- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Fotók, videók mobillal
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
Új hozzászólás Aktív témák
-
xy.zsolt
őstag
most reseteltem a huawei mobilomat és nem tudok belépni a google-ba
-
" Play-szolgáltatások alkalmazás (Beállítások > Alkalmazások és értesítések > Alkalmazások > Google play szolgáltatások > tárhely > Gyorsítótár törlése "
Kétszer futottam neki de nekem nem sikerültÁllandóan visszadobott a főmenübe .
-
Micsurin
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #93 üzenetére
Vigyázzá mert meglesz mondva, hogy a gúgül javította a Huawei hibáját is! Véletlen sem maguk után takarították fel gúgüllék!
-
Szabcsizz
őstag
Állítólag egy frissítés már megoldotta a problémát, szóval nem kellett sokat várni rá.
-
Joe.36
addikt
Valamiért nálam nincsenek ezek a hibák
-
Kötike
tag
Chrome böngésző szinkron hiba elhárult. Legalább is nálam.
-
Szabcsizz
őstag
Jó, azért ne feszítsetek keresztre..
-
<Adamsky>
nagyúr
A 12.6.85-ös már jó. Nem tudom pontosan mikor frissült, de nálam most (már) minden OK (P10).
-
joey04
titán
válasz
Szabcsizz #77 üzenetére
ez nem jó példa, valamivel felettem részletezték. most jöhetnék a mi max 2-vel (az is van itthon) ami rongyosra ver mindent üzemidőben, csak hát gyengus a soc (és a kamera is). Csúcskategóriában a huawei alapvetően jobb, mint a konkurencia, csak túl sokszor olvasom ezt a merülési mizériát, gyakrabban mint máshol. Ez elriaszt. Inkább legyen gyengébb az üzemidő, de azt hozza biztosan.
-
aprokaroka87
nagyúr
Állitolag ez a verzió már megoldja a gondot.
Természetesen a megfelelő verziót mindenki maga kell, hogy kiválassza.
Apkmirror.com teljesen megbizható oldal.
Ha esetleg valakinek még nem frissűlt volna le automatikusan. -
válasz
Szabcsizz #80 üzenetére
Pedig annyit számít a csúcshardver és az extrák, nem véletlen, hogy házon (gyártón) belül sem bírnak annyit az azonos, vagy akár kicsivel nagyobb kapacitású akkumulátorral szerelt csúcstípusok az A8 (2018) ellenében.
Kiragadtál egy szélsőséges példát, a másik végéről is pont így lehet találni, de körtét a körtével, banánt a banánnal. (Direkt nem almát írtam!)
Ha már a sima a Mate 10-et nézted, az IPS kijelzős, szemben az AMOLED kijelzős Mate 10 Pro-val (és szinte minden érdemi Samsung telefonnal), már ez is különbségre ad okot. -
válasz
Szabcsizz #77 üzenetére
Hazánkban a Mate 10 nem kapható, csak a Mate 10 Pro, annak meg jobb az akkumulátoros üzemideje, mint a sima 10-nek.
A Galaxy A8 nem a csúcskategóriába tartozik, nem is csúcshardver, annak megfelelő fogyasztással, így nem viszonyítási alap.
A Mate 10 Pro összességében az egyik legjobb akkumulátoros üzemidejű készülék jelenleg a csúcskategóriában, ennyit az általad leírtakról, mert a matematikát és a fizikát még a Samsung sem tudja ilyen szinten megerőszakolni, ilyen és olyan hardver ide, vagy oda, az S9+ és társai érthető okból (-500 mAh) nem bírják olyan jól. -
Pano
addikt
válasz
TheBikerider #72 üzenetére
Én is szívesen mennék iOS-re, ha ilyen árszabás mellett nem fele annyi garancia lenne rá és este felé már nem azon kéne gondolkoznom, hogy vajon elbír-e még az akku 1 hívást.
Reméljük majd egyszer eljön ez az idő is. -
Doosa
aktív tag
válasz
TheBikerider #72 üzenetére
Mondjuk üzemelőben még így is jobban húzta megboldogult Nexus 5 -öm mint haver iphone SE je
-
törölt tag
A Xiaominak is voltak ehhez hasonló bakijai, szóval az se ajánlott.
Szabcsizz: Nálam ugyanez a helyzet, csak P8 Lite az adott készülék. Tulajdonképpen ha bárhova megyek, kötelező powerbank-ot vinni magammal, hogy ne merüljek le. Ha most összegyűjteném a készülék összes hibáit, akkor biztos nem Huawei lenne a következő.
-
-
Doosa
aktív tag
válasz
TheBikerider #66 üzenetére
Nekem Nexuson majdnem mindig a google play services volt az egyik legnagyobb fogyasztó, volt hogy megelőzte a kijelzőt.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #61 üzenetére
Nyilván csak addig, amíg a hibát javítják.
-
Weeman1
veterán
Látjátok,ezért nem kell Huawei telefont venni.
-
válasz
Plazmacucci #49 üzenetére
A pixel-en nem szarakodott,nem is merült úgy,mint a S8,vagy S9. A többi gyártó meg mókol vele.
-
törölt tag
válasz
t72killer #64 üzenetére
Szvsz az csak azért volt, hogy az Apple-t ne szorítsa ki a Huawei. Viszont tudtommal Honort tudnak venni az amerikaiak, és közülük egyesek azt hiszik, hogy a márkának 0 köze van a Huaweihez, mikor az a Huawei egyik albrandje.
Én nem vagyok a kínai cuccok híve, de nem utasítom el mindet, pl. a Huawei márkával egészen jó tapasztalataim vannak, kivétel az EMUI, meg az ilyen, ehhez hasonló bugok.
Eddig Samsungjaim voltak, és *kopp-kopp*, de ez tovább bírja. Azt már ennyi idősen (1 és fél év) le kellett cserélnem, annyira idegcs*sző volt a telefon és a régi trágya TouchWiz. Viszont most megint vágyakozom vissza, ez az új Samsung Experience tetszik. -
-
törölt tag
válasz
t72killer #62 üzenetére
Akkor ennyi erővel nem veszek semmilyen telefont, mert arra is kerülhet backdoor, ami Kínában gyártottak. Manapság meg minden telefonban van legalább egy valami "porcika" Kínában készült.
Meglátásom szerint a Huaweinek nincs semmiféle backdoorja, Top 3-as gyártó lévén nem engedhetik meg maguknak.
-
Miazmiaz, a kínai szolgálatok által bepakolt backdoor összeakadt a gugli frissítésével? Ejnyebejnye...
Nem tudom, de sztem a gugli eléggé szabadjára eresztette a gyártókat, kínai gyártótól telót venni kb olyan, mint Pistikét megbízni, h tegyen már crackelt winXP black edisönt a laptopomra.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #53 üzenetére
Tiltsd le a google play service-t a mobiladat és wifi használatról, mindjárt nem fog frissülni
-
Micsurin
nagyúr
Érdekes, Mediapad M2, P8, két Honor 8, mindegyik naprakész OS és gpsz... (P8 spec nem számít, Lingeages)
Ellenben haverom P9-e nyűglődik.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Alogonomus #55 üzenetére
Már elvileg kint vannak beta változatok a GPSZ-ből.
Ami valószinű hogy a huawei-től független módon amúgy is kijönnek majd stable változatban.Az meg a Google-nek lenne plussz szivás ha a Huawei adna ki frissitést, mert az is okozhat anomáliákat.
-
Alogonomus
őstag
válasz
aprokaroka87 #48 üzenetére
Hát azért ne a farok csóválja már a kutyát.
Le van fektetve, hogy milyen határok között szabad kalandoznia egy Androidra írt programnak. Többi gyártónál nem okozott problémát a Google frissítése, így valószínűleg a Huawei szoftvermérnökei lógtak át a szürkezónába. Egyedül abban az esetben lehet saras valamennyire a Google, ha az előzetes tesztelések során már kiderült a probléma, de a Google ragaszkodott a szabályok betartatásához, és direkt így adta ki a frissítést, hogy a Huawei legyen kénytelen visszavonulni a szürkezónából.Google érthetően nem akar nyílt üzenettel nekimenni a Huaweinek, de valószínűleg a Huawei fog kiadni egy frissítést a probléma megoldására, nem a Google frissíti a GPSZ-t összes androidos telefonon.
-
válasz
aprokaroka87 #35 üzenetére
Ha még nem volt:
tool
Ilyen esetekben ezt szoktam használni, és rápróbálok egy-egy frissebb apkmirror verzióra... -
aprokaroka87
nagyúr
válasz
<Adamsky> #51 üzenetére
Igazából a korábbi verziók pl apkmirror weboldalon ott vannak, csak figyelni kell a cpu tipusát, android verziót és dpi-t.
A gond az az hogy hiába raksz vissza egy korábbi verziót egy idő után lefrissiti a legfrissebb-re.
Illetve hogy mondjak egy másik dolgot ezzel kapcsolatban, egy ilyen update azért okozhat 20-40mb adatforgalmat.
Namost ha mobilnetről van valaki akkor ez nem biztos hogy olyan "szívmelengető érzés".Ha jól emlékszek pl a Play Store az elmúlt 1-1.5 hónapban 4x frissűlt.
Más: Nektek fent van a Google Play szolgáltatások a Play Store-ban?
-
thornadoj
aktív tag
Honor view 10-en nincs probléma!
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
fornettisuti #9 üzenetére
Ez tök OK, de én változatlanul nem látom, hogy ebben a konkrét esetben ki a hunyó.
(#35) aprokaroka87
"+ Jó lenne ha lenne mód pár verzióig visszatelepitésre is.
Mert pl lehet hogy egy korábbi GPSZ verzió esetében nem áll fent a probléma."Erre nagy szükség lenne. Igaz ritkán, de "életmentő" volna, ha vissza lehetne lépni az előző verzióra. Amíg van root és mondjuk Titanium Backup, addig az ember ezt megoldja magának. De ma már a root és a bl. nyitás tűzzel vassal irtandó. Sajnos a felhasználó nem ura a saját készülékének. Ez megérne egy külön témát ...
(#39) retroid
"A fikázókat és károgókat véletlenül se zavarja, hogy ez a Google hibája és nem a Huawei hibázott..."
Ez tuti? Link? Pont ezt fejtegettem az első hsz.-emben, hogy érdekes módon csak Huawei készülékékeket érint. -
Maradjunk annyiban, hogy a google play services az elmúlt nagyon sok évben rengeteg fejtörést okozott minden gyártó készülékén. Nekem nem volt olyan telefonom, amin ne baszakadott volna valamit a háttérben és nem szívta volna az akksit. Ez pár éve hatványozottan igaz volt a Samsung telefonokra, én S3-s6-ig csak szívtam ezzel. Rühellem az egészet ahogy van. Lekopogom, hogy pont most a Huawei készülékemen a háttérben kussol.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Alogonomus #47 üzenetére
Ennek mi köze van a kinai dolognak?
Mint irtam nem tudjuk konkrétan hogy a Google nem vett figyelembe valamit programozás során ami huawei/honor specifikus dolog, és esetleg tudtak is róla.
Vagy pedig a Huawei nem tesztelte ki és esetlegesen nem tájékoztatta a Google-t a hibákról, vagy lett tájékoztatva csak nem foglalkoztak vele.Amúgy nem gondolnám hogy olyan nagy lehet a gond.
Simán lehet programozás során lemaradt egy if (ha) változó ami pl huawei/honor tipusoknál nem vált át pl 0-ról 1-re.Azért az talán jó hír hogy nem egymásra mutogatnak, ebből nekem közvettet módon inkább az jön le hogy mind a ketten hibáztak valahol.
A problémát nyilván a Google tudja megoldani, mivel az ő fejlesztése a GPSZ.
De kellhet a Huawei seggitsége is.Amúgy a GPSZ-el bármikor felmerűlhet probléma akár AOSP esetén is.
-
Alogonomus
őstag
Na az ilyenek miatt számít egy gyártó "kínainak", nem az összeszerelés helye alapján.
Olcsóbb a termékük a "minőségi" gyártók készülékéhez képest, csak számolni kell a használata során kellemetlenségekkel. Akinek ez belefér, az olcsón kap erős telefont, csak néha nem tudja majd használni. -
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #45 üzenetére
Bármikor, lehet, hogy valami olyat írtak át, amit eddig nem használt a GP szolgáltatás, de most igen. Azért, mert nagy cég a HW, ne gondoljuk, hogy ott csak programozó zsenik dolgoznak
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #38 üzenetére
Mert csak az ő telefonjaikon jön elő? Valószínűleg átírtak valamit a rendszerben, amit nem biztos, hogy kellett volna, és ez kompatibilitási problémát okoz. Minél inkább belenyúl egy gyártó az AOSP-be, annál több hibalehetőséget csinál. Többek között ezért nem veszek olyan gyártótól telefont, aki szerint az "írjunk át mindent, mert mi jobban tudjuk" mentalitás a példás.
-
kattamaki
csendes tag
Nálam Huawei Mate 9-nél először a BKK Futárnál jelentkezett (térképek nem jelentek meg) majd a Geocaching official appja omlott össze (térképek itt sem jelentek meg).
Google Services uninstall és utána update orvosolta IDEIGLENESEN a problémát. Harmadszori reinstall után egyenlőre stabilan működnek a térkép használó appok.
Érdekes, hogy a Google Maps és a g:hu appoknál nem volt gond. -
retroid
senior tag
válasz
aprokaroka87 #40 üzenetére
Van egy olyan érzésem hogy a Google kicsit lesz@rja ezeket aztán úgy van vele hogy jó lesz az úgy hátha nem lesz baj.... Vagy annyi bejelentést kapnak h el vannak úszva és így késve jutott el a Huawei bejelentése a megfelelő részleghez.... De simán kinézem a Google ból mivel akkora "ászok" így nem a legprecízebb hozzáállással megy mindig a munka ott....
-
aprokaroka87
nagyúr
Ezt így nehéz konkrétan megmondani hogy kinek a hibája.
Mert tudomásom szerint a gyártók kapnak egy aktuális verziót hogy kitudják tesztelni azt.Ilyenkor jön elő hogy pl a Huawei tudott-e problémáról és felvette-e a kapcsolatot Google-vel.
A Google pedig foglalkozott-e vele, vagy pedig kiadta a stable GPSZ verziót. -
retroid
senior tag
válasz
aprokaroka87 #38 üzenetére
A fikázókat és károgókat véletlenül se zavarja, hogy ez a Google hibája és nem a Huawei hibázott.... Gondolom ha Samsung vagy Apple lenne és nem Huawei nem is a gyártó lenne a hibás....
-
joey04
titán
Újabb problémák a gyártóval...
-
Hányszor fordult már elő ilyen, akar az Apple haza táján is, semmi meglepő.
-
aprokaroka87
nagyúr
Mondjuk az is megérne egy misét hogy a Google Play Services és Google Play Store alkalmazások esetében miért erőlteti a google a háttérben történő automatikus lefrissitést.
Értem én hogy fontos mindkettő, de vajon az átlag userek mennyi százaléka tudja hogy pl a Google Play Services épp mikor és melyik verzióra frissül le?
Nekem fent van pl az addons detector nevű progi ami ilyen esetben küld egy notification, hogy "új" app telepűlt.+ Jó lenne ha lenne mód pár verzióig visszatelepitésre is.
Mert pl lehet hogy egy korábbi GPSZ verzió esetében nem áll fent a probléma.Amúgy nem lepődnék meg ha adott esetben más problémák is lehetnek a GPSZ kapcsán.
Csak ezeket sokszor nem kezdik el így vizsgálni. -
Traugutt
csendes tag
Nekem pl. a Simple nem működik miatta.
Sajnos pont egy parkolás indításakor vettem észre. -
KTTech
veterán
Az új beta verziós play szolgáltatás megoldja a gondot (Honor Note 8).
-
Pano
addikt
Pont a szoftver miatt váltottam Huaweiről.
Jó-jó, finom, de mindig beleszáll valami rohadt légy a levesbe. -
Juliuska
senior tag
Nem gyengén lepődtem most meg e hír olvasatán. Az ok pedig az, hogy én mindebből az ég világon semmit sem érzékeltem a Huawei Mate 10 Pro telefonomon. Köszöni szépen tökéletesen működik. Kop Kop. Maradjon is így.
-
azbest
félisten
nem az első huawei specifikus baj. A gyári 5-ről 6-ra frissült készülékeken is volt fejlesztőként olyan misztikus fájlrenszer kezeléssel kapcsolatos hibánk, ami sehol máshol nem volt. Aztán a gyári 6-ról 7-re frissültek közt is volt hiba.[link].
De persze akár a google oldalán is lehet hiba. Van egy olcsó inteles tabletem 4.1-es androiddal. Újabban a play store az armos chrome böngészőt telepíti rá az inteles natív helyett. Az meg valamiért kressel az arm emulátor rétegen, kézzel kell felülinstallálnom ugyanannak a verziónak az inteles változatával minden frissítés után.
-
DS39
nagyúr
válasz
pauliboy23 #16 üzenetére
Nekem is ez van egy hete egy Huawei tableten, nem tudtam hogy ez összefügg.
De remélem hamar javítják. Egyéb problémám nincs. -
pauliboy23
senior tag
Nekem csak a Chrome-mal van bajom, nem tudok bejelentkezni, a fiók használatban van szöveget kapok folyton, más hiba nem jelentkezett egyelőre.
-
Lacielvtárs
nagyúr
Nekem mate 10 pro van, én nem tapasztalom eddig...
-
Nem az első gond. Lehet többet nem veszek tőlük semmit...
-
l4cz
csendes tag
Nekem honor gyalázatos lett töltő nélkül már el se merek indulni plusz a térképek sem működnek
-
törölt tag
Érdekes, nálam nem jelent meg ez a hiba, de azért megcsináltam azt, amit javasoltak.
(#11) dolphy17: "Ja, tök jók meg szépek ezek a Huawei/Honor telefonok csak nagy hibájuk a kotvany EMUI ami rajtuk van." Az EMUI-t én is rühellem, ebben a 3.1-ben van bug, bőven. Sajnos az nem oldja meg, ha ráteszek egy másik launchert.
-
dolphy17
tag
Ja, tök jók meg szépek ezek a Huawei/Honor telefonok csak nagy hibájuk a kotvany EMUI ami rajtuk van. Adjanak ki egy Android One-t inkább mint a Xiaomi és minden csodás lesz.
-
Mr.Silkó
veterán
Igen, tapasztaltuk, feleségem P10-én jelentkezett a dolog.
-
fornettisuti
veterán
Maga az alap rendszer és a frissítések a Googletől származnak, ezek egyetemlegesek, na már most ha ezekhez hozzányúlnak az OEMek (márpedig hozzányúlnak, értsd nem stock rendszert adják az usernek) és X OEMnél a rendszerrel nincs gond, de Y-nál van, na az már nem a Google sara.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #4 üzenetére
Nekem egy P10-em van, és mivel érint a dolog, ezért (jobban) utána olvastam ...
Van már bug report a témában, és más fórumokon is szépen gyűlnek a (negatív) tapasztalatok.
A cikkben is említett megoldás ("Google Play services"-nél a cache ás data törlés) az első újraindításig jelent megoldást.
Egyébként őszintén megmondva, nem értem a dolgot. Egyfelől ugye csak Huawei készülékeket (bár mintha egy helyen olvastam volna Moto telefonról is) érint a dolog, másfelől "Google services" bug-ról szólnak a hírek.
Na már most. Minden Google certified device-on egyformán kéne működnie a Google services-nek, nem? Én úgy gondolnám. Ha tényleg Google hibázott, akkor minden Android-os eszközt (vagy legalábbis azonos Android főverzión lévőt) érinteni kellene a hibának. De, nem, itt csak a Huawei telefonokkal van gond. Mégis úgy tűnik, hogy a Google dolgozik a megoldáson (egyes helyeken persze azt írják, hogy a Huawei-el karöltve). Vagyis a megoldás - nagy valószínűséggel - a Google-től fog jönni, nem pedig a Huawei-től (egy OTA update keretében). Szóval ez nekem így nem kerekAki érti, magyarázza már el nekem legyen szíves!
-
<Lacy85>
addikt
-
cimbi66
csendes tag
Nekem pár napja a Honor 4c akuja riasztó sebességgel merülni kezdett.
Aztán kikapcsoltam benne a wifi-t meg leállítottam minden nagy fogyasztású alkalmazást. Így már újra jó.
Valami frissítés jöhetett, mert eddig semmi baja sem volt és nem telepítettem új alkalmazás. -
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #4 üzenetére
Annyit tudok erről a dologról, amit a hírben olvastam, nincs HW telefonom, hogy tapasztalatból beszéljek.
Amit régebben tapasztaltam, csak és kizárólag Honor telefonon, hogy a GPS jelet nagyon furán kezelte, kb egy óra utána egyszerűen lekapcsolta a telefon, hiába futott olyan app, ami használta. Például elindultam bringázni, és úgy egy óra utána a Strava elvesztette a jelet, újra kellett indítani a követést. Több másik telefonon is próbáltam, csak az Honor csinálta ezt.
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #2 üzenetére
Igen, és ez csak Huawei telefonokon jelent problémát
-
aprokaroka87
nagyúr
Ebből is látszik hogy mára a GPSZ egy hatalmas "szörny" lett.
-
DS39
nagyúr
Nice.
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Google Play-szolgáltatások friss verziója több készüléken alkalmazáshibákat hozott. A javításon már dolgoznak, addig kaptunk egy átmeneti megoldást.
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- iPhone 15 pro max black 512gb antenna hibás
- BONTATLAN Új Iphone 14 és 14 Plus 128-512GB 1év hivatalos APPLE garancia gyári független Deák Térnél
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest