- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Honor Magic V2 - origami
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem, konkrétan a play áruház állandóan fut, és újraindítja magát. Nemrég lőttem ki az akkumulátor statisztikában (kényszerleállítás), most megint 10 perccel több a CPU idő, mint mikor legutóbb néztem. Minden frissítés, értesítés ki van kapcsolva, ami csak a beállításokban van. Még az alkalmazás adatait is töröltem már, de semmi.
Az a baj, hogy a frissítést nem lehet letiltani, ha pl. visszaállítom gyári állapotra, amint netet kap, frissíti magát, hiába van letiltva minden app frissítése. És az alkalmazásfigyelő oldalon sem lehet felvenni a mindig alvó alkalmazások közé... Többször csinálta ezt az elmúlt évek alatt, egy idő után meg szokott javulni, de mégis a jó édes anyját, aki ezt így megírta.
A vége az lesz, hogy letiltom a πcsába, úgysem telepítek szinte semmit.
Azért örülök, hogy mások is szenvednek vele, már kezdtem azt hinni, hogy hallucinálok.+1: a play szolgáltatások. Mikor 3 éve vettem a telefont, volt 8-9 folyamat a play szolgáltatások alatt (fejlesztői beállítások/futó szolgáltatások). Most van 15
Ebből legalább 4 valamilyen helymeghatározás címszó alatt, holott ez alapból nálam ki van kapcsolva.
-
törölt tag
Telekom frissítés telepítve 2019.dec.1.-i Biztonsági javítási szint. 2 és fél éves telefonnál ez nem is rossz. Még mindíg elég gyors és semmi - De tényleg semmi - gond nem volt vele sose. Aksija ha sokat használom akkor is nap végén este még van 20-30%- van benne de 1,5 napot is Simán kibírna 😀 szóval szerintem legjobb telefon vásárlásom volt igaz még az elején vettem 78ert, de azt mondom megérte az árat... talan az A5 jobb lett volna mert az még gyakrabban frissül... de kompakt méretben a legjobb. Most vettem rá samsung neon flip tokot 1490 ft-ért nevetséges áron. 😀 ezt is csak azért mert a korabbira a Forró tálat raraktuk a konyhában és lett rajta egy szép csík és az zavart 😀 egyébként hihetetlen milyen jó minőségű samsung tokja van.
-
-
-
Pete55555
addikt
Nem, ez egy "Sima" szilikontok. Nem valami szép, de egyelőre a boltos ezt tudta adni, a semminél jobb. Majd valami értelmes e-bayesre lecserélem.
Amúgy S-line tokok nem tetszenek, boldog-boldogtalannak az volt egy időben, engem kifejezetten taszít.Mi A1 vs A3 2017 váltás ügyben van pár észrevételem:
Ujjlenyomatolvasó sokkal jobb, A1 10/6 - A3 10/9
A3 üzemidő egyelőre egész jó, 25 órája töltöttem fel, és még 33%-on van, 2ó 45p kijelzőidővel. Ennél azért az A1 többet tudott, de így sem panaszkodom.
Kijelző felbontásban ugyan alulmarad, viszont minden másban jobb (fényerő, betekintési szögek, sínek) plusz AOD nekem nagyon bejön
Jelenleg 8.0 van rajta Samsung ex. 9.0. Van is egy frissítés rá, 2018 december 1-i javítási szinttel. Ezt gondolom érdemes rá felrakni?Egyelőre összességében meg vagyok elégedve a telefonnal, a méret miatt váltottam, és ez valami áldás.
2 napja van meg, de már azt veszem észre, hogy többet veszem elő, mert nem kín egy kézzel használni. Ugye az A1-et csak akkor vettem elő ha volt hozzá két kezem, vagy 1 kézzel ha nagyon muszáj volt. Ezt régen észre sem vettem, csak most figyeltem fel rá.Ui: Engem a rajt, és a Pécsett szavak is bosszantanak. De ez van
-
UHHH
őstag
A szerviz és egyelőre írása számomra is fontos.
De a Pécsett az biza helyes.Na de abbafejezem tényleg az offot. Bocs.
-
UHHH
őstag
Nagyon rossz szemmel nézem a somogyi-zalai "rajt" szót. Az A3 spellcheck nem javítja ki? A Hungaroringen holnap lesz a rajt!
Itt van sok szó, amit mi nem értünk, csak kb. a zalai-somogyi-vasi körzet.Mondjuk már hallottam azt zalaitól, hogy neki nem szólt senki, hogy a rajta szót úgy kell írni meg mondani, hogy egy a betűt is mondunk a végén. #grammarnazi #deldunantul
Egy kis ON TOPIC: használja még valaki EREDETI 6-os androiddal a telefont rajtunk kívül?
-
KPistike
aktív tag
"Kíváncsi vagyok, akiknek wifi hibája volt, ez a frissítés javítja e?"
Valami ilyesmit gyanítok benne én is, mert elég kicsi a 19-én kiadotthoz képest, valamint maradt a biztonsági szint.
Ilyenkor az a szívás, ha más, "védelmünk érdekében" beállított módosítás a hibásodott wifis telefonra nem tölti le mobilneten ...Szerk.: Valamint szinte minden európai Telekom kiadta múlt hétre a ...CSF2-t, gondolom, ...CSG5 is mostanra terjesztésre került. Bár én még hanyagolom a telepítést
-
-
Nem úgy értettem a sérülést, hanem úgy, hogy megroppant valahol a kijelző széle, ahol a vezetősávok mennek, vagy a szalagkábel csatlakozása az alaplapon. Egy hajlítás vagy csavarás tud ilyet okozni. Vagy egy leejtés, amitől nem kívül, hanem belül keletkezett hajszálrepedés az üvegen, amire fel vannak nyomtatva a pixelek, elvágva a vezetősávot. Egy korábbi tabletem típushibája volt, hogy a belseje túl zsúfolt volt, és néhány embernél megroppant a kijelző hátsó része egy nagyobb nyomástól és eltűnt a kijelző fele. Kívülről nem látszott semmi, még belülről sem nagyon.
-
Laslow
senior tag
21 hónapja vettem, volt használva rendesen (több óra net, navigáció minden nap). Szeptemberig kellene kihúznia...
A Samsung A40 mennyiben visszalépés, váltott valaki arra? Nagyobb, nincs AOD, nincs dedikált 3 gomb alul... A kamerája vajon jobb vagy rosszabb? És az üzemideje? -
Ed McLeves
tag
Én ennyire nem is értek hozzá, ezért jöhet(ett volna) szóba egy on-the-air frissítés max. De csak akkor, ha azzal tutira lenne VoWiFi.
Azonban úgy tűnik (weiss szerint is), hogy még a VoLTE is erősen kétséges, hát még a VoWiFi...
A VoLTE-nek önmagában csak a nagyon jó minőségű hangot köszönhetném (meg talán a hívás közbeni netezést, de erre nincs igényem), így annyira nem érdekel, jelenleg sem rossz a hang. A VoWiFi-nek azonban már lenne számomra valódi előnye (mint fentebb írtam). -
-
Laslow
senior tag
Igen, be van kapcsolva, de régebben is be volt. És miért 5 másodpercente kéri le, akkor is, ha háttérben fut? Ez nem normális így. És a feleségem telefonján is be van kapcsolva, ott mégsem kéri le pár másodpercenként.
Próbaképpen kikapcsoltam a Helycímkék funkciót, de így is többet látom a lojáció lekérés ikont mint nem. Most is, ahogy ezt írom, mert a háttérben fut a Fényképező.
-
KPistike
aktív tag
"A Bestmarkt féle üveget nem ajánlom senkinek."
Üdv!
Ezt egy hangyányit konkretizálhatnád, mert az általam beillesztett link 4 terméket listáz - melyből az XProtector kiesik. Tehát a két BlueStar valamelyike nem ajánlott, vagy a Samsung? Mert az első helyre listázott, 1560 Ft-os BlueStar van minden közvetlen kollégámnak is, ugyanúgy A320FL készüléken, és egyiküknél sem tapasztaltam hasonlót sem, mint amit Te leírtál. Valamint én is, Ők is 2017 áprilisa óta használják vele a telefont.
Ha a link után vázolt, olcsóbb üvegre utalsz, abból is többfélét kapnak - amelyiket én vettem, s tettem fel ismerősnek, mai napig elégedetten használja vele a telefonját, amiről a hsz óta kiderítettem, hogy vodafone saját márkás.
Valamint az A3 telefonjaink kiosztása előtt csak PC-hez, notebookhoz való kiegészítők / alkatrészek miatt néztem csak a boltot - mert Hardverker Kft. névből csak arra asszociáltam; mobilos kiegészítők miatt máshova mentem azelőtt, de az a bolt megszűnt.Szerk.: Fentiekkel nem a Te tapasztalatodat kérdőjelezem meg, és ha olyan termékkel jött Nálad a negatív tapasztalat, melyet a link által listáztam az előző hsz-ben, azt is elfogadom. Simán lehet, hogy Neked egy gyártási hibás termék jutott, mint ahogy telefonból / egyéb termékből is foghat ki bárki a vásárláskor is hibás példányt.
-
Crafter32
őstag
Ők a legolcsóbbak az összes GSM között. Nekem az I6s is wifi hibás volt, azonnal cserélték. Btel van még ami jobb lehet garancia szempontból és olcsó is, de minden telefon kb 5000 el drágább. Egyébként partnero a honlapon Sonyra 2 év garit ír, Samsungra nem emlékszem most. Fene tudja. Médiamarktban a XZ1c meg 180 ezer. Az majdnem 2x annyi mint a partnerotól.
-
-
törölt tag
köszi megtörtént.... hát úgy gondolom évente érdemes egy gyári visszaállítást csinálni, fürgébb lett a teló... ja és a samsung fióknak (és a google fióknak) hála minden ( híváslista, sms.. beállítások) visszaállításra kerül... ott folytathatom ahol abbahagytam.
kíváncsi vagyok a cella készenlét fogyasztására az akku esetén... majd 1-2 hét múlva jelzek hogy változott-e pozitív irányba -
Mondanám, hogy nincs rá időm, de az előző képernyőképek alapján nem hinné el senki.
De nem is jönne ki a különbség. Valószínűleg pont ugyanannyit bírna az én telóm is. Neked kellene az említett körülmények közt próbát tenni, de az meg azért nem lenne életszerű, mert neked meg ehhez nem lenne összehasonlítási alapod.1:1 arány az messze nem elég meggyőző. A nougat frissítéskor többen 10 óra fölötti SOT-ot jelentettek, na az meggyőző volt. És ahogy a mellékelt ábra mutatja, igaz is.
De engedjük el ezt a témát, most se én hoztam fel, csak válaszoltam egy kérdésre. -
Wipe cache akkor kell, ha a Play letöltésekkel vagy a rendszerfrissítéssel probléma van, de nem akarsz fr-et csinálni. Pont ez volt a hibajelenség a hsz-ban, amire írtam, nem ugrott be, hogy fr csinál-e cache törlést vagy nem.
A data partíción vannak a telepített appok (/data/app/xyapp.apk), az appok adatait tartalmazó mappák (/data/data/xyapp/) és ezeken belül van egy gyorsítótár mappa (/data/data/xyapp/cache), ez az a temp mappa, amit írtál, minden app-nak külön temp mappája van, ezeket szokta törölni az eszköz karbantartása. Ezen kívül van a dalvik/art cache (/data/dalvik-cache/, /data/art-cache/), ahol az apk-k lefordított kódját tárolja a rendszer a gyors indítás/futtatás miatt. Ezt tölti fel adattal a rendszer, amikor factory reset után hosszasan dolgozik, miközben kiírja, hogy alkalmazások optimalizációja. Custom recovery-kben szokott lenni wipe dalvik cache opció, az ezt törli, normál esetben erre nincs szükség.
-
Írtátok az A5(7) topikot, hogy ott már vannak tapasztalatok az Oreo-val, hát beleolvastam, és elég eltérő vélemények vannak róla... Vki írta, hogy eddig 2 napig bírta a telefon egy feltöltéssel, most már nem mer a második napnak nekivágni. Hát az A3(6) topikban többen is így jártunk annak idején a 7.0 frissítéssel. Ekkor csináltam évek óta először factory resetet, mint utolsó remény, de sajnos nem segített. Van, aki downgrade-elt (pl Svensson kolléga
), én akkor váltottam A3(7)-re, mert épp nagyon jó áron lehetett hozzájutni, és kellettek az új funkciók is (főleg az AOD). Ha nem így lett volna, én is inkább downgrade-eltem volna 6.0-ra.
Ettől félek most is a 8.0-val kapcsolatban. Egy Samsungosan összecsapott frissítés, és gajra vágja ezt a jó kis telefont... -
Erősen ajánlott? Én kizárólag akkor szoktam csinálni, ha vmi megmagyarázhatatlan, rendszer szintű gond van a készülékkel, pl. gyors merülés, random újraindulások. Különböző problémák jelentkezésekor általában elég jól lehet helyileg kezelni a problémát az adott alkalmazás adatainak a törlésével. Pl. volt, hogy a kamera vaku nem működött frissítés után, adatok törlése helyrehozta. Szóval szerintem aki nem érez rendellenességeket, az nyugodtan kihagyhatja a resetet, nem fog a készülék a képébe robbanni.
-
Én csak arra gondoltam, hogy a rendszer által lefoglalt RAM mindkét rendszernél 1,3G, a szabad pedig a rengeteg látható folyamatból kiindulva nem újraindítás utáni állapotot tükröz! Nálam a szabad RAM most éppen 444M, semmi mást nem futtatok, mint a Chrome böngészőt, és egy napja indítottam újra a telefont. Szóval az érték így nem annyira mérvadó. Jó lenne egy újraindítás/memóriatisztítás utáni állapot is.
-
balazsnba
csendes tag
Köszi a válaszokat!
Ezek az infók jól hangzanak!
Történetesen én is boldog S7 tulaj vagyok. Ha az S7 mellett is jó kézbe venni az A3-at, az elég biztató! Akkor valóban nem lehetnek nagy RAM gondok.A kamera csak a közös képeknél fontos, de arra úgysem lehet az S7-nél jobbat venni 100k alatt.
Könnyű elkerülni az Oreo frissítést? Nem nyivákol folyton, hogy frissülni akar?
Egyáltalán tanácsos elkerülni a frissítést a biztonsági csomagok miatt?
Oreoval valóban jelentkeznek már RAM gondok?
Új hozzászólás Aktív témák
ma Por- és vízálló IP-védelemmel, illetve a Galaxy S7 kicsinyített küllemével tér vissza a kompakt A3 az idei évben. Az üzemidő rendkívül meggyőző, a magas kezdőár és a visszafogott belső azonban változatlan maradt.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Milyen egeret válasszak?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nők, nőügyek (18+)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Hegesztés topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R3 2200G 8GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB Zalman T6 Zalman 500W
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 1TB SSD Quadro T1000 W11
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest