- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Yettel topik
- 6 év biztonsági támogatást ígér a Motorola
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
Új hozzászólás Aktív témák
-
pIIrash
tag
WARNING: Using TrueCrypt is not secure as it may contain unfixed security issues
A felsorolt hibák egy részét kijavították egy másik projekt keretein belül.
-
pIIrash
tag
Az ok egyszerű. Attól, hogy F AT vagy NTFS-re formázod a partíciót, az nem azt fogja jelenteni, hogy létrehoz egy FAT vagy egy NTFS partíciót és azt titkosítja. Hanem közvetlenül ír a partícióra és a TrueCrypt láttatja úgy, mint ha az egy FAT/NTFS partíció lenne. Így, amikor bekapcsolod akkor a rendszer egy partíciót lát, ami ugyan tele van, de nem tudja értelmezni a tartalmát, mert az a TrueCrypt sajátja, így nem is tudja betölteni azt. Ezért mondja rá, hogy formázatlan.
-
pIIrash
tag
Levelem hatására kijavítják a hibát a Folder Hidden következő verziójában. + beígérték a magyar verziót.
Előzmény: Írtam nekik, hogy a jelszó ablakot, ha Alt + F4-el bezárom, akkor eltűnik és megjelenik a főablak. Szóval aki rájön annak a jelszó nem akadály -
pIIrash
tag
A kulcsfájl használata opcionális. Ha nem használ az ember, akkor is biztonságos, feltéve, hogy nem olyan jelszót használ, ami rövid, könnyen kitalálható, ha ismerik az illetőt. Vagy máshol is használja, ahonnan visszakereshető. Ha tényleg védeni akarjuk az adatokat, akkor sehol máshol nem használt jelszót használjunk. A legegyszerűbb, ha megjegyzünk egy mondókát, vagy egy hosszabb idézetet és pl. ennek kezdőbetűit használjuk + valamilyen dátumot + valamilyen speciális karaktert.
pl.: "Aki másnak vermet ás, maga esik bele." ==> Amvámeb
Amerika felfedezése: 1492 ==> Amvámeb1492 + pl. & => Amvámeb1492& lesz a jelszó.
Minél hosszabb és minél többféle karaktert használunk, annál nehezebb feltörni pl. brute-force-al. Lehetőleg ne eszperente nyelven íródott mondókát jegyezzünk meg.Nem olvastam még utána a rendszer partíció titkosításnak, ezért nem is akarnék elhamarkodott választ adni. Mindenesetre a sebességet úgy állítanám be, hogy pl. Hard Disk Sentinellel vizsgálnám a rendszerpartíción az átlagos + a legmagasabb olvasási és írási sebességet. Ezt átlagolnám, majd ehhez mérten a teszt után kiválasztanám azt a titkosítást, ami hozni tudja ezt az átlag sebességet. Így kevés az esély rá, hogy jelentős lassulást okozna.
-
pIIrash
tag
Sajnos ennek és a fájlonként titkosításnak (lásd: Jómagam Titok program) hátránya a kényelem hiánya. Állandóan ki/be tömöríteni vagy fájlonként egyesével titkosítani. Ráadásul a kitömörített/kikódolt fájl biztonságos megsemmisítéséről is gondoskodni kell. Nem túl kényelmes módszer.
Manapság már távirányítóval irányítjuk a távirányítót is. Kíváncsi leszek, hogy mikor jelennek meg normál forgalomban az első hangvezérléses távirányítók, hogy még nyomkodni se kelljen -
pIIrash
tag
Ezt direkt nem akartam leírni a cikkbe.
De a lényeget leírtad. Nem hozzáférhető! Ez volt a cél. Tképp nem is kellene rejteni, ha biztosítani lehetne az elérhetetlenséget.
De van ennél nagyobb baja is. Még nem kaptam választ a levelemre, de sztem itt is csak akkor fognak válaszolni, ha már kijavították. IWIW-nél is ez volt. -
pIIrash
tag
Ha nem tüntetik fel külön, hogy használható Virtual PC-n, akkor ez egy várható eredmény.
Részben ezért sem akartam belemenni a rendszer partíció titkosításába.Ez benne van a pakliban. + sokan úgy gondolják, hogy nem vesződnek egy helyreállító CD létrehozásával, úgy is minden jó lesz. Ezt követően letitkosítják az egész világegyetemet. Majd restart és lám nem indul a Windows. Ilyenkor persze #&@!&#@&!!!, stb.
Sajnos letesztelni nincs most időm, mert jan 4-6-11 vizsgák és ez most sajnos nem férne bele.
A nem indul alatt mit értesz pontosan? Egyáltalán nem jelent meg semmi és csak állt, mint ... a fűben, vagy kiírta a megadott hibaüzenetet és onnan nem akart tovább menni.Elvileg itt még a program segítségével visszavonható a titkosítás.
-
pIIrash
tag
Írtam a Winmend Support címre egy levelet, hogy javítsák ki ezt a nem gyengén orbitális kiskaput. Remélem, hamar megérkezik a válasz.
-
pIIrash
tag
Szia!
Jónak tűnik. Első körben a sima BestCryptet néztem meg. Van benne pár kényelmi funkció, ami nincs a TrueCryptben. Zavaró, hogy külön van a konténer fájlok, swap file, stb titkosítás és külön program van a partíciók titkosításához. Mindez persze nem ingyen.
Nem jobbak az általa használt algoritmusok, mint a TrueCrypt algoritmusai.
Rendszer összeomlás billentyű elég érdekes. Ez tipikusan az a dolog, ami arra lett kitalálva, hogy ha a rendőrség kopogtat, akkor legyen idő eltüntetni a nyomokat.
Nem találtam sehol kulcsfájl létrehozást vagy hozzárendelést. Persze ez nem létszükséglet, de nem lett volna gond, ha van. Cserébe persze elkövetnek mindent, hogy a jelszó ne legyen visszafejthető vagy brute-force-al kisakkozható. Elvileg védelmet nyújt a Cold Boot támadás ellen is. Ami a sima BC-ben tetszik az a fájlok véletlen törlés elleni védelme. TC-ben sajnos ezt valahogy még nem sikerült megoldani. -
pIIrash
tag
Már le akartam írni, mielőtt valaki megkérdezi.
A legutóbb partíció átméretezés közben (nem Windows alatt) áramszünetet produkáltak. Ezzel még nem lett volna gond, csakhogy következő indításkor elkezdett ellenőrizni a CheckDisk. Felesleges mondanom, hogy ilyen esetben TILOS engedni a ChkeckDisknek, hogy ellenőrizze a lemezt. A gond, hogy én a kérdés feltevés pillanatában épp kávét raktam fel. (CheckDiskes százezer sor. Javítás, javítás, javítás ............)
Természetesen olyan jól megjavította, hogy soha többé nem lehetett elindítani a Windowst.
Azt hozzá tenném, hogy az utolsó ember vagyok, aki újrarak egy Windowst. Megpróbáltam mindent. Teljes javítás. Fájlok pótlása. Registry gyári visszaállítása.
Sajnos nem volt róla image fájlom (Norton Ghost, stb.).
Így végül 1 nap küzdelem után feladtam és újraraktam a Windowst.
A gond: megfeledkeztem róla, hogy van 3 darab titkosított fájlom.
Azóta sem lehet hozzáférni. Sem AEFS, sem saját használatba vétel, stb. nem segített.
Persze erre megoldás a kulcsfájl létrehozása és elmentése ilyen esetekre.A Windows által használt titkosítás tökéletesen megfelelő!
Inkább az a gond vele, hogy közvetlen a gépről illetve közvetett módon (valamilyen) programon keresztül mindig elérhető. Fogja a figura és beolvassa a fájlt tartalmát, majd továbbküldi azt. Így már nincs titkosítás, nincs jogosultság.
Vegyünk egy példát. Figura hozzáfér a géphez és csinál egy keresést valamilyen általa írt programmal. Ez a keresés csak a titkosított fájlokra keres rá (ez is egy attribútum, mint a rejtettség , szóval nem nehéz). Megvannak a fájlok, így mint rendszergazdaként belépett felhasználó, fogja és úgy másolja át a saját adathordozójára, FTP-re, stb., hogy ne másolja vele együtt a jogosultságokat.
Majd teszek fel egy ilyet illusztrációnak.
-
pIIrash
tag
Nincs mit!
FIGYELEM! Ameddig nem sikerül valami contactot kialakítanom a program íróival, addig a Winmend Folder Hidden a Erős Fenntartással Ajánlott kategóriába kerül.
Sajnos találtam benn egy orbitális, idióta hibát. Nem az adatrejtés résszel van a gond.
Direkt nem írom le, hogy mi a baj vele. Ezért kérem, hogy aki rájön ne ossza meg egyelőre!
Ha érkezik esetleg új verzió, akkor ott már talán javítva lesz. -
pIIrash
tag
Nem tudom milyen szintű védelmet nyújt, de biztató a leírása.
Nem a védelemmel van itt a gond, hanem a kényelmi problémákkal. Ha valaki folyamatosan biztonságban akarja tudni az adatait, akkor nem fog nekiállni az 500 db-os képgalériáját titkosítani egyenként.
A programban van egy jelölőnégyzet. "Titkosítás után forrásállomány törlése".
Ezt bepipálva vajon a program előbb felülírja a régi adatot, vagy csak simán törli azt?
A válasz: egyszerűen csak törli azt (Recuva programmal sikerült gond nélkül visszaállítanom a teszt fájlt.). Tehát ha valaki ezt pl. bepipálja, akkor kap egy titkosított és egy törölt fájlt. Ahol a törölt fájl még gond nélkül helyreállítható. -
pIIrash
tag
Mindenképp.
Valahol számítok is ezekre a javításokra.
Annyit kérek csak, hogy aki talál még hasonló hibát, az privátban jelezze.
Köszönöm! -
pIIrash
tag
Szia!
Mielőtt összekapnátok, hadd jegyezzem meg, hogy teljesen jogos a hozzászólás.
A cikk számottevő része este 10 után született meg. Egyszerre készült az első és a harmadik cikk. Napközben csak a képek kimentegetésével foglalatoskodom. Így könnyen előfordulhat, hogy egy vagy több mondatom hagy némi kívánni valót maga után. Természetesen ezeket kijavítom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Sony PlayStation 5 Fat 825 GB eredeti doboz, gyári kontroller
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,256-512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- AKCIÓ!!!Acer V3,FullHD core i5 6200u(4X2,8Ghz),8GBRAM,nVme
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32 RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest