- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ddekany
veterán
"Ahogy írtam a háttértár és a memóriában lévő adat struktúrája közt azért van különbség, mert a háttértáron a lassúsága miatt csak raktározunk"
Ahogy meg én írtam, nem csak azért.
"A lényeg, hogy szerintem gond nélkül át lehetne állni olyan memóriára ami egyben háttértár is."
Ha van olyan tároló, azt hiszem ezt senki nem kérdőjelezte itt meg.
-
ddekany
veterán
Ott meg kb minden teljesen más mint egy számítógépben, szóval ez OT. De egyébként nem tudok róla, hogy lehetne agyból-agyba másolni valamit, amit tudok. Illetve dehogynem... pl. elmondom/leírom, más meg megtanulja belőle. Csak az pont az az eset, mint a fájlokkal: kétféle formátum, egy amivel közvetlenül dolgozol, és egy ami tárolásra/kommunikációra használatos és könnyen sokszorosítható.
-
ddekany
veterán
válasz
gordonfreemN #70 üzenetére
Pont azt próbáltam kifejezni, hogy az eléggé adott, technológiától függetlenül, hogy a letárolt és az "élő" dolgok elválnak egymástól. Mert ennek nem csak az az oka, hogy jelenleg külön van a háttértár és a munkamemória.
-
ddekany
veterán
válasz
gordonfreemN #67 üzenetére
Azt mondjuk nem lehet tudni, hogy technikai oka lesz-e a kettősségnek, azaz, hogy nem-e olyas valamit találnak egyszer, ami történetesen mindkét célra ideális. A szoftveres okú kettősség annál inkább előre sejthető, u.i., a fájl koncepció lényege, hogy a fájloknak neve van, és hogy a fájlok másolhatók. Ezek nem igazak az "élő" objektumokra (amik most a RAM-ban vannak). Pl. általános esetben nem másolhatóak (szaknyelven klónozás), mert teli vannak kötődésekkel olyan objektumokhoz amiket nem lehet ill. nem akarsz többszörözni. Azaz a letárolt és élő objektum közti távolságot nem látom, hogy megszüntethető lenne.
-
ddekany
veterán
Egyébként, ha valaha lesz ilyen, hogy fizikailag u.a. a RAM és a háttértár, a kettősség valószínűleg akkor is megmaradna szoftver oldalon. Elvégre a (volt) háttértáron valamilyen fájlrendszerben tárolod a dolgokat, tehát a programnak továbbra is kérnie kell, hogy az OS lapozza be a címterébe az ilyen-olyan elérési úton lévő fájl tartalmát. Viszont a visszaírás művelete esetleg megszűnhetne, mert ha program beleírt a belapozott területre, akkor az a változás máris mentettnek tekinthető. Viszont ez gáz lenne olyan fájlrendszereknek, amik journalt vezetnének...
-
ddekany
veterán
Azért a notebookért gondolom egy vagyont fizettél ki. És még így se tudhatom, hogy milyen terhelés alatt változik hajszárítóvá akusztikailag (mert hát a fizika törvényei... nincs ott hely nagy bordára), és ha ez zavarónak bizonyul, vagy bármiről ami nekem pont jelentős kiderül hogy elbaszták, akkor ugye mehetek a sóhivatalba. Az egybe gép a "fizetsz, kapod amit épp adunk, kussolsz" filozófia kiteljesedése. Mert csak egyben veheted meg az egész csomagot, ami kismillió dologból áll. Más kérdés, hogy átlag embernek az asztali PC is ilyen, mert nem tud legózni. Vesz valami Dell fost jó esetben, aztán megnyomja a gombot és világít, akkor jó...
Mellékesen notebookhoz kell egy monitor is, meg egér (esetleg billentyűzet), anélkül nyomor, pontosabban visszalépés egy asztalihoz képest. Márpedig lehet hogy monitort sem lehet majd külön kapni, csak vagyonokért, mert akkor te biztos zsírgazdag grafikus vagy, ha nem jó amit a "csomagban" adtak... Ne legyen igazam.
De ez van... majd dolgozok kevésbé komfortosan, mindegy. Csak nem tapsolok hozzá.
-
ddekany
veterán
Nekem az asztali PC eltűnése valószínűleg a zaj visszatérését fogja jelenteni, pedig az nekem lényeges ergonómiai szempont. Eddig ugyanis úgy raktam össze a gépemet, hogy viszonylag kussoljanak. Aztán gondolom mivel többé nincs alkatrész csere, gyakrabban is kell majd gépet cserélni, ami átlagembernek mindegy, másnak viszont plusz kiadás. Plusz mivel átlag gépnél erősebb kell nekem, mivel nem csak böngésző meg Word fut rajta, attól tartok majd jól beleesek valami pró kategóriába a sok nettop mellett, aztán gatyám is rámegy az extra haszonra ami ott bekasszíroznak.
-
ddekany
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest