- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #301 üzenetére
Veinemöjnenné?
-
old rocker
veterán
te, meg a tökmagos processzoros telefonod:-)
-
old rocker
veterán
válasz
Brutális eb #297 üzenetére
Én ezért nem vagyok híve annak, hogy egy okostelefon annyira okos legyen, még a reggeli vizelet-székletmintát is el lehessen vele érni Interneten keresztül, hogy megoszthassuk barátainkkal és a KÖJÁL-lal...
-
old rocker
veterán
Felhőrajongóknak... [link]
Mellesleg, valahol itt is elhangzott a vita során, milyen jó dolog, ha adataink, doksijaink, kontaktjaink egy biztonságosnak mondott központi szerveren pihen, ahonnan - különösen apple és droidos készülékekkel bármikor előránthatjuk őket.
Hát, én úgy vagyok vele, az én névjegyzékemet, dokumentumaimat stb. ne őrizgessék sehol, se a Nokia, se a Google, se a MS, vagy fészbükk, twitter stb. Annak idején negáltam a Nokia Messaging szolgáltatást is, azért vettem meg minden Nokiámra inkább a ProfiMail alkalmazást.
Maradok a kőbaltás rendszernél: legfontosabb és mobilizálni szükséges adataim, dokumentumaim stb. egy C7 és egy 700-as Nokiában pihennek; 2 x 16 GB tárhely sok mindenre elég. A két készüléket állandóan szinkronizálom egymással, időnként csinálok biztonsági mentést. A fészbükk stb. meg kapja be... -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #291 üzenetére
Téged 4 tökmagos processzoron pirítanának meg...
-
old rocker
veterán
Nehéz meghúzni egy határt, eddig és ne tovább... nem vagyok én a kommunikációs lehetőségek bővülésének ellensége, csak azt gondolom, egy bizonyos információ mennyiségen és hozzájutási sebességen túl a homo sapiens homo neuroticussá válik. Az interperszonális kapcsolatok elsekélyesednek; brave new world.
-
old rocker
veterán
érdekességként: [link]
-
old rocker
veterán
válasz
Napfénysüti #285 üzenetére
Ez is azt a választ igazolja, amit don corleonénak adtam... Kinek a pap, kinek a papné. Statisztikát nyilván nem csinálok, de szép számmal olvasok androidot gyalázó hozzászólásokat is.
Szegény Jon Lord (nyugodjék békében) mondta egykoron, amikor rájöttek, hogy a Blackmore helyett egy darabig a Purple-ben gitározó Tony Bolin heroinista, "Mi már csak megmaradunk jó öreg brit kocsmásoknak."
Hát, én meg megmaradok jó öreg szimbiánosnak. -
old rocker
veterán
válasz
Corleone33 #283 üzenetére
perszepityu... és hány elégedett felhasználó van? És hányan szidják esetleg a droidot?
te megszívtad, de attól a rendszer még lehet viszonylag jó -
old rocker
veterán
válasz
Napfénysüti #281 üzenetére
Én is sajnálom. Még most is Nokia párti vagyok.
-
old rocker
veterán
"Érdekes információkat osztott meg a felhasználókkal Frank Nuovo, a Nokia egykori alelnöke és főfejlesztője. Amennyiben a finn cég kicsit bátrabb lett volna, megelőzhette volna az Apple-t és okostelefont, illetve táblagépet dobhatott volna piacra.
A Nokia jelenleg rendkívül nehéz helyzetben van, azonban néhány évvel ezelőtt teljesen más volt a szituáció. A Frank Nuovo által vezetett fejlesztői csapat olyan prototípusokat készített, amelyek rendkívüli módon hasonlítottak a mai iPhone és iPad készülékekre, de a eszközöket végül sosem dobták piacra. Az iPhone bemutatása előtt 7 évvel a Nokia olyan mobiltelefont alkotott meg, amelynek nagy méretű színes érintőképernyője és egyetlen kezelőgombja volt. A készülék képes volt arra, hogy megtaláljon egy éttermet, lefuttasson egy autós játékot és a segítségével akár termékeket is lehetett volna vásárolni a világhálón.
Nuovo elmondta, hogy a Nokia birtokában olyan prototípusok voltak, amelyek megelőzték volna az iPhone-t és ennek alátámasztására még diákat is bemutatott a különböző eszközökről.
"Istenem. Mindent jól csináltunk" - közölte a fóliák átlapozásakor. A finn konszern már az 1990-es évek második felében megalkotott egy érdekes terméket: egy táblagépet, amely mobilhálózati csatlakozással és érintőképernyővel rendelkezett. A szakember rendkívül szerencsétlennek érezte magát, amikor az Apple előrukkolt a hasonló koncepciójával. Kiemelte, hogy amikor az emberek azt mondják, hogy az iPhone egy olyan koncepció, olyan hardver ami egyedülálló, akkor ez nagyon megviseli.
A szakember kitért arra is, hogy amikor a kaliforniai cég piacra dobta az iPhone-t, akkor a Nokia nem ismerte fel a veszélyt. A vállalat fejlesztői megszerezték az okostelefont, darabokra szedték, majd arra a következtetésre jutottak, hogy túl drága a gyártása és funkcióit tekintve elmarad saját 3G-s készülékeiktől. Egy másik belső jelentés pedig azt taglalta, hogy az iPhone nem élné túl azt a tesztet, amelynek során 1,5 méter magasságból leejtik a termékeket a betonra. Nos, az iPhone ennek ellenére azóta sikertörténet lett, a Nokia pedig nehéz helyzetbe került. "
-
old rocker
veterán
válasz
Napfénysüti #277 üzenetére
Nézd meg az NokiaStore oldalon. Bazi sok alkalmazás, bár java része baromság.
-
old rocker
veterán
válasz
Napfénysüti #275 üzenetére
Szerintem akkor neked egy Nokia 500 is pont megfelel - ha az irodai rész is kell, akkor a 700-as.
A 808 szoftveres része - a teszt alapján - elég sok kívánni valót hagy maga után.
-
old rocker
veterán
válasz
Napfénysüti #268 üzenetére
Akkor inkább 700-ast. Az 500-ból alapból nincs quickoffice, még read only sem, a kamerája ... az hagyján, hogy fix fókuszos, de se vaku, se fotófény...
-
old rocker
veterán
válasz
Mister_X #264 üzenetére
Nem kövezlek meg érte, egy idézet innen az arénából, az 500-as tesztjével kapcsolatban:
"A hátlap alatt hentergő akkumulátor 1100 mAh teljesítményű, ami még úgy is elég vékonyan két napig, hogy a megnövelt órajel miatt valamennyivel biztosan többet fogyaszt a telefon, mint a korábbi modellek. USB-n is vesz fel töltést, így aztán nem kell mindenhová magunkkal hurcoljuk a nokiás töltőt."
Nekem a C7 Bellével, 1300-as akksival, Amoled kijelzővel is vonyítva bírja két napig. -
old rocker
veterán
válasz
Mister_X #262 üzenetére
Az E52, vagy az E66? Az E52 simán, az E66... lehet használtan egy kicsit olcsóbban is kapni.
A különbségek:
C5:2.2 hüvelykes kijelző, emezek 2.4
C5-ben nincs wifi
E66 3.2 Mpx-es kamerája autófókuszos, E52 fix fókuszos, C5: nem tudom.
E66 jack 2.5 mm-es
E66 masszívan van fémből
E66 rádiója, ha jól emlékszem, nem RDS-es
E66 "összecsukható" flippes
E52 csak "fémes
E52 picivel többet tud, (új szolgáltatások) mint az E66, amiben viszont csak 380 (vagy 360?) MHz proci van, viszont nagyobb a belső memória.Az akksija az E52-nek verhetetlen.""
-
old rocker
veterán
válasz
Napfénysüti #260 üzenetére
Az E52 mellett én is az E66-al kacérkodtam,kb. egy hétig volt is egy használt nálam. Nagyon jó telefon, de ami miatt az E52-nél ragadtam le: az E66 2.5 mm-es fejhallgató kimenete és amásfél nap alatt lemerülő akksi. Ha az E66-nak 3.5 jack kimenete lenne és olyan akksija, mint az E52 ... nem kellene más telefon, ez tutti.
-
old rocker
veterán
válasz
Napfénysüti #258 üzenetére
Pontosan... Én is emlékszem rád. Az E51-nek csak a multimédiás része volt gyenge. Meg aprócska volt az ablaka:-) Viszont kisebb, karcsúbb és mégis jól kezelhető volt, mint némely mostani batár.
Már megvolt az E52-m, amikor még sokáig használtam mellette a feleségem E51-ét.
-
old rocker
veterán
válasz
Napfénysüti #256 üzenetére
Szívesen:-)) Az E51-et én is nagyon szerettem....
-
old rocker
veterán
Na, meg is írtam az általad ihletett szösszenetet személyes bejegyzés formájában:
Milyen mobilt tartok ideálisnak a 21. században? címmel. -
old rocker
veterán
Nézd, annyira vagyok jó emberismerő, hogy egy írásból is ki tudom szűrni, nem egy konzumidiótával van dolgom, sőt ... csak egy egyedi júzerrel. Ezért nem fogalmaztam élesebben, no, meg azért, mert mindkettőnknek igazsága vagyon. (Most olvasom újra Kós Károly Varjunemzetségét, onnan ez a stílus.) A barátnős példálódzást ne vedd magadra,csak egy kiragadott fiktív példa arra, hogy miért nem ülünk le késő délután vagy este pl. zenét hallgatni. A buszon stb. való zenehallgatás jó dolog; fiatalabb koromban magam is ezt tettem; visszavonultam a magam világába. Vagy: olvastam a trolin, buszon stb. Most sem a korom akadályoz meg benne, olyan infantilis vagyok, mint két óvoda, de az egyensúlyzavaraimmal elég megküzdenem fejhallgató nélkül is. Ugyanakkor sokak zenehallgatási igénye kimerül abban, hogy fejére csapja a fülest, vagy bedugja a fülzsírpaszjrozót, aztán amíg valahol mozgásban van, hadd szóljon a nóta...
Rögtön hozzáteszem: az ember annyira belefásul a napi rohanásba, hogy már olvasni sincs kedve. Gimnáziumban még órákon, a pad alatt is olvastam. Most annyira belefáradok a "kötelező" olvasmányokba - felkészülni pl. egy kutatásról szóló interjúra, hogy hazamegyek, leülök a gép elé és hozzáfogok Heroes III - at játszani. Semmihez nincs kedvem. A testedzésemet javarészt az meríti ki - ennek egyéni eü. okai is vannak - hogy eljárok kerékpározni. Ilyenkor én is zenét hallgatok, mp3-at, telefonról. Mire hazaérek, a frásznak van kedve zenét hallgatni.
Nekem van házimozim, de a koncert dvd lemezeim miatt elsősorban. Azelőtt megrögzött Hi-Fi sztereó buzi voltam, beértem a két Preludium hangfallal; aztán csináltunk egy ismeretterjesztő riportsorozatot a házimozikról és a saját riportjaim áldozata lettem. Amikor meghallgattam az Eaglest, Mike Oldfieldet, az Iron Maiden Rock in Rio koncertjét DTS-ben, addig nem nyugodtam, amíg nem vettem egy Kenwoodot.Egy darabig sűrűn szerettettem a szomszédokkal a hard rockot és a heavy metált, aztán ... aztán jött a fejhallgatós zenehallgatás; biciklizés, utazás közben, vagy este, lefekvés után.
Visszatérve a válaszod elejére: nekem nem annyira nagy, mint egyre ügyetlenebb ujjaim vannak. Ezért is örültem annyira, amikor megjelent az E52 azokkal a panorámás, nagy számbillentyűkkel. A virtuális billentyűzet egy tapicskáson sem nagyobb ennél, viszont elveszted a billentyű pozíció szerinti kitapogatásának lehetőségét - rossz látási viszonyok mellett nagy segítség. Szerintem sok billentyűs telefont használó user nem tudja, hogy pl. az E52-ben is, belépve a menübe elegendő az ikon elhelyezkedése szerinti (rács szerkezetnél) számbillentyűt megnyomni és már nyit is. Egész gyorsan. Szóval a billentyűsöknek is vannak előnyei. -
old rocker
veterán
Mit mondjak erre... szerinted kezelhetetlen volt egy okostelefon nyomógombokkal ... ahhoz mérten elég sokan használtak - akár symbián - okostelefont nyomógombokkal. Sőt, használnak most is, lásd E52-es topik.
Mellesleg ebben a topikban írtam elég sokat "tesztet", mint natúr felhasználó.Amire neked kell(ene) a telefon, az mindaz, amire nekem már nem. Melyikünknek van igaza? Majd a Hágai Nemzetközi Bíróság dönt, hehe.
Azt szépen formázod, mi érdekli manapság a tizenévest, a fogyasztói társadalmat, még ha te ellent is állsz a kísértésnek és megvárod, amíg...
Ezt respektálom is, de - ahogy faterom mondta egykor - értem, de fel nem foghatom. Minek? Valahol erről is írok, ami talán kesergésnek tűnik egy felgyorsult világban, de gondold azért végig, van benne logika.
Amikor elkezdtem írni az orvosokról szóló könyvemet, a kezelő orvosnőm lakásán nagy meglepetés ért; alig hittem, hogy ma, a DTS házimozi világában létezik még ilyen. A férje nagy adudiófil. A nappaliban egy hintaszék, az egyenlő szárú háromszög csúcsaként. A háromszög két másik csúcsa volt az állványon, acéltüskéken álló két hangfal. A szerelés márkájára nem emlékszem már, de az erősítő, a cd játszó, orsós magnó!!, kazettás deck, lemezjátszó, előerősítő!! és természetesen a két hangfal a "felső tízezerbe" tartozott.
Meghallgattam; bár az én füleimből lassan ellopják a 8000 Hz feletti hangokat, mégis azt mondom, besz@rás, hogy szólt. Szoktam rajta mosolyogni, amikor itt egy-egy tesztnél leírják, hogy a mobil önmagában egész jól szól zeneileg a beépített hangszóróval, bár egy kicsit több mélye lehetne...
Na tehát, ahhoz, hogy egy zenét valósághűen élvezhess, ahhoz kellene normális cucc és idő. Idő, amit rászánsz, hogy most akkor egy órát zenét hallgatok. Közben nem e-mailezek, nem internetezek, nem háttér-zenehallgatok, hanem zenehallgatásba merülök el.
Ehelyett mi van: a tömegközlekedés, várakozás, sétálás stb. közbeni zenehallgatás kiszorította a valódi műélvezetet. Az MP3 lenyomta a bakelit lemezt és a cédét. Valamire való mobilban már van mp3, esetleg mp4 lejátszó; akkor hurrá, a zenei igényt ki is lehet elégíteni, amíg úton vagyok bárhová. Nem, nem az a bajom, hogy pl. a vonaton el tudom magam zenehallgatással foglalni. Az, hogy erre részben rá vagyok kényszerítve, mert máskor, másmilyen formában nincs rá időm; ez a fajta zenehallgatás pedig nagyjából ki is lövi az ilyen irányú igényeket. Utána már nem fogok - mondjuk este - nekiülni a hifi előtt zenét hallgatni. Már hallgattam eleget. Hogy az csak mp3 volt? Messze nem olyan minőségű? Már ki törődik vele...
A szituáció kezd arrafelé tendálni, hogy elfoglaltak vagyunk, a barátnőnkkel nem igen van időnk találkozni; ha tehát kanosak vagyunk, öt perc alatt kiverjük, aztán Klárika már nem is hiányzik annyira...Amit te leírtál, miket vársz el egy mobiltelefontól, az másoknál egy számítógép kritériumának felel meg. Hol a határ? A csillagos ég? Lesznek olyan pécék, telefonok, hogy csak rágondolsz az alkalmazásra és már futtatja is? Aztán már rá se gondolsz, a freudi tudatalatti alapján, még ki se gondoltad, már a kijelzőn a mama, akit fel akarsz hívni?
Nem véletlenül tértem ki a zenehallgatásra. Még a nyolcvanas évek végén kaptam a nővéremtől szülinapomra egy Scorpions dupla koncertlemezt: World wide live. Szerettem úgy hallgatni, hogy szétnyitottam a borítót, néztem a zenészeket és velük szemben a barom nagy tömeget, hallgattam a Big City Night, Holiday, Coast to coast, Zoo stb c. számokat és a kép alapján odaképzeltem magam a tömegbe. Most az album borítók látszanak a mobil kijelzőjén, de minek? Tájékozódásnak a felirat is elég, oké, még szemléletesebb, de elengedhetetlen, hogy kép is legyen? Olyan, mint a videotelefonálás mobillal... vagy telefonálok,vagy nézek... persze, fejhallgatóval, de nem hiszem, hogy a rossz minőségű, kis kép közelebb varázsol.
S ha már filmről volt szó: ha láttad A mestergyilkos c. filmet; annál a résznél, amikor Bishop rászól a srácra, többet ne nyúljon a lemezjátszójához, majd bekapcsolja az erősítőt: Statham ujjmozdulatában benne van mindaz, amit a zenehallgatásról írtam.
Viszont adtál egy ötletet egy szösszenetre: talán megírom karikatúra stílusban, milyen telefont akarok én... Remélem, nem lesz belőle sértődés, nem téged akarlak stenkerölni vele; csak te adtad az ihletet. Ha... -
old rocker
veterán
válasz
karldergroße #234 üzenetére
Ez tény. Egyébként a widget azért hülyeség, mert ha jön leveled, egy kis kék borítékot anélkül is feldob a kijelzőre, amire rápöttyentve meg lehet a levelezést nyitni.
-
old rocker
veterán
Végiggondoltam ezt az egészet, miután megnézegettem a témobil honlapját. Hülyébbnél hülyébb reklámszövegek ... nem akarok idézni; az értünk életre kelt mobiltelefonok, ohhh, melyek minden helyzetben minden problémám megoldják. Nincs több erektilis diszfunkció, ha mobilja a hátécé one v.
Szóval a tervezett elavulás; arra sarkalnak, hogy mindig újabbat, mindig egy picit jobbat vegyél, mint ahogyan szükséged volna rá. De még jobb az a megfogalmazás, az örökös elégedetlenség érzetének gerjesztése. Sosem vagy megelégedve azzal, ami van, csak ideig-óráig.
Már én is azon kaptam magam, nézegetem az androidos telefonokat; nem kellene esetleg mégis váltani? Úgy döntöttem, a ló....t. A C7 Belléjéhez van néhány olyan új alkalmazás, hogy azt mondom, mégis, mit kellene még, hogy csináljon a telefonom? A térképek alkalmazásban olyan időjárás előrejelzés van, amivel óráról-órára prognosztizálható a várható időjárás; olyan városismertetők, hogy azt is tudom, itt, Párizsban, ahol jelenleg vagyok, hány méterre milyen múzeum, étterem, kiállítás stb van.E-mail leszedegetés perfect, igaz, a profimaillal. Navigáció: célnak megfelel. Irodai alkalmazások: még prezentációt is készíthetnék. A telefonnal felvett videókat akár a telefonon szerkesztgethetném. Internet: nekem megfelel.Konverter, szülinap emlékeztető, minden sz@r van ezen a telefonon. (is)
Ha nem azon jár az agyam, vajon mennyivel gyorsabb lenne, ha ... ha kétmagos, esetleg tökmagos processzor lenne benne... Gyorsabb lenne? Minek? Hova? Nem repülőgép ez, csak egy mobiltelefon.
Csak azért is elégedett vagyok vele és nem érdekel, hogy droidos telefonok kifejezetten értem keltek életre... 150-200 rugóért. -
old rocker
veterán
Azért annyit megemlítenék még az elavultság kérdésével kapcsolatban: azért a Belle végül - ha kiegészítőkkel is, de egész használható operációs rendszer, amihez egyelőre még csinálgatják a segédprogramokat.
Ami eleve nagyon hasznosnak bizonyult a debellában, a lehúzható menü, amin ki lehet lőni nem csak a wlan kapcsolatot, hanem az adatkapcsolatot is.
Az oviban 205 Ft-ért megvettem az extra belle buttons-t, ezt azóta állandóan cizellálják. Azon túlmenően, hogy felugró gyorsindítás menüt lehet vele csinálni, a legutolsó frissítés olyan újításokat hozott, hogy a bal (vagy a jobb) extra gombra hosszabban megtapicskolása lockscreen. Jó, tudom, ott az oldalán a mechanikus zár, de ez egy kicsit könnyebb, gyorsabb és elegánsabb megoldás.
Szerintem a Bellével (bár az Anna óráját és dátum kijelzését visszasírom) egész européer a céhét, amikor a j0úzer berendezte magának. -
old rocker
veterán
Csak bekópézom ide ezt a hozzászólást a symbian for ever c. topikból:
Osztalékként a teljes nyereséget kivette komáromi gyárából a finn mobilcég.
Másodszor vette ki teljes nyereségét osztalékként a Nokia komáromi gyárából.
A 2010-es 3,65 milliárd euróról tavaly 2,26 milliárd euróra csökkent a Nokia Komárom Kft. árbevétele − derül ki a cég nyilvános beszámolójából. A társaság adózott eredménye 59,6 millió euró lett, a mérleg szerinti eredménye viszont nulla. Ennek oka pedig az, hogy a komáromi cég 60 millió eurót kifizetett osztalékként finn tulajdonosának. 2010-ben az osztalék több mint 800 millió euró volt, vagyis két év alatt a finn tulajdonosok összesen 867 millió eurót vettek ki a magyar leányvállalatból. -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #221 üzenetére
Merle sokfélét tudott írni. A francia história sorozat irodalmilag "fogalmazásilag" talán a leggyengébb; a Madrapur kategóriába tartozik az Állati elmék, Malevil, Védett férfiak - amiből a legjobb szerintem a Madrapur - aztán II. V.H.-s téma a Két nap az élet és a Mesterségem a halál, amelyek szintén remekművek.
-
old rocker
veterán
Nem mindegy, hogy az elmúlás, a kimúlás vagy a kihalás a természetes.
Ez már tiszta Madrapur, amit írtok. -
old rocker
veterán
válasz
hülyegyerek #190 üzenetére
5800-n én is találkoztam ilyen üzivel, de céhéten... 284 MB szabad helyen a cén, amellett általában 122-128 MB ROM
-
old rocker
veterán
válasz
egykettő #186 üzenetére
nagyjából ez a helyzet.
A mobil oprendszer-ki-mit szeret vitához annyit még hozzáfűznék, bár én nem vagyok ebben szakértő:
Szerintem az is meghatározza, ki milyen (droidos, symbián, bada ájfón stb.) telefont vesz, hogy otthon milyen számítógépet és milyen szoftvereket használ... (winfos, mekfos, linuxos stb.) -
old rocker
veterán
helyesbítenék, engedelmeddel: hogy mindig újabb és újabb tárgyakat vegyél birtokodba ... lásd Fight Club. Lehetőleg olyanokat, amelyekre nem feltétlenül van szükséged, de ... de azért jó, ha megvan. Trendi.
Én a megszokott, bevált tárgyaim egy részéhez ragaszkodom.Most jutott eszembe, hogy érdekes módon kísértetiesen hasonlít a bibliofil emberek könyvgyűjtő szenvedélyére. Már olvasta, többször is, mégis, megveszi, mert tetszett a regény ... lehet, hogy életében már nem fogja elolvasni többet, de jó érzés, hogy ott van a polcon. Bármikor le lehet venni, beleolvasni. Mellesleg ez is jellemző rám.
-
old rocker
veterán
te valamit nagyon félreértelmezel... Engem a reklámok taszítanak... Kifejezetten idegesít, hogy hülyének néznek. De az, hogy egy használati tárgy is vált ki a tulajdonosából érzelmeket, az teljesen normális dolog. Nem azért, mert azonos vagyok a márkás alsógatyámmal, a tévémmel stb. a la Fight Club. A kerékpáromat többé-kevésbé személyre szabtam, jól gurul, könnyű hajtani stb. ergo ragaszkodom hozzá. Kedvelem. A fiamtól kaptam a pesti Nightwish koncert után az első MP3 lejátszómat karácsonyra; tehát egyrészt fűztek hozzá bizonyos érzelmi motivációk, amellett szerettem hallgatni, amikor vége volt a napnak és végre belezuhanhattam az ágyba. Zenehallgatás közben aludtam el. Nem szeretek új cipőt, új nadrágot vásárolni, csak amikor már muszáj. 23 éves koromban kaptam egy olasz farmert, aztán eltunyultam és kihíztam. Sajnáltam, mert bár szűk volt, nagyon kellemes volt viselni. 13 évig hevert a szekrényben, hátha egyszer... És egyszer, amikor újra elkezdtem vívni, leadtam vagy 10-14 kg-ot. Előkaptam a farmert és pont jó volt rám. Akkor már közel 40 voltam. Jó volt újra hordani a kopott kis farmert, amig aztán végleg meg nem adta magát. Kaptam - elég rendhagyó körülmények között - egy fórumozótól egy E52-est. Több, mint két éve. Kedvelem azt a telefont, igaz, elsősorban a céhetet használom, főleg a nagyobb kijelző miatt. De ha elutazok néhány napra és nem akarok töltőt vinni, inkább az E52-est viszem magammal. Párszor már meg akarták venni: eszem ágában sincs eladni. Vastagon megfelel még a tudása arra a célra, amire nekem kell.
Szóval nem jól látod te velem kapcsolatban ezt a dolgot. Nem vagyok fétisiszta, nem beszélgetek a golyóstollammal és nem kezelem a tárgyaimat személyként. Voltak extrém dolgaim: 84-ben vettem vagy 8 db osztrák, rövid ujjú, de kapucnis pólót. Rongyosodásig azokban jártam - meg a kopott farmerban. Nem reklám beszélt rá. Megtetszett az ellentmondás: vékony, nyári anyag, rövid ujjú és kapucnis.
Ha ez a laptop, amin dolgozom, bemondaná az unalmast, sajnálnám, mert megszoktam, "belaktam" és a fiamtól kaptam ajándékba. Nem hinném, hogy ezek orvosi esetek, pedig tanultam pszichológiát. Nem rögeszméről van szó, nem divat szerinti cserélgetéstól és nem guminőről. -
old rocker
veterán
Nem siratom őket; csak ezen manifesztálódott. Egyébként nyilván tartoznak hozzájuk élethelyzetek... ajándékozás stb Házassági évforduló, karácsony. Ebben konzervatív vagyok: ha megszokok, megkedvelek egy tárgyat vagy ruhadarabot, nehezen válok meg tőle..
A nős dolog meg úgy jön ide, hogy szerinted túlreagálom a dolgokat; szerintem meg te túlságosan sarkítasz - erre utaltam -
old rocker
veterán
egy hával több... somewhere..
-
old rocker
veterán
Nézzék el nekem az urak, de ha már szóba került a zene... a Lynard Skynard Simple man c. száma előbb volt, mint az általam egyébként nagyra becsült Scorpions Always shomewhere c. száma. Akkor ki is lopott kitől?[link]
-
old rocker
veterán
A tervezett elavulás: a vágy keltése a fogyasztóban, hogy vehessen valamit, ami egy kicsit jobb, egy kicsit újabb; lehetőleg egy kicsit előbb, mint arra szüksége lenne.
Véletlenül nem ez történt?
-
old rocker
veterán
Még valami eszembe jutott, egyszer lehet, hogy erről is írok, látva a vita folyását. Konvenciók, hagyományőrzés, vagy modernizálás minden áron? Mi tekinthető egészséges konvencionalizmusnak és hol kezdődik a begyöpösödöttség?
Sokakban talán az fogalmazódik meg: valszeg túlontúl ragaszkodom a konvenciókhoz. Pedig nem. Kifejezetten utálom a minden áron való tekintély tiszteletet, az értelmetlen kitaposott úthoz ragaszkodást. Az egyik mottóm fiatal korom óta Traven Halálhajójának ezek a sorai:
„Csak az vitte előre az emberiséget, csak az élesztette a hitet, hogy egyszer majd mégis megindul az a haladás, amit másképp csináltak, mint addig volt, amin – az apák és felelős személyek tiltakozása ellenére – változtattak. Ez a haladás akkor fog bekövetkezni, ha az emberek majd nem bíznak többé vakon az intézmények és tekintélyek örökkévalóságában.”Ugyanakkor vannak konvenciók, amelyekhez ragaszkodom. így aztán életem során azt tapasztaltam, hogy mindig az ambivalens embereket értik meg legkevésbé.
-
old rocker
veterán
válasz
#13260800 #151 üzenetére
semmi gond: peace.
hülyegyerek: nem csak a konkurenciáról van szó. Erről: még egyszer berakom a linket, hátha valaki nem látta, esküszöm, érdemes végignézni: [link]
A Nokia önmagának is konkurenciájává vált azzal, hogy látta, kiket hódít a konkurencia. Gondolták, akkor ők is belevágnak akár a csattogó szárnyú, tologatós falepke gyártásba.
-
old rocker
veterán
válasz
#13260800 #137 üzenetére
Neked külön válaszolok. Ha megtisztelnél azzal, hogy a hozzászólásaimat nem ilyen felületesen kezelnéd, rájönnél, hogy nem sokkal tagságom kezdete óta egyre gyakrabban idézem - ebben a topikban is - a Fight Clubból: "Mi mindannyian egy jól bevált fogyasztói szokás melléktermékei vagyunk." S miközben a filmből idézel, neked sem esik le, hogy a cikkem nem elsősorban a Symbián kontra Androidról szól; az csak a petting.
A C7 - vagy az E52-es topikban leírtam: vagy 7 éve készítettem egy, egyenként 30 perces rocktörténeti sorozatot. 15 adásig jutottam el, aztán részben a tulajdonosváltás, részben egyéb szempontok (szerzői jogvédelem) miatt abbahagytam. Televízióban elég necces a zenét dvd, kép vagy képekből összevágott klipekkel alátámasztani. Elvette a kedvem a kollégák hozzáállása is, vagy komplett hülyének néztek, mit erőlködök, vagy fintorogtak, huh, micsoda zenei ízlés. Volt abban Deep Purple, Rainbow, Black Sabbath, Iron Maiden, Ozzy és Dickinson szóló pályafutás, Dire Straits, az intellektuális rock nagyágyúiból Simon and Garfunkel. Az újak közül való Nightwishsel fejeztem be. Azzal cseszegettek, ez csak egy rétegműsor. Mindig élesen reagáltam, bmeg, de mekkora? 16 év alatt készítettem pár műsort, közöttük olyat is, amiért elég komoly elismeréseket kaptam. De nekem mégis többet jelentett az, hogy az egyik néző 3 sarkot utánam kerékpározott, hogy elmondja, mennyire tetszett neki a Deep Purple és milyen jó, hogy olyan sztorikat tudhatott meg, olyan dalszövegeket ismerhetett meg, amiről fogalma sem volt. Egyébként nálam vagy 18 évvel fiatalabb fazon. Teltek az évek, de mindig elő-elő bukkant egy "rajongó"... egyszer Bpestről hívott egy nő, a 33 éves férje nagy Purple rajongó, meg szeretné lepni születésnapjára a műsorom Deep Purple-lel foglalkozó részeivel születésnapjára. Mennyiért vagyok hajlandó neki dévédére lemásolni? Természetesen ingyen és bérmentve kapta meg tőlem a másolatokat. Egyszer Békéscsabáról egy 16 éves fiúcska az egész sorozatot meg akarta tőlem venni. Utoljára vagy öt évvel a műsor befejezése után egy 35 éves csóka (postánál dolgozott) hívott meg a kocsmahivatalban egy sörre; ő Iron Maiden rajongó volt.
Hogy jön ez most ide? Elárulom. Többször mondtam a helyi, fiatal rádiós vezetőknek: adjanak nekem heti fél órát. Rádióban gyerekjáték megcsinálni azt, amivel (tetejében önszorgalomból) napokig pöcsöltem a tévében. Ők is azt mondták: nem, mert nincs rá igény. A hallgatóik nem ezt akarják hallani, ez csak egy szűk rétegműsor...
Közben három rádió tülekedett ugyanannak a rétegnek a kegyeiért: a 10-30 év közötti korosztályért. Számomra meg az ő house, rap, tuc-tuc zenéjük kínzás. De, a kommercializálódó világban senki sem meri felvállalni, hogy legalább megpróbálja megismertetni, megszerettetni velük a hard és progresszív rockot.Lehet, hogy nem pontosan idézem, de a lényege ez, ami alapján szabadon lehet asszociálni: hát Bástya elvtárs már le van sz@rva? - ha már filmmel kezdtük.
-
old rocker
veterán
válasz
hülyegyerek #136 üzenetére
Mi hiányzik? Az értékállóság ... Nem csak a mobilban. Akár az interperszonális kapcsolatokban.
-
old rocker
veterán
válasz
#13260800 #131 üzenetére
Igazad van. Minek ide életérzést keverni, elvégre mi mindannyian robotokból vagyunk... az életérzés, egyáltalán, érezni valami iránt felesleges szentimentalizmus, amikor már valaki iránt érezni valamit, lassan az is az.
Bennem egyébként az fogalmazódott meg, milyen furcsa, pont a fogyasztásra késztetett fogyasztók védik a fogyasztói társadalmat ...
A macskák whiskast, a marhák villanypásztort vennének...
Ja, jut eszembe, remélem, eljön az az idő is, amikor a USER nem csak testre szabhatja, hanem otthon össze is szerelheti, esetleg meg is gyárthatja a készülékét. Az lesz ám csak a mobiltelefon individualizmus kánaánja!
-
old rocker
veterán
Azt hiszem, a végszavam a témában: Sic transit glória mundi...
Éljenek a versenyben maradt op. rendszerek, hogy gyártóik ne szűnjenek meg, újabb és újabb fogyasztói élményhez, újabb és újabb közösségi alkalmazáshoz, szerverek sebességével vetekedő mobiltelefonokhoz juttatni minket, hogy fél-egy évente rádöbbenhessünk: a kezünkben tartott mobil már jóval korszerűtlenebb, mint Jóskapistáé; ezáltal ne szakadjon meg a körforgás, amelynek során hetente újabb készüléket gyártva emberek tízezreinek biztosítanak megélhetést és néhány száznak jelentős anyagi gyarapodást, amit mi a fizetésünkből mint hozzájárulást önként, egyre gyakrabban felajánlunk nekik, hogy ingerszegény (ehhehe) életünkbe időről - időre színt vigyen az az izgalom, amikor örömtől kipirosodott arccal megvesszük a legújabb készüléket.Vitam et sanquinem
-
old rocker
veterán
válasz
hülyegyerek #120 üzenetére
Ha az írásom végét jól értelmezed, rájössz, hogy nem is annyira irreleváns...
holdfény: előbb megírtam, utána olvastam a tiédet... lol
-
old rocker
veterán
Perfect. Tényleg írj egy cikket. Te szakmailag megírod azt, amit én elsősorban érzelmi oldalról és nem csak a mobilokra vonatkoztatva írtam meg.
hülyegyerek: (:-) ) "Azt meg te sem mondhatod, hogy egy gyári symbian telefonnal több dolgot lehet megoldani, mint egy akármilyen másik, bővíthető oprendszerrel szerelttel..."
A helyzet az, hogy a symbiánra is iszonyú sok programot készítettek. Vagyis a symbián elég tág határok között bővíthető. Más kérdés, hogy ha végignézed pl. az oviáruházat, az ott található progik - mondok egy számot - egy tizede hasznos valóban.
A hangsúly azon van: bővíthető, éppen úgy, mint a másik, bővíthető oprendszerrel szerelt.
A válaszodat értem, hogy egy felturbózott, más rendszerű telefont ne minősítsünk ekvivalensnek egy gyári symbián oprendszerűvel; de ehhez rögtön hozzá kívánkozik: az is bővíthető. Pl. hátha esetenként hasznos lesz, fent van a céhetemen a myExplorer, hogy akár a budin ülve, a wlanomon keresztül rá tudjak csatlakozni a pécémre. Amellett, hogy a myExplorer kiváló filekezelő is. De inverze is van a programnak, amivel a tapicskás kijelző segítségével az egeret tudom helyettesíteni - más kérdés, ez a program mennyire hasznos.zdanee szépen összefoglalta, amit én leginkább egy hasonlattal tudok megközelíteni: régebben bementél a bútorboltba, kiválasztottad, melyik sor tetszik, hazaszállítattad. Aztán megjelentek az elemes bútorcsaládok (hasonlítsuk a symbiánhoz), ahol az egyes elemekből variálhattad tetszés szerint a szobád berendezését.
Most javarészt ott tartunk, bemész a bútorboltba, azt kérem, aztán viheted haza lapraszerelten, és egy többé-kevéssé értelmes útmutató rajz alapján szerelheted össze, amit vettél. Miután a Nokia először megpróbált innovációt belevinni az S60 oprendszerbe, előbb megalkották az Annát, majd jött a Belle. Na, ez a lapraszerelt változat. Alkatrészek, csavarok, panelek mind ott vannak, belehányva egy zacskóba. Aztán rakd össze magadnak, ahogy szereted. Oké, tudom, a hasonlatom annyiban sántít, hogy egy bútort nem lehet másként összerakni, az ajtó helyére nem passzol a hátlap. De maga a tendencia... tavaly, késő ősszel kaptam szülinapra egy szobabiciklit. Netről lett kiválasztva, megrendelve. Hozták is időben, egy szép lapos dobozban. Ha a szivar némi jatt ellenében nem segít összeszerelni, tán még most is a zacsiban lenne a szobakeró. Némi túlzással, persze, de hozzáteszem, pl. a fokozatállító bowdent a csővázban képtelen lettem volna bele applikálni. A szivar, akinek nem ez volt az első ilyen munkája, fél órát kínlódott vele.
Amit zdanee a végén leírt, azt én úgy fogalmaztam meg, a gyártó a pofátlanul nagy extraprofit csökkenése miatt cserben hagyta azokat, akik megszerették a symbiánt, akik nem akarnak droidra váltani; legalábbis egyelőre nem.
Vagyis ott állunk egy pillanatnyilag azért reménytelenül elavultnak nem mondható operációs rendszerű telefonnal a kezünkbe, ami zsákutca, mert nem fejlesztik tovább. Cseszhejük az OviSuite szolgáltatásait, (emlékszenek az urak? az egyébként atomstablnak nem mondható PCSuite segítségével még hívást is lehetett kezdeményezni, nem csak üzenetet írni), az Outlookkal történő határidő szinkronizálást. Előbb-utóbb arra leszünk kényszerítve, hogy a sokszor és sokak által elátkozott, de mégis megszokott és általában jól működő S60-as Nokiánkat valami újra, "korszerűre" cseréljük le. Ami már négy magos processzoros (tökmagos, LOL), úgy hasít a neten, mint a Grippenek az égen, gondolatnál gyorsabban lépked a menüben... Kérdés, mit nyertünk vele... Azt, hogy a konkurensek közötti versenyben alapjában véve a fogyasztók maradtak alul: más eszközökkel, de ismét új telefonok vásárlására ösztökélnek minket, vagyis működik a fogyasztói társadalom. Eddig olyan autónk volt, aminek 160 volt a végsebessége; de vegyünk olyat, ami 220-al hasít. Mennyi is az autópályákon a megengedett max sebesség?
Ismét csak a villanykörte-összeesküvés megtekintését tudom javasolni, a tervezett elavulás történetét. -
old rocker
veterán
válasz
hülyegyerek #113 üzenetére
Mint írtam, a fiamnak is jobban bejött. Ha jól számolom, most lesz 35 éves.
-
-
old rocker
veterán
válasz
karldergroße #99 üzenetére
Ja, hát arról ne beszéljek, hogy két napig tartott, amíg a nálam megszokott 12 ikonos menürendszerbe helyére pakoltam az alkalmazásokat... Ehhez is volt egy hülye reklámszöveg, hogy most aztán teljesen úgy alakítod ki, ahogy... (már a tegező viszony mutatja, kit is céloztak meg vele...) Azon természetesen senki sem gondolkozik, vajon mennyivel egyszerűbb és valszeg olcsóbb is a Nokiának, hogy mindent behánynak egy helyre; már nem kell nekik a megcsinálni, megtervezni a megszokott 12 ikonos, áttekinthető menüt. A reklámja, amivel ezt megindokolták, álságos: mert eddig is úgy rendezted be a menűdet, ahogy akartad, csak voltak hozzá előre gyártott elemek.
Dehát minek is: hat kijelzőre gyakorlatilag mindent ki lehet pakolni, amit használsz...
Nekem most azért lett négy kezdő kijelzőm, mert a zenelejátszó widgettjét szép buzi nagyra csinálták (vajon kikre gondolva?), egyébként elég lett volna 3 oldal.
Nekem etalon volt az E66 menüje; azóta mindig csinálok egy kommunikáció nevű tasakot, abba a napló kivételével mindent berakok, ami hívással, üzenettel vagy e-maillel kapcsolatos. Kivéve a naplót, azt kint hagyom a gyökérben. -
old rocker
veterán
Ember; nem egy nyelvet beszélünk... Én nem azokat ócsárolom és nem azért, akiknek nem Nokiájuk van; én
1: A gyártók, szolgáltatók túlnyomóan a tini és annak megfelelő szellemi színvonalúak kegyeit kereső, illetve ennek a marketingnek bedőlő korjelenséget ócsárolom, ami nagyon sok mindenben tetten érthető. Pl. a műsorválaszték a kereskedelmi elektronikus médiumoknál.
2. Egy későbbi hozzászólás miatt jegyzem meg, hogy fiatalok alatt én nem konkrét életkort értek: egy 20 éves is lehet komoly és egy 30 éves is lehet olyan, mintha a képén még a kamaszkori pattanások vigyorognának. Az ilyen mentalitású réteget célozzák meg egyes telefonokkal, amelyek szolgáltatásaikat tekintve főleg talmi hülyeségeket nyújtanak - lásd még korábbi, három reklámot idéző hozzászólásomat. Ebbe a ringbe szállt be a Nokia, elkezdte a fiatal korosztály kegyeit is keresni, aminek az lett a vége, hogy nem ment dugni is, meg szüzen is maradni.
3. Attól, hogy a symbián nem csillog-villog-csörög-csattog stb, még nem biztos, hogy ezt érdemelte volna. Vagyis én konkrétan, hogy világosan fogalmazzak, a Nokia üzletpolitikáját is hibáztatom.Mellesleg a fiamnak egy nem olcsó kategóriáju androidos készüléke van, Motorola, ennyit tudok róla. Nem csili-vili, de a kezelése mégsem tetszik. A fiamnak jó. Más-más felhasználói elvárásaink vannak.
-
old rocker
veterán
válasz
karldergroße #102 üzenetére
Sváb vagyok, de jóformán francot se értek németül; illetve amit tudok, aok vagy alap szavak, kérem, köszönöm, vagy a II, V.H. óta nem szalonképesek...
-
old rocker
veterán
Szerintem te nem értesz sok mindent, de mindegy. Te minden statisztika nélkül azt állítod, hogy a symbián azért nem kelendő, mert látványban alulmúlja pl. a droidokat és biza, a 18 éven aluli agy a szemen keresztül gondolkodik. És mi van akkor, ha a legszélesebb vásárlóréteg mégsem azok voltak, akik apuci farzsebében turkáltak, hanem azok, akiket nem az érdekelt, hogy milyen gyönyörű metálisten3.14csájás háttér van a telefonon, hanem az, hogy az a téma mennyit fogyaszt, illetve a telefon mit tud? Mert a magamfajtának, tudod, aki löncshús szerint a szimbián miatt leragadt az alsó tagozatnál, de ennek ellenére szellemi munkát végez, nem az a lényeg, hogy milyen hátterek csillognak, hanem az, hogy az ergonómia minden követelményének megfeleljen és ne zabálja az akkumulátort. De mondok neked egy konkrét példát: a trémobil is úgy gondolta, hogy a bellés frissítésnél rátesz még egy lapáttal az új módira, vagyis ők aztán a legeslegjobban fogják keresni a hülyegyerekek kedvét; s amikor frissítettem a deBellára, majdnem elhánytam magam. Volt abban minden sz@r, spártai hős c. játéktól kezdve minden baromság, ugyanakkor például az ápgrédelt quickoffice-mat szépen visszacsupaszította a read-only változatra. Ugyanakkor az addigi 322 MB helyemből 182 MB maradt. Az idióta játékokat még letörölni sem lehetett. A mobilszaküzletes haverom csinált a szaküzletben önálló szoftverrel frissítést, így lekerült a spártai idióta játék és társai. Most 284 MB szabad helyem van a cén, vagyis 102 MB szemetet raktak fel a trés szoftverrel, hogy az angribirds és társaira izguló hülyegyerekek majd jobban gerjednek a Nokiára. Szerinted a magamfajta, öneltartó, szellemi munkás és értelmiségi réteg elfordul az ilyen módon elbutított symbiános telefontól? Vagy veszi, mint a cukrot, mert spártai kardozós fiúcskát lehet vele játszani? Magyarán: lehet az is, kisfiúcska, hogy a Nokia ott bukott egy nagyot, hogy azokat vesztette el a tinik kegyeiért folytatott versenyben, akiknek inkább egy E66-szerű üzleti telefon jött volna be... Mert ez a réteg adta a kölkének is a pénzt a csilivili telefonokra is... Tudtál követni?
Elárulom neked, hogy az E66 annak idején úgy fogyott, mint a cukor. -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #80 üzenetére
Danke shöne, szó szerint...
-
old rocker
veterán
A lófsz akar nőni a szemedben, és felőlem hülyeséget is írhatsz, csak ne autentikus felsőbbrendűséggel; miután megpróbáltál kioktatni, mint egy hülyegyereket szokás, abból, ami szakmám, mit vártál? Elismerem, hogy bocsi, de csak az alsó tagozatot végeztem?!
oszi, gabe: köszi. A 3310-et én is szerettem....
-
old rocker
veterán
válasz
karldergroße #73 üzenetére
A LOL angol rövidítés, valami olyasmi, hogy hangosan felröhögtem (ki, magamból)...
Egyébként a téziseink alátámasztására kópéztam ezt a három szép ívű PR szöveget a tré honlapjáról:
"Tartsd a tempót a barátaiddal! Válaszd a Windows Phone-os Nokia Lumia 710-et, amellyel egyszerűen megoszthatod élményeidet.Érted kelt életre. A Samsung Galaxy S III számos újdonsággal hamarosan a Tiéd lehet!
A HTC One V egyedülálló „ívelt állú” kialakítása miatt kényelmesen fekszik a kezedben, kamerája pedig minden pillanatot élethűen rögzít.
Hát igen. A hülye vásárló parasztvakítása...
Másként biztos, hogy nem tudom tartani a tempót a barátaimmal. Még megelőznek a fészbükkön, milyen a budijuk színe...
A másikatpedig ismeretlenül is értünk keltették életre. Nem eladni akarnak: nekünk örömet okozni. Világos, karitatív tevékenység, csak csődbe ne menjenek.A harmadik pedig úgy, de úgy fekszik a tenyérbe, hogy a kamerája akár 86400 secundumot is egyfolytában, élethűen rögzít. A képen látható tárgyak és élőlények 3 dimenziósak és mozognak - az állóképen.
-
old rocker
veterán
válasz
karldergroße #69 üzenetére
LOL!!!
-
old rocker
veterán
Pendejo, nem a hely szelleme kedvéért írtam; csak azért bátorkodtam megemlíteni, hogy esetleg többet tanultam ezekről a dolgokról, mint te, a mobil marketing önjelölt pápája.
Nem óhajtottam ugyan egy generációs adok -kapokba belemenni, de szerinted a 18 éven aluliak veszik csak és kizárólag a legtöbb telefont apuka pénzén? A Nokia ott cseszte el, hogy belement egy olyan versenybe, ahol a fő cél a tinik és az őket mentálisan nem nagy mértékben meghaladó fiatal felnőtt korosztály kegyeinek a megnyerése volt a cél. Ez a verseny, megsúgom neked, egyszer megbosszulja magát; akkor az óvodásokat fogják a gyártók célba venni? Amit pedig befejezésként írtál, bölcsességet, az nem éri el a válaszadási küszöbszintet. -
old rocker
veterán
Akkor volt egy jó napod, hombre. Végre kinevetted magad.
Én innen, az Aréna Sony tesztjének elejét idézném neked:
"Az Android egy káosz, mondják viszonylag sokan, és bár ezzel nem tudok maradéktalanul egyetérteni, látom, hogy mire gondolnak azok, akiknek efféle szavak hagyják el a szájukat. Ha megnézzük az elmúlt két-három évben megjelent zöld robotos készülékeket, számtalan rendszerverzióval, hardverrel, szoftverrel és felhasználói felülettel fogunk találkozni, ember legyen a talpán, aki képes átlátni ezt a szövevényes hálót. Ezt elégelte meg több gyártó is az elmúlt időben, amit jól példáz többek között az LG Optimus L szériája, valamint a Sony új készüléktriója is."Na, röhögj tovább.
-
old rocker
veterán
ne legyek butuska... Hombre, ne is zavarjon, hogy kommunikáció elméletet tanultam (többek között) az egyetemen; 16 év tévézés alatt valamit elsajátítottam a reklámokból is...
Az android fiatalos meg pörgős... és ezt magadtól találtad ki, ugye? Ránéztél valakinek a kezében egy androidosra és rögtön, ezekkel a szavakkal megállapítottad...
Pont a lényeget nem veszed észre: amit írtam, az nem csak a symbián kontra más telefonokról szól; egy jelenségről, hogy miért vagyunk mindannyian egy jól bevált fogyasztói szokás melléktermékei...
Engem speciel qrvára nem érdekel, hogy felkapottabb, csilivilibb, látványosabb és trendibb; ha könnyebben kezelhetőbb, az esetleg, bár már nagyon azonosultam a symbián eddigi logikájával. Engem az érdekel, hogy az e-mailjeimet le tudjam szedni, meg tudjam nyitni, a mellékleteket le tudjam menteni, esetleg bele tudjak szerkeszteni; erre a célra nekem változatlanul kiválóan megfelel a profimail, ami szerény véleményem szerint toronymagasan a legjobb szimbi jános program. Igaz, a legdrágább is, csaknem hét ropi az ára. Teljesen független attól, hogy az üzenetek érkezési, tárolási helyének a belső memóriát vagy a memória kártyát használom; gyakorlatilag csaknem tudja azt, amit egy pécés levelező program. Ezen kívül tudjak word, excel, ppt stb. file-kat kezelni és esetleg szerkeszteni, tudjak sms-t is átirányítani, tudjak hívást szelektálni, szűrni, a naptáramba bejegyzett találkozóknák (megbeszélés, riport) a telefon legyen automatikusan néma üzemmódban, utána váltson vissza (ezt a best profile progi kiválóan elvégzi), tudjak zenét hallgatni (a céhét mp4-et is lejátszik), avi formátumot is tudjak nézni, szükség esetén tudjak rajta netezni, tűrhető képeket csinálni; mellesleg a céhét ragyogó, hd videót csinál; ne törjön össze, ha leejtem és legyen valami dizájnja. Lehessen vele ingyomba navigálni, ha a szükség úgy hozza. Legyen benne számológép. Megfelel ezeknek a kritériumoknak a C7-es? Meg. Kinézetre a droidok (főleg a téglalap alakúak) szerinted fiatalosabbak? Vagy a céhetesnek túl gatyarohasztó, parasztbácsis kinézete van? Nem. Hát akkor? Engem a saját egyéniségem érdekel, a saját felhasználói szokásaim. Nekem vakerálhatnak, hogy zizzenjek rá, kattanjak rá, pörögjek, mindig legyek képben, állandóan osszam meg a barátaimmal, hogy most sikeresen kaksiztam... engem nem ez érdekel.
Amikor a céhetes, vagy a másodtelefon e52-es (ami mellesleg egy hétig bírja szuflával, és ez nagyon sokat nyom a latba) lassítani fogja a munkámat, az életvitelemet, mert már olyan gyorsnak kell lenni a telefonkezelésben, mntha vadnyugati stukkerpárbajt vívnék, majd akkor váltok. De amiket te felsoroltál, az csak a fogyasztói társadalom csordaszelleme. -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #55 üzenetére
Tedd azt. Én a retek klub fórumán edződtem meg 2000-2006 között. Volt egy szivar, aki csak kisbetűket használt, szmájlit sosem. Nagy általánosságban mindenki torkának virtuálisan nekiugrott, olyan szövegei voltak, hogy gyengébb idegzetű nők elsírták tőle magukat. A mondatai gyakran olyan hosszúak voltak, mint nekem egy bekezdésem. Kétértelmű, minden tekintélytisztelet és konvenció nélküli. Érdekes módon, a szándékos kisbetűkkel íráson kívül a vastagon cizellált mondatai ellenére ritkaság volt nála az elírás, vagy a helyesírási hiba. 90 %-ban utálták, már csak amiatt is, hogy az Ablak Zsiráfon edződött átlag fórumozónak igencsak gyűrődött a homloka, hogy megértse, egy-egy cicerói körmondat miről szól. Az első időszakban egymásnak estünk; én a hegemóniámat akartam fenntartani, ő pedig kizárólag bárkivel pengézett. Aztán elkezdtük respektálni egymást, a stílusunk is asszimilálódott egymáséhoz; később már azzal gyanúsítgattak, hogy én vagyok ő.... Minden esetre, ha nem is értettem vele egyet, nagyon élveztem a hozzászólásait. Igazi kihívást jelentett az értelmezésük. Senkivel sem barátkozott. Szerintem egy blogon megtaláltam - a stílus nagyon ismerős volt; de hiába utaltam rá, hogy esetleg már ismerjük egymást, nem reagált rá. Nagyon jó stílusban írt, majdnem irigyeltem érte. Benne megvolt a fiatalság lendülete, de lehet, hogy pár bélyeget elnyalt hozzá, hogy olyanokat kinyomjon magából.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #52 üzenetére
Még új vagy: a fórumon közismert, hogy nagyon kevés szmájlit használok... ha egyáltalán használok. Értelmezni mankók nélkül is lehet.
Zsolt, igen, lásd előző hozzászólásomat-
-
old rocker
veterán
átlag felhasználónak? Mér, akinek még szimbián van, az átlagon aluli? Amúgy kösz a felhasználói élményt kifejezést. Ugyanis lehet, hogy az átlag júzernak lóf@sz szüksége van a magasabb szintű felhasználói élményre, ha kezébe adnak egy Nokiát, megy egy androidosat, nem is érti, mi a különbség, de a reklámok a fejébe verik, hol kapja a nagyobb felhasználói élményt.
Lassan értem, miért devalválódtak a szexuális émények: az átlagos felhasználó már a telefonjától elélvez. -
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #48 üzenetére
azért ne felejtsd el tökmagossá tenni a sonyt... my brother in arms
-
old rocker
veterán
válasz
karldergroße #42 üzenetére
így igaz.
-
old rocker
veterán
válasz
moonlight115 #41 üzenetére
Hálásan köszönöm neked Poppert, éppen most akartam rátérni az információ áradatra, ami ránk zúdul; a mindig van valamit csinálni, tenni, rohanni, güzülni jelenség, miközben úgy elrohan mellettünk az élet, hogy észre sem vesszük.
Emlékszik még itt valaki a Hi-Fi Magazinra? Amikor még az sem volt mindegy, hogy a hangfalakhoz milyen kábelek vezetnek; acéltüskén állnak, vagy csak az állványon, esetleg a padlón... a tökéletes sztereó hangzásnak szigorú kritériumai voltak: az egyenlő száró háromszög csúcsán ült a zenehallgató...
Most, amikor nem csak a bakelit lemez ment ki a divatból, sőt, a CD-t is kiszorította az MP3, ki törődik ilyen apróságokkal? Mit számít, hogy a gitárvirtuóz leheletfinom vibrátóját, egy érintést a húron nem lehet hallani?
Igaza van Poppernek: ebben az állapotban az ember elsiklik az élet lényeges kérdései felett.Abban is igazad van (LOL) a legjobb magos telefon a tökmagos. Azaz: mindenkinek olyan telefont, amit ki is tud használni, amire szüksége van. De a mobilozás (se) már régen nem erről szól.
-
old rocker
veterán
Azt hiszem, hombre, nem egészen érted te a szándékot. Nem állítottam, hogy tini vagy, azt sem, hogy telefonfüggő és a symbiánt se istenítettem. Csak azt állítom, hogy érdemtelenül és korán dobták ki a szemétbe, mert világszerte a vedd meg, dobd el és vegyél még újabbat hülye divatját követjük - követtetik velünk a gyártók. De mondok neked egy egyszerű példát: nélkülözhetetlen, hogy egy telefonnal youtube videókat lehessen letölteni? (Egyes helyzetekben - nyaralás, utazás, gyógyintézményben tartózkodás pl.) megértem, hogy az ember mobilon tévét vagy filmet néz. De képileg és zeneileg milyen élményt nyújt mobilon egy youtube videó? Ami még pécén nézve, hallgatva is csak kényszermegoldás. De a divat ezt diktálja... 19 éves ismerősöm kapott egy céhetest; telefonál és esemesezik vele. Nem érdekli, mit tud a készülék, rá lehetett rakni az Angry Birdöt és lehet vele játszani... remek.
-
old rocker
veterán
válasz
karldergroße #38 üzenetére
Igen, ezt nem írtam, a másik elcseszés az 5800 volt. Vagyis a Nokia nem volt elég innovatív.
Ettől függetlenül - pont a céhét mutatja, gombosban az E72, E52 - hogy azért ezek a készülékek (és az alkalmazások) felett annyira azért még nem járt el az idő; részben egy "divatőrület" szenvedő tárgyi alanyai.
Pink Floyd és Genesis ... hm... én nem hinném, hogy ennyire bele kellene törődni. Nem szeretik Mozartot, kiment a klasszikus zene a divatból? Na és... Nem szeretnek olvasni? Na és... Gondolod, hogy lazán tudomásul kell venni? A probléma ott kezdődik, hogy mindent a kommercializálódás vezérel ... a közönség a mónikasót, a valóbrigbradervilágot és győzikét szereti, hát ezt adunk neki... Schiff András egyszer azt nyilatkozta, érdekes, őt még senki sem kérdezte meg, mit szeretne látni a tévében.
Amerikában a feketék egyenjogúsításáért a filmipar nagyon sokat tett; kínosan ügyeltek a pozitív és negatív figurákban a bőrszín szerinti egalizációra. Nem kérdezték, hogy akarnak-e a nézők feketét x. pozitív figurájában látni. Azt kapták. Nálunk - roma emancipációs törekvésként - Győzikét adnak...
De hadd poroljak le egy klasszikust. Victor Hugo A nyomorultak előszavában azt írta: "... mindaddig, amíg nyomor és tudatlanság van a földön, az effajta könyvek remélem, nem lesznek feleslegesek." -
old rocker
veterán
... de olyan ideges vagyok, mennyi időt elbsztm az életemből, mire ezt leírtam... :-)
Mellesleg tegnap ezt az írást a 7-i műsorom adásmenete, felkonferálásai és narrációi, illetve a következő 3 adás vázlatának megírása mellett írtam. Pedig két ujjas gépelő vagyok...ja, Löncsi, neked még A szakaszból akartam idézni:
Rejoice O young man in thy youth…
Ecclesiastes
Ifjú, örvendj fiatalságodnak
Jelenések könyve -
old rocker
veterán
válasz
hülyegyerek #29 üzenetére
Igen, teljesen tisztában vagyok vele, hogy ez a Natural born killer zenéje, a Waiting for the miracle-lel együtt, ami szintén Cohen szerzeménye.
Nem kötekedés, csak kérdezem: amióta így felszabadult sok időd, amit a "mókolással" töltöttél el, ezt mivel hasznosítod? Többet olvasol, megtanultál zongorázni, esetleg nyelveket tanulsz...?
Én most telepítettem fel újra a telefonra (a szoftverfrissítéskor ugrott) a myExplorert az oviból, majd megcsináltam a laptopomra való rácsatlekoztatást is. Az egész volt vagy 3 perc... Ezek a mókolások, ahogy nevezted, az E51-es idejében még hobbi elfoglaltság volt. Most felesleges nyűg. Miért? Pont ezért írtam, amit írtam..A homo sapiens homo neuroctikus lett...
-
old rocker
veterán
Neked adresszálom, mert úgy dekódolom a válaszaidból, hogy tipikus jelensége vagy mobilozó korunknak, persze, lehet, hogy tévedek. Nevezetesen: most már nincs arra idő, hogy másodpercet, pláne több másodpercet VÁRJON a júzer a mobilja műveleti reakció idejére. Pikk-pakk, tizedmásodpercek alatt száguldjon...
Azt írtad, - eleresztettem a "fülem mellett" - nyugdíjasok klubja... Nem. Egyszerűen arról van szó, hova, miért ez a rohanás? Vannak bizonyos családi tapasztalataim ... 18 - 19 évesen nincs türelme végighallgatni; már az első két szó után közbevág; ő már tudja, mit akarok mondani, ami természetesen f@szság, őt ez nem érdekli, NINCS IDEJE ilyesmivel foglalkozni...
Nekem herótom van attól is, amikor a helyi ker. rádióban betelefonálnak, kérnek egy számot, valami jó PÖRISET! Mindegy, mi, csak jó pöris legyen... Hivatásváltást követően 16 éve televíziós szerkesztő vagyok; ezen időn belül megjelent egy új trend: a műsor pöris legyen! A riportfilm rövid legyen, pöris, mert 5 perc után a néző elkapcsol! Újra megkérdezem: mire, mitől nincs idő semmire sem? Már leírtam más helyen: egyetemet végzett, fiatal operatőr kolléganőm fejtette ki egyszer, hogy jó dolog a mobiltelefon, de azóta az emberek egyre kevésbé figyelnek oda, mit mond a másik. Amikor még utcai fülkéből hívtad a barátodat vagy a barátnődet, mikor találkoztok, oda kellett figyelni, meg kellett jegyezni... Most nem gond, ha egyik füleden be, a másikon ki; felhívod a mobilján, akár újra és újra. Nem baj, ha megfeledkezel róla, nem baj, ha keresztbe szervezel, mert felhívod, bocsika, de most közbejött valami... S ezeket egy huszonéves lány mondta el...Nézd meg, hombre a filmeket. Oké, van olyan, ami már mosolyogni valóan avittas, a technikai hatásait illetően. De nézz meg egy mostani akciófilmet: szemkápráztató gyorsasággal váltják egymást a számítógépes trükkök, villódznak az egymásra vágott fraemek; már fel sem lehet szinte fogni, mit látsz. Szerintem lenne egy egészséges határ, ameddig... de nem: egyre újabb és újabb számítógépes trükköket vetnek be, a képernyőn egyre gyorsabban váltják az egyre rövidebb snittek ... kérdezem én, hol a határ? Szabó Istvánnal forgató, világhírű magyar operatőr - a nevében most nem vagyok biztos, nem írom inkább le - nyilatkozta egyszer: az operatőri tehetség is egyre inkább a múlté. Már más a feladat: készítettek pl. egy, a jégkorszakban zajlódó filmet. Mit gondolsz, hol? A Szaharában. Felállították a bazi nagy kék hátteret a blue-bloxhoz és neki az volt a feladata, mintegy 6 órán keresztül, hozgy a háttérnek a megvilágítását teljesen egyenletesre, homogénra megvilágítsa. Utána jött a főhős, aki 15 percig hadonászott egymaga a bluebox előtt, ezt felvették, aztán lebontották a hátteret. Utólag majd számítógéppel rárakják az ellenfelet mammutot, kardfogú tigrist vagy másik ősembert.
Kicsit megkeseredettnek tűnt az operatőr hangja... S mielőtt félre értelmeznéd: tudom, hogy kardfogú tigrises viaskodást csak így lehet felvenni. Nem az a baj. Az egész filmipar - ha kell, ha nem - ebben a tendenciában alkot. Nézd meg a 300 c. filmet. Már nincs idő búzamezős helyszínt keresni; ott a bluebox és a számítógép- Hasonlítsd össze Szabó István A napfény íze c. film operatőri munkáját ezzel. Az emberi munka, az emberi tehetség elveszik a számítógépes világban. Nem azt vitatom, hogy erre nincs szükség: A gyűrűk urát lehetetlen lett volna enélkül megcsinálni. Azzal az esztelen trenddel van bajom, hogy a nézőt már csak a hangsebesség gyorsaságára emelt effektekkel lehet "kielégíteni", ha kell, ha nem...
Nem azt állítom, hogy nem lenne idegesítő, ha a mobil hosszú másodperceken keresztül gondolkozna egy-egy műveleten. De azt vitatom, hogy ennyire időszűkében lennénk, a leggyakrabban használt kontaktokat ki kell rakni a kezdő kijelzőre, hogy egy pöccenés és máris tizedmásodperc alatt el tudd érni a havert, mert különben jaj, mi lesz! Tényleg, mi lesz? A C7-ben pl. a telefonkönyv a kedvencek lehetőséggel, nem az abc szerinti nevekkel kezdődik. Okos gondolat. De ugye, ez nem elég gyors. Mancika képe kint kell, hogy legyen a widgettek között, hogy ne kelljen azt a hüvelykujj fárasztó plusz tapicskázást csinálni a névjegyzékre... nem beszélve arról a fárasztó másodpercről, amely alatt a telefon megnyitja a névjegyzéket... hát kinek van erre ideje?
Gyorsan-gyorsan, zsezsegjünk, pörizzünk, mint a mérgezett egerek. Olyan kényelmi dolgokat, programokat találnak ki, hogy még csak véletlenül se kelljen gondolkozni azon, hol található az alkalmazás a menüben; egyébként sincs rá idő...
Régebben én - nagyon jó számmemóriám van - tudtam egy csomó telefonszámot fejből. Most csak a sajátomat. Sz@rban lennék, ha elveszne a telefonom és fel kelene hívnom a fiamat, a feleségemet vagy egy kollégát. Man maschine. Brave new world. Szép új idegbeteg világ.
Már csak annyit fűznék hozzá, amikor a Nokiákban megjelentek a 600 MHz-es procik, ha jól vélekszem, az 5630 kapcsán dicsérték, micsoda szélsebes a telefon... De előtte valamelyik 367 -es procival szerelt Nokia csúcsmodellről írta a szerző a tesztben, hogy olyan gyors volt, hogy rendesen odab...lepetéztem tőle - vagy valami ilyesmi volt a szöveg.
Most már ezek a készülékek is lassúak. Mihez képest, ember? Közeledik a világvége? Vagy mi van? -
old rocker
veterán
válasz
errorcode06 #2 üzenetére
hja... a száz éves villanykörte története - a tervezett elavulás, a vágy keltése a fogyasztóban, hogy egyre újabb dolgokat vegyen - [link] jól bemutatja, mi történik velünk az 1920-as évek óta, csak egyre jobban gyorsul a folyamat...
Sokan nem értik és agyament filmnek tartják a Fight Club-ot; pedig annak keserű féligazságai mögött komoly, az egész emberi társadalmat jellemző feszülő ellentmondások rejtőznek.
"Mi mindannyian egy jól bevált fogyasztói szokás melléktermékei vagyunk." (Fight Club, Mr. Durden...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Macbook Air M2 8/256 100% akku
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD I HDMI I W11 I CAM I Garancia!
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest