Hirdetés
-
Mobilarena
Mi is ez a Pebble? Röviden: a mai összes okosóra úttörője.

Új hozzászólás Aktív témák
-
Soltee1
tag
válasz
nyisziati
üzenetére
Én úgy írtam, ha még mindig versenyben lenne...
Sztem sokan rájöttek volna, hogy gyakorlatilag, mint okosóra, legtöbb értelme a pebble vonalnak lett volna.
És mára már lehet, hogy a legnagyobb lenne, mert az, hogy amoled kijelző és rángatom a kezem, hogy lássam a kijelzőt és naponta tölteni, stb...... nem sok értelme van.
Aki meg pont ezt szeretné, nekik maradt volna a samsung iwatch, stb....
Én így látom, de ezt már sosem tudjuk meg. Sajnos! -
nyisziati
veterán
válasz
Soltee1
üzenetére
Azért ez erős túlzás. Az AppleWatch is akkor jött ki, amikor a Pebble még jónevű versenyző volt, az emberek mégis inkább a márkanevet fizették meg.
De ugyanígy a Samsung, Motorola stb. Aztán a Pebble nem bírta a versenyt és ahelyett, hogy beevezett volna egy nagynevű patrónus alá, inkább megpróbált továbbra is egyedül előremenekülni - és ebbe belebukott. -
Soltee1
tag
Volt rengeteg kerek órám, legutóbb ugye a ticwatch pro, DE ez az irány sztem praktikusság szempontjából pont nem jó.
A hagyományos órák ugye azért kerekek, mert alapba a mutók adják a kört, de okosórán szöveget olvasni kerek kijelzőn... pffffffff...... szánalmas és rossz! nagyon!Talán az amazfit bip 2 lehet talán a pebble lehetséges majdnem olyan jó okosóra utód.
Sokszor belegondoltam, ha marad a pebble, hol is tartana.... hát nyagyjából az összes cég bezárhatott volna erre az időre az tuti. És ezt tudták is. Ezért lett ez a sorsuk. Kicsik voltak a nagy multikkal szemben.

-
válasz
Memmaao
üzenetére
Nálam is hasonlóak már az igények okosóra terén (PS-em van), szintén hónapok óta használom ugyanazt a számlapot, emellett sport/fitness funkciók nem érdekelnek, viszont ahhoz nagyon hozzászoktatott, hogy akár rövidebb e-mail-eket, de komplett SMS-eket (ez utóbbi munkahelyem miatt különösen fontos nekem) minden esetben egy az egyben el tudok olvasni az órán és ha jól nézem videók alapján, erre ez a Withings HR aprócska kijelzője nem lenne képes.
Szóval továbbra sem lényeg, hogy 1 hónapot bírjon ki (az 1 hetes üzemidő is bőven oké nálam) és az igazi óra kinézet is hattérbe szorul, szerencsére nem vagyok olyan nagy "órás", hogy ez a szempont zavarjon.
Továbbra is várom ezek után a számomra tökéletes alternatívát, de nem is akarok mindenképp Pebble alternatívát keresni.
Mindent összevetve nagyon örülök, hogy Pebble Steel tulajdonos lehetek még ma is.
-
nyisziati
veterán
A Pebble-nek nem igazán volt jó a marketingje és a dizájnja sem. Sajnos magukat tették tönkre.
Hiába volt jó a szoftvere (120 programozó dolgozott rajta fénykorában!), ami még ma is etalon, ha az eladásokat nem tudták feltornászni, nem tudtak kitörni a "geek óra" fílingből.
Ahhoz pedig azért sikeres dizájn is dukált volna a jobb PR és merchandising mellé, anélkül nem lehet órát eladni. -
Memmaao
addikt
válasz
Max1mus
üzenetére
A mai napig azt szeretem a PTR-ban, hogy van egy bájos esetlensége. A tok iszonyat vékony, a pvd bevonat nagyon jó, sehol egy leverés. De a tok- üveg közti ragasztás olyan bénácska. Egy már szétesett, az amazon visszafizette a teljes árat + postát, csak vissza kellett küldenem szétesve. Volt lehetőségem belülről megnézni. Az lcd is esetlen hülye forma, az egész olyan kis manufaktúrás hendmade feeling. És pont emiatt szerethető nagyon. Most a withings a napi szinten használt óra, de nagy becsben tartom a pebble-t, remélem még kibír pár évet! Szerintem a citizen nagyon jó órákat gyártott volna, ha...
-
válasz
Memmaao
üzenetére
Totálisan igazad van. Kb ezt szajkóztam anno én is, az egy tök jó irány lett volna. A fitbit total egyértelműen azért vett belőle egyáltalán, hogy ne lehessen egy másik csapattal folytatni.
Sajnos nem egyedi dolog az elektronikai cuccok világában, tudnék ennél sokkal fájóbb technikai lenyúlást is, ami egy egész iparágat vetett vissza 20 évvel.
-
Memmaao
addikt
válasz
Max1mus
üzenetére
Az a baj, ha az ember beleszerelmesedik a transzflektiv kijelzőbe, akkor nehéz bármi mást megszeretni. A samsung amoled nagyon szép, AOD mellett jó, hogy mindig látható, de az mégis egy háttérvilágítást igénylő mini telefon kijelző. A ticwatch pro dual kijelző is jó ötlet, de az meg nagyon kvarcvórás kikapcsolt amoled mellett. A 1,5-2 órás töltési idő is bosszantó. Számomra ezért etalon a PTR, mert két napot bír csak, de egy 15 perces "kakiszünet" alatt feltölt. Én azt vettem észre, hogy számlapot nem váltogatok, egyet használok, ai tetszik, és leredukálódott arra a szintre az "okosóra" igényem, hogy rezegjen minden értesítésre, és kiírja, mi az. Erre tökéletes a withings HR sport, ami havi 1 töltést igényel és minden értesítést jelez.
-
nyisziati
veterán
Most az ünnepek közeledtével kipróbáltam egypár okosórát/karkötőt, de a Samsung óráján kívül nem találtam jó alternatívát.
Csak sajnos iszonyat drága...
-
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Én is ezt teszem egyelőre.

-
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Én most AW szoftveres órákat nézek az app telepítési lehetőség miatt, ha neked az nem fontos könnyebben találsz alternatívákat. A keret lehet sovány lesz még használt órára is.
-
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Akkor semmi alternatíva.
Ennyiért még pebble tudást megközelítő órát sem kapsz.
-
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Zseton keret?
-
válasz
Ferenczi Áko
üzenetére
Egy napos üzemidő jó?
-
Ferenczi Áko
addikt
Sziasztok! Jelenleg egy Pebble Steel tulaja vagyok, viszont lassan le szeretném cserélni.. Milyen hasonló tudású/árú okosóra van a piacon ami hasonlóan frankón jeleníti meg az üzeneteket, értesítéseket stb..? Lehet színes vagy monokróm is, teljesen mindegy..

-
nyisziati
veterán
Így néz ki egy full cover gadgetwraps fólia.
-
nyisziati
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Így van, erre gondoltam.
Itt egy videó a polírozásról (és egy másik) Igaz, ez a keret, de a képernyő sem hinném, hogy bonyolultabb lenne. Az üveg is simán polírozható. Sok helyen láttam pl. iPhone polírozást vállalókat.
Vagy órásokat, azok biztosan megcsinálják. -
-
Soltee1
tag
Na megjött a ticwatch pro.
2 napig teszteltem. Az akksija tényleg jól bírja. 2 nap után is 66%on volt. Nem kapcsoltam ki éjjelre sem.
Gyakorlatilag teljes mobil az új 2.2 wear os-el.
De 2 év pebble használat után nekem ez túlságosan komplex óra. Tehát rájöttem, hogy bőven elég nekem a pebble.
Amúgy szépen szól a hangszorója, kellően érzékeny a mikrofon, teljesen tökéletesen lehet vele telefonálni.
GPS is pontos. Rengeteg olyan program van hozzá play store-n ami a mobilra. pl. időkép.
Tehát aki hosszú üzemidejű always on okosórát akar, a legújabb waer os-el sztem jelenleg ez a legjobb.
Szép minőségi. Azt hittem nehéz lesz, de meglepődtem még a pebble-höz képest is észrevehetetlen a viselése.
-
Töltőkábelt Pebble Classic-hoz ali-n keressek vagy van valami gyorsabb, közlebbi megoldás? Köszi
-
kano
nagyúr
Próbálkozott itt valaki mostanában PTS kijelzőjének a polírozásával?
Vettem egy órát ebay-en (mert itthon szinte semmi), de van egy nagy és mély karc a kijelzőjén. Lehet rá sansz, hogy ezt sikerüljön eltűntetni polírozással?
Köszönöm! -
Ernesst
aktív tag
válasz
Ernesst
üzenetére
Gondoltam, megosztom, hátha másnak is hasznos:
Most újra jól számol az óra. Úgy néz ki, ez volt a megoldás:
Éjszakára repülő üzemmódba teszem a mobilomat. Ilyenkor az órát is repülőbe teszem, azt olvastam, hogy a folyamatos kapcsolódási kísérlet jobban meríti az akkuját. Na most nem tettem. Kapcsolódva hagytam a mobilt az órával és reggelre rendesen nullázta a lépések számát. Most szinkronban van az appal egyelőre, remélem így is marad. Amúgy meg ez legyen a legnagyobb problémám ezzel az órával.
-
Robynho
tag
Azért, ha valaki lát P2 SE-t az engem is érdekel!

Akkor megválnék a steelemtől.., én egyébként elég jó áron jutottam hozzá, mert refurbished volt ebayen és véletlen licitálgatásokkal hoztam el
persze ST-s volt.
Viszont most,h megjött a csavarhúzó készletem hiba mentes.Köszönöm is azt a pár linkelt YT-videót, ami a javításról szólt, viszont ez az alátámasztom, kitömködöm valamivel nekem annyira nem gyere be és meg se oldotta csak átmenetileg a problémát.
Találtam még 1 videót, h a srác meleg-majd hideg vizes fürdőt ad az órának, h tökéletes lesz, na ezzel elég skeptikus vagyok.
Na, szóval én kiszedtem az egész belsejét kiforditottam a kijelzőt belőle és azt, vmint a szivacsot tisztítottam meg, mint egy korábbi classicnál csinálták és ez tényleg orvosolta a gondot.
(csakgondoltam leírom, hátha másnak is segítség, nem egy nagy ördöngősség egyébként, szval bátran áljatok neki, csak figyeljetek a kis fülekre, majd azokat pattintsátok is vissza, h működjön a kijelző!
) -
Ernesst
aktív tag
válasz
nyisziati
üzenetére
Köszönöm a választ! Rendben, benézek xda-ra is, hátha nem vagyok egyedül a jelenséggel.
Közben érdekes felfedezést tettem. A korábbi hozzászólásomhoz képest megnéztem, hogy mennyivel mutat most többet az óra és az app. És ugyanannyival nőtt mindkét érték. Tehát pontosan átadja a lépésszámot az óra az appnak, csak az óra mintha egy fiktív, konstans értékről kezdené a számolást. Vagy inkább napközben valamikor hozzáadta, mert reggel tutira 0 volt, az a watchface-en látszott, emlékszem rá. -
Ernesst
aktív tag
Sziasztok!
Előre is elnézést, ha volt már, nem találtam: P2 órám van és a lépésszámláló elkezdett furcsán viselkedni. A mai adatok: az óra szerint 10579 lépést tettem meg eddig, a Pebble mobil app szerint 4345-öt, ami jelentős eltérés. Korábban a PT órámnál nem voltak ilyen anomáliák. V4.4.0-rbl verziójú szoftver van az órán, a fenti hiba reset után is fennáll. Van tippetek, mi lehet a gond, mi a megoldás? Előre is köszönöm!
-
válasz
this is life
üzenetére
Semmi gond, lehet az év végi pörgés lassan megárt nekem is.

-
-
Tudjátok srácok, eléggé sunyi dolognak tartom ahogyan kedves kano fórumtárs hozzászólása óta beszólogattok.
"Ő legalább segíteni próbált", "Elérhetőbb árut is linkelhettél volna", "biztosíték kiverős" stb.
Nem volt benne ár megjelölés, viszont az igen hogy új legyen az óra. Azóta azon kívül linkelt valaki új órát? -
válasz
this is life
üzenetére
Linkeltél volna Te, ha az általa leírtnak megfelelt volna.
Akkor újra az volt, azóta van változás? -
zeon.hu
nagyúr
Használ itt valaki Macrodroid-ot Pebble-el?
-
kano
nagyúr
válasz
this is life
üzenetére
És még én voltam a rossz, mert megkérdeztem, hogy ez vicc igaz?
-
nyisziati
veterán
válasz
this is life
üzenetére
Na ja, az már egy zsír új AppleWatch ára.
Nem is értem az eladót, ki vesz ma Pebble-t 500 $-ért?! -
-
nyisziati
veterán
válasz
this is life
üzenetére
Én direkt ezért kerestem párat 100 $ alatt (és linkeltem is, néhány másik típussal együtt).
-
-
doongoo
addikt
Sziasztok, leköszöntem a topikgazdaságról. Eddig is inkább Williamgrant volt az aktívabb, én inkább csak az összefoglaló elkészítésében voltam benne. Williamgrantnak köszönöm az eddigi segítségét és aktivitását, a többieknek pedig kívánom, hogy közösségi alapon még minél tovább tudják használni megelégedéssel az órájukat. A topikreleváns óráimat eladtam, mivel váltottam, így már csak műkdvelőként nézek be ide néha.
-
nyisziati
veterán
Ez így van, sajnos nem alaptalanok a félelmek. Nekem már itthon van, de még nem szereltetem be, csak ha muszáj.
Egyébként az XDA-developer oldalán ajánlották a Pebble topikban ezt a fajtát.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Légy szíves először a Téma Összefoglalót olvasd el, hátha a kérdésedre már abban megtalálod a választ!
- Rosewill "kockák" az egyedi NAS vagy házi szerver összerakásán gondolkodóknak
- Arc Raiders
- LG LCD és LED TV-k
- Elite: Dangerous
- Kés topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- Diablo IV
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Apple Watch Series 10 GPS 46mm kozmoszfekete alumíniumtok fekete Apple garancia
- új Apple Watch Series 11 GPS 42mm rozéarany alumíniumtok Apple 1 év garancia
- új aktiválatlan Apple Watch SE 3 GPS 40mm éjfekete alumíniumtok Apple 1 év garancia
- Apple Watch 7 41mm Használt/1 hónap gar./Akku 100%/p4858
- BESZÁMÍTÁS! Apple Watch Series 9 GPS 45MM okosóra garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iPhone 11 Pro 64GB 100% (3 hónap garancia)
- PlayStation 5 SLIM DIGITAL 1 TB + kontroller 2027.11.25-ig garanciális, számlával!
- HP ProBook x360 435 G8 Ryzen 5 5600U Refurbished - Garancia
- 230 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

persze ST-s volt.
Részleteket inkább nem mondanék.