Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Aszpirin

    senior tag

    Hála az itteni sok-sok segítségnek, két dolgot is sikerült tegnap Plex-ügyben tennem, amivel nagyot dobtam a Plex-ezős élményemen

    1.
    sikerült fölraknom a sub.zero-t. Nálam a Mac-re kiadott utolsó verzió van (1.9.4.4325), vagy legalábbis nem talál / ajánl fel frisírtést. Ebben a szerver beállításokban nem találtam Plugins menüt, és az kézi install sem működött nekem a sub.zero github-repójában leírt módon. Viszont sikerült installálnom kissé bonyolultabban: Home (főképernyő) -» Channels -» Install Channels -» More... -» Metadata agents majd a megjelenő "csatornák" között ott van a Sub-Zero, és lehet installálni. Jó elrejtették... A beállítások pedig a szokásos módon, egy teljesen másik helyen a Settings -» Server -» Agents -» Plex Media Server alatt megjelenő listában :)
    A Sub-zero-ra vonatkozó tippért ezer köszönet, sokkal de sokal jobb, mint az alap opensubtitles.org agent, és ez már elég sok filmhez talál magyar feliratot is (nem csak elvétve)

    2.
    AppleTV-n lett Infuse 5 Pro-m. Ez tökéletesen játssza a H.265 kódolású, HDR10 színkódoslású filmet tartalmazó mkv-kat, HDR-ben. A HD formátumú hang is megy (pl DTS HD MA 5.1-et vagy Dolby TrueHD 7.1-et is lejátsz, tényleg 5+1 ill 7+1 HD csatornásként), de ehhez an Infuse setupjában a hangkimentet beállítást "auto"-n kell hagyni az AppleTV esetében. HDR-képe tévé esetében a Plex szerver ilyenkor DirectPlay-t fog használni, és az Infuse trükközi meg a dolgot, ugyanis az Infuse mint kliens, dekódolja pl. a DTS HD MA-t sokcsatornás LPCM-be, és azt az AppleTV "megeszi".
    Sajnos az Atmos nem megy Infuse-zal AppleTV-n. Ha audio kimenetnek az Infuse-ban passthrough-t állítok be, akkor az Atmos és bármely HD hangformátumú filmek vagy meg sem nyikkannak, vagy fülsértő kerregést produkálnak. Ha viszont "auto"-n hagyom a hangkimenetet az Infuse beállításokban, akkor maga az infuse levágja a metaadatokat, és a TrueHD 7.1 "magból" LPCM 7.1 -re konvertál.
    Ezt sajnos másként egyelőre nem tudják megoldani, az Apple faszságai miatt.

    Mindenesetre az Atmos nélkül is hatalmas az előrelépés. A házimozi-erősítőmet úgy állítottam be, hogy a sokcsatornás PCM-et Dolby Surround-dal "kezelje", így meglepően jó Atmos-szerű eredmény születik, (a felső hangszórók is szólnak, mert valami belső algoritmussal azokra is rákeveri a hangot)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák