- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Magisk
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Na, hát az nem rossz, ha így sem csúsztál ki az időből. Valószínű, van érzéked hozzá és volt esetleg megfelelő hozott előképzettséged. Gondolom Te még az osztatlan képzés keretein belül húztad az igát. Most sok tanár szidja úgy általában a bolognai rendszert, mert így, hogy BSc és MSc képzés lett, így szerintük butították a képzést, pl. Richlik György (gondolom ismered) rendszereses szokása fikázni az oktatási rendszert. Mondjuk ő mit nem fikáz...
Csoda, hogy Programozás alapjain el tudtad sajátítani, ami a programozáshoz szükséges, mert legalábbis a Prog. I-en szerintem az ott tanító előadók (Poppe, Pohl) előadóképessége katasztrófa (felőlem lehetnek ők akármekkora szakik), a gyakvezek közül még jó esetben ki lehet fogni jót, de ha valaki meg akar tanulni programozni, az csak magától fog megtanulni igazán, tőlük nem (az én gyakvezem (Lengyel Laci) mondjuk nagyon jó volt) - mondjuk evidens, hogy gyakorolni sokat kell. Prog II-n már Szebi elég jónak tűnik.
Állítólag régen valóban sokkal jobb volt a színvonal BME-n, de én ezt csak tanároktól hallom, így objektív összehasonlítási alapom nincs. Olykor az idő megszépíti a múltat...
Az oktatási rendszerben mondjuk valóban van egy lefelé csúszás, amire a legdurvább példa a tanárverések számának növekedése, a diákok jogai egyre széleskörűbbek, a tanároké csökken, és az oktatási rendszer ezzel párhuzamosan viszont nem javul, még mindig a béka segge alatt van. -
Sk8erPeter
nagyúr
"ha BME-s vagy tudnod kene mi tortenik tobbek kozott a kozlekkaron..."
Tényleg nem tudom. Mi történik?"En csak kozoltem, hogy a magyartol se legyunk elajulva."
Egyáltalán nem voltam, egy pillanatig sem. A BME-től sem. Csak ha már magyar viszonylatról beszélünk, akkor talán ez az, ami még ér is valamit. Már csak azért is van összehasonlítási alapom, mert előtte már elvégeztem egy főiskolát (tök más orientációjú szak), és azért a BME színvonala még úgy is messze magasabb, hogy azt mondod, bárki el tudja végezni. Amivel mellesleg nem értek egyet. Ennek legfőbb oka: én pl. rengeteget szoptam legfőképp az elején, mivel humán tagozatra jártam középiskolában (emelt számú irod. és tört.), ebből következően olyan sok közöm nem volt a matekhoz (azonkívül, amit kötelező volt leadniuk a tanároknak), és a programozáshoz meg végképp semmi. Azt tudtam, amit magamtól sajátítottam el, így nekem ötször annyi energiámba került bármit is felfogni, megtanulni, mint annak, aki egy kicsit is magasabb színvonalon tanulta még középsuliban a matekot vagy a programozást (tudom, sokan vannak, akik szintén nem tanultak előtte programozni, mielőtt ezt hozod fel ellenérvként). Biztos én vagyok a nehézagyú, dehát ez van. Valamennyire sikerült felzárkóznom, még ha így is rengeteg elmaradásom van, mivel korábban tök más terület foglalkoztatott, másra feküdtem rá, stb.
Mondjuk azt is hozzá kell tennem, hogy rengetegen vannak infósok közül olyanok, akik nagyon faszák ezen a területen, de pl. azt se tudják behatárolni, mikor kezdődött az első vagy a második világháború. Ezt halál komolyan mondom, nem tudtam, hogy nevessek vagy sírjak, amikor valahogy erről szó esett, és valaki, aki majdnem 5-ös átlaggal végez el infón minden félévet, még a világháborúk kezdetének és végének évét sem tudta nagyjából sem behatárolni.(Én eddig nagy naivan azt gondoltam, hogy azért értelmesebb emberek legalább a második vh.-nak a kezdeti évét, hónapját, napját tudják...)
És itt már vissza is kanyarodtunk arra a témára, hogy mennyire szánalmas a magyar oktatás - ebben tehát teljesen egyetértünk.Természetesen azzal is tisztában vagyok, hogy külföldön hiába villogtatom a diplomámat, ha mondjuk valójában nem tudok semmit. Ez így is van rendjén. Sajnos Magyarországon meg elsőként legtöbb munkahelyen inkább azt figyelik, hány papírt gyűjtöttél be, és utána jöhet az, hogy mit is tudsz. Ez is vicc.
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Tudom mekkora erofeszites kell ahhoz, hogy diplomat kapj BME infon."
Mármint arra célzol, hogy full egyszerű?
Ha igen, honnan tudod, ha közlekkarra jártál? Egyébként miért hasonlítunk össze két szakot, és már megint miért beszélünk tök másról, mint ami az eredeti téma volt?Egyáltalán nem voltam elszállva a magyar oktatási rendszertől, ki mondott bármi ilyesmit?
Már megint olyat keversz a témába, aminek köze nincs az előzményekhez. Nem "félvállról" beszéltem az amerikai oktatási rendszerről, hanem nem annyira sziruposan, mint egyesek. Nem is értem, hogy juttathattad el ilyen következtetésekre a témát, amikor azzal kezdtem a beszélgetést cuckával, hogy mi az amerikai szabadság, amit én nem tartok olyan dicsőnek, mint amilyennek sikerült azt beállítani.
"es ki kell hogy abranditsalak. Ha nyugaton akarsz ervenyesulni tenyleg senkit nem fog erdekelni, hogy mi is az amit vegeztel."
Te olvasod is, amiket írok, vagy csak dobálózol a szavakkal? Én nem pontosan ugyanezt mondtam? Olvasd már el még egyszer: "nyugaton mondjuk többnyire jobban számít a valódi tudás, kevésbé a papír, pl. Magyarországgal ellentétben; de legalább a BME-ről sok neves külföldi egyetem és munkáltató is tudja, hogy eszik vagy isszák". Ennyit állítottam, ebben sehol sincs az, hogy kinyalják a seggem, ha BME-s papírom van. Épp azt dumáltam, hogy külföldön a tudás számít... -
Sk8erPeter
nagyúr
"Miert az jobb, hogy barmilyen alkoholista szerezhet diplomat BME infon/villanyon hogy a kozlekkarrol ne is beszeljek.... tudom, ott voltam...."
Hát ez meg mégis hogy a francba' jön ide?
Nem is értem, hogy lehet most Magyarországot belekeverni ebbe a témába.
De ha már itt tartunk, a BME tudtommal kivételesen nemzetközileg is elismert képesítést ad (nyugaton mondjuk többnyire jobban számít a valódi tudás, kevésbé a papír, pl. Magyarországgal ellentétben; de legalább a BME-ről sok neves külföldi egyetem és munkáltató is tudja, hogy eszik vagy isszák), valószínűleg nem tudná "bármelyik alkoholista" elvégezni, legfeljebb az a "nem bármelyik alkoholista", aki nem issza el minden agyát, és marad valami kapacitása a tanulnivalókra.
Mivel támasztanád alá azt az állításodat, hogy "barmilyen alkoholista szerezhet diplomat BME infon/villanyon"? Ez mondjuk már meglehetősen OFF, de Te hoztad elő, bár továbbra is homály számomra, hogy lehetett ezt belekeverni a vitába.Én BME infóra járok, és nem mondhatnám, hogy annyira móka és kacagás az egész, hogy lazán el tudnám végezni, még ha alkoholista lennék, akkor sem.
Lehet, hogy többet kéne innom, és akkor gyorsabban túl lennék a vizsgákon?
-
Ijk
nagyúr
Természetesen 2000 rendőr. De az picit többe kerülne. Én örülnék a legjobban ha minden sarkon egy rendőr állna a nap 24 órájában. De ez lehetetlen.
Én már elmondtam a rendszer összes előnyét, te pedig az összes hátrányát. Az önkormányzatok pedig majd döntenekSajnos nincs kamerát telepítő cégem, amit itt próbálnék reklámozni.
-
Ijk
nagyúr
Jajj, azért hagyjuk már a bulvársajtót. Biztosan Londonban 2000 ember figyeli 0-24 a térfigyeő kamerák képernyőjét, hogy éppen ki hol dob el rágógumit. Majd szólnak a legközelebbi járőrnek aki üldözőbe veszi a tettest.
A statisztikáknak pedig utána fogok nézni, már ha találok valami értelmeset.
Mondjuk aza vicc, hogy az interneten mindenki talál kedvére való statisztikát -
Degeczi
nagyúr
"Es ez kb semmit nem er... mire odaer reg keso, ha egyaltalan eszre veszi."
tedd hozzá, h "szerinted"!
ezzel szemben ugyanis rengetegszer segít elkapni a tetteseket, a neten is sok ilyen videót látni, csak hirtelen youtube-ről itt egy vagy itt egy másik: pár perc alatt ott volt a rendőrség és elkapták az elkövetőket...
-
ABee
tag
Akkor be kell zárni az épületek ajtajait.
(Amúgy nem hinném hogy minden menekülô be fog rohanni egy épületbe. Ha meg igen egyszerûen figyelhetik a kijáratait. Ha meg bennmarad annál jobb. Csak várja meg amíg kiér a S.W.A.T.)
Viccen kívül ez is egy vélemény, úgyhogy lassan be is fejezem a kötözködést mert úgy látom nagyon ellenzed valamiért a térfigyelô rendszereket és semmivel sem tudlak meggyôzi a hasznosságukról. De akkor szerinted mi a megoldás?
-
Ijk
nagyúr
Statisztikában azt kellene megnézni mennyi volt a bűncselekmények száma az adott területen a bekamerázás előtt és után. Ha nem kielégítő a különbség, akkor rossz a rendszer, fejleszteni kell rajta. Ezért jó, hogy nyugaton csinálják, mire sikerül kellően hatékonyra fejleszteniük, addigra ott a lehetőségünk, hogy egyszeri beruházásként már a kiforrottat használjuk (bár ez nem Mo-ra jellemző).
Nem vagyok rendőr, sem biztonsági szakember. De egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy 0 hatékonysággal segítené egy jól telepített rendszer a rendőrség munkáját.Hogy felteszed a lábad, meg mellédobod a rágót már nagyon kötözködésszagú, mert nem nagyon foglalkozik vele senki. Azért dobd ki a szemetet és hát a vonaton előbb cseréljék ki a vagonokat, meg tegyenek fel normális kárpitot, aztán a kamerát
-
Sk8erPeter
nagyúr
"az a baj, hogy en nem azert elem az eletemet a "lehetosegeimhez merten" torvenyesen, mert meg vagyok figyelve. Ugyanigy viselkednek ha nem lenne egy darab kamera sem a varosban."
Végre egy értelmes érv a topicban.Persze valamilyen szinten elrettentő lehet a kamera, de inkább elrettent attól, hogy mondjuk az utcán piáljak a haverokkal egy buli előtt. Mert persze engem megtalálnának közterületen való alkoholfogyasztás miatt.
De nem oldaná meg a bűnözést.
A szokásos probléma lenne: azt csesztetnék, akit nem kéne. -
ABee
tag
Örülök, hogy te legalább normálisan érvelsz. Amúgy igazad is van abban, hogy a térfigyelô rendszerek nem kapják el a bûnözôket, de nem is ezt állítottam. Viszont szerintem segíthetnek az elfogásukban megfeleô támogatást nyújthatnak a járôrôknek. Egy másik oldalról megviszsgálva a dolgot. Ha kamerák helyett alkalmazzuk a rendôröket lehet hogy megint nem lesznek olyan hatékonyak mintha, a térfigyelô rendszeren keresztül követhetnék a bûnözôk menekülési útvonalát. Persze ebbe megint bele lehet kötni mert elég nehéz ilyen gyors reagálású egységeket megszervezni és összehangolni a munkájukat a térfogyelô rendszerrel. De szerintem nem lehetetlen.
-
Ijk
nagyúr
Nézd, énnekem senki nem magyarázta be milyen jó, csak próbálom logikusan végiggondolni az előnyeit.
Az pedig, hogy ez is a mutyizás egyik ágazata, arról nem maga a rendszer tehet. Ennyi erővel le lehetne fújni minden közbeszerzést és beruházást.
Nekem egy olyan utópikus elképzelésem van, hogy egy ilyen rendszerrel nagy mértékben segíthetnék a rendőrség munkáját, és elősegíteni a bűnmegelőzést. Csak jól kellene csinálni. -
Ijk
nagyúr
Téged lelő, de x%-al nagyobb eséllyel kapják el, és így mást nem fog lelőni. Bűnözés mindig is lesz, csak minél jobban vissza kell fojtani. A francia lányt valóban nem mentette meg, mivel nem életmentő rendszer. De legalább el tudtak indulni valami nyomon. Ha a híd is be lett volna kamerázva, legalább kiderült volna mi történt, és a szülőknek sem kellett volna hetekig bizonytalanságban élni.
Igen, mindig van jobb hely az adóforintok elköltésére, ezt elismerem. De az itthoni "pályázatokkal" elfolyt pénzekből már 2x bekamerázhatták volna a nagyobb városokat. -
Ijk
nagyúr
De nem vagy megfigyelve. Ez valami téveszme, képtelenség mindenkit megfigyelni. Az egy pozitív dolog, hogy te betartod a törvényeket, de sajnos sokan nem. Erre hivatott a rendszer.
Hidd el, hogy sokakat elrettentene, hogy rögzítve vannak az események, és a közterületi rongálásoknál is sokkal visszafogottabbak lennének, ha fél óra múlva nyakoncsípnék őket.
Az lehet, hogy csukjában vannak és nem biztos hogy be lehet azonosítani, de mivel elhagyják a helyszínt, az útvonalukat nagyszerűen le lehet követni. Persze elbújhatnak egy holttérben, de nem maradhatnak ott örökké.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LEGO klub
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Formula-1 humoros
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- NEC MultiSync V421 monitor (42") 1920 x1080px
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged