Új hozzászólás Aktív témák
-
shev7
veterán
"ezzel szemben ugyanis rengetegszer segít elkapni a tetteseket"
tedd hozza, h "szerinted"!
Az utcan kinn levo rendor is par perc alatt elkapja a tettest ha eszreveszi az esetet. Amire nagyobb esely van mint egy kameranak aminek a figyelesevel eppen nem foglalkozik senki... Az eves 20 millio fontos uzemeltetesi koltsegbol hany rendort lehetett volna alkalmazni?
-
bambano
titán
A térfigyelő kamerákkal szemben fontos elvárás, hogy pontosan ismert legyen a felvételek sorsa, előre szabályozni kell, hogy ki kap lehetőséget arra, hogy belenézzen, mikor és hogyan készül a felvétel, mikor semmisítik meg, stb. stb. és ezen dolgok megvalósulását folyamatosan naplózni kell.
Tehát térfigyelő kamerát sem rakhatnak csak úgy ki...
-
The Bachelor
tag
Egyes rendőrautókon már van ilyen rögzítés mint amit te mondasz. Pl:
Debreceni motoros üldözésEzen a felvételen is jól látható, hogy még az üldözés előtt ment a felvétel!
-
hejesírásó
senior tag
ezt a jogot az ilyen helyeken ahol van kamera elveszik és nem Te mint egyén mondasz le róla.
Ha egy rendezvényre belépve a megfigyelés tudatában lépsz be, az ok, mert lemondtál a jogaid egy részéről.
A mindennapokban ez nem történik meg, teccik érteni?eltúlzott gyerekes példákkal támasztod alá a gondolataidat...
látom nem akarod érteni és én ezt el is fogadom.
-
hejesírásó
senior tag
adatok és rögzítettek eltárolásának és másolásának a LEHETŐSÉGE miatt is már macerás jogilag a dolog. az meg nevetséges, hogy ha azt mondják h úgy van egy rendszer kiépítve h azzal nem tudnak rögzíteni, meg így meg úgy vannak a polgárok jogai biztosítva bla-bla.
alapvető polgári jogokat sért->használd a google-t és olvassál utána.
az USA rendőrautósnál is van probléma, nem járultam hozzá előzetesen írásban a felvétel készítéséhez, mert ha nem vagyok elkövető és csak rutin check van, jogilag a kamera használata (még rögzítés nélkül is) problémás.
már pedig biztos hogy lesz x % akinél fölöslegesen megy a kamera.
USAval példálozni mint pro érv itt európában elég vicces, pláne olyan EU országban ami MÉG nem olyan paranoid hely mint Anglia pl.hsz35: az otthonom és az utca között mi különbség van?
semmi. mind a kettő a magánéletem része. a közterületen az életed nem a tied, ott nincs magánszférához való jogod? vagy nem értem miért nem érted -
hejesírásó
senior tag
ha ok nélkül, rutin szerűen igazoltat azzal is bajom van. amivel egyébként törvényt is sért, mert ok nélkül nem igazoltathat, vmit rá lehet jogilag erre húzni.
A rend őrénél látom, hogy mit néz, és tudom h esélye nincs a buksijában látottakat rögzíteni, soroljam még?
elég gyenge példa volt ha nem haragszol meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged