- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ami Debianból nőtt ki, az .deb-et használ. Eltérés a függőségekben lehet, meg lehet, hogy lesz olyan, amit kézzel kell forgatni forrásból.
Nézd meg ezt a képet, itt meglátod, mennyi disztró van és mi miből lett: [link]
Ha rávinne a lélek Ubuntu alapú disztró használatára, az csakis a sátánista Ubuntu lenne! [link]
-
ViZion
félisten
SSD optimalizálás kernel dolog, az ugyan az. Más parancs: pl. nem sudo apt-get, hanem sudo yum - mert más progi.
Nem gksu hanem beesu, ilyesmik, de nem súlyos.
openSUSE = KDE, Fedora = Gnome Shell. Lehet persze mással, de az a legelterjedtebb. oS még variásabb sztem, de ott meg van Yast...KDE progit is lehet Gnome környezetben használni, csak letölti KDE-s függőségeit is. Így több cuccod lesz, feleslegesen. Ha nem zavar, maradhat. Ritkán gabalyodnak össze, régen Ubuntu Gnome-ra leszedtem LXDE-t és KDE-t, összevesztek a network managerek. Most már gondolom ezeket javították. DE érdemes kipróbálni Live módban, pár óra alatt kiderül, melyik a kedvenc. KDE szép, de én nem tudnám használni...
Ha Ubuntu ismerős, akkor Linux Mint is menni fog símán.
-
ViZion
félisten
-
Namelesske
addikt
Az Ubuntu Debian alapú a Fedora meg Redhatos asszem. Ez már sok mindent elmond, a telepíthető csomagokról a csomagkezelőről és magáról a rendszerről szerintem.
Én most hatalmas OpenSuSe fan lettem amiért minden hardverem működik alatta. Ajánlom azt is kipróbálásra, jobban hasonlít a Fedora-ra mint az Ubuntura.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Ha normálisan használod és nem eszetlenül, bután, akkor a windows is tud egy igenis jó rendszer lenni. Pl nézd meg az enyémet.
De ahhoz ,hogy a linux is valahogy úgy menjen egy gépen, azért egy hétig kell basztatni, hogy mindent belőj és még akkor se lesz 100% optimális egy normál felhasználású, normál gépen. És itt jön az általános, hogy "azok a szemét hardvergyártók, azok aki nem adnak ki linuxos drivert és azért van ez. " Ami jogos. De kérdem én, hogy ilyen jó és fain a linux, akkor mégis miért nem érzik szükségesnek a gyártók,hogy nyissanak a linux felé? -
Benőke
őstag
Fatert én is átállítottam. Elegem lett abból hogy állandóan hívogatott hogy most ezt írja ki a vírusirtó, most azt írja ki a tűzfal, most eltünt a képernyőről minden, most ... stb
Amióta Ubit használ nem nagyon hívogat emiatt. Koptatta már a 8.04 -et most a 10.04 -et nyűvi. Bár lehet a 12.04 nem fog tetszeni neki. Majd meglátjuk. Lehet fedora lesz helyette. Meg lehet nekem is. -
>-48-<
aktív tag
Itt a proci adja a szűk keresztmetszetet. A porbléma az, hogy ha egy disztró minimál igényű, akkor azt sokszor a csillivilli kényelmi funkciók elhagyásával fogyasztják le.
Ezt a kettőt érdemes lehet kipróbálni, bár egyik sem Win:
antiX
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Filmvilág
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Spórolós topik
- Kerékpársportok
- Horgász topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest