív energiatakarékosság is van a használati minták alapján! -
Breki
veterán
pont akartam kérdezni akkumulátorhasználat ügyben
Nekem ez az első Samsung és Amoledes telóm, előtte Xiaomi volt amit már naponta tölteni kellett, így ennél nagyon tetszik, hogy egy másfél napot simán bír és a korábban írt kábellel gyorsan fel is tölti.
Jelenleg nekem két nap 10 órát ír ameddig bírja
Pár hete bekapcsolam az aod-t, illetve felraktam az andNotify pro-t
Biztos nem én találtam fel a spanyol viaszt, de így tetszik, hogy sötét képernyőnél is megjelenik az óra folyamatosan és az értesítések, viszont ha nincs szükségem rá pl. este alvás közben Energiatakarekot bekapcsolva simán egy mozdulattal kikapcsolom.
Viszont azt vettem észre, hogy bekapcsolva tényleg sokkal lassabban merül, nem ilyen meredek a görbe mint a képen aktív használat mellett sem, viszont nem látom semmi hátrányát, kikapcsolva az energiatakarékos módot viszont tényleg láthatóan gyorsabban merül, kb ilyen lesz a grafikon mint a képen.
Nektek mi a tapasztalatotok ezzel?
Bocs ha alapvető dolgokat írok, vagy kérdezek. -
Breki
veterán
válasz
donhellner #5446 üzenetére
Köszi az infót megy is fel!
-
Breki
veterán
Azt mondják nem a túltöltés miatt baj az éjszakai töltés, hisz erre a modernebb telefonokban már van védelem. Hanem a telefon úgymond izmozik, feltölti kikapcsol kicsit merül bekapcsol újra rátölt, mindezt 100%-környékén használva az adott töltési ciklust, illetve ugye melegszik.
Én pl ezért vettem olyan kábelt ami lekapcsolja egy ideig 100%-nál a töltést!
Viszont sokan nem tudják az itt leírtakat:
A legtöbben ott rontják el, hogy csak akkor teszik fel töltőre a telefonjukat, ha már szinte teljesen le nem merült vagy már kikapcsolt. Pedig a legideálisabb az lenne, ha napközben többször rövidebb időre tennénk töltőre a készüléket.
Ez azért is optimálisabb mert ilyenkor a telefon úgymond elsősorban nem aksiról dolgozik, nem használja az adott töltési ciklust amiből ugye minden telefonnál adott van
A legfontosabb szabály: a modern akkumulátorokkal elsősorban akkor tesszük a legjobbat, ha napjában többször, rövid ideig töltjük őket. A töltöttségi szintet ajánlott 20 és 80 százalék között tartani; ezzel akár 30-50 százalékkal is kitolható az élettartam.
a témáról és töltési ciklusokról bővebben pl. itt olvashatsz.
[link] -
Breki
veterán
Na én ma hoztam be először az új telefont munkahelyre és mivel nem hurcolásom a töltőjét úgy gondoltam megoldom az eddigi töltőkkel.
Tegnap reggel töltöttem utoljára és tök jó eredménynek tartottam a másik után, hogy egész napi használat és egész esti direkt bekapcsolva hagyás után még 52%-on van.
Viszont ledöbbentem mikor a korábbi itteni kábelre rádugva azt írta ki, hogy töltés 4 óra múlva kész van.
Mondom frankó.
Ez nagyon lassúnak tűnt nekem, de szerencsére eszembe jutott, hogy van egy korábban rendelt
5A SuperCharge Cable
Amire ezt írja.
Faster Charger for Xiaomi & Samsung
5A Charging Speed Faster than 3A Current
Mivel töltőfejem itt nincs ezt rádugtam egy hasonló de még nem 100W-os Ugreen gyorstöltő részébe
Erre csodák csodája, a telefon beindult, kiírta, hogy gyorstöltés 57 perc, de szerintem még annyi se volt nagyon gyorsan feltöltötte.
Ez azért érdekes, mert a kábel leírásában ez van.
Dear Customers,Notice before purchase) :1.TheSuperchargefunction works on Huawei/Honor Magic smartphones, output can achieve 22.5W(4.5V/5A) or 40W(10V/4A) max;
2.When use on Xiaomi smartphones, must equip with Xiaomi original charger (or above QC 3.0 USB charger), and the quick charge 3.0 function will be work, otherwise, the fast charge function will DO NOT work and only shown on Normal Charge;
3.Except Samsung A&J smartphones series, other Type-C devices only can support Normal Charge.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest