- Google Pixel topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Johnnyxy27
aktív tag
válasz
#63439360 #312 üzenetére
Az én arcom a helyén van, mindenki a saját tapasztalatából merít, mint ahogy te is. Hál' istennek nem vagyok kolléga, mert hivatalosan nem kell a hobbimmal foglalkozni, viszont fű alatt mellékesben nagyon jó pénzt hoz külföldön a konyhára, csak ne becsüld le a másikat
! Pont hogy te beszélsz hülyeségeket, mivel a technológia fejlődése ellen beszélsz marhaságokat. Neked meggyőződésed, hogy az ssd a mai napig megbízhatatlan, a motorvezérelt, mechanikus hdd meg atombiztos
! Hogy is van ez? A hdd volt mindig is a legnagyobb fogyóeszköz egy számítógépben, vagy tévedek? Arányában a hdd-hez képest mennyi hibásodik meg normál használat mellett (rendszer és programok futtatása, NEM ADATTÁROLÁS!)?
Csak ne becsülj le senkit, látatlanba! Igenis SSD az oprendszernek kell, rengeteg időt spórolsz meg vele, mert gondozásmentes! Amiket leírtál, az folyamatos karbantartást meg időt igényel, örülök, hogy rengeteg szabadidőd van! A kihívás elfogadva! Ma pont szabadnapos vagyok. -
Johnnyxy27
aktív tag
válasz
#63439360 #295 üzenetére
én meg kb 50-100 SSD-t passzoltam el gépekben vagy csak magában az utolsó 5 év alatt, mégis csak egyetlen egy OCZ AGILITY 3 60 gigás adta meg magát, mert szervizes rendszernek használtam, érted napi szinten bedug, kihúz, ledob stb... volt rossz! Ja meg egy ebayes kínai 120-as volt DOA, ennyi! Másnak meg más a tapasztalata! Ha a géped kinyírja az SSD-ket akkor a tápod a ludas
, vagy csak a rossz karma, vonzástörvény, mert óckodsz tőlük. Mi más lehetne
?
A szervizes tapasztalatod meg... néhány száz, a több millió eladott ssd közül...mittomén, egy százalékos hibásodási arány?
-
Johnnyxy27
aktív tag
válasz
Depression #290 üzenetére
720p->480p OPTIMALIZÁSNAK HíJJÁK by bagaroller
-
Johnnyxy27
aktív tag
válasz
Depression #273 üzenetére
most vettem ebayen 3 darab Samu 830 64 gigás sata3 ssd-t 4700 forintért darabját postával...
Az ilyenből be kell tárazni, főleg mert most feljebb mentek az árak... -
Johnnyxy27
aktív tag
hallod az m.2 nvme ssd-k se melegednek normál szituban bordával meg jó légkeverős házakban, ne higyj el mindent amit olvasol , mert a környezet nagyon sokat számít! Ne vegyünk gyors tuningmemót, mert melegszik a fesz emeléstől
! Minek az itthonra? Mert neked nem kell, attól még had legyen már m.2 hyperx predator a gépemben, mert olyan gyors a gépem tőle, mint egy jól optimalizált iphone, ha tudod az milyen!
-
Johnnyxy27
aktív tag
válasz
raskolnikoff #247 üzenetére
ne tárolj rajta adatot arra ott a hagyományos vinyó
-
Johnnyxy27
aktív tag
-
Johnnyxy27
aktív tag
válasz
Enigma1945 #233 üzenetére
Ugyanitt egy 120 gigás Integral SATA3 SSD és egy Corsair HX 650 gold rated táp eladó
!
No meg egy Coolermaster 412S fasza kis csendes hűvös hűtő!
-
Johnnyxy27
aktív tag
Én úgy gondolom, a saját tapasztalatomból, hogy a m.2 ssd legalábbis az én rendszeremen sokat dobott még a 850 evo-hoz is, ez nem csak placebó! Én azzal érvelek, amit saját magam tapasztaltam, mert a kezdetektől kezdve ssd-zem, láttam a kezdeti bukást, és a sata2 változatok óta fellelhető felemelkedést,és hiszem azt, hogy nem csak szoftveres oldal okozza a különbséget! Mint írtam nem külön csak a ram sebessége, hanem az egész rendszer összteljesítménye (itt a minőségi alaplap, a chipset is idetartozik)határozza meg az ssd sebessége végét, főleg hogy a m.2 pcie x4 port nem fogja vissza!
A pénz kérdésben egyetértünk, elbeszélünk egymás mellett, nálam is csak i5-6600K van, mert beláttam, hogy i7 a játékokhoz nem hoz érdemi változást, én meg mást nem csinálok a gépen, amihez kraft kell. Tesztek, számok félrevezetőek, mert minden rendszerben igazából más eredményt kapsz, azok csak iránytmutatóak! Volt már olyan, hogy vettem valamit, mert hittem a tesztnek és egy csalódás volt. -
Johnnyxy27
aktív tag
Próbáltál már nem sata alapú ssd-t? Kegyetlen gyors játékbetöltésénél. Elhiszem te nem vagy érzékeny rá, de más meg igen, ez ilyen. Te egy vagy a százból, aki érdemi gyorsulást nem tapasztalt. Nem hisztisség az, hogy ha már durván félmisit beletolok a gépbe, akkor k*rva gyors legyen, de azonnal, ez elvárás, nem gyerekesség! Mutass már nekem egy bármilyen gémer tesztgépet, ahol ma játék nincs ssd-re telepítve...
-
Johnnyxy27
aktív tag
Persze hogy nem savazzuk azt, aki nem tudja ráfordítani a zsetont! Csak megint elmentél amellett, hogy a cikkíró kiadott 65 rugót a vga-ra, -amit megjegyzek jelenleg a legjobb ár/értékarányú középkat. kályha, mármint kártya -, és nem tudott párezerér venni bele egy akármilyen ssd-t a gépbe,ami egy új szintre emelhetné a sebesség fogalmát és hozzátartozik a gépfejlesztéshez! Emiatt fogom a fejem, mert azt halogatja, ami legjobban javára válna! Még egy utolsó 60 gigás sata2 ssd is... áááá mindegy, az a baj, hogy nem tudja milyen.
-
Johnnyxy27
aktív tag
Tudjuk mit jelent az adott keret, csak azért "kötözködünk", vagyis próbálunk tanácsot adni, segíteni, mert úgy látjuk, a baj a pénz eloszlásával van, a bővítést az ssd-vel kezdtük volna (vagy a táppal!!!), és azért boldog a tulaj a mostani konfiggal ssd nélkül, mert nincs viszonyítási alapja,nem tudja mit hagy ki!
Amikor meg valaki azt állítja, hogy a játéknál a hdd sebessége nem számít, akkor még nem látott fps droppot a hdd seekelése miatt! Okés, utána beáll az fps mutató, de akkor is ront a játékélményen, nem beszélve a töltésről...ami lehet 2 perc vagy 5 másodperc!
Ha meg visszatérünk a keretre, kiad pénzt egy 65 rugós vga-ra, de már nincs pénze egy használt mondjuk 60 gigás sata2 ssd-re kétezerér'...legalább kezdetnek az oprendszernek elég lenne azt nem lenne fps drop a swappolás miatt.
Tápegység... 400 wattos táp elég, igen működik, de az az egészséges, ha a tápot közepesen terheljük, mert ott a legjobb a hatásfok, nem véletlenül! Tehát itt és simán egy 80+-os 550W-os "mindegymilyen corsair" relatív olcsó tápot a gép hosszútávon meghálálja! Alapszabály, a gépet a táp köré építjük, mert az alapköve az egész buildnek! Láttam már megsütött lapot, meg vga-t, mert a táp megsütötte, megéri 65 ezres vga-t kockáztatni? -
Johnnyxy27
aktív tag
mondok egy gyakorlati példát, amit a tesztek nem mutatnak ki, nyáron volt az a nagy win10 frissítés, ami menet közben letöltött vagy egy gigát meg installálta, és mivel egy röccenést se láttam teljesítményben, pedig pont akkor játszottam! Csak oldalt láttam az értesítési ablakban hogy ezt meg ezt telepített, meg is lepődtem. Ilyen apróságokban látom a különbséget a sata ssd-hez képest. No meg pendrive-ról kb 5 perc első boot képernyőtől a 64 bites win10 kulcsra kész állapottól! Ez sata ssd-vel percekkel volt több. Tudom, tudom, PERCEK, de akkor is én türelmetlen vagyok, meg mindent azonnal akarok, ilyen felhasználó is van! Én ilyen szempontok alapján érvelek. Egy q6600-as gép is sokkal gyorsabb ssd-vel, de egy gyorsabb rendszer alatt köröket ver rá, mert nincs bottleneck, ne mondd már, hogy ilyen nincs! A felsőkategóriás gép alatt, az ÉPPEN ADOTT csúcskategóriát értettem, ne fordítsd már ki, itt senki vérpistike
! Csak az igények változnak. Ne mondd már, hogy nem mindenből a legjobbat vennéd, ha a jézuska adna mondjuk félmisit keretnek vasra
! Ugye?
-
Johnnyxy27
aktív tag
DDR4 előnye akkor jön ki, ha a többi része a gépnek is felsőkategória (ne menjünk bele a felsőkategória fogalmába), most hiába teszel egy skylake i3-6100 alá alap ddr4-2133-at legolcsóbb alap chipsetes alaplap mellé egy hagyományos hdd-vel, ott nem fog gyorsabb lenni! Ez az ssd-re is vonakozik! Egy SATA SSD és egy mondjuk PCIe 3.0 (x4) NVMe SSD között nem fogod érezni a különbséget, ha nincs a megfelelő hozzá teljesítményben felzárkózó chipset, proci, memó trió!
Nekem még a gen2 2015-ös m.2 ssd-m van (1600/600MBs), egy samu 850 satást cseréltem le rá, de olyat odak*r összgép teljesítményben még ahhoz képest is, hogy ha nem saját magad tapasztalod meg, nem hiszed el! De ehhez persze rendszeresen használnod kell, hogy ezt a konklúziót hozd. Persze, hogy ha nincs rá keret, mert igazából a legtöbb versenyzőnek ez a baja vele, akkor másként érvel az ember, természetes, én is sokáig érveltem AMD procis rendszerek mellett ár/teljesítmény mutató miatt, de ha megvan az a pénzkeret, akkor úgy is azt veszi, ami a csövön kifér, mert nincs az ember a kompromisszumra kényszerülve! Azt akkor jön rá, hogy mi is az igazi különbség.A cikkhez hozzászólva hiába nincs jelenleg kihasználva FHD-n a RX470(még), viszont el fog jönni az idő, amikor még az is kevés lehet! Jelenleg ár/értékarányban nála jobb új középkategóriás olcsó kártya nincs.
Pattints egy tisztességes ssd-t azt kész a gép egy időre!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vízpart, vakáció és hardverek
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Google Pixel topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Motoros topic
- Távcső topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Gyúrósok ide!
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- További aktív témák...
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest