-
Mobilarena
════════════◄Xiaomi Redmi Note 4G LTE►════════════
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tidzsi1953
tag
Boldog Új Évet kívánok minden fórumtársnak és a családjának!
-
Tidzsi1953
tag
Kellemes, boldog békés karácsonyi ünnepeket kívánok minden fórum társnak!!!
-
-
Tidzsi1953
tag
válasz Kristof14 #7003 üzenetére
Két napja volt egy teljes gyalulás a belső meghajtón! A kezdetektől, rendszeresen készítettem mentést, nem túlzok, ha azt mondom, közel száz mentésem van különféle ROM-okból. A stabiltól kezdve 5-6-7-8-9 verziókból, mentve vannak a ROM-ok még zip formátumban is. Sajnos egyik sem segít. Állítólag alaplap hibás, emiatt keresnék olyan készüléket, amiből az alaplapot kimenthetném. Ha készítek egy mentést ami jól működik, lehet, hogy a következő visszatelepítésnél már "Nincs Internet kapcsolat" hibát jelez, mint pl. ma reggel a tegnap még jól működő rendszerrel tette'
Akinek lenne ilyen készüléke, amiben az alaplap jó, kérném jelezze!
[ Szerkesztve ]
-
Tidzsi1953
tag
Keresek meghibásodott, esetleg kijelző törött Note 4G telefont, aminek az alaplapja hibátlan.
Szakértő szerint az enyém valószínűleg alaplap hibás, azt szeretném kicserélni. Emiatt gyakran elveszik a WiFi hálózat, pedig a kijelző szerint megvan. Nagyon bosszantó hiba. -
Tidzsi1953
tag
válasz Kristof14 #7000 üzenetére
Bizony az enyém sajnos nem tudja valamiért! Az volt az első, amit kipróbáltam. Nem rögzít semmit, és mappát sem hoz létre, amibe mentené a rögzített felvételt.
Emiatt keresek más lehetőséget. Rengeteget kipróbálva, a legtöbbnél az a hiba, hogy max.3-4 perc között leáll a felvétel. Van olyan is, hogy az app le is fagy.
-
Tidzsi1953
tag
Sziasztok!
Tudna-e valaki segíteni, javasolni egy korrekt, ki és bejövő telefonhívásokat egyaránt hibátlanul felvevő alkalmazást? És azt melyik ROM-on használja?
Rengeteg appot kipróbáltam, nem találtam eddig hibátlan programot.
-
Tidzsi1953
tag
Szia Kinsiinoo!
Tudsz-e valamit a stabil Miuihu.8.2 tesztelésről? Régebben Te is a tesztelők között voltál.
Olvastam, hogy Rajenék kiadták a tesztelőknek, még februárban, több mint egy hónapja.
Szerintem többünket érdekelne a dolog, ha megtennéd, hogy írnál róla megköszönnénk!
A MIUI Magyarország Fórumban érdeklődtem, baalamiga fórumtárs válaszolt is rá, de Ő már nem tesztel!Üdv: Tidzsi
-
Tidzsi1953
tag
válasz shifty! #6821 üzenetére
Huuuh!
Az Ubuntutól és a 8 GB RAM-tól is egy kicsit távol vagyok, úgy tűnik, nekem csak az marad, hogy meg, vagy kivárom míg valaki fejleszt valami újabb ROM-ot.
Mivel kísérletezgetős típus vagyok, minden bizonnyal kipróbálom az általad készített ROM-ot is.
Eddig sajnos még mindegyiknek volt valami olyan gyerekbetegsége, ami miatt visszatértem a MIUI-hoz.Hálás köszönet a munkádért és a válaszért is!
-
Tidzsi1953
tag
válasz shifty! #6818 üzenetére
Írnál róla bővebben, hogy miként csináltad? Szívesen kipróbálnám magam én is ezen a téren.
Találtál hozzá irodalmat, vagy a segítség "kéznél" volt?
A közzétett ROM-ot nem próbáltam ki, de Neked gondolom van róla tapasztalatod?
Hogy fut, erények-hátrányok?Az már látszik, hogy a mi Redmi Note 4G telefonunk MIUI fejlesztése teljesen leállt, magunkra maradtunk jószerivel!
Itt-ott feltűnik egy-egy Cyanogenmod, de halottnak látszik a dolog.
-
Tidzsi1953
tag
válasz Kristof14 #6715 üzenetére
A terra052 által favorizáltat már az Ő ajánlására valamikor feltettem, de az alapértelmezett programok beállításánál összeomlik! És pont az a 5.8.27-nél, más ROM-nál nem tapasztaltam ilyen jelenséget.
Az is lehet, hogy nincs jelentősége, nekem ez mégis hibapont! Akár a MIUI, de a magyar MIUIHU
verziót telepítettem, ez az összeomlás megvolt! Ezt akkor megírtam terra052-nek is.Emiatt várnék egy másik verziót, mert valószínűleg van még olyan, ami mentes a hibától!
Ha valakinek van tippje, ne tartsa magába -
Tidzsi1953
tag
Jó tipp lehet ez a 9.1, de szeretnék egy mentést a Miui 7-es verzióból is. Ezért bátorkodtam megkérdezni, hogy melyik hetit ajánljátok belőle.
Még mindig várom a tippeket!
-
Tidzsi1953
tag
A 8-as MIUI-ról annyi rosszat olvastam (még kísérletet sem tettem a telepítésére), hogy megkérdezném, a 7-esből melyik heti ROM a legbeváltabb szerintetek?
RAM használat vagy egyéb más szempontok alapján alapján? (Pl. témahasználat stb.)
Nem baj, ha több is szóba kerül, kipróbálnám őket!Jelenleg a 6-os ROM egyik verzióját használom.
-
Tidzsi1953
tag
válasz bencevargaa #6672 üzenetére
Huh! Ilyen gyors válaszra nem számítottam! Eléggé kihalt volt az utóbbi napokban a fórum!.
Valami hasonlót gondoltam róla én is, és éppen a böngészőre gondoltam. Minden esetre köszönöm! -
Tidzsi1953
tag
Meg tudnátok-e nekem mondani, mert eddig nem jöttem rá, hogy az Alkalmazások menüben az Alapértelmezetteknél mi a jelentősége
a beállításoknak? Mi történik a gyakorlatban, ha az Alapértelmezett helyett más programot állítok be?
Van-e valamilyen gyakorlati haszna? Minden egyes ROM telepítés után beállítgatom, de nem vettem semmi változást észre. -
Tidzsi1953
tag
válasz terra052 #6652 üzenetére
Megjavult-e a telódon a kék csík a fotókon? ROM cserét csináltál?
Az Aroma telepítős projekted hogyan áll, jutottál előbbre vele?
A v6-os verzióban léteztek ROMok Aroma telepítővel kombinálva, egy darabig a v7-ben is. Sajnos a Note 4G-re megszűnt a ROM készítés, ma már semmilyen nincs.
Én nagyon csíptem azokat a ROMokat, az sMIUI 5.6.25 ill. 5.7.9 a mai napig kedvenceim! -
Tidzsi1953
tag
válasz shifty! #6442 üzenetére
Sajnos, már a gari 2 hónapja lejárt. De! Kívül belül szép, fóliás, tokban tartva az elejétől fogva.
Redmi 1S-t hirdetnek 30e-ért. Attól azért picit többet ér. Note 2-őt nem láttam 35 körül, inkább 40 környékén, az is 2/16-os verzió. Fel van adva a lecke, úgy tűnikNem szeretném elkótyavetyélni, de már meg van az utódja, a Redmi Note 2 Pro!
-
Tidzsi1953
tag
Sziasztok!
Lehet, hogy Off!
Mennyit érhet a napokban a Redmi Note 4G telefonunk?
Hirdetésekben nem találok eladót, emiatt kérdem. -
Tidzsi1953
tag
válasz shifty! #6377 üzenetére
Támadt egy ötletem, ami nem biztos, hogy kivitelelezhető, de talán. Jelenleg a mentéseim a telepített Philz Recoveryvel vannak, de az Online Nandroid Backup programmal készülnek a backupok.
Ha feltéve, és megengedve lecserélném a jelenlegi rendszeremen a PhilZ-t. TWRP-re, majd arról készülne a mentés a Nandroid Backuppal (nem tudom, hogy az alatt képes-e rá) akkor azt már talán tudnám cserélgetni.
A TWRP kompatibilis a v6 rendszerrel? Mert az ötletem csak abban az esetben lenne kivitelezhető talán.
Egyébként a telepítendő ROM-ok a külső kártyán vannak, és az elkészült backupok is.
Mi a különbség, ha van, a 2.8.6 ill. a 3.0 TWRP verzió között?
Zárásul még egy kérdés, a magyar ROM-ban található kikapcsoló menü beépíthető-e pl. a MIUI vagy sMIUI
verzióba? Ha igen, hogyan? -
Tidzsi1953
tag
válasz shifty! #6370 üzenetére
Tavaly nyár óta használom az sMiui ROMjait, a xylon extrájával. Ad egy kis "ficsört" pluszban.
Nekem még a tavalyi v6 5.7.9 verzióm van, amit a PhilZ Recoverryvel tettem fel, azzal készültek a mentéseim is. Mivel az általad javasolt 6.3.24 már v7-es, ahhoz a TWRP telepítése szükséges.Létezik-e lehetőség a v6 - v7 közötti egyszerű oda-vissza váltásra?
Ezt azért kérdezem, mert kíváncsiságból feltettem az OTA által javasolt v7 6.4.7 MIUI verziót, amivel feltelepedett a TWRP is. Nem rossz az a ROM sem, de szerettem volna visszatérni az 5.7.9-re, de igen nehezen ment.
Csak Fastboottal tudtam a Philz Recoveryt visszatenni, lehet, hogy van rá egyszerűbb megoldás is!
Ha mégis TWRP. annak melyik verziója ajánlott, ami esetleg már magyarul is tud?
És egy link is jó lenne hozzá (ha nem az összefoglalóban levőről lenne szó) -
Tidzsi1953
tag
válasz Dave920117 #6368 üzenetére
A bekapcsoló gomb kímélésére javaslom a Smart Screen On Off alkalmazást! Kiválóan helyettesíti a bekapcsoló gombot. Beállítható benne a két koppintásos kikapcsolás is és még rázással is be és kikapcsolható a képernyő! Meg még más egyebet is tud...
-
Tidzsi1953
tag
válasz baal-amiga #6354 üzenetére
Köszi a választ!
Akkor mi ez a nagy mizéria a TWRP körül, mivel tud többet mint a PhilZ?De lenne még egy kérdésem.
Titanium Backupnál, egy teljes visszaállításnál, hogyan tudom rávenni, hogy A_B_C sorrendben állítsa
vissza az appokat? Egy tiszta telepítés után, ha a kb.140-150 appot szeretném visszatelepíteni egy
lépésben, mindig a legutolsó nevűvel kezdi, és úgy halad az első nevű felé. (W-ről A-ra)
Ez azért is probléma, mert a Miui saját Launcherje nem tudja automatikusan az A_B_C sorrendet vissza
állítani. Sőt, utóbb a TSF Launcher is hibásan teszi ezt a funkciót.Ha valaki tudja a megoldást, hálás lennék érte, ha közzé tenné!
-
Tidzsi1953
tag
Utóbb mindenki a TWRP-ről ír, a PhilZ Recovery-t senki nem említi. Az újabb romokat már nem tudja
kezelni és ezért nem kerül szóba? Az utóbbi frissítéses mizériából kimaradtam, nálam a nekem legjobban bevált sMiui.5.7.9 ROM aroma változata van fent, nem csábultam el az idei frissítésekre. Ez is felajánlja a
6.1.28-ra való frissítést, de még kihagytam. Veszítettem vele valamit, ill. a PhilZ Recovery tudná-e kezelni, mert az előző mentéseim ezzel készültek, nem szeretném őket elveszíteni. -
Tidzsi1953
tag
válasz terra052 #6126 üzenetére
A belső tárhelyre kell tenni a Nuance mappát, benne van a telepítője is. Azt természetesen a külső tárhelyre is teheted. A telepítés után kiválasztod a hangmotoroknál a Vocalizer TTS fájlt. A TTS beállításánál a hangerő is állítható, 80-ról 100 %-ra felveheted. A példa meghallgatásánál ellenőrizheted a telepítést.
link: http://data.hu/get/9534352/Nuance.rar
A talking caller id program nekem a telefonon keresztül sem működik.
Az előző telefonomon az Announcify programot tudtam használni, sajnos a MIUI-val nem kompatibilis!
Hangbemondásra a DW Contacts & Phone programot használom, az egyik menüpontjában beállítható a hangbemondás, hányszor mondja be és milyen időközönként.Bluetoothal nem tudom, hogy együtt tud-e működni, sajnos.
-
Tidzsi1953
tag
válasz terra052 #6120 üzenetére
Olvasom a "mariska" anomáliát. Nem tudom, ismered-e a nuance vagy a vocalizer hangmotorokat.?
Mindkettő ingyenes és remekül beszél a hozzávaló hangfájlokkal.
Ha nem ismernéd, szívesen felteszem pl. a datára. Van prémium verziója is ami kb. 500 MB, de eég a kb. 80MB változat is. Én is ezt használom. -
Tidzsi1953
tag
válasz bencevargaa #5951 üzenetére
Én telefonálásra a DW Contacts & Phone & Dialer v2.9.8.2-pro appot használom, de hogy a felvehetetlenséget
orvosolni tudja-e azt nem tudom. Innen letöltheted, ha kell: http://apkmaniafull.com/2015/12/17/dw-contacts-phone-dialer-v2-9-8-2-pro-apk/#more-15622És a programok között alapként beállítani!
Ha meggyógyulna tőle, jellezz vissza légy szííves!
[ Szerkesztve ]
-
Tidzsi1953
tag
Jó frissítésekben gazdag, Boldog Új Évet kívánok mindnyájunknak!!!
[ Szerkesztve ]
-
Tidzsi1953
tag
Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánok minden fórum olvasónak!
-
Tidzsi1953
tag
válasz Fejvadi #5827 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a segítséget és a tanácsokat. Eddig abban a tudatban voltam, hogy hiba, mert más problémával együtt is jelentkezett. Pl. nálam egyes ROM-oknál kikapcsolódik az email szinkronizálás. Hiába kapcsolom vissza, ismét kikapcsolja.
Ha frissítek, első dolgom megnézni, hogy ez a funkció működik-e.
Újabban ezt a "hibát" az E-Robot appal már kijavítottam, de nem kellene hozzá, hiszen a sajátja is tudná ezt a funkciót.
De írok mást is. A kedvenc jetAudió lejátszóm pl. nem hajlandó bizonyos ROM-oknál látni a teljes mappa tartalmát.Pl. egyiknél csak 499-ig, de látnia kellene a több mint 800 dalt. Ilyen létezik másnál is, vagy ez csak nekem csak itt, és csak most! -
Tidzsi1953
tag
Találkoztatok már olyan hibával, hogy képernyőzár feloldáskor azt írja, hogy "Ne takarja el a szenzort" ?
És a képernyőn egy stilizált telefonnál mutatja, hogy a hangerő fel és a vissza gombok együttes nyomására oldja fel a képernyőt. És nálam nem csak egy ROM-nál jelenik meg ez az üzenet. -
Tidzsi1953
tag
Ha a Note 4G-ben nem mutatja jól, akkor a Samsung Note 2-ben biztosan rosszat mutat, mert ott stabilan 1700 mA a mutatott érték.
Az előző hsz-ben összevetettem az Elixir 2-t és az Ampere app-ot, megegyezik a mutatott érték. Vagyis vagy mindkettő rossz, vagy mindkettő jó!
De az is lehet, hogy az én telefonom egy orvosi ló, mert ami hiba, rendellenesség előfordul, az az enyémben mind megvan. Hosszasan sorolhatnám.
-
Tidzsi1953
tag
válasz terra052 #5636 üzenetére
Én ugyan nem használom az Elixir 2-t, de feltelepítettem a kísérlet kedvéért. 45°-os akkuállapot mellett a töltés 550mA és 980mA között változik. (Ez nagyjából és egészében megfelel az Ampere nevű app-al mértnek)
Talán annyit még hozzá, hogy az Elixir-ben gyorsabban váltakoznak az értékek, az Ampere kicsit stabilabban tartja a mért értéket. Lehet, hogy a mintavételezési frekijeik különbözősége miatt.
-
Tidzsi1953
tag
válasz terra052 #5634 üzenetére
Jobb híján az Ampere nevű app-al.Mikor megkaptam a telefonomat, telepítettem ezt az alkalmazást és akkor szembesültem a szomorú ténnyel, hogy a készülékkel kapott töltővel és a kábellel milyen szerény töltéssel lehetett tölteni a telefont. Próbaképpen kábelt cseréltem és máris sokkal jobb lett, igaz hogy azóta töltőt is cseréltem.Elsősorban az adapter miatt.
-
Tidzsi1953
tag
válasz terra052 #5610 üzenetére
Lehet, hogy nem jól írtam le, most még egyszer. Mindkettő megjelenik az értesítésekben, de külön-külön. A fiókok szinkronizálását bekapcsolom, de a következő lekérdezésnél már azt írja, hogy a "fiókok nincsenek szinkronizálva, bekapcsolja?" A böngészőben be van kapcsolva a szinkronizálás a Gmail fiókban.
-
Tidzsi1953
tag
válasz terra052 #5604 üzenetére
Én mindegyik új ROM-nak adok esélyt, de sorra elvéreznek. Nálam (sajnos) még az MIUIHU 5.7.11 a nyerő, annyi változtatással, hogy annak az sMIUI Aroma verziójára frissítettem.
Viszont bármelyik ROM-ot is teszem fel a levelezésnél jön egy hibaüzenet: a szinkronizálás ki van kapcsolva.
Hiába kapcsolom be, újra csak jön a hibaüzenet. Mit lehetne tenni, hogy megszűnjön? -
Tidzsi1953
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy Kingston microDuo3 64GB DTDUO3/64GB tárolót. A 3.0 kompatibilis lehet-e a Note 4G telefonunkkal, képes-e kezelni? A Kingston oldalán megnézve, a Red Rice Note készüléket írja. Abban nem vagyok biztos, hogy az azonos a Note 4G-vel. Használ valaki ilyen külső tárolót?
-
Tidzsi1953
tag
Redmi Note 3G-hez
Redmi Note 3G-hezMár elérhető és tölthető a v7-es MIUIHU! Vagyuláék jóvoltából! Hálás köszönet nekik és a tesztelőinknek is!
http://miui.hu/klikk/click.php?id=miuihunote3gv7dev
Redmi Note 3G-hez
Redmi Note 3G-hezNe hogy feltedd a 4G-re!
[ Módosította: ollie ]
-
Tidzsi1953
tag
válasz terra052 #5343 üzenetére
Örülök, hogy megélénkültünk! Olvasgatom a 7-esről a tapasztalatokat. Nekem még a v6. Miuihu.5.7.11 van fenn, az vált be a legjobban. Frissítéssel tettem fel újabb v7 ROM-ot, de rögtön az elején váratlan újraindulásokkal kezdte, így megváltam tőle. Még egy tiszta telepítésre nem tudtam magam rávenni.
-
Tidzsi1953
tag
Ennyire kihalt a topik, vagy nálam van valami gond?
-
Tidzsi1953
tag
válasz baal-amiga #5304 üzenetére
Nagy köszönetem érte
-
Tidzsi1953
tag
-
Tidzsi1953
tag
Ez nem is aggodalom kérdése nálam. Mivel bőven van lehetőség a heti frissítések miatt ROM telepítésre és tesztelésre, a kínálatból a legjobbat szerettem volna kiválasztani. A programjaim nagyjából adottak, azok nem sokat változnak. A beállítások? Miui-n az indító pult beállításoknál is csak a legszükségesebbek indulhatnak.
Akkor hol tűnik el 500-600 MB különbség nálatok és köztem? -
Tidzsi1953
tag
válasz terra052 #4875 üzenetére
Most felbuzdulva azon, hogy ilyen jó adatokat írtatok az 5.7.31-ről, visszaraktam én is. Röviden kiderült, nálam nem tudja az 1.4 GB értéket semmikor. A legjobb érték az 1.1 GB ami összejött, inkább az egy alatt tud. Mivel már megjelent az 5.8.7 feltettem azt is .Egyetlen egy alkalmazást sem megnyitva 870 MB a végeredmény. A verseny végeredménye nálam: 5.7.11 Miuihu
Azon már lehetne gondolkodni, hogy ez mennyire készülék függő, ha létezik ilyen egyáltalán!? -
Tidzsi1953
tag
válasz Kinsiinoo #4873 üzenetére
A pech faktort sajnos nem lehet kizárni (az előző telefonom rá a bizonyíték) többek között.
Pl. nálam nem futnak jól egyes programok, késik az ébresztés (engedélyek megadása mellett is) stb-stb.
De azért hasonlókat másoknál is olvasok, így már nem egészen egyedi a probléma (sajnos)[ Szerkesztve ]
-
-
Tidzsi1953
tag
Azt hiszem, nem keverjük a dolgot! Mindketten arról a hetiről beszélünk. A Multinál is voltak hibák, mert a hivatalos verzió száma szerint is 5.7.9/10 lett! Attól még mindkét ROM kiválóan dolgozik. Én a MIUIHU-ról írtam a tapasztalataimat( pl. memória használat, ill. zenelejátszó megléte + kikapcsolási menü)
Új hozzászólás Aktív témák
- Renault, Dacia topik
- ASUS blog: TUF A14 notebook, a mini játékgép
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- Házimozi belépő szinten
- Asszociációs játék. :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- iPhone 15 Pro 128GB Blue Titanium 91% akksi iCentre sérülés
- iPhone 16 pro max 512gb
- BONTATLAN Új Iphone 13 128-512GB 1év hivatalos Apple garancia gyári független Deák Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új Iphone 15 és 15 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- Samsung Galaxy Z Flip6 256GB új BONTATLAN 3év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest