- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Netfone
- Honor 200 Pro - mobilportré
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
válasz
#24845312 #318 üzenetére
Pont ezért kell SSD-t tenni a laptopba. Azt nyugodtan a hóna alá csaphatja az ember.
Ma leült egy tök idegen (mármint aki még sosem ült előtte, nem tudta, milyen gépem van, nem is beszéltem vele erről korábban, nem is szakmabeli) ember a gépem elé, és rákérdezett, hogy "SSD van benne? Érezni".
-
Depression
veterán
válasz
#24845312 #284 üzenetére
játékok alatt, ahol tényleg a legkisebb a haszna.
Még az ssd előtt az autosave ill. folyamatos pályatöltés, amikor nincs loading screen (pl oblivion alatt) elkezdett laggolni a gépem a hdd miatt.
De sokkal fontosabb, hogy pl. egy böngésző megnyitása azonnal történik.
6 éves ph! teszt: "Az erős konfiguráció (4+ mag) nagyon jól láthatóan rengeteget profitál az SSD jelenlétéből (fogalmazhatnánk úgy is, hogy a merevlemezek irtózatosan visszafogják). Egy négymagos konfiguráció egy merevlemez mellett "érzésre" könnyen lassúnak tűnhet, holott nem a CPU-val, hanem a winchesterrel van a gond. Egy erős gépbe véleményünk szerint szinte kötelező SSD-t venni, anélkül ugyanis nem beszélhetünk csúcs gépről, csak egy kényszerből visszafogott, éheztetett "versenylóról"." Akkor még horror áron voltak az ssd-k.Nem is értem, hogy miért agálhat még bárki egy úgymond filléres alkatrész ellen, amit ráadásul bármikor lehet utólag pótolni, és nem olyan, mint az alaplap, proci, memória trió, ami nélkül nem indul a gép.
-
T_Stark
őstag
válasz
#24845312 #282 üzenetére
Sehol nem írtam játékot. Egyébként ahhoz hogy egy i5-ről i7-re váltást megérezz játékok alatt, már igencsak a felső kategóriában kell lennie a gépnek. A legtöbb PC-ben előbb fogy el a VGA, mint egy i5 vagy a 8GB RAM.
Egy SSD viszont minden gépben érezhető javulást okoz, sőt, nekem már egyenesen idegesítő egy HDD-s gép szüttyögését kivárni, SSD után.
-
fanti
addikt
válasz
#24845312 #272 üzenetére
Hát nézd, egy mai átlag gép, i3, 8GB, stb. már miért ne tennék SSD-t? Igen, nagyon fontos!
Pláne, hogy már használtban 10-ért megvan egy 120GB-os garis darab, akkor meg miért hagynám ki?
Nem százezrekről van szó, mint pl. egy komoly VGA esetében.Nem kötelező az SSD, igen, de gépet venni sem az. Csak ésszerű venni egy SSD-t, ha már 100k-s gépet veszünk. Pláne ha drágábbat.
-
kekegsm
őstag
válasz
#24845312 #218 üzenetére
"több millió céges gép ami van szerte a világban mind gyári hűtővel van használva" -> Na, te se láttál még cégek által használt pc-t, az tuti.Azért nézzél meg egy Dell vagy Fujitsu vagy Lenovo PC-t, milyen negyed-harmadkilós fémtömbök vannak bennük, meg a venti is 90mm-nél indul...
-
távcsőves
senior tag
válasz
#24845312 #218 üzenetére
Hőfokkal Ti jöttök egyedül, fel sem hoztam. Csendesebb a hőcsöves? Csendesebb és nem is kicsit. (Egy darab EIST enabled elég a hangzavarhoz egy gyenge házban i7 2600 esetén) Jobban mutat? Jobban. (Ablakos házban.) Nem kerül egy vagyonba? Nem. Kis méretű (midi) házakba is beférnek? Be. (90mm-es ventilátoros darabok biztosan.) De valóban hűvösebb is. Tönkre megy a processzor 70C fok alatt? Nem. Írtam ilyet, hogy tönkre megy? Nem. Még is kb 8.h.sz.-ként megjelenik valaki, hogy nem ég le, és a többi hülye.. Hát persze, én meg facsiga. Biztos vagyok benne, baromira nem olvasott vissza egyik sem. Megjelenik, hoppá a hűtő, há persze, de hülye, há nem is látott ilyet De láttam azzal ellentétben aki viszont nem.
(Akkor amikkel én találkoztam munkahelyen és itthon ,pont a rengeteg eladott darab miatt, van ami tönkre megy! (A ventilátor elsősorban mielött jön megint valaki aki nem tud olvasni és azt mondja egy darab alumíniumon nem megy tönkre semmi.) De tönkre megy. Zörögni kezd. Baromi idegesítő. Nem mutat fordulatszámjelet és az OEM gépek visítva indulnak, hogy úristen nincs hűtés. Ez is idegesítő. Magától eltörik a hűtés lefogató kis pöcök! Ez is megesett, szintén OEM gép volt. Ennyit a hibátlan hűtőről. És nem dolgozom nagy multinál.) Há nem ég mán ez le.. Hát ki a fe... füty... tö... írt ilyet? Nem kell visszaolvasni, onnét indult, hogy hatalmas méretű hűtő került szóba és annak az ára. Erre írtam 5500Ft -os alternatívát, és azt, akinek erre cseréltem, egy sem mondta nem lett csendesebb. És odaírtam ba...meg, akinek megfelel a gyári az használja azt ahogy az működik és amit tudd. Jöhet a következő szakértő, de azt már leszarom. Elég volt. Nyitottam egy JAger-t. Egészségetekre!
Fentiekben nem mind rád reagáltam Scorp2011, de nem szedem külön.
-
távcsőves
senior tag
válasz
#24845312 #206 üzenetére
Tényleg? EIST enable, mind a 4/8mag/szál 3.8Ghz-n boostol és tekints rá a hőfokokra és halgasd a turbina hangot... Fuu bazze a 3470 i5 az hűvős valóban, csak a szipi-szupi hűtő adott kattogó hangot. Na jó, én befejeztem. Én már az elején leírtam, akinek megfelel használjon gyárit. De az a fajta okoskodás ami utána jött.. Akinek hűtő kell gyári ugorjon apróra de ingyen nem lesz mert FÉM....
Békés karácsonyt!Az aida terhelése meg.. de az igaz játék még ennyire se terhel.
Kolopele nem 1kilós léghütő amiről szó van, hanem 3-4száz grammos csöppségek, már megint házszámot tévesztettél..
Majd januárban visszanézek, ebből elég lett, kolopele írását várom már csak.
-
kekegsm
őstag
válasz
#24845312 #204 üzenetére
Nem hinni kell, hanem tapasztalni. Próbáld ki ezeket, mérd le, hasonlítsd össze, lepődj meg:
/id-cooling-dk-01t
zalman-cnps90f
/lc-power-cosmo-cool-lc-cc-94 -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- BestBuy topik
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Építő/felújító topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RX 9070 XT 16GB Videokrátya! Bemutató darab!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged