2019. február 21., csütörtök

Gyorskeresés

Problémák a Huawei és Honor mobilokon egy Google frissítés után

 • (f)
 • (p)
Írta: | | Forrás: Mobilarena

A Google Play-szolgáltatások friss verziója több készüléken alkalmazáshibákat hozott. A javításon már dolgoznak, addig kaptunk egy átmeneti megoldást.

Hirdetés

A Google Play Services, avagy Google Play-szolgáltatások a legfontosabb háttérszoftver azokon az androidos készüléken, amelyek a keresőóriás keretrendszerét használják. Mindegyik készülék ilyen, gondolhatnánk, ám Kínában például hiányzik a Google-integráció, a jól megszokott alkalmazásokat és szolgáltatásokat beleértve, ahogy az appokat is alternatív áruházakból szerzik be a felhasználók. Ahol viszont a Google szoftverei vezérszerepet játszanak, ott esszenciális a kompatibilitás és az API-k szempontjából első számú háttérszoftver, a Play-szolgáltatások megfelelő frissítése. Ám a legutóbbi update számos Honor és Huawei készüléken problémákat hozott.


[+]

Az AndroidAuthority szerint előfordul hiba a Térkép integrációjával és a helyzetmegosztással, amitől az Uber például használhatatlanná válik. Másutt az Android Auto és a Google Home kapcsolat fut problémákba, felénk pedig a fórumokon és levélben is jelezték az olvasók a frissítéssel előálló kellemetlenségeket. A Huawei közleményben jelezte: a Google-lel már dolgoznak a gyors hibajavításon és a megfelelő Play-szolgáltatások frissítés mielőbbi közzétételén, addig átmeneti megoldásképpen a következőt javasolja az ügyfélszolgálat és a szerviz:


[+]

Törölni kell a Play-szolgáltatások alkalmazás (Beállítások > Alkalmazások és értesítések > Alkalmazások > Google play szolgáltatások > tárhely > Gyorsítótár törlése), illetve minden alkalmazás gyorsítótárazott adatait (Beállítások > Alkalmazások és értesítések > Alkalmazások > Google play szolgáltatások > tárhely > Terület kezelése > Összes adat törlése). Ez elég drasztikus lépés, mert ezzel számos ideiglenes és előzőleges adat elvész, viszont átmeneti megoldást jelenthet az előállt problémákra. A Huawei továbbá kéri: a fenti folyamat után a felhasználó ne indítsa újra a telefonját vagy táblagépét, azzal ugyanis visszatérhetnek a kellemetlenségek. Arról nem kaptunk információt, hogy a problémamentes Play-szolgáltatások frissítést mikor teszik közzé.

Előzmények

 • Huawei MediaPad M5 - nagyot szól

  A Huawei médiaközpontú óriása üde színfolt a haldokló androidos tabletpiacon, de nem is velük, hanem az iPadekkel kívánja felvenni a versenyt, több sikerrel, mint megbotlással.

 • Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból

  Az új P-sorozat csúcsmodellje három hátlapi kamerával, OLED kijelzővel, betüremkedéssel és mesterséges intelligenciával próbál tarolni. Irgalmatlan jó telefon, de nem hibátlan.

 • Bemutatkozott a Honor V10

 • Honor 9 - fény-másolat

  A Honor 9 tulajdonképpen egy Huawei P10, csak csillogós felülettel és alacsonyabb árcédulával. Generációsan ugyanakkor idén kevés dolog változott. Marad vajon az ár/érték trófea is?

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.