Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Jelentősen átalakulhat a Xiaomi 17 Ultra kamerarendszere
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Kicsomagoljuk és bemutatjuk a Poco F8 Ultrát
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
-
-
-
lapa
veterán
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
azért hozzáteszem, hogy gnome2-ben (lucidban legalábbis) panelen jobb gomb --> add to panel --> (nem custom) application laincher --> preferences kijelöl --> ok. aztán ugyanígy administration kijelöl --> ok.
ezzel kapsz két ikont, amire klikkolva kijön a két menüsor egyike.
innen már nem egy nagy művelet megjegyezni, hogy melyik applet melyikben van, én legalábbis nem használok annyit hogy ez gond lenne. meg logikus is.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
KDE-n kdesu a parancs, amit keresel.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A GKSU az GTK+ -hoz van, a BEESU a RedHat beli megfelelőlje, a KDESU meg a QT alapú cuccoknál van. Itt találtam ezt a hasznos összehasonlítást: [link]
Én úgy használom a KDE-t, hogy kirakok egy gyorsindító eszköztárat meg egy pici terhelés kijelzőt a tálcára, aztán nagyjából nem is kell mást túrni benne. Gnome2-t is használtam sokáig, csak ott mindig bazi nehezen találtam meg, amit a beállítások, meg az adminisztráció menüben raktak szétszórva. Most meg már ugye vége van, a GnomeShell nekem nem kell, Unity sem. Volt még Minten a Mintmenü, de azt már nem tudom hova tenni.
Szóval egyelőre nekem a KDE az egyetlen olyan felület, ami ugyanazt az elvet követi, mióta ismerem és nem várható a fejlesztés leállása, mint történt az G2-nél.
-
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
nem, fent van a panel, illetve win-en tálca azért kell. Arra kirakva kedvencek, kb. 10 program, meg a Fedora ikon az alkalmazásoknak. Nem egy "év desktopja", de szeretem így.
HCL: de ott mindenféle kinyíló bizgentyűk vannak, meg az az XP startmenü
- aranyos, amikor kipróbáltam a Chakrát másodpercekig tetszett.Persze aki KDE-t szokta meg, az más. KDE alatt programot se' tudtam indítani, mert a gksu -ra semmit nem csinált. Hát kell ez
...erre Fedorán sincs gksu
ott meg beesu van...colomb2: Fluxbox, mi
ártottam én Neked??? 
-
-
...a kapros tökfőzelék is jó, mégsem tudom megenni.

Valahogy nem tetszik. Nálam az asztal üres. Win-en is, Linuxon is. Se ikonok, se semmi, max hőfokok és terhelést íratok ki. evvan.Sweet Lou 6: igen arra. Nekem elég, h annyi köze van, hogy nem kell kodekpakkokat keresgélni meg telepítgetni - WMP-hez meg
-
Sweet Lou 6
addikt
ha erre a windowsos KMPlayerre gondolsz, akkor ennek semmi köze a linuxos KMPlayerhez
kivéve talán annyit, hogy az Mplayer kódját forkolták. -
-
Olvastam a KDE 4.8.1-et, h megjelent a hónap elején, de az nekem nem hír
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Komolyan: a KDE-t alig, sőt, mondhatjuk hogy nem ismerem. Van pár KDE alkalmazás amit igen, mert jók és használom őket (Digikam, Dolphin, K3b, Amarok, KMPlayer -ez windowson is a legjobb lejátszó szerintem). -
-
zoli62
addikt
Megjelent a Gnome 3.4.
[link] -
-
haris
őstag
Amit csinálsz, az nem flame, hanem off topik (szervesen nem a témához illő hozzászólás).
A flame angol szó jelentése láng. Akkor flame-elnél, ha azzal jönnél percenként, hogy:
"minek kínlódsz linux-szal, amikor az sz@r, használj inkább bármi mást, meg különben is"Amit most csináltam, az is off topik, meg is nyomtam a kis gombot a hozzászólás elküldése előtt, ettől lesz ilyen szép szürke, hogy akit csak a témához illő hozzászólás érdekel, az enyémet átugorhassa.
Sok sikert a Fedorához

-
pazzo
tag
Vladi, hcl, ViZion, és mindenkinek köszönöm a segítséget.

A további kérdéseimmel inkább a helyi Fedora fórumot flame-lem tele.
-
-
-
-
pazzo
tag
Feltelepítettem a Fedorát, lxde-vel. Hol lehet programokat hozzáadni (hol a synaptic?)?

Meg hogy lehet új témát rakni rá? stb... -
-
-
-
-
-
-
-
pazzo
tag
Feltenném az "öreg" vasamra a Fedora 16-ot (Acer Travelmate 240), Gnome shell-el, de a Intel® 852GM/855GM videokártya miatt azt írja, hogy a gnome 3 fallback üzemmódban indul el.
Mi ilyenkor a teendő? Régebbi Fedorát használjak? -
-
scabi78
senior tag
Zsír lett a cikk! Majdnem meggyőztél

-
Nehéz dolog, mert típuson belül is többféle wifi- és BT modul, webcam, kártyaolvasó, touchpad, stb. van... Néha még Win telepítés sem egyszerű, főleg ha nincs korong és egy wifi vagy BTdriverhez leszed 150 MB-ot

Inkább csak LiveUSB-vel próba, és az segíthet, h a gyakori típusokhoz általában van minden driver (a nagyobb disztróknál biztosan).
..mondjuk van HP SUSE-val, vagy Dell Ubuntuval (illetve Dellbuntu-val), ha érdekel megkérdezhetem. -
-
-
Most jelenik majd meg az LMDE 4-ik frissítése és új iso-ja.
A frissítésben benne lesz a KDE 4.7.4, Gnome 3.2.2, Mate 1.2, Cinnamon 1.4, Xfce 4.8.És ez Debian alapokon nyugszik, mint az Ubuntu.
(Mondjuk, ezzel Te tisztában vagy)Ha kedved támadna tovább tesztelni

-
-
tacsk0
aktív tag
Ha meglesz a laptop atterek
Regota gondolkoztam a cikk meg kedvencek kozott van eleg hasznos!!!!! -
-
zoli62
addikt
LXDE-s Mint kipróbálása után az Ubuntu kicsit nehézkesebbnek tűnik, vagy csak nekem?
-
Ubuntu alatt a pendrivelinux-ról az Unetbootin vagy a multisystem (én ezt jobban kedvelem, több linux egy sticken). "mezei" Puppy azért nagyon minimál, inkább vmi forkját próbáld, pl. Legacy OS.
Live USB-ről lehet telepíteni, de alapból Live-re van kitalálva, illetve RAM-ból futásra, így szvsz a merevlemezre hegesztés sokat nem dob rajta. Utána grubot be kell lőni, ha frugal-installal rakod fel -ezzel kb. bármire települ, csak grubhoz kell adni. Full install meg a klasszikus.Vigyázz, mert "ezek" mindent riszájklingolnak, nem lepődnék meg ha lenne windows 8 puppy is
: keresgélj ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
lapa
veterán
-
válasz
csanyijoci
üzenetére
Nem jó helyen keresel. Közeledben keress erre szakembert, mert a próbálkozás is adatvesztéssel járhat, főleg ha már törölt adatról van szó.
-
lapa
veterán
ja, majd mittomén egy xy szerverről kéne egy fájl, megkérem a gazdáját hogy naaa lécci.... azért ez nem szerencsés.
amúgy most a nagy propagandára tekintettel felraktam ezt a precise-t, de nekem ilyen nem lesz. ez majd 2 wattal többet eszik, mint a lucid. főleg a compiz zabál, leszedni meg nem tudtam hirtelen. azért a 6w meg a 8w az 30%, annyira nem mindegy. de mindjárt megnézem újra a lucid értékeit.
-
A méretét lehet utólag változtatni, de beleírni nem lehet sztem, legalábbis nincs értelme... Bebootolsz róla, belerántod saját mappádba ami kell, és benne van.

DanielK: én is így gondoltam, de Ubuntun túl is van világ... sőt
Azért egy-egy disztrót feldobhatnál pendrive-ra, nem akkora csapás, ha nem .deb -ből építkezik, hacsak nem vmi nagyon bejáratott progikat használsz. Nekem Fedora alatt az Alacarte és a Grub Customizer hiányzik, de Alacarte helyett lehet manuálisan a mappákban pakolászni, Grubot meg terminálból buherálni...HCL: úgy értve az az alapja, h Ubuntu csomagjait használja, annak a frissítéseit követi.
-
-
lapa
veterán
keresztény ubuntu... jóhogy nem katolikus anyaszentegyházi. biztos már az install média is tele lenne ped... na mindegy bocs.
amúgy most írtam egy precise usb-t. már korábban is érdekelt volna: tudok valami módon offline írni a persistent területre? van ez a 2 gb pen, mivel jó sok appot akarok magamnál tudni adtam neki 1 gb persistentet. de ha marad 500 mb szabad hely benne, akkor azt nem tudom használni, csak azt a 200 valahány mb-t, amit azon kívül hagytam. az lenne a jó, ha a persistentet tudnám offline bigyózni, akár jelszóval vagy mittomén. van erre valami mód?
-
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
Isteneeem... ilyeneket hol találsz? Mert volt ugye a Hanna Montana, meg a Justin Bieber változat, tudtam a keresztény Ubiról, de erre nem gondoltam... OMFG

DanielK: Jó a Lubuntu, azér egy Docky-t elbírna
Van még pár nagyon gyors disztró, hasonló mennyiségű programmal... Esetleg Fedora Spin LXDE-t nézd meg. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ami Debianból nőtt ki, az .deb-et használ. Eltérés a függőségekben lehet, meg lehet, hogy lesz olyan, amit kézzel kell forgatni forrásból.
Nézd meg ezt a képet, itt meglátod, mennyi disztró van és mi miből lett: [link]
Ha rávinne a lélek Ubuntu alapú disztró használatára, az csakis a sátánista Ubuntu lenne! [link]

-
DanielK
addikt
Hát nekem pont ez a "minimalista" design tetszik!
Kicsinosításra nincs szükségem.
Sőt, lehet a netbookra felteszem az xp mellé, hogy valami gyors is legyen rajta.
XPt meghagyom, mert anyám szívbajt kapna. 
A Lubuntu alapja az Ubuntu, nem? Tehát minden felmegy rá, ami az ubira is? (deb)
Vagy legyen debian lxdevel?A cikk folytatását meg várom.
-
-
zoli62
addikt
Nem akarok flame-t generálni, de most olvasva. hogy a Windows 8 CP nem igazán frissíthető bétára, a linux kb. sosem fogja elveszíteni ezt a "képességét".

Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ MSI Katana 15 B13VFK - 15.6" QHD 165Hz - i5-13420H - 16GB - 512GB - RTX 4060 - Win11 - 3 év gari
- Új,bontott dobozos és használt telefonok Samsung,Redmi,ZTE,Ulefone,Motorola,Hammer,LG
- Dell Pro Max 16 MC16250 16" FHD+ IPS Ultra 7 255H RTX Pro 1000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Dell Pro 14 Plus 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Ultra 7 268V 32GB 512GB NVMe IR kam gar
- GAMER Asus ROG NVIDIA 6gb dedikált / i7-10750h / 16gb ram / 500gb ssd / MAGYAR rgb bill / win11
- Alienware 17r4 olvass
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- iPhone 12 Pro Max emelt kapacitású 4530mAh diagnosztizálható akkumulátor, +ajándék ragasztó
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Bomba ár! HP Probook 440 G10 - i3-1315U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

NEM.
Gnome Shell, kicsit áthegesztve teljesen jó...
ott meg beesu van...
ártottam én Neked??? 

Következőbe linkelem majd.

Akkor lehet itt az idő váltani? 
Amúgy az unetbootin ismeri és telepíti pendrivera.