- Yettel topik
- Honor Magic V2 - origami
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeFranco
nagyúr
-
DeFranco
nagyúr
-
DeFranco
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #460 üzenetére
Értem, félreértés volt
@lapa: persze, csodák nincsenek, de azért valahol nem tudom kiverni a fejemből, hogy azért az a mindig is csak a szomszéd pisti állítása szerint mindig, és a soha is csak akkor soha, amikor senki sem látja
De mindegy is, nem érdekes, nem akarok én senkit megbántani, azt is tudom, hogy kell egy nyitottság ehhez is, sőt, igazából inkább jó értelemben vett fanatizmus, nem baj ez, csak akkor az érintettek ne kérjék már számon, hogy miért nem 2012 a linux éve már megint... el kell helyezni, hogy alma, de akkor az legyen piros, vagy körte, de akkor az nem kerek...
-
DeFranco
nagyúr
válasz
CPT.Pirk #457 üzenetére
Én elhiszem, hogy minden működik (még egyszer mondom, nem a rendszerrel van a bajom), le is lehet írni, semmi baj, de ha már rajtam kéritek számon az értő olvasást, akkor a bekezdés további részét is értő olvassátok legyetek szivesek.
(hint: nem az a baj, hogy működik, az tök jó, win-win, csak épp megy a ferdítés meg a kamu, hogy ez mindig minden körülmények között, a másik meg többször kékhalálozik, mint képernyőkímélőzik, hagyjuk már...)
b) el lehet olvasni az első hsz-em a topicban, elég konstruktív volt, és támogató jellegű, csak telement a törpöm azzal, ami itt folyik, ezért született az utóbbi (az is normálisnak indult)
c) ez a véleményem, aki ezért elítél, az tehet egy szivességet.
-
DeFranco
nagyúr
Nem hisztizek, csak megállapítottam valamit, történetesen PH-s fórumon tapasztaltak alapján. Az alap probléma csak hogy tiszta legyen egy Lubuntu felkaparása egy FuSi L7300-ra. A laptop hardvereinek működőképes beüzemelésével együtt.
Utánaolvasás megvolt, csak éppen az információforrások legnagyobb része kb 500 oldalas tömbökben, a laikus számára latinul van, aki nem ért hozzá nem tudja azt sem, mit és hol keressen, így az legtöbbször sarokbavágós. Nincs rétegzett információ, vagy el van dugva, az egyszeri user a guglin keresztül a nyers tömbbel találkozik, meg threadek százával, aminek a 80%-a unsolved, a maradék meg irreleváns.
De mindegy, lehet ezt ragozni, de nem akarom ezt a tüzet újra megrakni, nem érdekel, számomra a linux jelenleg zsiráf, csak:
1) azon cseszem fel az agyam, hogy jó pár hangadó itt ferdít mint a szomszéd pisti, nála minden pöpecül megy, a szomszédban is látta, hogy minden pöpec, azt is ő csinálta és különben is a linux az egyöregisten, amikor meg segítséget kérsz, akkor épp valahogy soha nem oldódik meg a problémád az univerzum valamilyen épp akkori szerencsétlen együttállása folytán, de egyébként a konkurrens rendszer meg sz*rp*csaf*s, és az a keze alatt többször hányja össze magát, mint a lakodalmas kutya vasárnap, igaz, hogy az meg a többségnél működik out-of-the box amíg az user úgy nem dönt, hogy elég, mert magától nem akar tönkremenni az istennek sem
2) az első hsz-től az utolsóig végigolvastam a topicot, és pont az itteni hsz-ek hatására fogadtam meg, hogy hiába érdekel ez a csoda-chakra, nem teszem fel, mert ezzel a társasággal még véletlenül sem akarok közösséget vállalni.
Ha valakit megsértettem, hát pukkadjon meg nem érdekel, akinek nem inge, ne vegye magára, minden itt van a fórumban, ki lehet válogatni kikről van szó. Pont az a bajom, hogy egy egyébként tök jó dolgot járat le pár elitista troll.
@Vladi: a lényeget már leírták előttem, mások meg letagadták, most írjam le még egyszer? Minek...
A szerver nem érdekel, az user oldalról beszélek.
Az meg, hogy te személyesen hány embernek segítettél, azt nem tudom, elhiszem, hogy így van, nem is téged szidtalak.
-
DeFranco
nagyúr
De, igaz, csak azért nem megyek bele jobban, mert nem akarok flamelni. Személyes tapasztalat jórészt, pedig igazán akartam a jót. (Már leírtam, használok linuxot muszájból, de mire nagyjából használhatóra varázsoltam, annyi idő alatt utáltam meg (nem a rendszert, a körítést)) Úgy kellett az utolsó kis infóért is picsogni, és a vége a szokásos mantra lett, ez a hardver nem elterjedt, a rendszer nem támogatja, értsem meg, ezt a rendszert hobbiból csinálják, IJ kártya. Amúgy megoldottam, csak épp megvan a véleményem.
-
DeFranco
nagyúr
Nem erről van szó, te is tudod... a linux jelenleg rétegjáték, és amíg ilyen a támogatás és a közösség, az is marad. Nem az a baj, hogy nem működik, hanem az, hogy véres verejtékkel tudod megoldani, ha meg mész a közösséghez, akkor meg faszláma vagy, hogy ennyit se tudsz, olvass utána.
Sokszor a saját rajongótábora járatja le az egész projektet az elitista hater hozzáállásával.
-
DeFranco
nagyúr
Tok jo lenne a linux, hasznalom is felesegem osoreg laposan, mert ott a lubuntu hasznalhato sebessegu, az xp a viruskergeto miatt viszon lassan indul es meg lassabban fut. Egy valami riasztott el, de az nagyon. Ha gond van, vagy egyszeruen csak kellene valami extra cucc az alap rendszeren kivul (akar csomagkezelobol letoltve) az egyszeri kezdo user mar el van veszve. Probaltam guglizni, probaltam segitseget kerni, de kabe 0,1 eredmennyel, mert a google talalat kinai, meg kell hozza tanulni a fel rendszert, vagy napokat olvasni, a forumon meg rendes segitseget bajosan kapni, aminek nem tudom az okat. Konyorogni kell minden infomorzsaert, mert nem erik mi ebben a nem ertheto. Persze, meg is tanulhatnam, az lenne a legjobb, de ha a winen 10 perc gugli, linuxon meg 3 nap, akkor annak tableflip a vege.
Ez nem flame a reszemrol, csak egyszeruen azt akarom kifejezni, hogy ez igy nem lesz szelesen elterjedt rendszer, ha a teljesen amatorok nem kapnak egysejtu szintre lebutitott step by step megoldast alap dolgokra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A látszat ellenére helyesen működik az NVIDIA-féle Resizable BAR implementáció
- Yettel topik
- Honor Magic V2 - origami
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Formula-1
- Asztrofotózás
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest