- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
Új hozzászólás Aktív témák
-
domos
senior tag
M2-es SSD-k bejöttek a képbe, iszonyúan fűtenek, és az általuk nyújtott sávszélesség csak speciális esetekben használható ki
Én is azt hittem hogy melegedni fog, de 35C fölé még nem ment. A sávszélességet meg minden kihasználja, gyorsabban indulnak pl. a programok. Van akinek ez fontos, személy szerint nekem is. Ezen kívül bárhol jól jön ahol nagyméretű fájlokkal kell dolgozni: adatbázisok, videószerkesztés, stb.
bagaroller: Én tisztában vagyok vele, hogy semmi szükségem egy olyan gépre, mint amim van. De ez a hobbim, más meg elissza/cigizi a pénzét. Ezt a "belőni gyengébb gépet" marhaságot meg hagyjuk már, minden ilyen embert aki ezzel jött, megkérdeztem hogy na akkor mégis hogy kell "belőni" a gépet, aztán csak a nagy csend volt a válasz. Szóval itt a lehetőség, mutasd meg hogy Te tudsz, magyarázd el nekem kérlek ezt a folyamatot.
-
Johnnyxy27
aktív tag
hallod az m.2 nvme ssd-k se melegednek normál szituban bordával meg jó légkeverős házakban, ne higyj el mindent amit olvasol , mert a környezet nagyon sokat számít! Ne vegyünk gyors tuningmemót, mert melegszik a fesz emeléstől
! Minek az itthonra? Mert neked nem kell, attól még had legyen már m.2 hyperx predator a gépemben, mert olyan gyors a gépem tőle, mint egy jól optimalizált iphone, ha tudod az milyen!
-
törölt tag
Már miért lenne kötelező egy SSD?
Miért buktatna meg egy PC-t csak azért, mert nincs benne?
Egy kicsit átestetek szerintem is a ló túlsó oldalára, ha ilyen kijelentéseket tesztek.Részemről ez a helyzet:
Használtam-e már SSD-t? Igen. Jó volt? Jó. Tudok nélküle élni? Simán. Kevesebb fps-t kapok a játékok alatt SSD nélkül? Nem. Akadályoz bármiben is a HDD sebessége, amire használom a gépet? Nem. Akkor minek??? -
domos
senior tag
1. Nem kell személyeskedni, az én itthoni gépem teljes mértékben a hobbim tárgya, és a kényelmemet szolgálja, semmi munkát nem végzek rajta. Munkaidőben dolgozom, munkahelyi gépen.
2. Komolyan ennyire nehéz elhinni, hogy vannak akiknek szüksége van PCIe SSD-re? Számít ez egyáltalán neked?
3. Ha az otthoni gépedről van szó, akkor mit számít a munkád/foglalkozásod? -
törölt tag
A kora nem számít egy SSD-nek (kivétel - a 24/24 h folyamatos üzem esete). Semmit nem jellemez, legfeljebb annyit mond, hogy régi...
(Van kb. 12 éves pendrive-om, de jó ha ebből 10 órát dolgozott)
Az üzemóra, és az indítások száma sokkal egzaktabb egy SSD (vagy HDD) jellemzők egy tároló esetében.Pl.: 17 611 hours üzemóra jelen pillanatban a Hitachi HDD-m eddigi ciklusa (indítások számát nem tudom, de nem is érdekel,,).
Hogy ez 3 évre, vagy 10 évre oszlik el, az nem számít semmit.
Ezek a mutatók jellemeznék egzakt módon egy (bármilyen, bármelyik) tároló élettartamát.
Az indítások (újraindítások) száma különösen jellemző, kritikus adat (áramtüskék kezelése, eliminálása).Lentebb írod: .."Vigyázok rájuk............".
(Egy HDD-re nem kell vigyázni - használni kell, kompromisszumok nélkül, minimális odafigyeléssel)
Szinte el lehet felejteni, hogy a PC-ben van egy/több.De újra leírom, nem fikázom az SSD-ket:
Az SSD nagy találmány, mérföldkő... Majd talán, további fejlesztések után, maradéktalanul képes lesz kiváltani (kompromisszumok nélkül) a HDD-t. És az ár/kapacitás viszony sem lesz iszony.......
Viszont a fejlesztési iránya nem tetszik.
A mindenek feletti SSD sebesség hajhászás privilégiuma furcsa jelenségeket hoz: A leggyorsabb konzum SSD-ket már javasolt hűteni (hűtik is újabban..).
Szerintem, ez mellékvágány.
Jó az SSD, de sokkal jobb is lehetne (lesz is?).
(Csak az a fránya önköltség/nyereség aránya ne hajszolná mellékvágányokra a gyártókat...)
Örülök, hogy te maradéktalanul elégedett vagy a saját SSD - iddel. -
törölt tag
Egyetértek mindenben, viszont azt ne felejtsd, hogy te OC-ről beszélsz ("Non-K OC"). Alapórajelen használt nem K-s processzor esetén a gyári hűtővel sem fog visszavenni az órajelből túlmelegedés miatt, tehát nem fog throttlingolni. Ha igen, akkor ott valami nincs rendben.
Én Aida64 Rendszerstabilitás teszt-tel szoktam tesztelni a processzorokat, 100%-ra terheli a CPU-t, és jelzi a throttlingot is. Ha nagy ritkán ilyen processzor akad a kezembe (100-ból talán 1), megy is vissza, legyen szó akár új, akár használt CPU-ról.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- ASUS TUF Gaming F15 gamer laptop
- X1 Yoga 8th 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő i5-1335U 16GB 256GB NVMe ujjolv IR kam aktív toll gar
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Olcsó Laptop! Dell Latitude 7280. I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest