- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kispósi
aktív tag
Sziasztok, a barátnőm órája nem állt át a hétvégén a téli időszámításra. Csak vmi beállítás miatt lehet vagy nektek is manuálisan kellett átállítani?
-
pana0017
senior tag
Sziasztok. Hol érdemes most megvenni, ahol Vasutas pénztári kártyát le tudnak húzni? (nem a számlás módszer)
Illetve iOS-en milyen értesítéseket jelenít meg? Ha nincs rezgés akkor a hívást hogy mutatja? -
MoBiBence
csendes tag
értesítések androidra - megérkezett a frissítés:
[http://updates.polar.com/2015/10/polar-m400-smart-notifications-for-android/]
én azóta használom, remekül lehet különböző app-okra leszűrni mit szeretnél s mit nem, így tényleg hasznos tud lenni, ráadásul meg lehet adni mettől meddig legyen bekapcsolva...hibátlan.ezen kívül ezzel a frissítéssel a pár kommentel előbbi szinkronizálási problémám is megoldódott (lehet az android 5.1-ra való frissítés miatt), most már elsőre sikerül neki szinkronizálni mindig.
-
szepiferi
csendes tag
Köszi!
Fólia megrendelve, fő a biztonság! -
MoBiBence
csendes tag
válasz
fengsuhi #289 üzenetére
Nem tudom mi lehet a problémád...
Én minden reggel ahogy felkelek szinkronizálok egyet a telefonnal, de amíg öltözöm és pakolászok van hogy 2-3-4-szer is el kell indítani a szinkronizálást, mert "sync failed" felirattal ráhagyja :/ de 3.-4. alkalomra általában sikerül neki...már megszoktam, lehet a telefonom nem túl jó ehhez, passz (redmi1s)Én használok fóliát, viszont az annyira karcolódik, hogy 2 havonta cseréltem
habár vettem 16 db-ot 1500 ft-ért, egy jó ideig elég lesz
(lehet olcsó húsnak híg a leve...:/)
-
szepiferi
csendes tag
Sziasztok!
Az M400 kijelzője karc álló? Valahol gorilla glass-t írnak valahol nem... Vegyek rá fóliát? -
fengsuhi
csendes tag
Most lett olyan androidos telefonom, amelyre fel tudtam tenni a Flow appot. Viszont nem hajlandó szinkronizálni az M400-zal.
Nyomom a vissza gombot, megtalálja a kapcsolatot a telefonnal, feladja a kódot, amelyet aztán beütök a telefonba, de végül azt írja ki az óra: connection to app failed. Eközben a telón megjelenik egy értesítés: Smart Lock - New bluetooth device paired. (Ez a Smart Lock valami google-ös szolgáltatás arra, hogy bizonyos eszközök kapcsolata esetén ne kelljen a feloldó kódot megadni, de külön indítóikonja nincs az appnak.)
Csak éppen a Polar Flowban nem történik semmi. Valami tipp?
-
coxy
csendes tag
Sziasztok!
Kedvenc edzést szerkeszteni nem lehet ugye? Úgy értem előre, webes felületen szerkeszteni az útvonalat?!
Először menni kell az adott útvonalon és azt az eszést lehet utána kedvencekbe rakni, ha jól sejtem!?
Köszz -
coxy
csendes tag
Most lehet hogy figyelmetlen vagyok, de hogy lehet megosztani az edzést? Hol találom?
Egyszerűen szénné lapoztam már mindent, de nem találom... -
fengsuhi
csendes tag
Nem könnyű, ez igaz, de idővel jobb lesz. Talán a gumi puhul, talán csak hozzászoksz.
Én úgy szoktam felvenni, hogy a mozgatható bujtatót egészen feltolom a szíj vastag részéig, amíg csak lehet. Aztán amikor a pánton átbujtattam, akkor már csak a szíj végét kell beleilleszteni ebbe a mozgatható részbe. Már ha érthető, mire gondoltam.
-
coxy
csendes tag
Hali!
Ma lettem tulaja eme csodás ketyerének. Kép alapján is szerelem volt. Előtte egy FT4-et nyúztam. Szóval a Polar márka marad, nem is kétség.
A kérdésem egyenlőre csak annyi, hogy a szíjat mindenkinek nehéz belegyűrni a helyére felvételkor?
Ez a "dupla" csúsztató elég macerássá teszi a le és felvételt. Pedig úgy terveztem hogy az FT4-et használom, ha éppen olyan helyzet van (annak már majdnem mindegy). Szóval cserélgetnem kellee.coxy
-
Steve1988
tag
válasz
fengsuhi #273 üzenetére
Ott állítottam be, és igazából tényleg az volt, amit írtál. Sokszor lement 4 perc alá is, és jelzett, hogy túl gyors vagyok, máskor meg jóval lassabbat mutatott, akkor azért csipogott... Így át is váltottam arra a nézetre, ahol az egész futásra nézve láttam az átlagomat.
-
Mickey73
csendes tag
válasz
MoBiBence #276 üzenetére
Én is érdeklődtem már itt erről az eszközről, hogy van-e valami tapasztalat róla. A kérdés itt az eszköz kalibrációja. Mihez kalibráljuk? Az M400-hoz? Akkor ugyanazt fogja mérni. Persze eltérően is be lehet lőni, hogy pont jó legyen a félmaratoni táv. Amúgy az eszköz alappontossága +-3%. Ezen lehet még javítani a kalibrációval.
Engem egyébként a kadencia mérés miatt érdekel (futásnál a percenkénti lépésszám, bicajnál a pedál fordulatszám), csak még nem döntöttem el, hogy tényleg kell-e. -
MoBiBence
csendes tag
válasz
Mickey73 #275 üzenetére
Ez mekkora segítség lenne amúgy nektek?
[bluetooth smart stride] -
Mickey73
csendes tag
válasz
fengsuhi #273 üzenetére
Az aktuális sebesség (ütem) mérése valóban nagyon idegesítő. Futsz egy állandó sebességgel és látod, hogy a tempó egyszer csak 1 egész perccel több, majd visszaáll, azután kevesebb stb. Tényleg nagyon zavaró, ha közben még csipog is, hogy most túl lassú vagy, most túl gyors. Főleg az élesebb kanyaroknál mászik el.
A lányomnak van egy 20eFt-os decathlonos gps-es órája. Időt, sebességet és távolságot mér csak, valamint szintén feltöltheted egy oldalra az edzésedet, térképen is megjeleníti. Ennyit tud kb. Viszont a pillanatnyi sebesség mérését valahogy nagyon jól megoldották benne, nincs semmi ingadozás. Ahogy nézegettem, mintha több másodperc (3-5) adatából átlagolna és hibajavít. A drivert nézegetve garmin cucc lehet benne.
Szóval lehetne még ezen javítani a Polar-nál is.Más:
Ha lehet hinni az interneten fellelhető híreknek, akkor az órában nem sirfstar típusú gps chip van (V800-ban sirfstar 4 van), hanem egy u-blox 7 típusú. Ami érdekes, hogy ez chip elvileg a cég honlapja szerint támogatja a glonass-t is. Vajon az óra most támogatja-e? Valószínűleg nem, mert ezzel azonnal eldicsekednének. Viszont kérdésként felmerül, hogy megoldható lenne-e akkor a glonass támogatás a firm módosításával? Jó lenne, mert így még pontosabb gps-ünk lenne. Esetleg valakinek valami infó erről?
Bár lehet nem is ilyen chip van benne, mindössze egy oldalt találtam erről csak, ahol megemlítették a chip típusát. -
MoBiBence
csendes tag
Nemrég szó volt arról, hogy valaki itt nem tudta összepárosítani a pulzusmérőt az órával, és feljött, hogy esetleg nem-e lemerült az elem a pulzusmérőbe. Csak érdekesség (én nem tudtam), hogy az óra kijelzi, ha merülőfélben van a pulzusmérőben az elem ("Low battery in pulse rat", nem emlékszem pontosan)
Szerintem ez is egy tök jó dolog!
-
fengsuhi
csendes tag
válasz
Steve1988 #270 üzenetére
Az alsó és felső értékeket a sebesség zónákban állítanád be? Ha igen, azt nem ajánlom, mert tudomásom szerint az aktuális tempót (pace) nézi, ami nagyon ingadozik.
Párszor próbáltam, de csak a céltempó alatt és fölött 10-10 másodperc ráhagyással nem csipogott állandóan. Úgy viszont nem sok értelme van egy versenyen. Vagy nálad ez működik?
-
fengsuhi
csendes tag
válasz
Mickey73 #268 üzenetére
Teljesen azért nem ért meglepetésként a dolog – ezért nyomogattam kézzel az egy kilométeres időket –, de elég rossz volt élesben szembesülni a pontatlansággal. Nem nyafogni akartam, csak ahogy írod is, a technológia korlátaival számolni kell egy versenyen. Ettől függetlenül a kütyü tökéletes edzésekre, ott nem számít, az a pár másodperc eltérés.
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz
fengsuhi #267 üzenetére
Sajnos ennek a technológiának ez a határa és még az is hihetetlen számomra, hogy egy ilyen kis méretű szerkentyű ennyire képes. Kell a jó rálátás a megfelelő műholdakra, hogy igazán pontos legyen, de még akkor is van hiba, mint minden technológiánál. Nemrég voltam a Szlovák Paradicsomban...na ott a legtöbb mély szurdokban, sziklafalnál elment a GPS jel, de oda vihettem volna 10 milliós differenciál GPS-t is és annak is ugyanúgy elment volna a jele. Városban, nagy épületek között ugyanez megtörténhet.
-
Steve1988
tag
válasz
fengsuhi #267 üzenetére
Szia!
Nekem is 21,42 km-t mért a félmaratonon, és valóban zavaró, mivel én 4:15-ös átlagot lőttem be magamnak és az óra szerint végül 4:14-es átlaggal értem célba, de 4:18-as átlag lett a hivatalos idő szerint.
Persze már közben láttam, hogy az 1 km-ek helyett sokszor 1,01-et vagy 1,02-t mér az óra, sőt előfordult 1,06 km is. Így próbáltam is a tempón javítani, mivel az óra szerinti átlag az tévesen jobbat mutatott, de most csak ennyi sikerült..
Viszont így a maratonnál már így fogok számolni, hogy ha ott 5 perces átlagot akarok a végén, akkor óra szerint legalább 4:50-4:55 legyen.
Egyébként a kérdésedre válaszolva eddig csak simán elindítottam az órát, nem állítottam be előre semmi zónát, szintidőt stb. Viszont most kitaláltam a maratonra azt, hogy 21 km-ig futok 4:50 alatti tempót, utána 11 km 5:00 alatt, utolsó 10 km már csak 5:10. (Kicsit korrigálva a gps pontatlanságát, 4:45, 4:55, 5:05 lesz beállítva az órán.) Alsó és felső értéket is állítok, bár elég zavaró lehet az óra csipogása, ha már totál kivagy és az óra folyamatosan szól, hogy fussál már gyorsabban.
Talán így normális értéken tudom tartani a pulzusomat. Edzésen próbáltam, hogy ez a 4:50-5:00 körüli tempó 20-22 km-ig nem viszi feljebb az átlagpulzusomat 170-nél, egy jó ideig 163-167 körül tudom tartani. Ha a végén még egy kicsit visszaveszek, 5:10 körülire, vagy akár egy kicsit lassabb tempóra, akkor talán marad is ez a 170 körüli pulzus.
A mostani félmaraton pulzus szempontjából elég rosszra sikerült, 3 és fél perccel rosszabbat mentem, mint tavasszal (most 1:30:49, tavasszal 1:27:10), és az átlagpulzusom is nagyon brutál volt (most 191, tavasszal 186). Az utolsó 2 hetét elrontottam a felkészülésnek, ennyit számított...
-
MoBiBence
csendes tag
válasz
Mickey73 #268 üzenetére
Én versenyeken nem indulok, így teljességgel nem tudok együtt érezni Veled, de elhiszem ez milyen "bosszantó" lehet. Habár mentség, hogy ez nem a polar hibája, hanem ennyit tud a technika, ezzel együtt kell élni, alkalmazkodni hozzá.
Érdekesség, tegnap együtt tekertünk egy barátommal, aki most szerzett be egy Polar RC3-as órát, az első gps-esek egyikét. 74km-en 40m különbség volt a kettőnk órája között, amit én kifejezetten jónak tartok! :-)
[link]Más: olvastátok?
[link] -
Mickey73
csendes tag
Szia fengsuhi,
Üdvözöllek a gps vevők világában. Ez van, ezzel sajnos együtt kell élni, és egy versenyen ezzel kalkulálni kell. Ideális körülmények esetén is +- 5-10 méter a pontatlanság egy adott pozición, itt pedig ráadásul még a gps vevőt is állandóan mozgatjuk, ahogy futunk. Itt jönne jól a V800-ban lévő lehetőség, amiben állítható a rögzítési gyakoriság. Az 1 sec-et 2-re állítva szerintem pont jó lenne a dolog.
Megjegyzem egyébként, hogy korábban a mobiltelefonjaimat használtam futáshoz, ez az óra azoknál sokkal pontosabban mér (tisztelet pár kivételnek, a nokia925-öm pl. kb. ugyanazt méri glonass-al).
Az általad leírt eltérés a távolságban, ha jó nézem olyan másfél százalék körüli. Az óra doksiban +-2% van, tehát ez jól működik. -
fengsuhi
csendes tag
Tapasztalatok egy félmaratoni versenyről. Az óra 21,1 kilométer helyett 21,42-t mért. Figyelembe véve, hogy olykor kerülgetni kell az embereket, és nehéz mindig az ideális íven haladni, nem vészes. (Persze nyilván a GPS pontatlansága is hozzáad a távhoz.)
Ha viszont bizonyos idő alatt szeretnéd lefutni a távot, ennyi pontatlanság sem fér bele! 10 kilométernél már 200 méter pluszt szedtem össze az óra szerint. Az esetemben ez azt jelentette, hogy kb. 4:58/km-es átlaggal értem 10 km-hez, az óra szerint viszont 4:52 volt a tempó. Ez a 6 másodperc pedig 20 kilométer alatt már 2 percet jelent. Sőt, 5 perc/kilométeres tempónál ha csak 10 méter pluszt mér a GPS egyetlen kilométeren, akkor a tempót 4:57-nek mutatja. Hosszabb távon nagyon félrevezető.
Valamennyire számítottam erre az eltérésre, de eddig csak egy 7 kilométeres versenyt futottam az órával, ott ennek kevésbé volt jelentősége. Most eleve kikapcsoltam az automatikus kilométerjelzést, és kézzel nyomogattam a köridőket a versenyen kitett táblák alapján. Ez a legpontosabb módszer, de figyelni kell a táblákat, volt, hogy 3 kilométert mértem egyben, mert nem vettem észre a jelzéseket.
Ettől függetlenül nekem nagyon bevált az óra, egyáltalán nem bántam meg, csak gondoltam, megosztom, mire kell figyelni versenyen. Futam közben kissé sokkoló, amikor rájön az ember, hogy egy tök fals időt lát. És ez kisebb-nagyobb mértékben minden GPS-es órára igaz.
Ti hogyan használjátok versenyen?
-
zodor
újonc
Sziaztok!
Eddig négyszer használtam futáshoz és most raktam fel szinkronizálásra és ezt a hibaüzenetet kaptam
A-GPS data was not synced.
- error getting ublox
meg, hogy próbáljam újra, de hányszor?)) mert többszörire se akarja, viszont frissítést meg adatokat le ill. felrakta az órára/ról.
Ja, és ez az első szinkronizálás.
Valaki találkozott már ezzel a hibaüzenettel?
Amúgy nagyon tetszik az óra, remélem ez az usb csatlakozós probléma nem fog előjönni...ui: lehet esetleg köze, hogy a bonjourt nem telepítettem fel?
-
Flashback
addikt
Have you paired your heart rate sensor with M400?
There are two ways to pair a heart rate sensor with your M400:
- Wear your heart rate sensor, and press START in time view to enter pre-training mode.
- To pair, touch your sensor with M400 is displayed, touch your heart rate sensor with M400, and wait for it to be found.
- The device ID Pair Polar H7 xxxxxxxx is displayed. Choose Yes.
- Pairing completed is shown when you are done.Or
- Go to General Settings > Pair and sync > Pair new device and press START.
- M400 starts searching for your heart rate sensor.
- Once the heart rate sensor is found, the device ID Polar H7 xxxxxxxx is displayed.
- Press START, Pairing is displayed.
- Pairing completed is displayed when you are done.Are you wearing the heart rate sensor correctly?
------------> Ha így sem meg szedd ki az elemet és rakd vissza, vagy cseréld ki. Akár le is merülhetett.
-
BKReni
újonc
Megvan a ketyere itt csücsül a csuklómon 3 napja. Imádom, pontos szuper...viszont a pilzus mérő nem szeret. Feltettem, párosítás nem találja. Vizeztem a bőrömet nem találja egyszerűen semmi. 5.0ás G2-höz úgy csatlakozik mint az álom! Mit szúrtam el? Gondoltam azt is, hogy pocaklakó zavar be a maga 130 körüli pulzusával, de végigzongoráztuk a párommal is semmi pedig neki nincs hasa 😄 bekapcsoló gombot meg magán a szívfrekvencia mérőn nem találtam. Hibás volna?! 😒
-
MoBiBence
csendes tag
Nektek szokott csipogni az óra "magától"?
Értem ez alatt, hogy teljesen véletlenszerűen csippan 1-et, időtől, mozgástól, mindentől független (legalább is én nem találtam semmi okot rá, mert most is csippant egyet 11:14-kor, miközben rohangálok a munkahelyemen az irodák között.) Naponta általában 1-2x csinálja...
Miután felcsippant, kijelzi az akku töltöttségét egy pár mp-re, mint amikor visszalépsz a fő képernyőre a menüből... -
BKReni
újonc
válasz
Flashback #254 üzenetére
Köszi! A Notifikaciot tudtam, de voltak korábban gondok a bluetoothos kapcsolattal és infóküldéssel is remélhetőleg már kijavították! 150 H7-essel 120 nélküle...evidens, hogy akkor már azzal veszem 😉
Várható egyébként notifikacio androidra is? Nem lenne rossz ötlet bár nekem egy vibramotor jobban hiányzik mint az üzeneteim 😄 ez az egyetlen hibája.. -
BKReni
újonc
Szisztok! Köszi a fórumot sokat lendített előre a döntésbe, már csak be kell szereznem a ketyerét.
2 kérdésem volna: olvastam, hogy androiddal nem annyira barát... LG G2vel 5.0-ás androiddal talán lesz szerelem?
Illetve ausztriába találtam sportboltba 2 év garanciával 150 ropogós euróért. Van értelme esetleg egy alig használtra várni? Vagy rögtön azonnal csapjak le egyre? Be vagyok zsongva hogy végre az enyém lehessen egy annak ellenére, hogy aktívan használni legkorábban 3 hónap múlva fogom tudni ☺
Köszi a segítséget!! -
stomi86
újonc
válasz
Flashback #250 üzenetére
Szia!
Olyan kérdés az akkumulátor mitől lehet ennyire gyenge, 2-2,5 óra alatt fél töltöttségi szint alá megy? Mindegyiknél ennyire gyenge vagy csak nekem sikerült kifogni?
A másik kérdés 1,5 hónapja vettem szerinted kicserélnék egy újra vagy egy másik fajtára?Válaszodat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Loop és a csúcsmodell V800 közé illeszkedik a Polar kifejezetten jól eltalált fitnesz-karórája, ami hozza a szokásos minőséget, de okosórának nem nevezhető.
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E756 - i5-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" HD I W10 I Garancia!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest