- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kengyel #5846 üzenetére
De érdemes átnézni, hogy miket tud még, pl. fülhallgató csatlakoztatásra nálam kikapcsolja a Dolby Atmos-t, de be lehet állítani, hogy elinduljon mondjuk egy zenelejátszó.
Vagy a böngésző bezárása után le kellett csökkenteni vele a képfrissítési frekvenciát, hogy lassabban merüljön az akksi stb. -
válasz
kengyel #5846 üzenetére
Akkor adok még kettőt, hátha hasznát veszitek:
Média üzemmód (nálam a képernyő elforgatás alapból ki van kapcsolva, meg bekapcsolja a wifit, ha véletlenül épp ki lenne, és YouTube-oznék vagy Drive-ról néznék videót)
Navigáció (a GPS is ki van nálam kapcsolva alapból, ezzel csak akkor kapcsol be, amikor valóban használni is akarom)
-
válasz
Dr Bubo #5844 üzenetére
Csak kellene hozzá vmi magyarázó szöveg, mert a képről nem jön át, hogy mire is jó pontosan, pl. egész éjszaka töltőn hagyott telefon akkumulátor kímélése bixby rutinnal vagy ilyesmi.
Így ha 5:30-kor 85%-on lenne, van ideje 6:00-ra teljesen feltöltődni. Ezt amúgy a felkelés idejéhez érdemes beállítani.
-
A bixby rutint azért kapcsolgatom manuálisan,mert nem sikerült jól beállítani
Szívesen segítek beállítani, ha szeretnéd.Nálam egy A3(2016) akksija púpos lett és kinyomta a helyéről az üveg hátlapot
Érdekes módon azóta is működik. Az A3(2017) viszont a mai napig hibátlan.
Előtte viszont volt pár év, amikor a Samsung akksik sorra mentek gajra.
Ezt mára remélhetőleg kinőtték.
-
válasz
30z.Samu #5824 üzenetére
Hogy kerül kapcsolatba egymással ez a két dolog?
A li-ion akkumulátoroknak van egy jól meghatározott töltési görbéje, 0-100% közt folyamatosan csökken a bevihető töltés. Van egy CC és egy azt követő CV fázis*, valószínűleg 85% környékén van a váltás.
* A töltés elején a töltő elektronika a töltőáramot szabályozza, míg el nem éri a cella a max feszültséget, utána pedig fix töltő feszültség mellett egyre csökkenő áramot kap, míg a töltő áram nem csökken egy meghatározott szint alá.
-
Nézd, erre nincs egyszerű kérdés. Ahogy mondani szokták, a fizikát nem lehet megb*ni.
Tény: 100% töltöttségen az akksi stresszes állapotban van, ha nem tud töltést leadni, kémia folyamatok indulnak be (kristályosodás, oxigén képződés).
Tény: Kb. 15 évvel ezelőtt volt olyan laptop akksim, ami azért lett cellazárlatos, mert 24 órában töltőn volt a gép (desktop gépnek volt használva) és nem vettem ki belőle az akkupakkot.
Tény: Mára összehasonlíthatatlanul jobb a töltésvezérlés, valóban lekapcsol 100%-nál, már laptopokra se jellemző, amit feljebb írtam. De attól még ha egy akksi mondjuk 98% és 100% közt ingázik hosszú órákon keresztül, egész biztosan nem tesz neki jót, még ha nem is napokon vagy heteken belül lesz látható (érezhető) a változás. De nem is fog rögtön tönkremenni attól, mert mondjuk 1-2 napra a töltőn felejtetted a telefont.A bixby rutinban nem pont az a jó, hogy automatikusan aktiválja magát, nem neked kell rá figyelni? Nálam éjszakai akkuvédő bixby rutin van, éjjel 1 és 5 közt bekapcsolja az akkuvédő módot (ha már van ilyen, akkor miért ne használjuk).
-
válasz
30z.Samu #5813 üzenetére
Nyugodtan lehet hagyni lemerülni a telefont, viszont visszakapcsolni már nem szabad ilyenkor. Mindig hagy a telefon annyi tartalékot az akksiban, hogy ne károsodjon.
Mint ahogy a 100%-ra töltés se károsítja, de ha feltöltve állandóan a töltőn van, az már nem feltétlenül tesz jót neki. -
válasz
30z.Samu #5787 üzenetére
Megsérült/elhasználódott a töltőkábel csatlakozója. Picit össze szoktam ilyenkor nyomni körömmel (fogóval) a csatlakozót (ami a telefonba megy), hogy erősebb legyen a kontakt, van, mikor segít, van, mikor nem. Előtte ki kell húzni a töltőből, mert túlzott nyomásra szikrázhat.
-
válasz
thespilertm #5733 üzenetére
-
válasz
Predatorr #5722 üzenetére
Ha állítva aktiválod a kamera appot, és gyorsan indítod a felvételt, lehet nincs ideje érzékelni a helyzetét és nem vált át fekvő módra. Érdemes figyelni az ikonok helyzetét, abból látszik csak, hogy álló vagy fekvő módban van.
Néha amúgy engem is halálba idegesít a g szenzor lassúsága, illetve sokszor indokolatlanul vált vagy nem vált, ez vmi szoftveres hülyeség. -
válasz
thespilertm #5713 üzenetére
-
válasz
thespilertm #5709 üzenetére
A messenger beállításai közt kapcsold ki a chat fejeket
-
válasz
thespilertm #5706 üzenetére
-
mostani telefonom aksija 3évesen 84% állapotba van, azt nem tudom mennyi lenne ha ész nélkül mindíg teljesen feltőltöttem volna.
84% lenne
Több mint 11 óra SOT, engem is meglepett.
Nem töltöttem rá, látszik a grafikonon, különben miért is tettem volna fel róla képet?Pontos értéket ad, mindennek a tetejébe délelőtt kb. egy órát kihangosítva zenét is hallgattam róla főzés közben, ami közben a kijelző le volt zárva, ez nem is látszik a statisztikában. Még az AOD is végig aktív volt.
A "kísérlet" egyébként kvázi laboratóriumi körülmények közt zajlott, mert egész idő alatt itthon voltam, végig wifin volt a telefon, nem volt mobilnet, se (tornyok közti) roaming, se maximum fényerő napsütés miatt. De akkor is szép.
-
-
-
Én két ujjal szoktam felvenni az asztalról és kézben tartani a telefont, valószínűleg nem egyformán fogjuk. Érdekes amúgy, hogy vásárlás után a bekapcsoló gomb alatt ropogott a keret, utána sokáig sehol, mostanában inkább a túloldalon. Az is érdekes, hogy nem erős nyomásra ad ki hangot, inkább csak úgy random.
-
Arra gondoltam, hogy esetleg a fekete hajlamosabb ropogni, mint a színesek (a pigment eléggé tudja befolyásolni a műanyagok mechanikai tulajdonságait, még a LEGO kockáknál is meg lehet figyelni, hogy különböző színek jobban, vagy kevésbé szorulnak). Érdekes, hogy az enyém sem mindig csinálja, lehet időjárásérzékeny, mint a gazdája
vagy a fene tudja.
-
Ezt, amit említettél, nem ismerem, de az IPS panelekkel is jól be lehet választani, az olcsóbb IPS panelek pwm háttérvilágítása elég zavaró tud lenni, meg a betekintési szög is soronként változik, ami engem például nagyon tud zavarni, ha nem pont szemből nézem, minden második sor halványabb és vibrál.
-
válasz
tomgabor #5590 üzenetére
Ez esetben azt mondanám, hogy ne vedd meg, mert csalódni fogsz. Smothness-ben az amoled nem tudja megverni az LCD-t, mondom ezt úgy, hogy én ős amoled-fan vagyok
Kicsit nekem is csalódás volt a kijelző, ebben a hozzászólásban leírtam az okát, innen vissza tudod követni a thread-et, hogy miről volt szó akkor.
Van, aki a smoothness-re gerjed, van aki inkább a túlszaturált színekre, én ez utóbbi csoportba tartozom. -
válasz
Zoli bácsi #5581 üzenetére
-
válasz
rbelme85 #5568 üzenetére
Miután a mikrofon gomb a gyakorlatban semmi mást nem csinál, mint rövidre zárja a mikrofon és a GND gyűrűt (a csatlakozó utolsó két gyűrűje), igen, ennek működni kell.
Ilyen szempontból nincs új a nap alatt, volt itthon egy ~20 éves Nokia N-gage fülhallgatóm, amit sok éve használok általános célra (mert kényelmes a kialakítása, és órákig sem fájdul meg tőle a fülem), ráműtöttem egy ilyen csatlakozót, a mikrofon és a gomb is működik, mintha mindig is Samsung füles lett volna. -
válasz
BigBear #5547 üzenetére
Ilyen a csatlakozója?
Tokban van a telefon?
Szerintem nincs teljesen bedugva a csatlakozó az aljzatba, ezért 1 csatorna szól mindkét fülön, rövidzárban. A legtöbb fülessel pont így járok én is, van olyan fülesem, amit csak úgy tudok bedugni, ha kibújtatom a telefon sarkát a tokból.Hangerő: a "Hangminőség és effektek / Adapt Sound" menüt felfedezted már magadnak?
Bluetooth esetében a hangminőségnek nem sok köze van a telefon beállításaihoz, miután a DAC gyakorlatilag a fülhallgatóban magában helyezkedik el. Illetve a kettő között a kommunikációra használt kodek határozza meg a tömörítést. Lehetséges, hogy nem beszélnek "közös nyelvet", így valami rosszabb minőségű fallback kodekre vált a kapcsolat, ehhez nem nagyon értek, úgyhogy elnézést, ha hülyeséget írtam.
Update: Most keresgéltem a témában, és valahol azt írták, hogy ki kell kapcsolni az akkumulátor optimalizálását a zenelejátszó alkalmazásnál, javít a hangon. Egy próbát megérne!
Esetleg teljesen kikapcsolni az adaptív akkumulátorkezelést? -
Tehát úgy látod, hogy energiatakarékos módban lassabban merül, annak ellenére, hogy pont ezt ígéri?
Az energiatakarékos módot testre tudod szabni a beállításokban, ott meg tudod nézni azt is, hogy pontosan mit is csinál.
- visszaveszi a fényerőt 10%-kal
Ezt annyira nem lehet észrevenni, de kézzel is tudod lejjebb venni- csökkenti a kép frissítési frekvenciáját 60Hz-re
Nálam alapból ez van beállítva, általában böngészés közben hiányzik csak, ízlés dolga.- csökkenti a CPU sebességét 70%-ra
Ez elég sokat hoz a konyhára, de ha nem vagy hardcore júzer, valamint nem zavar, hogy lassabban indulnak el az alkalmazások, akkor akár 24 órában is használhatod így. Energiatakarékos mód nélkül ezt külön nem lehet beállítani.- leállítja a 3rd party alkalmazások háttérben futását és háttérben adathasználatot
Ennek szokott negatív hatása lenni, nem jönnek meg az üzenetek, értesítések. Külön-külön is be tudod állítani minden alkalmazásnál, ha emiatt nem szeretnél energiatakarékos módot kapcsolni, de így persze egyszerűbb ki-be kapcsolgatni, mint egyesével.Szóval kivéve a CPU sebességét, a többi dolgot külön-külön is tudod aktiválni a beállításokban, ha úgy érzed, hogy tudsz nélkülük élni, értékes órákat nyerve vele.
-
válasz
kmarci25 #5507 üzenetére
Én a fóliával kapcsolatban azt gondoltam, hogy leesés ellen inkább a tok véd (persze ha nem egyenes padlóra esik, akkor fóliával talán jobban túléli a kijelző), inkább a karcok ellen kell. Én évek óta nem használok fóliát, mert tiszta környezetben dolgozom, nemigen fogom meg poros/homokos kézzel, és ingzsebben hordva se nagyon karcolódik, ennek ellenére tegnap találtam egy csúnya karcot (kb 2mm hosszú) a képernyő közepén, ami már használat közben is látszik, és nem tudom, hogy került oda
Ez a készülék egyszerűen túl nagy ahhoz, hogy rendesen vigyázni lehessen rá. Amúgy mióta megvettem, felújításban vagyunk, szóval kapott szegény koszt és port is rendesen, sőt, egyszer még kézben tartva el is estem vele futás közben, füvön, úgy, hogy a tok tele ment földdel
-
válasz
Peterhappy #5494 üzenetére
Jó, de nem túl drága, átlátszó tokot keresnék a telefonhoz. Elsősorban olyat, amely a sarkokat is védi - ha pofára esik, megmaradjon a kijelző
Ebből a háromból kettőt választhatsz.
A gyári Samsung gumi tokot nagyon tudom javasolni, már két esést túlélt benne a telefon olyan egy-másfél méterről, annak ellenére, hogy elég vékony, emiatt nem lesz benne ormótlanul vastag a készülék, és jól ráhajlik a kijelző szélére, szóval pofára esés ellen is véd (legalábbis sík felületen. Kavicsos talaj ellen semmi se véd).
Hátránya, hogy nem átlátszó és nem is különösebben olcsó. -
válasz
Zoli bácsi #5465 üzenetére
Valami 3rd party kamera alkalmazással, vagy utólag lekonvertálod.
-
válasz
Zoli bácsi #5463 üzenetére
A "Ne zavarjanak" módot keresed! Külön nem tudsz megadni számokat, de olyan beállítás van, hogy csak a kedvenc névjegyeket engedje kicsöngeni.
-
válasz
donhellner #5446 üzenetére
Ó, ne már
A legutóbbi frissítés óta annyira jól működik, tuti elqrnak vele valamit...
-
Nem, már évek óta nem probléma
Esetleg teljes (mármint amikor pirosba megy a csúszka) fényerőnél több órás használat során előfordulhat (ha a szélvédő alatt direkt napsütést kap és állandóan teljes fényerőn megy), de ott is inkább a melegedéstől és a túl gyors merüléstől félteném a készüléket (akksit).Van a gyorsmenüben egy "extra elsötétítés" gomb, szerintem az segíthet az ilyen félelmek ellen.
-
Tudtok javasolni olyan launchert, ami hasonlít a Samsung gyári launcher-ére, és lehet rajta lock-olni az elrendezést?
Anyám állandóan átrendezi, törli a kirakott ikonokat, widgeteket, mert elég ügyetlen már a keze, a gyárinál meg nem találtam erre opciót (pedig emlékszem, hogy régen, még a touchwiz idejében volt benne ilyen beállítás). -
Ha akkor éppen nem is álltál a napon, de előtte valószínűleg igen, a lemez pedig még órákig ontja magából a hőt, úgyhogy lehetett bent akár 40fok is. (Egy napon álló autó utastere 56 fokig is fel tud forrósodni). Te nem érzed, de szegény telefon nem tud izzadni, hogyne lenne melege?
Ha pedig a készüléket süti a nap, a kijelzőt borító polarizált fólia a beeső fény nagy részét elnyeli, hővé alakítja. Ezért napsütésben nagyon gyorsan fel tud melegedni a készülék.
-
Miért sötétítetted el, illetve mit értesz ez alatt, gyakorlatilag lezártad a kijelzőt? Spórolás? Régebben volt egy app, amit sokat kellett futtatnom és lezárt kijelzővel leállt. Annál, hogy ne égjen bele a kijelzőbe, azt csináltam, hogy lehúztam kicsit a fényerőt, és mivel dark témát használok, lehúztam fentről az értesítési sávot, így teljesen sötétbe borult a kijelző.
-
válasz
Predatorr #5291 üzenetére
Na, kipróbáltam, 9 óra alatt 9%-ot merült. Kicsit sokallom, de lehet a két SIM kártya tehet róla. Te hány SIM-mel használod?
Holnap kipróbálom AOD nélkül, bár a mérés így nem túl pontos, mert 63%-ról 54%-ra merült, ugyanonnan kéne kezdeni a mérést. (Nem egyforma sebességgel merül 100-ról, mint 60-ról.) -
válasz
Predatorr #5292 üzenetére
Legfeljebb az űrbe felküldött eszközöket képesek kvázi hibamentesre megcsinálni, mert ott sok pénzt lehet bukni a bétatesztelésen. Legalábbis régen így volt. Amikor a Hubble teleszkópot annak idején képesek voltak rossz optikával fellőni, és azt is update-tel javították, akkor mit várunk mi, itt, idelent?
-
Korábban írtam, hogy zsebben hordva szeret a duplakoppos feloldás aktiválódni, mert melegebb időben, ahogy megizzad az ember, a nedves ruha is aktiválja. Megoldás: kapcsold ki a dupla koppos ébresztést, vagy képernyővel kifelé tedd zsebre. Nálam egy harmadik megoldás is szokott lenni, amikor is iratokat teszek a kijelző és a ruha közé.
-
válasz
Predatorr #5260 üzenetére
AOD-vel, készenlétben merül a telefon kb. 0,5%-ot óránként, ha nem nyúlok hozzá. Külön az AOD-t sosem mértem, nem is nagyon lehet, de éjféltől reggel 6ig van kikapcsolva az AOD az ütemezés szerint, és ez alatt is 1-2%-ot szokott merülni, szóval elenyésző a fogyasztása.
A3(2017), A41 és A52s volt eddig a tesztalanyom, mindhárom hasonló készenléti fogyasztást produkált.A lényeg az, hogy hibás a telefonod.
-
válasz
kmarci25 #5247 üzenetére
Jó ötlet lenne, ha lehetne használni mondjuk a Blackberry féle picture password feloldó képernyőt, mert ez az egyetlen olyan megoldás az ujjlenyomaton kívül, amit nem lehet a hátad mögül kilesni azonnal, és még gyors és kényelmes is. Sima pin kódot vagy rajzolgatós feloldó képernyőt nem használnék ilyen célra, mert önáltatás.
-
válasz
dragon1993 #5233 üzenetére
Te egy szent vagy!
-
válasz
kmarci25 #5215 üzenetére
Néha érdemes a ramot kitakarítani, ha érzed, hogy laggol a telefon, vagy gyorsabban merül, mint kéne. Én rászoktam, hogy ha kilépek valamiből, akkor az alkalmazásváltóból is kisöpröm. Csak azokat hagyom ott, amire még vissza akarok térni. (Erre még 2G ram alatt szoktam rá
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Windows 11
- MotoGP & WSBK
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Dell notebook topic
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- AKCIÓ! "ÚJ" Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest