- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
válasz
#24845312 #318 üzenetére
Pont ezért kell SSD-t tenni a laptopba. Azt nyugodtan a hóna alá csaphatja az ember.
Ma leült egy tök idegen (mármint aki még sosem ült előtte, nem tudta, milyen gépem van, nem is beszéltem vele erről korábban, nem is szakmabeli) ember a gépem elé, és rákérdezett, hogy "SSD van benne? Érezni".
-
BiP
nagyúr
válasz
#63439360 #298 üzenetére
Majd egyszer, talán.
De a jelenben szerintem nem is ez a cél, hogy leváltsuk a HDD-ket, hanem a kettő kombinálásával egy optimális kihasználást valósítsunk meg. SSD a rendszerre és a gyors lemezműveleteket (főleg olvasás) igénylő folyamatokra, HDD meg tárolásra.
Szerintem ez ma megvalósítható megfizethető kereteken belül. Így lehet gyorsítani a gép általános sebességén, (kiiktatni a mai legnagyobb bottleneck-et, a lassú HDD-t), és otthoni felhasználás esetében szerintem egy mai SSD még mindig a kellően biztonságosan használható szinten belül van.És szerintem itt a fórumban a többség ezért mondja, hogy ma (MA) egy SSD erősen ajánlott kategória, mert a rendszerHDD-t lecserélve egy tároló HDD mellé csapva rendszernek bőven gyorsítható a gép sebessége, reakcióideje. Lassú gépbe azért, mert egyszerűen gyorsul tőle a rendszer, (és akkor kiderül,hogy nem is annyira szar proci az a core2, i3, i5, csak a vinyó fogta vissza)
gyors gépbe meg azért, mert nem fogja vissza a HDD a sok tekeréssel.
Nem feltétlenül a vinyó helyett, szerintem inkább mellé.Én anno i5-2500k mellé vettem meg az első SSD-met, a legjobb döntés volt. Többet gyorsult tőle a gép, mint a Core2Quadról való proci/platformváltás összességében.
És bármennyire is sebességhajhászás, egy m.2 ssd sebességtöbbletét is meg lehet érezni a SATA3 után.
(Igaz, erre már nincs racionális indok, de hát a hobbi már csak ilyen)
-
BiP
nagyúr
válasz
#63439360 #295 üzenetére
Én elhiszem, hogy neked nem jött be az SSD, és sok hibás darabbal találkoztál. (én speciel magánemberként kb. 12/0 aránynál tartok, ismerősi körömben is szerencsések vannak, akinek tudom, hogy SSD-je van, nem panaszkodtak még sem a tempóra, sem meghibásodásra.)
Csak a stílus nem tetszik, hogy aki nem futott rá ilyen hibákra, és tetszik neki az SSD koncepciója, és be is jött neki a gyakorlatban, azt egyből marketingmajmoló, fogyasztói társadalom által megvezetett majmoknak titulálod. Ezen lépjünk túl, felnőtt emberek vagyunk.
És azzal a hozzáállással is szimpatizálok, hogy akinek van ideje, képessége, tudása, türelme, az megelégedhet egy jól optimalizált, régebbi géppel. Ez szimpatikus. (kis szakértelemmel tényleg használhatóvá lehet varázsolni egy régebbi, szar windows-zal megterhelt gépet)
De megbélyegezni azt, aki erre nem fordít időt/energiát, és inkább vesz olyat, ami jobban kielégíti az igényeit, na, az nem kóser. -
BiP
nagyúr
válasz
Johnnyxy27 #244 üzenetére
Miért értenélek félre?! Hiszen mindkettőnek (hdd és ssd) megvan a létjogosultsága. Nálam is így van. SSD a rendszernek, hdd meg tárolásra.
Igazából azokat sajnálom, akik még nem jutottak el oda, hogy belássák, hogy ma az SSD erősen ajánlott, és igenis érdemes rá áldozni. Ma már nem is megfizethetetlen. -
BiP
nagyúr
válasz
Johnnyxy27 #242 üzenetére
A világon 2 féle ember van. Akinek már van SSD-je, meg aki még nem tudja, hogy neki kéne.
Gyakorlatilag az SSD tulajok győzködik a HDD-hez ragaszkodókat. Akinek már volt valaha, annak most is van, mert sose válna meg tőle.
-
BiP
nagyúr
No offense, de csak engem untat halálra ez a "milyen hűtő" téma?
-
BiP
nagyúr
Bennem is az merült fel, mint amit #32-33-ban már kérdeztek, de nem jött rá válasz.
Hogyhogy nem egy erősebb Sandy-Ivy lett a procicseréből? Mi indokolta az alaplapcserét, ill. az mennyibe került ? Pl. az mehetett volna a proci árába.
Mert ha már alaplapcsere, akkor már lehetett volna időtállóban platformot váltani. (oké-oké, plusz 20e, ez igaz. De a 1150-re váltást sem indokolta semmi, -vagy legalábbis nem tudjuk- az is belekerülhetett valamennyibe, szintén feleslegesen).Kerek 1 éve én is haswell-re váltottam Skylake helyett, mert nem akartam ramot cserélni, Utána meg fogtam a fejem.
Szintén csatlakozom az SSD-t támogatók táborához. Gyenge gépbe erősen ajánlott, erős gépbe meg erősen ajánlott
Sok éve, amikor először vettem SSD-t, akkor úgy fogalmaztam meg magamnak, a legjobb, leghatékonyabb gépfejlesztésem volt, ezt az ugrást semmilyen procicserével nem tudtam volna hozni.
Azóta már m.2 ssd-m van, és az előnye érezhető a Sata ssd-vel szemben is.szerk: (#203) Mikeee89: Köszi a választ, így már érthető.
Érdemes lett volna beletenni a cikkbe, mint alap motiváció a cserére, tisztább lenne a kép.
Mert ha az alaplapcsere borítékolt volt, akkor már érthető a váltás, és más megvilágításba kerül a +20e költsége is.
(Bár még mindig azt mondom, hosszútávon talán jobb lett volna a skylake váltás, abba a kaby lake procik is bele fognak menni.
Meg szerintem saccra kevesebből is kijöhetett volna a memcsere (konkrét áraknak most nem néztem utána). Kivéve, ha annyival többre, jobbra akarsz váltani.)szerk2: gyorsan megnéztem: 15-ért már van normális boltban újan 2x4GB DDR4 2133-as (2400-as 16e-től), ebből még visszajön a ddr3 ára, amit 10-12-ért el lehet adni. 5e-ből meglett volna a csere.
Igaz, ez budapesti viszonylatban, Sátoraljaújhelyről nehézkesebb egy ilyen cserét megoldani, ezt aláírom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 400 Lite Fekete + fülhallgató
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- Új MSI KATANA 15 Gamer Tervező Laptop 15,6" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged