- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- 200 megapixeles zoomkamerát sem kap az S26 Ultra?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Szinte csak formaság: bemutatkozott a Pixel 6 és Pixel 6 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
#16820480 #25 üzenetére
Én elég aktívan telézek és eldöntendő kérdés, hogy melyik jobb: APS-c 4/70-200-al vagy m43 2.8/40-150-el. (csak canon 4/70-200 volt a listában, ha visszatérek dslr-re, nikont vennék) Ha nem túl nagy DSLR-t vesz az ember, a két rendszer súlya, mérete majdnem azonos, a lencsefelület/fénygyűjtőképesség azonos, a szenzorfelület viszont kb 65%-kal nagyobb.
Alighanem a többi képesség fogja eldönteni a dolgot, tükörhöz túl sok kedvem nincs visszamenni a front/backfocus szerencsétlenkedés miatt (fixekkel nem gond, zoomokkal annál inkább). APS-c MILC kategóriában ott van még a sony és a fuji, csak az előbbiben (a6000) nincs komoly vázstabi - ami több FÉ előny pl az Olympusnak, utóbbi pedig elég húzós árat kér az extra teljesítményért. Az új x-pro2 kb 1FÉ előnnyel indul a m43-hoz képest, viszont alsóhangon másfélX annyiba fáj, mint egy GX8 vagy e-m1/5ii.
-
válasz
#16820480 #23 üzenetére
Pár kört futottam a téma körül, és arra jutottam, hogyha létezik egyenértékű obi, akkor nincs óriási súlykülönbség. Ha már a nagyobb súlyú komponenseknél tartunk, telének m43-ra ott az oly 2.8/40-150 -ez APSc-n egyenértékű a 4/70-200-as nikkorral vagy sonyval és lám, a 3 obi közül épp a m43-os a legnehezebb, igaz, +-5% különbségről beszélünk.
#22: illetve egész más típusú + több munkát igényel egy összehasonlítósdi elven működő tesztrendszer. Kb a DPR-t kell koppintani - aminek sztem nincs értelme, aki ilyet akar, az szépen elmegy a dpreview-ra.
Ahol kíváncsi lennék egy összehasonlításra, ott sajnos nem sokat mondanak a képek: pl kinél mennyire jó a C-AF illetve a stabi. Stabinál felveszi-e a versenyt az állványról készített képpel, vagy "csak dísznek van". -
jjeahh
nagyúr
Anno a symbianos taccskijelzős nokiáknál láttam ilyen ilyen durva magyar rövidítéseket, már ott is frászt kaptam tőle... Mondjuk szerencsére én is az angol menüt szeretem, szal engem sem zavar, de ha valaki magyarul akarja használni annak sok "kellemes" percet fog okozni
...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Moza Aircross gimbal stabilizátor párszor használt
- DJI POCKET 2 Standard kamera + PolarPro Cinema filter set kiváló állapotban eladó!
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Újszerű-
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Fuji X-S20 2.5 év gari + 33 f1.4 + 25 f1.8
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Precision M4600 - i7-QM I 8GB I 500GB I Nvidia I HDMI I 15,6" FHD I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest