- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crvsh3R
senior tag
válasz
aujjobba #12696 üzenetére
Sajnos nálam továbbra sem működik. Ez eléggé bosszantó, mert a 23-án történt frissítés óta van jelen a probléma, előtte nem találkoztam még hasonlóval sem. Próbáltam már újratelepítést, újraindítást. stb.
Biztosan kliensproblémáról lehet szó, mert ugyanazon a Chromecast-on PlexKodiConnect-el tökéletesen működik, de jobban szeretném a hivatalos kliens appal használni. -
Multibit
nagyúr
válasz
aujjobba #12513 üzenetére
Köszönöm! A sávszélességnél én is valami hasonlóra gondoltam, csak az a furcsa számomra, hogy jelentősen különböző full bitrátás filmek esetén is beáll az a 120 Mbps körüli érték. Valóban téves riport lehet. Nem csak a mutatott érték (120) miatt, hanem az "egyenmérték" miatt is.
-
Biga123
addikt
-
Elemental
addikt
válasz
aujjobba #11474 üzenetére
Ha mobilról plex appon keresztül akarok indítani filmet, akkor unable to play media üzenetet kapok. Biztos beállítás probléma, de nem tudom, hogy mi lehet. Meg ha valamelyik mobil appot nyitom meg, plexamp, plex dash, vagy a plex, akkor is sokat homokórázik, amíg elérhető lesz. Ha egyszer betölt, már rendben van.
Mondjuk sosem használom mobilon a plexet, ha nagyon meg akarok nézni valamit, akkor ott a solid explorer webdav kapcsolattal. -
-
chris-v
senior tag
válasz
aujjobba #11313 üzenetére
Digi-s vagyok és van a diginek is online stream-je, de csak akkor, ha elő van fizetve az egész csomagra. Csak net esetén nincs.
Igazából nem is a spórolás lenne a fő cél, csak tényleg ritkán nézzük a tv-t csak úgy. Amúgy meg hbo go, netflix megy, na meg plex. Ezért meg felesleges plusz pár ezret fizetni havonta a neten felül, helyette inkább előfizetek a Disney+ -ra ha elérhet lesz. Vagy is előfizetnék, mert így lehet marad minden a régiben inkább -
MasterMark
titán
válasz
aujjobba #11325 üzenetére
Kicsivel korábban linkeltem:
PlexKodiConnect - Direct Paths Explained
Itt leírja, hogy milyen előnyei vannak egyiknek meg a másiknak.
-
MasterMark
titán
válasz
aujjobba #11322 üzenetére
Azért mert a PKC képes arra, hogy a plex http addon path-ját, ami mögé el van rejtve az igazi fájl, kicserélje a közvetlen smb elérésre.
Így egyszerre megkapod a plex és a kodi minden előnyét.
És ettől még de, ugyanúgy a plex-et használod, mert oda attól még ugyanúgy reportol, követi hol tartasz, stb.
-
Imi1981
veterán
válasz
aujjobba #11133 üzenetére
Nálam a feltöltés nem gond 1000 megabit és csak kettő havernál gáz a letöltés (20 megabit) és ott transzkódol. Ha beállítottuk, hogy direkt lejátszás legyen nem ment vagy nagyon akadt de nekem főként 1080p anyagaim vannak (ez most épp emby - vel próbáltuk) . Meg szerintem az sem jó, hogy böngészőben nézi ezért ki fogom próbáltatni vele a plex alkalmazást Windows 10-en hátha jobb valamivel (emby alkalmazás fizetős) .
-
Imi1981
veterán
válasz
aujjobba #11131 üzenetére
Csak plex pass-al működik. Múltkor már ezt itt kérdeztem és írták.
A stop azért jó mert például unokaöcsém folyton pause-ba rakja és egész éjjel úgy maradna de én mikor látom, hogy már pár órája úgy van stoppolom. Utálom mikor pause-n hagyják de hiába mondom nekik.
De igazából plexet is használom és az aktiválás na meg a plexkodiconnect kodiban jobban tetszik mint emby addonja de összességében mindent nézve ami tetszik mégis emby tetszik kicsit jobban. Pedig egyszer jó lenne már csak egyet használni.
Most gondolkodom a plex pass-ban és emby premier előfizetésben is. Mindkettőt kipróbálom majd. A hardveres transzkódolás miatt akarom mert egy két haver böngészőből nézi és lassú a nete és miattuk mindig transzkódol (hacsak nem divix et néznek). -
noorbertt
őstag
-
Alabástrom
senior tag
válasz
aujjobba #11090 üzenetére
Nem értek hozzá, de arra tippelnék, hogy a Synology operációs rendszere sok RAM-ot eszik...
Másik dolog, hogy vannak kliensek, amiken alapból szépen ment (laptop, Apple TV), gondolom ott alapból nagyobb a cache. RPi-vel röcögött.
Csak 1080p filmjeim vannak, 4K-val nem próbáltam.
-
Alabástrom
senior tag
válasz
aujjobba #11084 üzenetére
"Ha nincs transzkodolas a Plex siman csak kikuldi halozaton a fajl tartalmat, semmi CPU-igenyes dolog nincs ebben, egy alap ARM-es cucc is megoldja."
Na hát én pont most futottam bele egy ellenpéldába: a Synology ds220j (ok, tudom, hogy egy nagyon nem ajánlott modell) eléggé biceg transcode nélkül is. Persze nem a proci a szűk keresztmetszet, az bőven 10% alatt ketyeg, de sikerült a Synology mérnökeinek beletenni 512MB RAM-ot, ami annyira kevés ehhez a rendszerhez, hogy gyakorlatilag állandóan swap-pel, és hát ez eléggé behúzza a keziféket. Elég nagy videó cache kell kliens oldalon, hogy szépen menjen a stream (rPi3b+ + Libreelec + Kodi + Plex mókolás nélkül akadozott)
Szóval el lehet rontani annyira egy rendszert, hogy még transcode nélkül se menjen normálisan.
-
daeyvd44
tag
válasz
aujjobba #11014 üzenetére
Ez így van sajnos. Windows alatt kezdetleges a HDR tonemapping, szinte 0. Nvidia-t nem támogatja abszolút, procit is részlegesen ahogy már írták is.
Vagy váltok Linuxra vagy várok az isteni csodára, hátha a dev team észbe kap és fejlesztik végre ezt az oldalt is és nem csak az Arcade részleget. -
Imi1981
veterán
válasz
aujjobba #11000 üzenetére
Már azt használom! Még jó múltkor ajánlotta itt valaki azóta az van. Ja és valóban jobb!
Kipróbáltam ezt a jellyfin szervert de szerintem ez egyszerűen nem olyan jó mint a plex és az emby. Érezni, hogy ez egy butított emby és a kliens alkalmazásai is gagyibbak. Pár órán keresztül próbálgattam de engem nem győzött meg és töröltem. Hardveres dekódolás meg egyszerűen nem akart jól működni a gépemen vele. Ettől kicsit félek, hogy a plex és emby se fog jól működni vele!
A gépem egy HP EliteDesk 800 G1 SFF i3-4360/8Gb DDR3 Windows 10 pro ssd-n. Videókártya nincs benne csak az alaplapi Intel HD graphics 4600 . Ez alkalmas hardveres gyorsításra ha előfizetek?
-
válasz
aujjobba #10897 üzenetére
Akkor forgatni kell egyet:
Raspberry Pi Plex Media Player
#10897aujjobba:
Nem is néztem, h olyan régi, akkor azt tényleg ne használja -
válasz
aujjobba #10889 üzenetére
A közelben 2 ilyen eszközről tudok, egyikkel sincs semmi bajuk. Bár "low level user"-ek de azt azért csak megemlítették volna, h egy kalap .... az egész. Nekem sincs vele hosszútávú tapasztalatom, de nem gondolnám, h egy plex stream megakasztaná. Amúgy meg a 20k-s árából már ki lehet következtetni, h nem kompromisszummentes
-
Alabástrom
senior tag
válasz
aujjobba #10880 üzenetére
Sajnos installálásnál asszem nem engedélyeztem az SSH-t, és ahogy elnézem, utólag már nem lehet (ami elég fura, de nem találok sehol a beállításokban ilyet). (Megpróbáltam putty-al belépni, nem ment.)
Egész este be volt kapcsolva a Pi, hogy ha esetleg valamit a háttérben még épít, akkor azzal elkészüljön, de nem változott a dolog, most is ugyanúgy akadozik.Viszont amit észrevettem, hogy nem minden film akadozik, csak néhány. Fura módon van közöttük 1-2 gigás 1080p is, ami akad, és van 20 gigás 1080p is, ami szép folyamatosan megy. Ami arra utalna, hogy nem a túl magas a bitráta a ludas... Viszont ha egy akadós filmnél nyomok egy pause-t, majd kis idő után újra elindítom, akkor kb 1 másodpercig úgy tűnik, mintha folyamatos lenne, és utána kezdene el akadozni. (lehet nem jól látom) Ez meg arra utalna, hogy a túl nagy adatfolyamot nem tudja real-time kezelni...
A formátum sem gond, mkv akadós is van, és folyamatos is van.Esetelg valami kódolásbeli (vagy bitrátabeli) dolog?
Film fps és display refresh rate eltérésről tudnám elképzelni, hogy ilyesmit csinál, de a kodiban csak három fokozatban lehet állítani a display refreh rate-et: 50fps, 59.94fp és 60 fps. Próbáltam mindhármat, nem segít.Esteleg további ötletek?
-
Alabástrom
senior tag
válasz
aujjobba #10873 üzenetére
Ja, bocs, elnéztem, nem 60fps hanem 60Hz, és nem beállítás, hanem az "About" allatti infók egyike.
Közelebb rámoltam a cuccot a router-hez, összkábeleztem, úgy is akadozik. Ugyanazt a filmet ha laptopon, fájlböngészőből nyitom meg VLC-vel a NAS-ról, akkor simán megy, semmi akadozás (wifin).
-
ugyes
senior tag
válasz
aujjobba #10342 üzenetére
Nem ingyen hozza, hanem postaközi elszámolás alapján.
Szerintem családban egy Plex Pass mindenképp megéri. Így mindenkinek ingyen megy a mobil lejátszás pl. A zenerajongóknak használható a Plexamp, jobb a fényképkezelés (ezen lehet még fejleszteni).
Szerintem próbáld ki az 1 hónapos előfizetést (~1500Ft). Nézd meg, hogy mennyi pluszt ad nektek, használd a plusz szolgáltatásokat, stb. Ha nem kell, akkor nem. Ha igen, akkor a legközelebbi akciónál megveszed. -
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
aujjobba #10340 üzenetére
Ismét nem értek veled egyet. Azért mert egy cég, a felhasználók számára "ingyenes" verziót ad, hogy majdnem teljes funkcionalitással használhasd, próbálhasd, nem azt jelenti, hogy "belefér". Való igaz, hogy legálisan használod a szoftvert. Nem mondta senki, hogy nem! Az autós példa is arra vonatkozott (biztos hibásan fogalmaztam), hogy elkérheti az ember a kocsit a szomszédtól. De jobb a saját!
"Hidd el amint ez barmilyen gondot fog nekik okozni, bevezetik majd a reklamokat, vagy elvesznek olyan funkciot amitol kenyelmetlen/lehetetlen lesz a hasznalat, es majd akkor elofizetek."
Na ezért a hozzáállásért írtam, amit írtam. Mert ha mindenki így gondolkodna, akkor nem kényelmetlenné tenné a használatot, hanem befejezhetné a fejlesztést! S az összeg a (75 USD) pedig nudli!
De ha te így gondolod, hogy neked nem éri meg, akkor nem kell fizetni.
Csupán egy más szempontból próbáltam megközelíteni a kérdést! Abból a szempontból, hogy ebből emberek, családok élnek.
-
sziszi-fuszi
senior tag
válasz
aujjobba #10335 üzenetére
Ellenkeznem kell veled és enginev3.0 -val is. AZért "érdemes" megvenni, mert fenntarthatatlan az a fajta szoftverhasználat, hogy ne legyen reklám, de legyen teljes funkcionalitás, akár annak az árán is, hogy így vagy úgy megkerüljük a korlátokat! A szoftvereket is emberek, családfenntartók fejlesztik, akik ebből élnek. Ráadásul olyan valamit csinálnak, amit mindnyájan szívesen használunk. Nem visszük el a szomszéd kocsiját sem azért, mert "most épp nem használja", "úgyis kölcsönadná" és példálódzhatnék még. De azt hiszem értitek. Egy a családban sokak által, sok eszközön használt szoftverért nem oly sok az húszegynehány ezres! Igazából, egy családi vacsora áráért meg lehet venni a programot gyakorlatilag korlátlan időre, és pluszban még folyamatosan fejlesztik is!
Így én azt javaslom, aki tudja, vegye meg!
-
MasterMark
titán
-
fravik
tag
válasz
aujjobba #7244 üzenetére
Pontosan.
Ha a fenti rclone script halmaz tölt fel enginev3.0-nál, akkor kb. úgy tudnám ezt elképzelni, hogy
1.
- a fenti script(ek) logját parse-olva ki lehetne nyerni az újonnan feltöltött filmek mappáit
vagy
- írni lehetne egy scriptet, ami figyeli a különböző filmes mappák tartalmát és gyűjti egy listába az újonnan bekerülteket (ez amúgy jó kérdés... hogy kerülnek ezekbe a mappákba a filmek?)
2.
- ezeket megadva a scanner scriptnek csak az új mappákat frissítené a rendszerNem bonyolult amúgy...
-
válasz
aujjobba #7189 üzenetére
Van a NUC amin fut egy Libreelec (KODI) rendszer.. a gépbe van dugva egy 4TB-s HDD, amin vannak a sorozatok/filmek, és közvetlenül van /media/sdc1/sorozatok és /media/sdc1/filmek KODI-ban.
Gondoltam, tudok olyan csinálni, hogy amik már bent vannak a KODI-ban azokat lássa a PLEX-is, de ahogy nézem annak külön mediaserver-t kellene csinálni.. így nem teljesen tudom, hogyan lehetne megcsinálni az egészet anélkül hogy a full rendszert meg kellene bontani..A lényeg az lenne hogy a kis NUC lenne a LIBREELEC rendszer egy PLEX-el együtt.. ne kelljen külön másik gép.
-
_Smooth
senior tag
válasz
aujjobba #7143 üzenetére
Köszi a gyors választ. Lehetséges ezt külön kapcsolni a filmekre és sorozatokra?
Sorozatok esetén frissít is rendesen.
De eleinte amúgy ez ki volt kapcsolva. Nem is frissített be sehol semmit. De az addig bekeresett filmeket/epizódokat lejátszotta.
Megkeresem és megnézem ezt a kapcsolót, de szerintem nem ez lesz a ludas... -
-
MasterMark
titán
válasz
aujjobba #6675 üzenetére
Volt már róla szó: figyelt mappák.
Webes felületen pedig használsz kategóriákat ami a hozzátartozó almappába rakja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Bontatlan Sony WH-1000xm5 bluetooth fejhallgató.
- Eredeti Bose QuietComfort Bluetooth fejhallgató
- X1 Carbon 9th 14" 4K UHD+ IPS i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Apple watch series 9 45mm újszerű állapotban, 100% akku 2027.05.20-ig Media Markt gari
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i5-10310U 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged