- Xiaomi 15 vagy Samsung S25
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- iPhone topik
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Apple Watch
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Felkészült a Redmi 15C
Új hozzászólás Aktív témák
-
.mf
veterán
Azért elenyészőnek nem mondanám, az általad említett példa is 20/250 = 8%; amit Proci985 mért, ott pedig ha a középértékeket vesszük, 8°C emelkedésre 22.5W-tal emelkedett csak a proci fogyasztása, ami az alacsonyabb hőmérséklet melletti fogyasztás 15.25%-a.
Másrészt, ez is többlethő, amit ki kell juttatni a házból. -
.mf
veterán
válasz
szab.tam #141 üzenetére
"egy passzív hűtésű bordával eláátott cucc ugyanannyi hőt termel, minha venti van rajta.
nyáron és télen is."Evvel vitába szállnék.
HA a passzív hűtés ugyanaddig hűtené le az adott alkatrészeket, mint az aktív, akkor igaz.
Viszont: ez általában nem így szokott lenni, passzívan jóval tovább szoktak melegedni. Sok alkatrész hatékonysága, s evvel fogyasztása is jelentősen nő, ha nincs annyira hűtve, pl. FETek tipikusan ilyenek (feszütségszabályzó áramkörökben több van a lapon); de a hőmérséklettel a procik szivárgási árama is nő, ha jól tudom (ezért lehet jobb hűtéssel magasabb órajelen is stabilabb, még feszemelés nélkül is), így azokon is nagyobb az energia-veszteség, azaz nagyobb a termelt hő. -
.mf
veterán
Öregem, csak gratulálni tudok!
Nekem eszembe nem jutott volna ilyen brutális hardvert passzívan hűteni, arra inkább valami energiahatékonyat használnék.Egyetlen dolgot nem értek csak. Ha ennyit vesződtél szép külön konzolokkal (ld. táp), külön méretre vágott gpu-ram-vrm-lemezzel, alaplapi takaróval, akkor
a.) miért maradtak narancssárgán azok a pvc-csövek
b.) miért nem valami egyedi házba tetted, ez a chieftec (csúftek) rontja az összképet és nem méltó a rengeteg munkaórához, amit a többi elemmel töltöttél. Valami egyedi házzal tuti számtech modding-kiállítás esélyes, technikai csemege, ilyet nem sokan csinálnak (ilyen hardverrel én még nem igazán láttam).
SLI-híd: esetleg nagyobb keresztmetszetű különálló vezetékek? Én itt nem csak a szigetelés hiányára tippelnék (bár az is bejátszhat), hanem a kis keresztmetszet és nagyobb hossz miatti nagyobb ellenállás -- gondolom itt is elég alacsony feszültségekkel és áramerősségekkel mennek a jelek, mivel kis távolságokra tervezték.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
- Eladó karcmentes állapotban levő Apple iPhone 14 Plus 256GB / AKKU 100% / 12 hónap jótállás
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest