- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Egy óra, két rendszer
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A5 (2017) - lottóötös
- Nothing Phone (3) – tervezett kaotika
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Garmin topik
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
pIIrash
tag
Már le akartam írni, mielőtt valaki megkérdezi.
A legutóbb partíció átméretezés közben (nem Windows alatt) áramszünetet produkáltak. Ezzel még nem lett volna gond, csakhogy következő indításkor elkezdett ellenőrizni a CheckDisk. Felesleges mondanom, hogy ilyen esetben TILOS engedni a ChkeckDisknek, hogy ellenőrizze a lemezt. A gond, hogy én a kérdés feltevés pillanatában épp kávét raktam fel. (CheckDiskes százezer sor. Javítás, javítás, javítás ............)
Természetesen olyan jól megjavította, hogy soha többé nem lehetett elindítani a Windowst.
Azt hozzá tenném, hogy az utolsó ember vagyok, aki újrarak egy Windowst. Megpróbáltam mindent. Teljes javítás. Fájlok pótlása. Registry gyári visszaállítása.
Sajnos nem volt róla image fájlom (Norton Ghost, stb.).
Így végül 1 nap küzdelem után feladtam és újraraktam a Windowst.
A gond: megfeledkeztem róla, hogy van 3 darab titkosított fájlom.
Azóta sem lehet hozzáférni. Sem AEFS, sem saját használatba vétel, stb. nem segített.
Persze erre megoldás a kulcsfájl létrehozása és elmentése ilyen esetekre.A Windows által használt titkosítás tökéletesen megfelelő!
Inkább az a gond vele, hogy közvetlen a gépről illetve közvetett módon (valamilyen) programon keresztül mindig elérhető. Fogja a figura és beolvassa a fájlt tartalmát, majd továbbküldi azt. Így már nincs titkosítás, nincs jogosultság.
Vegyünk egy példát. Figura hozzáfér a géphez és csinál egy keresést valamilyen általa írt programmal. Ez a keresés csak a titkosított fájlokra keres rá (ez is egy attribútum, mint a rejtettség , szóval nem nehéz). Megvannak a fájlok, így mint rendszergazdaként belépett felhasználó, fogja és úgy másolja át a saját adathordozójára, FTP-re, stb., hogy ne másolja vele együtt a jogosultságokat.
Majd teszek fel egy ilyet illusztrációnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Aoc 1080p 75hz 27" GRÁTISZ ALZAERGO MONITORKAR!
- HP 15 Pavilion FHD LED Matt Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB RAM 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- Gamer Intel Core i5 12400 / 16GB DDR4 / GTX 1660 SUPER 6GB / 256GB NVME SSD / 1TB HDD /
- RAM --- SoDIMM --- SD-DDR1-2-3
- ÚJ DLSS4 Gamer PC 14Gen i5 14400 / 16GB DDR4 / RTX 5060 8GB / 512GB NVME SSD
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Dell Precision 5540 i7-9850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- HP 15S FHD LED Matt i5-1135G7 4.2Ghz 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest