- Fotók, videók mobillal
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- iPhone topik
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- One mobilszolgáltatások
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Redmi Note 7 - nota bene
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maradjunk annyiban, hogy a google play services az elmúlt nagyon sok évben rengeteg fejtörést okozott minden gyártó készülékén. Nekem nem volt olyan telefonom, amin ne baszakadott volna valamit a háttérben és nem szívta volna az akksit. Ez pár éve hatványozottan igaz volt a Samsung telefonokra, én S3-s6-ig csak szívtam ezzel. Rühellem az egészet ahogy van. Lekopogom, hogy pont most a Huawei készülékemen a háttérben kussol.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Alogonomus #47 üzenetére
Ennek mi köze van a kinai dolognak?
Mint irtam nem tudjuk konkrétan hogy a Google nem vett figyelembe valamit programozás során ami huawei/honor specifikus dolog, és esetleg tudtak is róla.
Vagy pedig a Huawei nem tesztelte ki és esetlegesen nem tájékoztatta a Google-t a hibákról, vagy lett tájékoztatva csak nem foglalkoztak vele.Amúgy nem gondolnám hogy olyan nagy lehet a gond.
Simán lehet programozás során lemaradt egy if (ha) változó ami pl huawei/honor tipusoknál nem vált át pl 0-ról 1-re.Azért az talán jó hír hogy nem egymásra mutogatnak, ebből nekem közvettet módon inkább az jön le hogy mind a ketten hibáztak valahol.
A problémát nyilván a Google tudja megoldani, mivel az ő fejlesztése a GPSZ.
De kellhet a Huawei seggitsége is.Amúgy a GPSZ-el bármikor felmerűlhet probléma akár AOSP esetén is.
-
Alogonomus
őstag
Na az ilyenek miatt számít egy gyártó "kínainak", nem az összeszerelés helye alapján.
Olcsóbb a termékük a "minőségi" gyártók készülékéhez képest, csak számolni kell a használata során kellemetlenségekkel. Akinek ez belefér, az olcsón kap erős telefont, csak néha nem tudja majd használni. -
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #45 üzenetére
Bármikor, lehet, hogy valami olyat írtak át, amit eddig nem használt a GP szolgáltatás, de most igen. Azért, mert nagy cég a HW, ne gondoljuk, hogy ott csak programozó zsenik dolgoznak
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #38 üzenetére
Mert csak az ő telefonjaikon jön elő? Valószínűleg átírtak valamit a rendszerben, amit nem biztos, hogy kellett volna, és ez kompatibilitási problémát okoz. Minél inkább belenyúl egy gyártó az AOSP-be, annál több hibalehetőséget csinál. Többek között ezért nem veszek olyan gyártótól telefont, aki szerint az "írjunk át mindent, mert mi jobban tudjuk" mentalitás a példás.
-
kattamaki
csendes tag
Nálam Huawei Mate 9-nél először a BKK Futárnál jelentkezett (térképek nem jelentek meg) majd a Geocaching official appja omlott össze (térképek itt sem jelentek meg).
Google Services uninstall és utána update orvosolta IDEIGLENESEN a problémát. Harmadszori reinstall után egyenlőre stabilan működnek a térkép használó appok.
Érdekes, hogy a Google Maps és a g:hu appoknál nem volt gond. -
retroid
senior tag
válasz
aprokaroka87 #40 üzenetére
Van egy olyan érzésem hogy a Google kicsit lesz@rja ezeket aztán úgy van vele hogy jó lesz az úgy hátha nem lesz baj.... Vagy annyi bejelentést kapnak h el vannak úszva és így késve jutott el a Huawei bejelentése a megfelelő részleghez.... De simán kinézem a Google ból mivel akkora "ászok" így nem a legprecízebb hozzáállással megy mindig a munka ott....
-
aprokaroka87
nagyúr
Ezt így nehéz konkrétan megmondani hogy kinek a hibája.
Mert tudomásom szerint a gyártók kapnak egy aktuális verziót hogy kitudják tesztelni azt.Ilyenkor jön elő hogy pl a Huawei tudott-e problémáról és felvette-e a kapcsolatot Google-vel.
A Google pedig foglalkozott-e vele, vagy pedig kiadta a stable GPSZ verziót. -
retroid
senior tag
válasz
aprokaroka87 #38 üzenetére
A fikázókat és károgókat véletlenül se zavarja, hogy ez a Google hibája és nem a Huawei hibázott.... Gondolom ha Samsung vagy Apple lenne és nem Huawei nem is a gyártó lenne a hibás....
-
joey04
titán
Újabb problémák a gyártóval...
-
Hányszor fordult már elő ilyen, akar az Apple haza táján is, semmi meglepő.
-
aprokaroka87
nagyúr
Mondjuk az is megérne egy misét hogy a Google Play Services és Google Play Store alkalmazások esetében miért erőlteti a google a háttérben történő automatikus lefrissitést.
Értem én hogy fontos mindkettő, de vajon az átlag userek mennyi százaléka tudja hogy pl a Google Play Services épp mikor és melyik verzióra frissül le?
Nekem fent van pl az addons detector nevű progi ami ilyen esetben küld egy notification, hogy "új" app telepűlt.+ Jó lenne ha lenne mód pár verzióig visszatelepitésre is.
Mert pl lehet hogy egy korábbi GPSZ verzió esetében nem áll fent a probléma.Amúgy nem lepődnék meg ha adott esetben más problémák is lehetnek a GPSZ kapcsán.
Csak ezeket sokszor nem kezdik el így vizsgálni. -
Traugutt
csendes tag
Nekem pl. a Simple nem működik miatta.
Sajnos pont egy parkolás indításakor vettem észre. -
KTTech
veterán
Az új beta verziós play szolgáltatás megoldja a gondot (Honor Note 8).
-
Pano
addikt
Pont a szoftver miatt váltottam Huaweiről.
Jó-jó, finom, de mindig beleszáll valami rohadt légy a levesbe. -
Juliuska
senior tag
Nem gyengén lepődtem most meg e hír olvasatán. Az ok pedig az, hogy én mindebből az ég világon semmit sem érzékeltem a Huawei Mate 10 Pro telefonomon. Köszöni szépen tökéletesen működik. Kop Kop. Maradjon is így.
-
azbest
félisten
nem az első huawei specifikus baj. A gyári 5-ről 6-ra frissült készülékeken is volt fejlesztőként olyan misztikus fájlrenszer kezeléssel kapcsolatos hibánk, ami sehol máshol nem volt. Aztán a gyári 6-ról 7-re frissültek közt is volt hiba.[link].
De persze akár a google oldalán is lehet hiba. Van egy olcsó inteles tabletem 4.1-es androiddal. Újabban a play store az armos chrome böngészőt telepíti rá az inteles natív helyett. Az meg valamiért kressel az arm emulátor rétegen, kézzel kell felülinstallálnom ugyanannak a verziónak az inteles változatával minden frissítés után.
-
DS39
nagyúr
válasz
pauliboy23 #16 üzenetére
Nekem is ez van egy hete egy Huawei tableten, nem tudtam hogy ez összefügg.
De remélem hamar javítják. Egyéb problémám nincs. -
pauliboy23
senior tag
Nekem csak a Chrome-mal van bajom, nem tudok bejelentkezni, a fiók használatban van szöveget kapok folyton, más hiba nem jelentkezett egyelőre.
-
Lacielvtárs
nagyúr
Nekem mate 10 pro van, én nem tapasztalom eddig...
-
Nem az első gond. Lehet többet nem veszek tőlük semmit...
-
l4cz
csendes tag
Nekem honor gyalázatos lett töltő nélkül már el se merek indulni plusz a térképek sem működnek
-
törölt tag
Érdekes, nálam nem jelent meg ez a hiba, de azért megcsináltam azt, amit javasoltak.
(#11) dolphy17: "Ja, tök jók meg szépek ezek a Huawei/Honor telefonok csak nagy hibájuk a kotvany EMUI ami rajtuk van." Az EMUI-t én is rühellem, ebben a 3.1-ben van bug, bőven. Sajnos az nem oldja meg, ha ráteszek egy másik launchert.
-
dolphy17
tag
Ja, tök jók meg szépek ezek a Huawei/Honor telefonok csak nagy hibájuk a kotvany EMUI ami rajtuk van. Adjanak ki egy Android One-t inkább mint a Xiaomi és minden csodás lesz.
-
Mr.Silkó
veterán
Igen, tapasztaltuk, feleségem P10-én jelentkezett a dolog.
-
fornettisuti
veterán
Maga az alap rendszer és a frissítések a Googletől származnak, ezek egyetemlegesek, na már most ha ezekhez hozzányúlnak az OEMek (márpedig hozzányúlnak, értsd nem stock rendszert adják az usernek) és X OEMnél a rendszerrel nincs gond, de Y-nál van, na az már nem a Google sara.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #4 üzenetére
Nekem egy P10-em van, és mivel érint a dolog, ezért (jobban) utána olvastam ...
Van már bug report a témában, és más fórumokon is szépen gyűlnek a (negatív) tapasztalatok.
A cikkben is említett megoldás ("Google Play services"-nél a cache ás data törlés) az első újraindításig jelent megoldást.
Egyébként őszintén megmondva, nem értem a dolgot. Egyfelől ugye csak Huawei készülékeket (bár mintha egy helyen olvastam volna Moto telefonról is) érint a dolog, másfelől "Google services" bug-ról szólnak a hírek.
Na már most. Minden Google certified device-on egyformán kéne működnie a Google services-nek, nem? Én úgy gondolnám. Ha tényleg Google hibázott, akkor minden Android-os eszközt (vagy legalábbis azonos Android főverzión lévőt) érinteni kellene a hibának. De, nem, itt csak a Huawei telefonokkal van gond. Mégis úgy tűnik, hogy a Google dolgozik a megoldáson (egyes helyeken persze azt írják, hogy a Huawei-el karöltve). Vagyis a megoldás - nagy valószínűséggel - a Google-től fog jönni, nem pedig a Huawei-től (egy OTA update keretében). Szóval ez nekem így nem kerekAki érti, magyarázza már el nekem legyen szíves!
-
<Lacy85>
addikt
-
cimbi66
csendes tag
Nekem pár napja a Honor 4c akuja riasztó sebességgel merülni kezdett.
Aztán kikapcsoltam benne a wifi-t meg leállítottam minden nagy fogyasztású alkalmazást. Így már újra jó.
Valami frissítés jöhetett, mert eddig semmi baja sem volt és nem telepítettem új alkalmazás. -
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #4 üzenetére
Annyit tudok erről a dologról, amit a hírben olvastam, nincs HW telefonom, hogy tapasztalatból beszéljek.
Amit régebben tapasztaltam, csak és kizárólag Honor telefonon, hogy a GPS jelet nagyon furán kezelte, kb egy óra utána egyszerűen lekapcsolta a telefon, hiába futott olyan app, ami használta. Például elindultam bringázni, és úgy egy óra utána a Strava elvesztette a jelet, újra kellett indítani a követést. Több másik telefonon is próbáltam, csak az Honor csinálta ezt.
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #2 üzenetére
Igen, és ez csak Huawei telefonokon jelent problémát
-
aprokaroka87
nagyúr
Ebből is látszik hogy mára a GPSZ egy hatalmas "szörny" lett.
-
DS39
nagyúr
Nice.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Google Play-szolgáltatások friss verziója több készüléken alkalmazáshibákat hozott. A javításon már dolgoznak, addig kaptunk egy átmeneti megoldást.
- Villanyszerelés
- Kézilabda topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- BestBuy topik
- DOOM: The Dark Ages - Megérkeztek az első értékelések
- Tudományos Pandémia Klub
- Azonnali fotós kérdések órája
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- iPhone 15 pro max black 512gb antenna hibás
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest