- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- T Phone 2 Pro - majdnem mindenben jobb
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Szakít a OnePlus és a Hasselblad?
- Yettel topik
- Mobil flották
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pityesz4734
tag
Soha nem fogsz venni bármit is, túl sok a ha, meg a majd,
folyamatosan kilátásba helyezed a semmit.
Nem kell megsértődni, csak ismerem ezt.Egyébként mindenki olyan hűtőt vesz,
1. ami tetszik,
2. amit meg tud fizetni,
3. elég adott feladatra.Ez ilyen egyszerű.
Ha látvány konfigba építem, akkor biztosan érdekel a külcsíny.
-
sb
veterán
Így van, az alulfeszeléssel veszteni nem lehet, csak nyerni.
Ráadásul az új kamu Turbós Inteleknél a Z-s lap is megspórolható. Ha nem bírja a max frekit alapon, lehet, hogy alulfeszelve már épp elviszi. (Mondjuk TDP-t is lehet növelni kb minden lapban, de minek, ha lefelé is megoldható és belefér a 65W-ba is.) -
sb
veterán
Csatlakozom én is. Fentebb is volt már róla szó, hogy elég egyszer megvenni a kilós hűtőt, stb... de valahogy nekem a jóízlés határán túl mutat mikor a hűtő+ventik 3x annyiba kerülnek mint a proci, ram.
Szóval szerintem érdemes a konfighoz és a perf/price-hoz belőni. 15k-s 200GE-re volt anno ajánlott hűtőm hasonló árban de kb egy ramborda is lehűti. Pedig a csendet én is szeretem, de az sem lehet indok erre, 1000rpm felett én sem gondolkodom, sőt inkább 600, max 800 a target. Ott még kevés cucc hangos.
Nyilván 100k-s proci mellé már más az árak aránya, de speciel ott sem vennék 15k-s hűtő helyett mondjuk 25k-s +5% tuning kraftért hiába férne bele.
Én inkább ilyenkor a vasban kötök (minimális) kompromisszumot.
A kettő között átlagusernek kb. egy 4/4 i5 elég még manapság is. Az nálam alulfeszelve kemény 45W körül volt, fix 500rpm-en egy 212 Evo elvitte 55 fokon.Jobb vmi optimális megoldást keresni, néha egyszerűbb 5-10%-ról lemondani cpu/gpu fronton mint más területen ráduplázni teljesítményben. Ha annyira kell a kraft inkább (jóval) nagyobb vas kell, nem +10%.
-
orion1025
őstag
Egy táp moddolása nem nagy feladat, találsz a logout firkálmányaim között is egy ilyet. Én azért vettem ezt a krumplit az i5-re, mert hűtés mániás vagyok, szeretek mindent rendesen lehűteni. Azért az sem mindegy, hogy terhelés alatt 70 fokos borda kallódik a gépházba bezárva, vagy jóval kisebb hőmérséklet éri a környező alkatrészeket és persze a ramokat a közelségük miatt. Nálam van még mellette három ház hűtő is, így teljesen korrekt hőmérsékletet kapok, mindezt teljesen csendesen. Néha indításkor rá is kell néznem a fehér visszajelző ledre, hogy elindult-e a gép...
-
orion1025
őstag
Azért a VGA egy másik kérdéskör, de való igaz, sokuk elég halk. Nekem egy 660Ti van, mikor megvettem izgultam is milyen hangja lesz a ref. hűtő miatt, de kellemes csalódás volt, sőt, nem hallani IDLE, vagy kisebb terhelés mellett sem.
fogtunder:
Amikor én vettem, még ropogós friss termék volt, a használt piacon meg vagy túlárazott szemetek, vagy gagyi valamik voltak, ezért is döntöttem mellette. DeepCool Lucifer volt az elsődleges opció, de pont nem fért be a házamba, a TR meg 1mm híján igen...
-
-
orion1025
őstag
Régen jó volt az AC, emlékszem a 478 kazánomra mikor először ilyen hűtő került, eljött a csend korszaka. Onnantól vagyok hűtő mániás, minél nagyobb, minél halkabb, de azóta rengeteg konkurencia lett, amik messze jobbak is, vagy adott esetben átgondoltabb tervezési filozófiát követnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3070
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG 255XF FHD IPS 300Hz 0,5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest