- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Fotók, videók mobillal
- Netfone
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
-
Mobilarena
Összefoglaló
Firmware letöltése
XEH (független) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
TMH (Telekom) - 2025-04-01 (Frissítés: 2025-04-21) [Android 14]
A52s 5G ujjlenyomat olvasó tapasztalatok
Fotók a mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
balaaa88 #6714 üzenetére
Ahhoz LTPO kijelzőpanel kellene bele (vagy hasonló). Tehát nem szoftveres a korlát ez ügyben, hanem hardveres.
Ebből két következtetést tudok levonni:
1. Ha ezt a programot használjuk, valami tönkre fog menni
2. Ha mégse megy tönkre, akkor a hardveres korlát kamu, miután szemmel láthatólag mégis meg lehet oldani szoftveresen. -
válasz
PirosHello #6692 üzenetére
Feltettem (bár telepítéskor figyelmeztet, hogy nem ehhez a telefonhoz készült vagy már nem is tudom mit írt ki, és nem szívesen teszek fel 3rd party appokat, főleg, amik külön engedélyt kérnek, hogy a rendszert tudják babrálni), mert hajtott a kíváncsiság.
Eddig úgy működik, ahogy eleve elvárt lenne a telefontól. 👍
Üzemidőben még nem tudom mit fog hozni, most kezdtem tesztelni teljes töltöttségről, de a tisztán 120Hz-en használt készülékhez képest érezhetően sokkal lassabban merül és nem is melegszik.
Azt nem tudom, hogy mi lesz, ha lejár a 3 nap prémium, ugyanis azt írja, hogy az adaptív mód olyan készüléken, ami natívan nem támogatja azt, prémium funkció, és nem világos, hogy ez a készülék támogatja-e azt natívan vagy nem. Szerintem nem. És akkor 3 nap múlva megszűnik pont az a funkció, amiért feltettem. -
válasz
t72killer #6709 üzenetére
vagy megtanul a samu is normális exynosokat gyártani, vagy snapi/mediatek cuccra hajtok rá.
Én A41-ről váltottam erre. Abban MTK SoC van. Lehet, hogy energiahatékony, de az összes hajam kitéptem, amíg használtam.
Ebben a telefonban kb. ugyanakkora akksi van, kb. egyforma az üzemidő, de a teljesítményt össze sem lehet hasonlítani.
Cserébe nekem meg az exynos-okkal van jó tapasztalatom, 3 évig nyúztam ugyanis egy A3(2017)-et, ami teljesítményben és üzemidőben is kiemelkedően jó volt. Ma is azt használnám, ha el nem avultatták volna a 2GB RAM miatt, meg a 16GB belső memória nem vált volna elviselhetetlenül kicsivé. Mindkettő az OS és az appok "fejlődésének" köszönhető.
-
válasz
PirosHello #6689 üzenetére
Most hallok róla először. Lehet kipróbálom. Köszi a tippet!
-
válasz
PirosHello #6686 üzenetére
Úgy, úgy, én is arról váltottam.
Isten hozott.
-
Elég valószínű akkor, hogy az előzőben elfuseráltak valamit.
Jut eszembe: az egyik ujjamat nem volt hajlandó felismerni, újra fel kellett vennem az ujjlenyomatot, erre azt írja, mikor rátettem az ujjamat a szenzorra, hogy az ujjamat tegyem rá a szenzorra. Nem ismerte fel, hogy az egy ujj.Az üzemidő is romlott szerintem és eléggé be tud lassulni néha...
-
Nekem mostanában szinte mindig ezt csinálja.
Akinek nem kapcsol ki a kijelző, annak tokban van a telefonja? Az lehet a baj, hogy a virtuális közelségérzékelő a kijelző felső részét használja szenzornak, és a tok eltartja a fültől, így nem jön létre a kontakt.
Arra bezzeg jó, hogy hívás közben ne tudjam megnézni az értesítéseket, mert akkor bezzeg lekapcsol...
-
válasz
DrKapocs #6583 üzenetére
Eszembe jutott, hogy korábban akartam valami rutint csinálni wifi hálózat aktiválással, és nem nagyon működött, úgy, mint neked. Nem volt fontos, úgyhogy elfelejtkeztem róla. Úgy tűnik maga a wifi aktiválás nem megbízható. Esetleg mellé kellene tenni feltételnek a wifi térerőt, vagy időzítést, hogy ne azonnal aktiválódjon, hanem mondjuk 5mp múlva, hátha a kapcsolódás körül történik valami.
-
-
válasz
Gyuri1988 #6514 üzenetére
Konkrétan S10-ről nem esett szó, de csak én magam linkeltem vagy 4-5 screenshot-ot arról, hogy milyen jó a telefon üzemideje, meg több S szériás telefonnal is felmerült az összehasonlítás.
Teljesítményben nyilván nem lesz olyan, de nagyon élhető és jól használható készülék, kiváló kamerával (persze az se lesz olyan jó), hosszú várható életciklussal.
-
válasz
Zoli bácsi #6494 üzenetére
-
válasz
Zoli bácsi #6491 üzenetére
Szerintetek mit láthatnak még a ki-bemenő hívásokon kívül..?
Azokat se látják, csak ha kimondottan részletezőt kérnek a hívásokról, de szerintem a lőtéri kutya nem foglalkozik vele, hogy kivel telefonálsz
De még az is lehet, hogy adatvédelmi okokból még ha kérik se kapják meg. -
Már évek óta minden androidos telefon pár naponta kér kódot
Előzőleg A3(7)-et használtam 3 évig, 7-es androidon még nem volt ilyen megkötés, amíg nem indítottam újra a telefont, nem kért kódot. És fura módon sosem volt ebből semmilyen biztonsági problémám.
Nem értem mire jó, de 3 naponta egyszer ki lehet bírni.
De amúgy sokkal egyszerűbb feloldó mintát használni, és azt szinte csukott szemmel is be tudod írni.
Persze, meg az is, aki 5 méteres körben tartózkodik a hátam mögött.
-
válasz
thefreeman #6483 üzenetére
Hát ha a céges VPN-en keresztül használod magán célra is, akkor van rá lehetősége, igen.
-
Jó ötlet, de én nem használom az arcfelismerést. Amikor kipróbáltam, kiderült, hogy 4 óra tétlenség után már kódot kér, én meg majdnem falhoz csaptam a telefont, amikor az éjszaka közepén fel akartam oldani, és se arccal, se ujjlenyomattal nem engedte, a kódot meg nem bírtam beírni, mert nem bírtam kinyitni a szemem rendesen.
Ki volt, aki ezt így kitalálta...? Azzal se vagyok kibékülve, hogy az ujjlenyomatolvasó 72 óránként kódot kér, de az még kibírható.
-
válasz
JoHn123 #6455 üzenetére
Milyen fényviszonyok között vetted fel az arcodat? Legjobb a szórt fény, ne legyen direkt lámpa vagy direkt napfény. Akkor én kísérleteztem vele, akkor volt legjobb a minta, amikor kültéren, felhős időben vettem fel, felhők hiányában egy épület mögé elbújva az árnyékba. A szemüveg nem volt neki probléma, csak ne csillogjon be.
-
válasz
davidovi #6391 üzenetére
Nem Messenger, nem Viber
Akkor Google Meet!
Viccen kívül, épp nemrég figyeltem fel rá én is, hogy eltűnt a videóhívás opció a tárcsázóból, helyette a Google Meet ikonja látszik. Nem tudom mi lett vele, de 20 év alatt egyetlen egyszer sem használtam, szóval
A Google Meet-et viszont használom, sőt, a technikai analfabéta anyám is megtanulta, így meg, hogy beépült a tárcsázóba, főleg. Még a hívásfogadás/megszakítás is ugyanúgy működik a hangerő és power gombbal, mint a sima hívásnál. Adj neki egy esélyt. -
válasz
Floyd80 #6380 üzenetére
De, a fő kamerát használja (ezt egyszerűen lehet ellenőrizni amúgy, ujjal el kell takarni a középső kamerát, ha sikerült sötétet csinálni, akkor azt használja). Gondolom technológiai oka van, hogy nem zoomol, ilyenkor csak a szenzor egy részét (1280*720) használja, a sebesség miatt nincs idő az egészet kiolvasni. Utólag videószerkesztővel (pl videopad) ki tudod vágni a neked kellő részt a videóból (zoom), a felbontás ugyanolyan vacak lesz, mintha a telefon zoomolt volna.
-
-
Ami nekem bejött:
MGC_8.1.101_A9_GV1zfix_scan3d.apk
Innen töltöttem le. Ez egy viszonylag régi verzió, biztos nem tud mindent, amit az újabbak, de hibátlanul működik.
Cserébe nem nagyon veszek észre semmilyen minőségi különbséget, nem is nagyon használom. -
Nekem eddig csak egykezes telefonjaim voltak, ez az első, ami akkora, hogy nehéz egy kézzel kezelni, de megoldom, kicsit kell vele egyensúlyozni meg zsonglőrködni
Amúgy meg be kell állítani a hívásfogadást a hangerő fel gombra és nem kell többet szerencsétlenkedni a kijelzővel.
-
válasz
DrKapocs #6246 üzenetére
Te barátom, nagyon fordítva ülsz a lovon.
Én - ésszerű keretek között - úgy vagyok vele, hogy a telefon egy használati cikk, ami értem van, az én kényelmemért, az én jólétemért, szórakozásomért. Nem én vagyok a telefonért.
Nagyon jól írod, ha a telefon 6 óra használattól lemerül, és nekem kell konnektor meg powerbank után szaladgálnom, azzal én szolgálom a telefont, nem az engem. Ha a telefon a beletolt energiát hővé alakítja és elfűti, azzal szintén nem engem szolgál.
Párom vett egy kb. 2000 mAh-os powerbankot, kicsi, könnyű. Sokkal jobb, mint a 10000-20000 mAh-os powerbank. Egy powerbanknak nem az a lényege, hogy csutkára töltsd a telefont, hanem kisegítsen szükség esetén. Nincs értelme 20000 mAh-os akkukat cipelni.
2000mAh arra elég, hogy a 4500mAh akkumulátort kb 30%-ig töltse. Nekem is van a táskámban egy, arra elég, hogy amikor 5%-on van a telefon, rádugjam, hogy haza tudjak telefonálni.Tegyük fel, egy 8 órás buszúton végig videót szeretnék nézni, meg internetezni. Ha a telefon 6 órát bír, a 2000mAh powerbankkal ezt ki tudom tolni mondjuk 1,5 órával. Mondhatod, hogy igazad lett, mert kibírta. Majdnem.
Persze, az út végén ott állok 0%-ra merült telefonnal, ha bajba kerülök, segítséget kell hívnom, vagy eltévedek és szükségem van navigációra, hogy fog szolgálni a telefon? Arról nem is beszélve, hogy 2 órán keresztül vezetéken lógott a készülék.
Mindig röhögök az iPhone-os kollégáimon, amikor megérkezés után egymást taposva keresik a konnektort a töltőjüknek.Na mindegy, télre lehet visszakapcsolom a kedvedért a 120Hz-et, jól fog jönni a melegedés a hideg szélben
-
válasz
DrKapocs #6241 üzenetére
Ez azért elég beteg az én olvasatomban
Nyilván pontosan tudod, hogy én hogyan és mire használom a telefont.
Szemben mondjuk egy CPU/GPU benchmark értékkel, a SOT nem csak egy szám, hanem azt jelenti, hogy
- nekem kétszer ritkábban kell töltenem az akksit, vagyis az enyém kétszer annyi idő múlva fog tönkremenni, ahogy a kábel és/vagy az USB csatlakozó aljzat is
- kétszer annyi ideig tudok távol maradni a töltőtől, ami azt jelenti, hogy amikor 8-10 órát utazom busszal a munkám miatt, nem kell powerbankot cipelni magammal, nem vagyok kiszolgáltatva egy konnektornak
- ha mondjuk elfelejtettem töltőre tenni este a telefonom, és reggel 40%-kal indulok el itthonról, nagyon nem mindegy, hogy délben merül le a telefon vagy kibírja estig
- ha olyan helyzetbe kerülök, nem mindegy, hogy mondjuk 10% töltöttséggel 1 óráig tudok még GPS-el navigálni, vagy 20 percig. -
-
válasz
Mizol29 #6228 üzenetére
Én se szoktam ennyire lemeríteni, de éreztem, hogy rekord közeli eredmény fog születni és kíváncsi voltam mennyi lesz a vége.
Sajnálom a 120Hz-et, mert engem is az fogott meg elsőre a telefonban mikor a boltban láttam, de sajnos SOT fetisiszta vagyok, és ezért szinte bármit hajlandó vagyok beáldozni.
A vicces egyébként az, hogy ezen kívül szinte semmi áldozatot nem kíván a dolog. Van 5 fiók a telefonon, 4 Google és egy Outlook, egy csomó üzenetküldő alkalmazás, ennyi minden sosem volt egyik telefonomon se. Jó ez a SoC, ami a készülékben van, és kivételesen sikerült elég jól optimalizálni a rendszert is.
-
válasz
DrKapocs #6170 üzenetére
Az utolsó 3 Samsung telefonom gyári kábele kivétel nélkül fél éven belül tönkrement, pedig nagyon vigyáztam rá. Gyanítom ugyanígy jártál.
A telefonba menő csatlakozót nyomd picit össze körömmel, hogy jobb legyen a kontakt, de fontos, hogy előtte húzd ki a kábelt a töltőfejből, különben szikrázhat.
Ha ez nem segít, akkor új kábel kell. -
válasz
kukker01 #6125 üzenetére
Nincs semmi gond a szolgáltatós készülékekkel, van, amelyik pár nap/hét késéssel kapja a frissítést, de ez van, amikor inkább előny, mint hátrány. Bloatware sem igen van rajtuk. Én ezelőtt 3 évig használtam Telekomos fw-el az előző telefonom, a fertelmes bekapcsolási hangon kívül semmi hátránya se volt.
-
válasz
yossarian14 #6087 üzenetére
Ha tudnám...
-
-
Ez a hozzászólás több sebből vérzik...
- nem szabad bekapcsolva kivenni a SIM tálcát. Tönkre mehet a SIM/SD kártya
- ha találsz egy bekapcsolt telefont, nem kell ahhoz kivenned és visszatenni a SIM kártyát, hogy tudj vele telefonálni, elég, ha feloldod a kijelzőt és használod
- ha nem tudod feloldani a kijelzőt és használni, tök mindegy, hogy kért-e pin kódot, úgysem tudsz vele telefonálni
- a telefon nem tartalmaz LCD-t, mert Amoled-es. 🙃 -
válasz
Predatorr #6077 üzenetére
Érdekes ez a függőlegesbe forgatott videó probléma. Nemigen szoktam játszani a telefonnal, de múlt héten letöltöttem egy autós játékot (amit a G-szenzorral lehet ugye irányítani), és azt a furcsaságot tapasztaltam, hogy vízszintesen tartva a telefont az autó jobbra húz, 5-10°-ban balra kellett dönteni, hogy az autó pont egyenesen menjen.
Ugyanitt a Gmaps rendszeresen azt érzékeli a navigáció elején, hogy hátrafelé megyek az iránytű szerint. Hiába kalibrálom újra és újra (8-ast leírva a levegőben a telefonnal).
Nem létezik, hogy valamilyen összeszerelési vagy kalibrációs hiba miatt nálad nem vízszintes a vízszintes?
-
felteszed és működik, mert NFC-s...
Az furcsa lenne, ha a fixen a telefonon lévő tokban egy fixen beépített NFC lenne, onnantól ugyanis az NFC-t semmi másra nem lehetne többet használni.
A telefonban lévő mágneses szenzor felismeri az eredeti tok mágneses mezőjét vagy valami ilyesmi. Egy újraindítás mintha kéne felrakás után, hogy megjelenjen a menüben, de ez nem biztos (még sosem volt ilyen tokom). -
Miért nem veszel A72-t...? Az az A70 utódja.
Sajnos mindenben nem fogsz találni jobbat, az A3(7)-nek sem mindenben méltó utódja ez a telefon, főleg méretben nem (te nagyot, én meg kicsit kerestem...), viszont máshol meg jobb. Az értesítési sáv azért magasabb, mert a kamerakivágás aljáig kell érnie, ez az A72-n is így van, ha ilyen apróságon fennakadsz, már most csomagold vissza a készüléket
-
Egyedül a gmail-nél vettem észre késést, de mivel arra csak másodlagos fiókok vannak beállítva, az elsődleges pedig a Samsung mailt használja, ami meg nem késik, valóban, nem zavar a probléma. A whatsapp pedig eddig nem késett, sőt, semelyik másik app értesítése sem.
Korábbi telefonjaimon is volt gmail értesítés probléma, de a fenti okból kifolyólag sosem foglalkoztam vele. Lehet, hogy ez Samsung specifikus gond. -
válasz
Oryctolagus #5939 üzenetére
-
válasz
attilaxxxx #5918 üzenetére
Lehet valamelyik bt eszköz okozza. Nálam még csak be se lassult, nem hogy fagyott volna...
-
válasz
Trooper82 #5913 üzenetére
Igen, Android 2 környékén még volt ilyen issue, hogy a telefon kilökte a memóriából az ébresztő appot és elmaradt a riasztás. Annak idején voltak 3rd party ébresztő appok, amik megbízhatóbbak voltak. Ez a telefon appal is előfordult, olyan jelenségeket produkálva, hogy csörög a telefon de nem lehet felvenni, mert nem jelent meg a zöld gomb a kijelzőn (ez sem érintett engem, mert minden eddigi telefonomon valamelyik fizikai gombbal fogadtam a hívást, régebben a home gombbal, most a hangerő fel-lel). Azóta talán az Android 5 körül kezdték a rendszer appokat magasabb prioritással kezelni, azóta nincs ilyen gond.
-
válasz
30z.Samu #5906 üzenetére
Egyébként azt tartja a tudomány, hogy sokkal kipihentebben ébredünk, hogyha az ébresztőt nem kerek időpontra állítjuk be. Például 4:30 helyett 11:18-ra.
Nagyobb összegben mernék fogadni, hogy nem történt szoftveres baki, egyszerűen az agyad nem ébredt fel, még talán az álmodba is beleálmodtad az ébresztőhangot.
Nem emlékszem, hogy Samsungon valaha is kimaradt volna ébresztő ilyen hiba miatt. Talán még az Android 2.1 körüli időkben.Én egyébként mindig lefekvés előtt állítom be a következő reggelre az ébresztőt (ez onnan jön, hogy a nokiákon nem is lehetett időzített ébresztőt beállítani, később meg zavart, hogy folyton kint volt az értesítési sávon az ébresztő ikon). Ennek viszont van egy pszichológiai hozadéka, ugyanis az agyat be lehet programozni az ébredésre, így szinte mindig a beállított időpont előtt ébredek.
Plusz egy tipp: úgy kell beállítani az ébresztőt, hogy az alvás ideje osztható legyen másfél órával.
-
válasz
30z.Samu #5904 üzenetére
Én tudom hogy történt!
A verzió: Beállítottál pénteki ébresztőt. Csörgött hajnalban, te pedig álmodban úgy kinyomtad, hogy nem emlékszel rá, a telefon pedig dolga végeztével átállította magát a következő péntekre.
Megoldás: tedd kartávolságon kívülreB verzió: nem állítottál be szundit, 1 perc után abbahagyta a csörgést, a telefon pedig dolga végeztével átállította magát a következő péntekre.
Megoldás: szundi 5 percenként, végtelenítve -
Az előző nem hard reset videó volt, az világos?
Jó a fényerő, direkt napfényben túltolja a fényerőt olyan szintre, amit kézzel amúgy nem tudsz beállítani, ezzel biztosítva, hogy napfényben látható maradjon a kijelző.
Ezt régóta csinálja a Samsung az Amoled telefonjain (a többit nem tudom). -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- PlayStation 5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- iPhone topik
- E-roller topik
- Amazon
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Zephyrus GA403UV Gamer notebook - R9 8945HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest