- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Magisk
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
Új hozzászólás Aktív témák
-
QwErTy42
addikt
Szerintem nem Te számoltad ki. Más tollával ékeskedni pedig nem szép dolog.
Szívesen fogadom a kritikát... Lehet, hogy az én korábbi ismereteim voltak pontatlanok.
De! Ahogy Te is írtad a szem felbontó képessége 1 ívperc, "szuper-embereknél" 0,5 ívperc( lakosság kevesebb, mint 5 százaléka). Ha jó a matekom és bízom benne, hogy a középiskolás matek még 15 év távlatából, két matekszigorlattal a hátam mögött este tízkor sem okozhat kihívást...
akkor cirka 260 ppi 30,5 centiméter távolságot figyelembe véve.
Ugyanez az érték 50 centiméter távolságból már 160-ra csökken.Ezért dőreség amit mondasz.
Én igyekszem tényekkel operálni és szívesen vitatkozok de egy doktornénivel a hátam mögött vagyok oly bátor s merész, hogy vitába merjek szállni a pontatlan összekukázott adataiddal szemben, pláne, ha azt sugallod, hogy inkompetens vagyok...
forrás: A szem felbontóképessége No.1 illetve No. 2
Nyomdaipari szabvány, Origo -
QwErTy42
addikt
600 dpi helyett 300 és ugye az emberi szem felbontó képességet inkább szögpercben adják meg, ami annyit tesz, hogy távolságtól függ, hogy mit látunk folytonosnak és mit nem. A nyomdaiparban azért használnak 300 dpi-t, mert senki sem 10 centiről olvassa az újságokat, hanem inkább 40+ centiről. A telefonoknál azért is van megadva lélektani határnak a cirka 300, mert azt sem tartjuk bele az arcunkba, amikor nézzük...
Hidd el, hogy a komoly vállalatok nem azért nem vesznek fullhd vagy annál nagyobb felbontású monitort, mert nincsen rá keret... Nálunk a 400-500 ezres notik mellé veszik leginkább ezeket...
-
QwErTy42
addikt
Nem a felbontást kell növelni. Én három NEC-en dolgozok és dolgoztam Dell monitorokon is.
A több monitor a több megjeleníthető tartalom miatt kell ergonomikusan ívben elhelyezve. Nagyobb terület kell.
Inkább használok három 19-es monitort , mint egy 2560*1440-es 27 colost( használtam ilyet is). Itthon 1920*1200-as Dell van multimédiára és szökő évente egyszer játszani.Egy határ fölött már nincs értelme a ppi növelésének. A nyomdaiparban is azért használják a 300-at szabványként, mert az újságot 30-40 centiről olvassuk. A monitort meg érdemes lenne 60-70 centiről és ott már a 200 ppi-t is folyamatosnak látnánk. Másrészt szöveg olvasásakor az információ tartalmára figyelek és nem magára a betűk kontúrjára.
Fotobolt és videó szerkesztésnél teljesen jogos az igény a nagyobb felbontás iránt.Továbbá csak a mi telephelyünkön majd ezer ilyen monitort használunk, a hazai felhasználást ezek után százezres nagyságúra tippelném. Az ára sem annyi, amennyi egy multinak, aki az adott típusból kér pár tízezer darabot.
-
-
QwErTy42
addikt
Ja perszeee... És gondolom a többször hallott kívánalom is befigyel még, hogy 200 dodónál ne kerüljön többe. -.-
A sok fanyalgónak csak annyit tudok mondani, hogy megannyi multi, azok beszállítói, pénzintézetek, kórházak ( lásd mammo-k, ct-k labor eszközök...) használnak ilyen felbontású és méretű monitort.
A 10000*8000 pixel felemlegetése agyrém. Mégis mi a jó franccal hajtanánk meg? Ekkora dőreséget is(hogy finoman fogalmazzak) rég hallottam már.
Irodai felhasználásra nem kell 300 ppi. Tök felesleges. Az emberek ----ra lesz-rják, hogy mennyire éles egy karakter széle. Aki dolgozik, az nem ilyen hülyeségekkel foglalkozik.Tiszta dedó és vagy kevés hozzászóló dolgozik irodai környezetben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen routert?
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Autós topik
- Elden Ring
- E-roller topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Xbox tulajok OFF topicja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest