Új hozzászólás Aktív témák
-
DÖBRÖGI
csendes tag
Hát a gondolatmenetedet követve:
Lol, végülis te is itt leszel köztünk 50 év múlva ugyanúgy: az hogy hat méter mélyen, csont, bőr, haj és öltönydarabkák formájában az már részletkérdés.
A tengerben élő halászható halak 2050 körül tűnnek majd el, ahogy a kihalófélben lévő állatok nagy része is, sorban követik őket a korallok, de elköszönnek a ritkaföldfémek( ez kell a macbookodhoz), a művelhető földterületek, és a tiszta ivóvíz is, a sarki jégpáncél eltűnése csak hab a tortán. Végülis, tényleg itt lesz a Föld, de még bőven a dédunokáid életében közel lesz a "beköltözésre nem ajánlott" kategóriához. Off vége -
DÖBRÖGI
csendes tag
Minden egy súlycsoport aminek a kereskedelmi ára közel azonos. Amennyiért anno a Minit vettem, annyiért közepes Symbianos nokiát vehettem volna. Vagy mi alapján szeparáljam el? nettó vízkiszorítás?
Egyetértek az itt elhangzottakkal, az igazi biznisz az appstore, meg play, meg store. Tényleg egy csontüres linuxot kapsz , egy esetleg kicsit berhált GUI val, de alapvetően harmadik féltől származó dolgokat használsz.
Én is láttam ezt a villanykörte összeesküvéses kisfilmet, ügyesen bemutat egy tulajdonképpen a szemünk előtt zajló jelenséget. Mindig újabbat, jobbat, CSAK akkor leszel boldog ha ezt az újat megveszed, csak akkor fogsz mosolyogni és csak akkor fognak szeretni. Ez pörgeti az ipart, ami jó a gazdaságnak, jó a cégeknek, jó az embereknek, hiszen fillérekért hiheti azt hogy jobb lett neki, hiszen megvett valamit, amitől a reklámban mosolyognak a színészek.
Ennek a bulinak két vesztese van: a kisebbik a vesztes cég, aki nem bírja az iramot (pl Nokia) , a nagyobbik maga a Föld, aki, vagy ami közel sem ilyen nyersanyag kihasználásra lett tervezve, és belátható időn belül fogja azt mondani , hogy "sziasztok".
Visszatérve a mobilokra: én egyszerűen azért szeretnék vásárolni Nokiát, mert számomra ő az európai márka, mégha tudom hogy most Kínában gyártják is. -
DÖBRÖGI
csendes tag
Lehet maradinak tartanak emiatt , de én nem temetem a symbiant. Nekem is rengeteg telefonom volt , androidos is. Konkrétan egy galaxy mini, egy nokia 5250 után. Nagyon örlültem először neki, hajjaj dejóis ez, új oprendszer, ez a jövő , fillérekért.
Meggyőződésem volt netes cikkek után hogy eljött a paradicsom, az androiddal egy új világ érkezett, lőjük a dunába az elavult, symbianos nokiákat. Ez tartott körülbelül 2 hónapig. Aztán rájöttem hogy olcsó húsnak híg a leve. Egy alacsonyabb szintű hardveren a droid sem gyorsabb SEMMIVEL mint az S60 egy feleolyan erős telefonon. Mindenki kihozta az "olcsó" androidos néptelefonját, és elhitette hogy többet kapsz ugyanannyiért mint régen. Hát nem. Kevés memória, alacsony órajel. Akad minden, szaggat minden, még a névjegyzék is hajlamos behalni. Jelzem nem vagyok analfabéta, a legutolsó romra frissítettem, de így is egy béta dolognak érzem az egészet. Ebből azt a következtetést vontam le hogy oké, drága telón viszont gyors. Igen, viszont a symbian is.
Appok: Remek hogy több ezer appot használhatok. De tulajdonképpen minek is? Szükségem van fémdetektorra, szúnyogriasztóra, beszélő macskára? Facebook, böngésző, navigáció, időjárás app, levelezőkliens van a symbianra is. Nem arról van szó hogy a kínálat akarja megteremteni az igényt önmagára?
Támogatás: megint előjön az ár. Az olcsó androidos telókat bezony leszarja a gyártó. A galaxy minimre bizony időtlen idők óta nem jött ki gyári frissítés, ami kijött azt sem a samsung szoftvere teszi rá, hanem odinnal lehet ráhekkelni. De minek is frissítenék? elvégre csak 30 ezerbe került fél éve, és már kész az utódja , a mini 2. Ja, hogy ez sem a 4.0-ás ICS androiddal jön ki , pedig már réges rég elkészült? Hát bocsi, tegyél rá főzött romot, az van dögivel. Igaz, 10 ből 2 feature tuti hogy nem megy rajta, és valószínűleg meg is hasaltatja a gyárinál még gyakrabban a gyenge hardvert, de kit érdekel.
Mindezt úgy írom le hogy nagy reményekkel vettem androidos telefont és egyik oprendszerre sem tekintettem előítélettel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest