- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
RudY
addikt
Igen, ezért problémás és nem igazán érthető. Lehet, hogy nem is a táp hibás, de aztán lehet, hogy az is és a dekóder is
A csavarhiány mindenesetre szintén nem túl bizalomgerjesztő, nincs esetleg beszorulva a lapka alá és az okozott zárlatot? Persze csak tippelgetek megint.
-
RudY
addikt
Az helyzet, hogy mérésügyileg abszolút nem vagyok jó tanácsadó, sőt
Megtaláltam viszont a belsőről készült fotóimat:
[link]
[link]Tehát a Cirrus Logic 8416-CZZ és a részletes [datasheet pdf] alapján mindenképp átalakítja, erősíti stb. a kapott jelet, tehát ha nincs megfelelő feszültség és áramerősség, gyakorlatilag működésképtelen.
Az újabbakban már másféle kerül beszerelésre, ahogy tupacamaru is írta [8416-CS].
Ránézésre valami minimális eltérés lehet a kettő között, de az alapjuk szerintem megegyezik. -
RudY
addikt
Output: DC 5V 2A
Ehhez képest az 500mA gyakorlatilag pontosan a negyede a szükségesnek.
Jó lenne a Somogyi adapter is, de mondjuk ez: [link]
... ideális 3-12 V-os készülékekhez 2250 mA áramfelvételig
Egyelőre nekem úgy tűnik, hogy amíg az áramellátás problémás, addig nem is nagyon lehet továbblépni és próbálkozni. Simán elképzelhető, hogy ez a búgás oka.A koax nálam is a router-be megy, de nekem ott (is) figyel egy leválasztó.
-
RudY
addikt
A búgás előfordulhat még a földhuroktól is, több elektronikus eszköznél ez bizony már megjelenhet. Nagyobb az esély, ha TV is van a hálózatban, pl. ha a bejövő koax kábel a csatlakozójánál "csíp", akkor egy ilyen eszköz beiktatása mindenképp ajánlott: [földhurok leválasztó]. Hirtelen ezt találtam, de több szaküzletben is beszerezhető. A modern TV-k sokkal érzékenyebb az ilyesmire, tehát csak előnyös, a búgástól függetlenül is. Amennyiben a búgás még így sem szűnik meg, akkor a bemásolt oldalon is megtalálható RCA interferencia zavarszűrő talán segíthet.
-
RudY
addikt
Szia!
A sztereó DAC-ról van szó ugye, nem az 5.1-ről?
A legtöbb elektronikus eszközre érvényes, hogy főleg hideg és nyirkos időben érdemes legalább fél órát várni, az esetleges belső páralecsapódás miatt. Ha ez megvolt, akkor ez a hibalehetőség kilőve.
Nem igazán lehet rosszul bekötni, a bemenet és a kimenet adott, egyértelmű.
Alaphelyzetben - elméletileg - semmiféle búgás nem lehet(ne), még teljes hangerőre állítva sem (bár ott azért már megjelenhet.
Az erősítő is sztereó? Típusa? Ez mondjuk csak az audio beállításoknál érdekes inkább. Ettől és pl. a médialejátszótól, illetve a TV-től is függ, hogy a lejátszó végezze az esetleges dekódolást, vagy érintetlenül adja át a hangot (Bitstream). A TV-nél esetleg próbáld meg a hang opciók további beállításainál: SPDIF kimenet PCM vagy DD beállítást is.
Viszont a hálózati tápellátás problémája nyilván már eleve nem jó előjel. Akitől vagy ahonnan vetted mindenképp jelezd, hogy a táp csak rövid ideig működött és baromi gyorsan küldjön egy másikat, vagy teljes pénzvisszafizetést kérsz. Érdemes esetleg fotót is küldeni, amin látszik, hogy a táp bedugva, visszajelzése nincs.
Az univ. tápnál az 5V-os feszültség rendben van, de az Amper is számít: Output: DC 5V 2A. Ha a tápod ettől eltér, akkor az is okozhatja a búgást. -
RudY
addikt
válasz
tupacamaru #24 üzenetére
Ebben az esetben ez bizony érvényes
Nem a noname az olcsó, hanem a FiiO "drága", de hát ők plusz extrákkal is kérik, így érthető.
Saját példa, 12V nyestriasztó a legjobb gyártótól rendelve. 1000 db-tól lényegesen kedvezőbb áron vásárolható, plusz a saját tervezésű csomagolásban küldi. Pöccre ugyanaz, mégis olcsóbban tudjuk adni -
RudY
addikt
válasz
tupacamaru #22 üzenetére
-
RudY
addikt
2.1
Választható az is, hogy minden hangfal megszólaljon, így természetesen a hátsókon is ugyanaz szól, mint az elsőkön.Szerintem jobban megéri az 5.1
[Digitális-analóg audio konverter (DAC) 5.1]Utóbbinál arra mindenképp érdemes figyelni, hogy EUR adapter legyen, illetve a szitázás is árulkodó.
Ez pl. egyértelműen jó: [5.1/2.1 Channel AC3 DTS Audio Gear Digital Optical Sound Rush Decoder HD player]
Ebben egész biztos, hogy eredeti Cirrus Logic chip van, ami garantálja a megfelelő minőséget.
A Playvision logo is egyértelmű, amelyiken ez fel van tüntetve, az megbízható.
A többit olcsóbb utánzattal szerelik, ezeket inkább érdemes kihagyni pl. a J TECH, Audio Gear típusokat, ezeken se a DOLBY, se a DTS logo-t sem alkalmazzák, nyilván nem véletlenül. -
RudY
addikt
Szia!
Szerintem erre ez nem lenne jó megoldás, mivel ez digitális-analóg átalakító. Digitális bemenetek vannak rajta (koax és optikai), így gyakorlatilag pont oda jutsz vele, ahol a fejhallgatóval is elakadtál. Mivel ha lenne digitális kimeneted, akkor azt eleve rá tudnád kötni közvetlenül, felesleges lenne ez az eszköz. Talán a fordított megoldás lenne jó (analóg-digitális), az viszont - szerintem - nem fogja megfelelően kiszolgálni ezt a fejhallgatót.
-
RudY
addikt
válasz
astanalive #12 üzenetére
Szia!
Nem vagyok benne biztos, hogy ez probléma, illetve probléma, de nem hiba.
...a TV-n nem kell kiválasztani a Külső hangszórót, a dekóder automatikusan kezeli az optikai kábelen érkező jelet, így a TV saját hangszóróit elegendő csak lehalkítani.
Nálam 5.1 DAC üzemel, bizony a TV hangszóróit "kézzel" kell levezérelni, hogy ne szóljon. Talán egy házimozi-erősítős topikban kellene megkérdezni, hogy a normális erősítőknél miként működik az optikai átvitel és a megjelenítő viszonya. -
RudY
addikt
válasz
Lucas Kane #7 üzenetére
A digitális kimenet mindenek felett, csak ajánlani tudom
-
RudY
addikt
Megérkezett az 5.1 is:
[Digitális-analóg audio konverter (DAC) 5.1] -
RudY
addikt
PS3 tökéletes a TV-n HDMI csatival, így a TV intézi a többit. Csak akkor kellene külön a rendszerre kötni, ha az adott TV nem képes "normális" hangot továbbítani.
Viszont ennyire eltérő lenne az egyszerűbb 5.1 rendszerek csatlakoztatása?
Az Orion HT585 hátlapja (ezt találtam hirtelen a neten):
Felül 2xRCA (2.1)
Alul 6xRCA (5.1)Az 5.1 bemenetet másképp nem igazán lehet megoldani, csak olyan DAC-ról, amin 6XRCA az analóg kimenet, ezért várok a másik kütyüre. A rendszereknél mindenképp nézz utána alaposan, hogy pontosan milyen bemenetek vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Ingatlanos topic!
- LEGO klub
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Horgász topik
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged