Új hozzászólás Aktív témák
-
devil-k
nagyúr
Nem egy dologról beszélünk. Az egyik egy tény, a másik pedig ízlés kérdése.
Tény és és ellenőrizhető bármelyik virágbolti BD/UHD remux NFO leírásában, hogy a magyar szinkron kbps "szintje" a béke s*gge alatt van az eredetihez képest. Csökkentett bitráta, kevesebb információ. Nem véletlen van "doboz hangja" a több pont valahányas mozirendszereken a magyar szinkronos filmeknek.
Pl.:
Lelki ismeretek (2021) c. film
magyar hangsáv DD 5.1. - 384 kbps
eredeti, TRUE HD Atmos 7.1. hangsáv - 5762 kbpsA magyar hangsáv kb. mint egy MP3-as fájl és az eredetihez képest 15x rosszabb, kevesebb információval. Ezek szerint keveset mondtam, hogy 10x rosszabb a minőség.
Néha, azért vannak kivételek is, amikor tudnak normális magyar hangsávot varázsolni a film alá.
Éhezők viadala- Futótűz (2013) c. film
magyar hangsáv DTS-HD MA - 3840 kbps
eredeti, TRUE HD Atmos 7.1. hangsáv - 4978 kbpsAz eltérés számszerűleg 1.3, ami szerintem nem hallható ki az eredeti hangsávhoz képest. Innentől kezdve világossá válik a dolog, hogy a 300.000 Ft-os rendszeresen és a 3 millió Ft-os rendszeresen (így tovább), miért olyan pocsék a magyar hangsáv minősége.
Ízlés kérdése, hogy van aki szereti a szinkronos filmeket és van aki nem és inkább feliratosan nézi a mozit az eredeti hangsávval. Én az utóbbihoz tartozik.
Szintén ízlés kérdése, hogy régebben jobb szinkronok voltak, mint ma. Ma már futószalagon, gyorsan kell szinkronizálni, amíg régebben több idő volt rá, hogy egy mesteri szinkront összerakjanak. -
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
Túl van ez a Plex kérdés bonyolítva. Három szintes a ház, minden szinten van Apple TV4K, a földszinten pedig a szerver, amire le vannak töltve az anyagok. Bármelyik emeleten lehet mozizni, hibátlanul teszi a dolgát az Infuse. Minek kellene már ide a Plex? El sem tudom képzelni.
Szerintem évi 3.890 Ft nem sok egy lejátszóért. 2
mozijegy ára. Nálam havi 108 Ft/lejátszó. -
devil-k
nagyúr
válasz
Csabroncka #3659 üzenetére
Hang alatt mit értesz? Passthrough?
-
devil-k
nagyúr
válasz
Csabroncka #3643 üzenetére
Van most egyébként versenyképes, best buy lejátszó, ami nem a kis kínai box?
-
devil-k
nagyúr
Az új béta frissítés óta szerintem valami nem jól pörög az HBO GO és a Netflix irányában. Normális jelenség az, hogy csak 50 Hz-n mennek ezeken a platformokon a filmek? Hiába is van bekapcsolva a képkockasebesség és dinamikatartomány egyeztetés. Az Infuse alatt nincs ilyen "anomália"... Ott 23,9 és 24 Hz-en mennek a dolgok.
No, de ha tévedek, akkor valaki igazítson útba!
-
devil-k
nagyúr
Infuseban van távoli lejátszás?
-
devil-k
nagyúr
Ha otthon van 2 ATV4K és mind a kettőbe ugyanazzal az iCloud fiókák vagyok bejelentkezve, akkor elég csak egyszer megvenni az Infuse-t?
-
devil-k
nagyúr
válasz
Csabroncka #3326 üzenetére
No és a felbontás?
-
devil-k
nagyúr
A tvOS-s legújabb frissítése óta nem érem el a hálózati lejátszást SMB protokollon keresztül... Hogy a fészkes fenébe tudom ezt megoldani (Infuse)?
-
devil-k
nagyúr
-
devil-k
nagyúr
Ez nem egészen így van. 2013-ban vásároltam egy alsó-felső kategóriás smart TV-t, amit a mai napig használunk. Nagyon szeretem, soha nem volt vele gond. Külön örültem neki, mert van benne egy ilyen kis kihajthatós kamera, amivel az anyósomékkal beszéltünk Skype-on, mivel ők kint élnek külföldön. Aztán a Samsung egyszerűen megszüntette ezt a funkciót.
Netflix évek óta elérhető, frissítették is, de ma már nem. Olyan szinten nem foglalkoznak vele, hogy a felületet is meghagyták angolul, pedig tavaly október óta magyar idehaza. Az HBO GO hasonló, nagyon rég nem frissítették a TV appot. Ráadásul wifin keresztül megy a net és az utóbbi időben emiatt nagyon lassan állt fel a rendszer.Meguntam ezt a szarakodást, vettem egy Amazon Firestick 4K-t akciósan, majd lelőttem a TV hálózat elérését, csak a kis kütyün hagytam meg.
Az Apple TV pedig vetítőre van kötve a nagy mozizásokhoz. Azt is akciósan vettem 54.000 Ft-ért. Ennél persze van olcsóbb és drágább lejátszó is, de nekem nagyon bejött. Pedig volt már nekem HTPC-m, Popcorn, Nvidia Shield TV Pro, kínai boxom is. Kiváncsi leszek az őszi (?) kiadásra is. Minden esetre nincs tökéletes médialejátszó, kicsit megosztott most a piac ilyen téren. Valahol mindig van egy kos kompromisszum.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Csabroncka #2551 üzenetére
Pontosan.
-
devil-k
nagyúr
Megjelenítő: Epson EH-TW9400 vetítő
Erősítő: Denon X4400H
Kábelek: 10 méter AQ Cinnamon, 2 méter AQ cinnamonBekötés:
vetítő ---> 10 méter AQ cinnamon --> erősítő ---> 2 méter AQ cinnamon --> Apple TV4K.A tegnapi napig a max. felbontáson (4K HDR) ment az Apple TV 4K, semmi probléma nem volt.
Viszont a frissítés óta nincs kép, csak hang. Ha kikapcsolom az erősítőt, akkor látom az Apple TV képét, de csak 4K SDR-ben, mihelyst átállítanám 4K HDR-re, akkor zöld lesz a kép (eddigi ilyen nem volt). Azt hittem, hogy az erősítőnek van valami baja, de nem. Végigpróbáltam más HDMI portokat is és ugyanez a jelenség, még a TVOS menüt sem hozza be, sőt az erősítőnek a setup menüjét sem. Mihelyst áramtalanítom az Apple TV-t, akkor már az erősítő menüje is megjelenik.A kíváncsiság kedvéért rádugtam a PC-met, azzal semmi gond nem volt, minden bejött rajta.
Ezt végigzongoráztam:
[link1] -
devil-k
nagyúr
Van lehetőség arra, hogy az előző verziót visszaállítsam? Ez a 13.3.1. mindent szétcseszett.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Csabroncka #2520 üzenetére
Troll
-
devil-k
nagyúr
Hiába is gondolja bárki is, nem tökéletes a Jukebox egyik lejátszó alatt sem. Nekem a Popcorn A400-as, a HTPC-n a Kodi, a Apple TV4K sem talál meg mindig mindent. Az utóbbinál kb. 30 filmből 1 db-ot talál meg rosszul, de ilyenkor egy kattintással lehet módosítani a metaadatokat.
Sosem értettem azokat, akik ezzel annyit tudnak szöszmötölni, hogy milyen borító legyen kirakva egy adott filmnél stb. No, mindennek a kulcsa a helyes fájlelnevezés, amit az Infuse honlapján világosan levezetnek. [link]
-
devil-k
nagyúr
Én is azt az elvet vallom, hogyha csak média lejátszására kell valami vas, akkor felesleges NAS-t venni. Nekem volt Synology-m, épített NAS-om is, szerencsére már egyik sincs meg. Számomra feleslegessé vált. De számos módon lehet hálózatban filmet nézni Apple TV-n:
1. HDD routerre dugva
2. PC-ről fájlmegosztás
3. NAS
4. Felhő
stb.Én sajnálom, hogy nincs USB port az Apple TV-re, kényelmi szempontból jobb lett volna, de ebbe sem halunk bele.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Csabroncka #2447 üzenetére
Csak nem érdemes.
-
devil-k
nagyúr
válasz
TazLeacher #2316 üzenetére
[link] Ezt nézted már?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Honor 200 , 8/256GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged