- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Fotók, videók mobillal
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
Új hozzászólás Aktív témák
-
MoBiBence
csendes tag
értesítések androidra - megérkezett a frissítés:
[http://updates.polar.com/2015/10/polar-m400-smart-notifications-for-android/]
én azóta használom, remekül lehet különböző app-okra leszűrni mit szeretnél s mit nem, így tényleg hasznos tud lenni, ráadásul meg lehet adni mettől meddig legyen bekapcsolva...hibátlan.ezen kívül ezzel a frissítéssel a pár kommentel előbbi szinkronizálási problémám is megoldódott (lehet az android 5.1-ra való frissítés miatt), most már elsőre sikerül neki szinkronizálni mindig.
-
MoBiBence
csendes tag
válasz
fengsuhi #289 üzenetére
Nem tudom mi lehet a problémád...
Én minden reggel ahogy felkelek szinkronizálok egyet a telefonnal, de amíg öltözöm és pakolászok van hogy 2-3-4-szer is el kell indítani a szinkronizálást, mert "sync failed" felirattal ráhagyja :/ de 3.-4. alkalomra általában sikerül neki...már megszoktam, lehet a telefonom nem túl jó ehhez, passz (redmi1s)Én használok fóliát, viszont az annyira karcolódik, hogy 2 havonta cseréltem
habár vettem 16 db-ot 1500 ft-ért, egy jó ideig elég lesz
(lehet olcsó húsnak híg a leve...:/)
-
MoBiBence
csendes tag
válasz
Mickey73 #275 üzenetére
Ez mekkora segítség lenne amúgy nektek?
[bluetooth smart stride] -
MoBiBence
csendes tag
Nemrég szó volt arról, hogy valaki itt nem tudta összepárosítani a pulzusmérőt az órával, és feljött, hogy esetleg nem-e lemerült az elem a pulzusmérőbe. Csak érdekesség (én nem tudtam), hogy az óra kijelzi, ha merülőfélben van a pulzusmérőben az elem ("Low battery in pulse rat", nem emlékszem pontosan)
Szerintem ez is egy tök jó dolog!
-
MoBiBence
csendes tag
válasz
Mickey73 #268 üzenetére
Én versenyeken nem indulok, így teljességgel nem tudok együtt érezni Veled, de elhiszem ez milyen "bosszantó" lehet. Habár mentség, hogy ez nem a polar hibája, hanem ennyit tud a technika, ezzel együtt kell élni, alkalmazkodni hozzá.
Érdekesség, tegnap együtt tekertünk egy barátommal, aki most szerzett be egy Polar RC3-as órát, az első gps-esek egyikét. 74km-en 40m különbség volt a kettőnk órája között, amit én kifejezetten jónak tartok! :-)
[link]Más: olvastátok?
[link] -
MoBiBence
csendes tag
Nektek szokott csipogni az óra "magától"?
Értem ez alatt, hogy teljesen véletlenszerűen csippan 1-et, időtől, mozgástól, mindentől független (legalább is én nem találtam semmi okot rá, mert most is csippant egyet 11:14-kor, miközben rohangálok a munkahelyemen az irodák között.) Naponta általában 1-2x csinálja...
Miután felcsippant, kijelzi az akku töltöttségét egy pár mp-re, mint amikor visszalépsz a fő képernyőre a menüből... -
MoBiBence
csendes tag
-
MoBiBence
csendes tag
Tigerclaw: Szerintem jó ötlet, én ha pl. egy egész napos Mátra túrára mennék, nekem elég lenne akár 30-60 mp-enként is hogy rögzítsen...
jofiucska: Szerintem megveheted, ha ad garit
Amúgy én innen vettem: (52,4e)
http://avplanet.hu/polar-m400-hr-pulzusmero-karora-beepitett-gps-el-fekete.html
Illetve ahogy látom már a decathlon is árulja: (59,9e)
http://www.decathlon.co.hu/polar-m400-hrm-gps-fekete-sportora-pulzusmero-ovvel-id_8334187.html -
MoBiBence
csendes tag
És egy érdekesség - hétvégén kipróbáltam, úszás közben nincs pulzusmérés!
(persze lehet, hogy ezt csak én nem tudtam eddig)
Nagyon jó lenne, mert be lehet állítani pl, hogy 20-25-50-vagy egyéni hosszúságú medencében úszol (ha szabadtéri, gondolom a gps e szerint tud hosszokat mérni), figyeli a csapkodásodat az aktivitásmérős giroszkópjával, de pulzus nincs sajnos, mivel az M400 csak "BT smart" jelátvitelt támogat...
(V800 pl. tudja, mert van benne valamilyen "analog frequency" is, ami viszont működik víz alatt)Annak idején majdnem 10 évet úsztam versenyszerűen, kíváncsi lettem volna...habár megleszek nélküle
-
MoBiBence
csendes tag
Írtam a magyar POLAR-nak, hogy segítsenek továbbítani azt az email-t amiben összeszedném a szoftveres újítási / javítási hibákat, tanácsokat.
Segítsetek, egyrészt Ti mit ajánlanátok még, hogy bele írjak; másrészt, ha megvan a kontakt, írtok-e Ti is, hogy lássák, nem csak egy ember szeretné a szoftveres hátterének javítását, jobbá tételét. :-)- Training target hozzáadásánál (polar flow) lehetőség legyen xy-nak ismétlésszámot is beírni, ne csak távot és/vagy időt. Itt alapvetően ennek az értéknek a beírása a kisebb gond, a lényeg, hogy az órán edzés közben a "piros" köridő gombbal lehessen tovább lépni, ne pedig hosszan nyomva egy másikat és a menüből kiválasztva, hogy "next session".
- Saját edzés fajta / típus / sport hozzá adása, ELNEVEZÉSE. Nagyon sok sport profil van előre felrögzítve, de nincs lehetőség sajátot csinálni. (van other outdoor, de mi van akkor ha van 2 különböző edzésem, ami nincs benne? "other outdoor 1" és "other outdoor 2"?
Nekem nem kell ikon mellé, elég ha én adhatom meg a nevét.
- Részben az előbbi ponthoz még: lehessen egy "egyéb / kiegészítés" címszót írni a meglevő sport profil mellé. Milyen futás az épp (táv, típus, verseny, stb.), vagy melyik biciklimmel mentem el (mert éppen az is befolyásolja az eredményt)
- Még mindig hasonló probléma: A már megtett edzésekbe bele lehet írni "notes"-ot, viszont azt megint csak akkor látom, ha megnyitom azt az adott edzést. Célszerű lenne ha az amúgy inapi / heti polar flow nézetben látnám az edzések mellett az egyéb ELNEVEZÉSüket is. Mert csak annyit látunk ilyenkor ugye, hogy: "Run - 29:20min".
- EGYSZERŰ stopper és visszaszámláló. Mivel 24h óra, és egész nap használom, így a sütés-főzéstől kezdve a minden egyéb hétköznapi dolgokhoz ideális lenne...
- Ha már van "hétfőtől - péntekig" és "egyéb egyszeri" ébresztő, miért ne lehetne két teljesen különböző egyéni ébresztőt is egyszerre beállítani, vagy egy "szombat - vasárnap"-al is kiegészíteni azt?!
Azt hiszem részemről egyelőre ennyi :-)
-
MoBiBence
csendes tag
válasz
fengsuhi #225 üzenetére
Egy edzésen belül úgy sem fogsz használni egy zónát szűkebben és tágabban is egyszerre.
Hozz létre kettő ugyan olyan edzésformát, annyi különbséggel, hogy az egyiknél szűkebbre veszed ezt a zónát (a többi zónát meg úgy hagyod, merthogy teljesen személyre szabható), és mielőtt edzenél, eldöntöd, hogy melyiket használnádMajd mikor eléred a zónát, "zone lock", és már ott is tudod tartani, másképp csipog ha alatta és ha felette vagy!
Egyébként itt jön fel megint egy hiányossága az órának, hogy ha mondjuk ilyen miatt 2 "bike" edzésprogramot hozol létre, SEMMI alapján nem tudod azokat megkülönböztetni az órán egészen addig míg el nem indítod, és majd ott nem látod a különbséget. Nem lehet egyéni nevet hozzá rendelni - mint pl. a "training target"-nél, ahol az jelenik majd meg ahogyan azt elnevezed ÉS még az egyéb megjegyzéseket is el tudod olvasni... -
MoBiBence
csendes tag
válasz
Steve1988 #212 üzenetére
Ez igen "mutatós" már, én is azóta tervezem ilyen edzések tervezését, mióta megvettem, de ehhez előzetes önismeret / statisztika is kell, hogy tudjam mit hogyan tudok teljesíteni, tartani
Viszont kérdésem lenne - "a kétféle kék sáv" a sprinteknél magasan, az a sebesség zóna, vagy micsoda?
(Én eddig csak idő - táv - pulzus tartománybeli fix-eket adtam meg...) -
MoBiBence
csendes tag
Szia,
- a pulzus jeladó elég kicsi, és nem is vastag, DE én majdnem mindig kicsit féloldalasan hordom az egyik mellizmom "alatt", és úgy egyáltalán nem zavar, még akkor sem, ha fekszem a földön. Keresgéltem ezzel kapcsolatban, hogy lehet-e így is használni, nem-e false adatokat mér, de egyrészt nem találtam semmit, másrészt összevetve a normális használattal, nem véltem felfedezni különbséget;
- a pulzus jeladója elvileg tényleg nagy hatótávolságú (pl. itt egy egyéb érdekesség is ezzel kapcsolatban: http://updates.polar.com/2015/06/coach-your-team-to-the-top-with-polar-team-pro/), de nekem 1-2 alkalommal megszakadt már amikor messzebb mentem az órától (én is szoktam néha úgy edzeni, hogy csak kirakom valahova az órát, és nem a kezemen van), lehet, hogy az elem nem friss benne. DE legközelebb megmérem körülbelülire
- szerintem előre betáplálni GPS koordinátát nem lehet (ahogy én olvastam több helyen), DE egy konkrét útvonalat el tudsz menteni kedvencként, és azt "bejárhatod" újra bármikor. Természetesen az útvonalat nem követi, csakis a kiinduló pontot mutatja visszafele irányzékként akár egy iránytű;
- edzés tervezés: mint előttem is említették sokan, ez alapvetően nagyon jól ki van találva, tökéletesen személyre szabható - KIVÉVE egy dolgot ami amúgy engem "zavar" a végett mert olyan edzéseket csinálok (legalább is én nem találtam rá egyszerű módot). Ha nem idő vagy táv alapú edzést csinálsz, hanem darab / ismétlésszám alapút (vagy az is szerepel az edzésedben), akkor azt nem tudod neki előre megadni, vagy pusztán betáplálni, hogy: "ez nem fix idő vagy fix táv lesz, hanem pl. 50 ismétlés, és majd én tovább léptetem ha vége...". Tételezzük fel, hogy 2 futás közé beraksz 100 burpee-t, de azt nem tudod beírni előre csak fix idő vagy fix távként. Ha fix időt írsz, mondjuk 10 percet, akkor tovább tudod léptetni közben amennyiben hamarabb végzel (célszerű nagyobb időt beírni mint amennyi alatt bármikor is megcsinálnád, mert ha kifutsz az időből, az óra tovább lép) DE csak a gyorsmenüből előhozva, ahol több mp-ig nyomva kell tartani az egyik gyombot, majd ott a listából kikeresve, hogy "next session", és "ok". Nah ez mondjuk egy intenzív edzés közben nem annyira egyszerű, és számomra zavaró, hogy nem lehet csak úgy tovább léptetni...
Viszont ez a probléma csakis szoftveres, amin bízok benne szintén lehet javítani, amint lesz egy kis időm, írni fogok a supportnak, annyit megér!
- a fehér nagyon jól néz ki szerintem, de a fekete mégiscsak univerzálisabb egy férfi számáraszerintem.
MÁS:
- a csatlakozó nektek mennyire "ázik be", mennyire koszolódik? Én észrevettem, hogy az enyém enyhén elkezdett korrodálódni (valószínű valamikor kicsit több izzadtságot, vizet kapott), írtam a magyar márkaképviseletnek, és egyből azt mondták, hogy vigyem be, kicserélik az egész csatlakozót...
Nem tudom mi tévő legyek...Üdv, Bence
-
MoBiBence
csendes tag
Sziasztok!
Lassan két hete használok egy ilyen M400-as órat jóformán teljes megelégedéssel.
Nagyon komolyan személyre szabható minden téren, tényleg az az érzeted, hogy "pro" sportolóknak csinálták, rengeteg apró jó ötlet van benne. Kiváló anyaghasználat, könnyű, ráadásul rendkívül jól is néz ki (habár ez szubjektív).Mivel hardveresen nem lehet belekötni, és újítani sem igazán, így amin alapvetően nagyon sok múlik, ami kiemelkedően pozitív irányba húzhatja (akár) ezt a terméket, az immáron a szoftveres háttér, mind az órán, mind a telefonos appokon és a web flow szolgáltatáson.
- Az óra szoftverével nincs alapvetően problémám, habár néha hiányolom egy EGYSZERŰ stopper és visszaszámoló jelenlétét hétköznapi funkciókra, nem sportolásra. (mivel úgy is majdhogynem a nap 24 órájában hordod ezt az órát, hiszen arra lett kitalálva. (Persze mindkettő megoldható, de csak edzés profilok keretében.)
- a notifications eljövetele remek ötlet - habár sokan eléggé ellene voltak ítt ahogy látom - mivel ha szintén egész nap hordod az órát, jó dolog lehet sok szituációban, hogy nem kell elővenned a telefonod, csak rápillantasz az órádra ha jön valami, kinyomsz egy bejövő hívást egy megbeszélés közepén, stb.stb... (szerintem értelmetlen "veszekedés" volt arról beszélni, hogy edzés közben ki kíváncsi a telefon értesítéseire, mivel megint csak azt tudom mondani, hogy mivel ez elvileg egy aktivitás mérő óra is, így a napi 1-2 óra edzésen kívül úgy is hordod az órát a nap másik 10-20 órájában...)
- HIBA: nálam az elmúlt napokban egyre nehezebben megy telefonnal a szinkronizálás. Mindig azt írja ki változó idők elteltével, hogy "syncing failed". Tegnap 6-8 próbálkozás után ráhagytam, ma 12-15 alkalom után sikerült csak "syncing completed" jeligére megcsinálni. Alapvetően 4-5 alkalmanként egyszer fulladt csak kudarcba a szinkronizálás, de az azt követő mindig sikerrel járt...ezt normálisnak is tudtam be.
- NAGY hiányát érzem: amennyiben létre hozol egy edzést (training target) akkor azt nagyon precízen meg tudod tervezni. KIVÉVE, ha valami olyan gyakorlatot csinálsz, ami darabszám, mert azt nem tudod előre bekalkulálni. Vagy időt, vagy távod tudsz megadni. Mi van ha én egy 2km bemelegítő futás után szeretnék 100 négyüteműt csinálni (következő kör gomb pl.), majd 50 gugolást (következő kör gomb pl.), és megint 1-2km-t futni, stb...nincs rá mód, legalább is én nem találtam. Ez számomra egy nagy hiánya, mert én nem csak futásra vettem, hanem minden egyéb HIIT és cardió edzésre is.
- az előző pontból kiindulva ismét hiányát érzem, hogy a megcsinált edzéseid elnevezhesd. Pl.: "szegedi maraton 2013", "keddi cettle-bell edzés", stb.
- ismét hiány, ha egy olyan mozgásnemet csinálsz, ami nincs benne az előre megírt sportokban, akkor csak egy olyat választhatsz ki, hogy "other", ÉS azt nem nevezhezed át. Marad OTHER, és kész?
Ezek szerintem alapvető szoftveres hiányosságok, amiken javítani lehetne...nem tudom Nektek mi a véleményetek, vagy csak engem "zavarnak" ezek.
Érdemes ilyenekkel írni a supportnak vajon?
Habár mint az elején mondtam, remek óra, és számomra megérte az árát!
Új hozzászólás Aktív témák
ma A Loop és a csúcsmodell V800 közé illeszkedik a Polar kifejezetten jól eltalált fitnesz-karórája, ami hozza a szokásos minőséget, de okosórának nem nevezhető.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Futás, futópályák
- Horgász topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Ford topik
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- sziku69: Szólánc.
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Eladó PULUZ 3-csuklós fényképező állvány (tripod, 106cm) c-clamp + mobiltartó (PU3103B)
- Google Pixel 8a telefonhoz Vena vCommute kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- Anker B81L6 240W 180cm USB-C kábel (2 darabos csomag)
- Apple Pencil USB-C (A3085) Érintőceruza, Bontatlan, Új, 0 Perces, 1 Év Apple Garancia
- Google Pixel 8a telefonhoz eredeti bőrből készült SURAZO kártyatartós, kitámasztható tok eladó!
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest