Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• polika

senior tag

válasz Cefet #59 üzenetére

Ha a DRAM leváltását tervezik vele mert lesz olyan olcsó, megfelelő sűrűségű és gyors akkor nem csak a hardvert kell újragondolni hanem az operációs rendszereknek is fel kell készülni arra hogy a DRAM = háttértár is, ergo NEM kell HDD-ből RAM-ba másolni majd onnét etetni a CPU-t hanem közvetlenül a RAM/HÁTTÉRTÁRból dolgozik. Másik vonzata ugye hogy full nem felejtős, azaz nem lesz szükség boot-ra hanem lehet valami hibernáció féleség, viszont itt nem kell suspendnél egy memória snapshotot lementeni csak a futási szál helyét meg a CPU aktuális értékeit esetleg a CPU cacheket kell vhova kirittyenteni és aztán mehet a buli...lényeg a lényeg teljesen más filozófia kell ha a háttértár egyben a ram is és nem kell adatokat mozgatni +1 rétegben mert jó a latencia is.

Érdekes jövő elé nézünk, tényleg lehet eljön majd az az idő megint hogy bekapcsolod a masinát és félmásodpercen belül működik...és ez aztán ugye nem csak személyi számítógépeknél hanem összes embedded, okos háztartási, multimédia stb eszközbe átmegy, jó lesz ez majd ha kikristályosodnak az új lehetőségek hardveres és szoftveres oldalon is...

• polika

senior tag

válasz dchard #51 üzenetére

Szerintem ne írj olyat hogy "nem nélkülöz minden tudományos alapot" ha icipicit járatos vagy a tudományban akkor tudhatod hogy a nature az egyik legnívósabb tudományos újság, én nem számítógépekkel foglalkozom de genetikai újságok között a néhány túlértékelt belterjes angol lapon kívül a nature genetics ami a legmagasabb impact faktorral rendelkezik, gondolom a naturenek ez az alujsága a nature materials is hasonlóan kemény szakmai szűrőkön megy keresztül és tényleg csak a releváns dolgok jelennek meg.

Ez az újság nem engedheti meg magának hogy blikk szintű cikkeket közöljön mert azonnal le is húzhatnák a rolót a tudományos életben.

A flash akkor még gázabb mint gondoltam...ehhez képest akkor ez az új technológia 8 nagyságrendel tartósabb lehet ha termelésben bevetett példányoknál is tartani lehet ezt a 10^12-en írás ciklust.

• polika

senior tag

válasz dchard #43 üzenetére

Ez itt teljesen tudományos lapban van leközölve (a samsungons cikk). Ők 1 trillion (10^12-en) írás ciklust írnak 10 ns-es késlelteés melett mindezt úgy érték el hogy olyan anyagokat találtak amelyek sokkal kisebb ármmal kapcsolhatók és ezáltal az élettartamuk nőtt. Én úgy tudom hogy az MLC flashnak ~100000 (10^5-en) az SLC flashnak kb 1 milla =10^6-on írás ciklusa élettartama van, ehhez képest 10^6-on = 1 milliószor többet bír a samsung megoldása.

Kérdés hogy ha elpida és más cégek más anyagokkal kisebb életartamú cuccal jönnek ki és jön a samsung aki bedobja a tuttit akkor mekkora ár prémiumot tudnak rárakni hogy az emberek még őket vegyék. Szal szerintem nem feltétlen a roszabb technológia fog nyerni hanem a kereslet kínálat alapján beárazódik a jobb technológia és hiába ugyanannyiba kerül gyártani amíg nincs verseny addig mesterségesen drágábban adják majd. Verseny meg lesz, mert elég sokan fogtak neki ennek a témának és nem hiszem hogy HP, elpida, toshiba, samsung fű alatt kartelezni tudna extrém módon ami már csalás gyanús...

• polika

senior tag

válasz dchard #12 üzenetére

Samsungék is csatában vannak ők a tartosságot vették célba (10 ns-es késlelteés mellett), illetve HP, Toshiba (náluk kisebb latenciájú 5 ns-es modell is van)stb mind ezerrel fejelszt. Most az elpida jött ki de mindenki próbálja a legmegfelelőbb anyagokat megtalálni.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés