- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Blamazs #2989 üzenetére
Outlook betegeskedik mostanában. Nagyjából 1 hónapja. Általában amúgy nincs vele gond, de néha előjön egy-két anomália. Nem megy el a küldendő mail. Mutatja hogy érkezett push, de megnyitva az alkalmazást nem jeleníti meg...stb.
Nálunk minden telefonon az viszi a céges levelezést.
Szerk.:
Ja és iOS -en is időnként elfárad az app és megjelenik valamilyen anomália.Mi kénytelenek vagyunk azt használni, mert Office rendszerbe van kötve az egész cég. Minden összefügg, ezért van csomagunk is.
Nálam még annyira nem is gáz, naponta max. 20 bejövő levél...de páromnak napi 150-200 minimum csak a bejövő. Persze ő többet tud leülni a gép elé is, így nem gáz.
-
-
ρσгτσ
addikt
Nem is írtam, hogy szétmoddolt ROM. Ezért említettem a devet is. Csak szimplán nem releváns egy olyan készülékhez képest, amin global stabl fut. Gondoltam a fent leírtak alapján kiderült, hogy ROM -ok terén nem sötétben tapogatózok.
Ahogy azt sem írtam, hogy rossz lenne az üzemidő. Inkább arról írtam, hogy felhasználás függő. Erre is hoztam feljebb néhány példát.
Olyan, mint azt mondani 4 órát bír folyamatos játékkal a telefon. Közben azt elfelejtve, hogy nem mindegy milyen játékkal, mennyi erőforrást használ, online vagy offline, van -e folyamatos szinkron, mekkora adatforgalommal jár, wifi vagy mobilnet...stb.
Én például sokkal hamarabb kivégzem a 100 százalékot, mint a nagy átlag. Életképtelen lenne bármelyik okostelefon, ha nem lehetne napközben tölteni. A mostani eszközök már nem Nokia 3210 -ek. Érdemes alternatív megoldásokon gondolkozni.
De ha már Xiaomi...Mi Max 3 -at is simán kivégzem egy nap alatt, és ugye annak fizikai adottságai miatt jóval izmosabb az üzemideje, mint ennek. Pedig ott eléggé szétkaptam a ROM -ot és inkább china alapokat használtam, némileg portoltam.
Igaz, már csak a polcon hever, de az egyik legjobb modell volt.
-
ρσгτσ
addikt
Létezik. Inkább az igények túl nagyok olykor...mert ez alapján nincs semmi olyan dolog a világon, amiben ne kellene kompromisszumot kötni.
Customot ne hasonlítsunk kereskedelemben általánosan kapható szoftverhez, mert az emberek nagy része nem fog mókolni. Bár tudom ez nagy divat egy-két cégnél itthon is a szürkén behozott eszközökre. Ennyi erővel különböző portolásokat, vagy ROOT -olt, enyhén, de manuálisan pucolt ROM -ot is lehetne említeni a legtöbb Xiaomi -n (is).
De akár már egy global dev is lehet teljesen más, mint egy EU -ba szánt hivatalos stabl ROM.
A kamera - mint azt feljebb írtam - teljesen megfelelő. Természetesen vannak gyengeségei, de ebben a kategóriában, illetve a telefonba szerelt fizikai korlátok miatt teljesen vállalható és jónak mondható. Xiaominál sosem a fizikai résszel szoktak gondok lenni (nyílván erre is van példa), hanem a saját szoftveres megoldásokkal. Ezért népszerűek a harmadik féltől származó appok, vagy a portolt, esetleg csak félig működő Gcam -ok. Az se rossz dolog, hogy már nem kell hozzá szétmókolni a build.prop -ot, mint anno ebben a márkában.
-
ρσгτσ
addikt
Merülés, üzemidő nagyon-nagyon felhasználás függő, illetve az sem mindegy milyen területen használod. Alapvetően e tekintetben jónak számít a 8T, de senki ne várjon tőle kiugró képernyő időt.
Sok függ a feltelepített programoktól, milyen neten használja valaki, milyen a vételi jelerősség, mennyit kell keresgélnie, mennyi szinkron megy....stb...stb. Az előbb említettek tükrében az is, hogy milyen szolgáltató alatt használja.
Gyári kamera app szerintem tragédia, de ez a legtöbb Xiaomi -n így van (vagy mondhatni szinte az összesen). Annál még sokszor egy félig kompatibilis Gcam is jobb. Főleg beltérben halnak meg a dolgok, de borult időben kültérben is vannak betegségei.
Azt gondolom, hogy ebben a kategóriában nincs kompromisszum mentes telefon, de lehet törekedni arra, hogy az egyéni preferenciákat maximálisan kielégítse.
-
ρσгτσ
addikt
Szerintem nagyon felhasználás függő, hogy egy telefonból mennyi képernyő- vagy üzemidő hozható ki. Ráadásul a mai telefonok már nem arra vannak kitalálva, hogy napokig menjenek töltés nélkül. Sőt...
Így aktív használat mellett át kell gondolni a különböző alternatívákat, funkciókat is. Általánosságban nézve például munkahelyi/iskolai töltési lehetőség, normális autós töltő, power bank, vagy hogy mennyire képes az adott eszköz a gyorstöltésre.
-
ρσгτσ
addikt
Global stablnél egyszerűbb a téma. Ott viszonylag ritka, hogy sokszor be kell lakni. Frissítés is kevesebb.
Az viszont annyira nem nagy móka, amikor global vagy china deven jön egy olyan update, aminél nem akar menni a ROOT...
Ezt úgy általánosságban írtam. Engem ezért készített ki párszor a Xiaomi.
-
ρσгτσ
addikt
Az mehet neki mentés után...de ezeket a víruskeresőket kukázd. A gyári kezelő elég nagyjából mindenre átlagfelhasználáshoz.
A többi csak látszat app, és némelyik meg a telefon lassításában is segít.
Néhány app meg egyenesen árt, ha olyan folyamatokat is kilő, ami folyamatos szinkron alatt van. Így szintén jön a lassulás és mellé a nagyobb merülés is...bár a legtöbb ilyen app nem megy ROOT nélkül. Szerencsére.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
hellboy4591 #2678 üzenetére
Kontroller szerintem más eset, mert az nekem más készüléknél sem mindig csatlakozik automatán. Xbox one kontroller. Droidon és iOS -en.
Többi dolog az mindig simán csatlakozik.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
Pityesz78 #2673 üzenetére
Nekem ez eléggé szoftver probléma gyanús.
Az "aktív marad a kijelző" téma viszont fizikai okok miatt van...ha megnézed hívás közben eléggé fent van az érzékelője. Illetve kicsit hülye a kialakítása.
A többi dolog nagy eséllyel szoftveres, de ez akkor derül ki, ha mentés után csinálsz egy gyári visszaállítást. Vagy ha megy neked, akkor újra feldobod rá gépen keresztül a legfrissebb szoftvert.
De ha nem akarsz vele szórakozni vagy a fentiek nem oldják meg, akkor szerviz lesz a megoldás.
Nálunk 24/24 -ben net alatt van a telefon. Napközben mobilnet, kb. 6 órától reggelig pedig WiFi. Illetve okosóra és autó BT is rendszeres, automata kapcsolódással, stabilan. Nincs semmi gond vele.
-
ρσгτσ
addikt
válasz
hellboy4591 #2666 üzenetére
Szerintem várható volt. Majdnem a frissítési bejelentés pillanatában kiderült, hogy tolódik határozatlan ideig. Azóta csak annyi volt, hogy tesztelik. Semmi más. A többi csak spekuláció, megfoghatatlan tartalom nélkül.
Xiaomi esetében szinte mindig ez a jellemző. Kimókolják a build.prop -ot aztán betesznek egy kamu képet.
Egyébként üdv. mindenkinek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series X|S
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Túraautó topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Horgász topik
- Haditechnika, harcászat
- Hobby elektronika
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- iPhone 12 Kék 128GB
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - 256GB 1 ciklus 100% akku! 1 év garancia! Új készülék!
- Apple iPhone 15 (újszerű, független , 128 GB, 6 GB RAM, Kék)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest