- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisspista
senior tag
Erről nincs információm, de a fájlokat elnézve (verziószám) sokkal frissebb, mint ami az én telómon van (első példányok). Érdemes lenne egy képernyőmentést tolni a Telefon információiról, majd a frissítés után még egyet, így össze tudod majd vetni a különbséget. Illetve ha megnéznéd a MAC cím nem-e változik majd folyamatosan, azt megköszönném!
-
kisspista
senior tag
Megkaptam a gyártótól a Vertis02 Plus telefonhoz a teljes, hivatalos firmware-t. Úgy nézem ez frissebb példány, mint ami a készülékemen van jelenleg!
[Frissítés pontos leírása (angol), fotókkal]
1., DRIVER
2., PROGRAM
-
kisspista
senior tag
Nekem is lötyögött az elején, de mostanra már olyannyira nem, hogy a bal fele mindig elakad, s a kikapcsoló menü jön be állandóan. Lehet telement valami szeméttel a zsebemből, vagy a kézkrémem miatti kézzsíroyság a hunyó a dologban! Megpróbálom valami alkoholos-vattás izével kicsit megtisztítani, bár nem lesz tréfa...
magurat:
A Vertis esetében csak és kizárólag számítógépről frissíthető de te hogy ha csak a boot logo ig juthatsz el akkor nem sokat tudsz kezdeni az sd kártyás megoldással. Próbáld meg a hangerő fel és a bekapcsológomb együttes megnyomásával behozni a recovery menüt; nem biztos, hogy ezen a készüléken van ilyen lehetőség. -
kisspista
senior tag
Egy dolgot nem tudok megcsinálni: Poweramp progit feltenni, itt is kiírja, hogy kevés a memória. De csak ennél az egynél, minden más tökéletesen működik. Ötlet? Próbáltam Titanium Backup Pro-t, Clean Master-t és még pár progit, kiürítettem a Dalvik cache-t is, már nincs más ötletem...
-
kisspista
senior tag
Írtam a gyártónak és a forgalmazónak is, hátha tud küldeni gyári szoftvert a Vertis02 Plushoz.... Így most gyakorlatilag használhatatlan a telefon, így örülnék, ha valakinek lenne valami jó ötlete, mit lehetne csinálni....
Szerintem ez a root dolog nem volt jó ötlet, tuti ezzel vágtuk gallyra a telefont
Remélem azért javítható lesz... -
ibodai
csendes tag
RBJ, köszi a javaslatot, de direkt nem gyúrtam egybe mert akkor csak egy storage lenne és ez a sdcard mount csere parancs nem működne.
Persze az igaz, hogy az lenne a tuti, hogy egybegyúrni és vhogy bemountolni a külső sdcard-ot "telefon memórának"...
De azért sem agyalok rajta mert valójában a belső memória teljesen lényegtelen ha mondhatni mindent az immár közel 30GB-os "telefon memóriába" telepítek szóval tökmindegy mekkora. -
kisspista
senior tag
Amit korábban belinkeltél, leírja, hogy az ide-oda pakolgatás elcseszi a belső tárhelyet:
"MTK6589 platform esetén VIGYÁZAT!
A CWM a visszaállításkor kinyírja a belső SD tárhelyet (ami az emmc memória részét képezi) !
A telefon újraindításakor sérült telefonmemória hibát dob, ami persze formázással orvosolható, és működik tovább."Kezdem visszabontani a szálakat, hogy mit és hol rontottam el. Annyit tudok, hogy az App2SD programmal mindent áthelyeztem a belső sd-re, majd amikor már minden összekeveredett, akkor nyomtam egy visszaállítást, s valószínűleg ez a memória tellett meg. Most a sokadik újrarakás után egyesével a "visszatérő" alkalmazásokat visszahelyeztem a telefon memóriára, s egyesével töröltem is onnan. Most nincs benne fizikai SD kártya, csak telefon tárhely, ami 1.27GB. Újra csinálok egy visszaállítást, s meglátjuk, hogy mi fog történni...
-
kisspista
senior tag
Próbálkoztam a DS App2SD Lite progival is, ami első ránézésre tette a dolgát, de sajnos a végeredmény ugyanaz: a telefon tárhelyéről a belső "SD"-re másol, s figyelmen kívül hagyja a valódi memóriakártyát
Azt hiszem feladom, ha lesz olyan megoldás, ami kézenfekvő és nem tűnik el a belső memória sem, akkor légyszi osszátok meg! Köszi!
-
kisspista
senior tag
Nálam megkérdezte, hogy a továbbiakban hova szeretnék telepíteni: "Memória, belső vagy külső tárhely", illetve kérte a másodlagos partíció megjelölését. Azt vettem észre, hogy az Ext3 partícióval jobban tud mit kezdeni, mint a FAT32-vel. A kérdés már csak az, hogy a csatolónak milyen szerepe van ebben a körben, hiszen ha meg lenne buherálva, akkor elképzelhetőnek tartom, hogy gond nélkül működne az sd-kártya téma.
-
kisspista
senior tag
Ezt a megoldást a HTC Touch HD korából ismerem, hiszen ezt a telefont is lehetett androidosítani, s már itt is csak ezzel működött a rendszer. Egy próbát azért megér, nem?
Amúgy tegnap én is rootoltam a telót, az 1.8-as verzióval sikertelen volt a művelet, de az 1.7-el úgy néz ki, hogy összejött, igaz néha kiírja, hogy a busybox nincs telepítve. Feltettem a Lucky Patchert, ezzel el lehet távolítani a nem kívánt reklámokat az alkalmazásokból, valamint arra lezsek kiváncsi, hogy a Poweramp alkalmazás most ténylegesen jó lesz-e, hiszen a teljes verzióhoz elvileg root szükséges (nálam kéthetente elszáll hibával).
Olvastam, hogy a link2sd alkalmazás használatához is ext3 partíció kell ahhoz, hogy a tényleges sd kártyára tudjon majd pakolni.
-
kisspista
senior tag
Valamit találtam a link2sd programban, ami arra ad utalást, hogy az
SD kártyát csak akkor lehet ténylegesen használni, ha az android rendszernek megfelelően van megformázva elsődleges,ext partíció...stb) Korábbi eemlékeim is azt támasztják alá, hogy ha megfelő a partícionálás, akkor meg fog jelenni egy másik sd-kártya felirat is a kiválasztható tárhely közül! Ma majd kipróbálom, hátha ez lesz a megoldás.Infó az androidos partícionálásról:[link]
-
kisspista
senior tag
Elég merész vagy akkor, ha már rootoltad!
Leírod a pontos lépéseket, illetve honnan szerezhető be a root program? Amúgy ez a root telefonról, vagy számítógépről működik? Firmware frissítés után is megmarad a root jog?
ibodai:
Akkor hogy oldható meg úgy az sd kártyára való telepítés, hogy a telefon tárhelyét ne veszítsük el? Légyszi írd le a pontos lépéseket! Köszi! -
ibodai
csendes tag
Tegnap éjszaka (mivel nem hagyott aludni a gyerek
) kicsinyke Linux tudásommal próbáltam kideríteni, hogy hogy lehetne megoldani ezt az SD kártyára mentés kérdést.
Jelentem sikerült!
Lépések:
1. “Framaroot”-tal rootolás (Faramir módszer működött)
2. Superuser alkalmazás letöltése
3. Android Terminal Emulator letöltése
4. Terminál elindítása és “su” parancs beütése(ha minden igaz rákérdez hogy megadja e root jogokat, amit persze engedélyezünk)
5. A következő parancs kiadása: “mount -o bind storage/sdcard1 /storage/sdcard0“Ezután jobb esetben úgy látszik mintha semmi sem történt volna, viszont ha megnézzük a Beállításokon belül a Tárhelyet az SD kártya teljes kapacitása átvándorolt a “Telefon memória” helyére, vagyis innentől eleve az SD-kártyára lehet telepíteni, nem is kell áthelyezni.
A rossz hír, hogy így ugrott az 1,8Gb ami alapból a telefon memória volt, a jó hogy egy 16-32Gb kártya bemountolásakor ez nem olyan nagy probléma..
Érdemes a mountolás előtt az alap telefon memóriát (nem a belsőt!) kiüríteni, alkalmazásokat törölni róla vagy újraformázni, hogy ne legyen olyan, hogy valamit azon keres majd ha kiadjuk a mountos parancsot.
Hát remélem tudtam segíteni és sikerrel jár az aki megpróbálja, ha nem természetesen felelősséget nem vállalok.. -
sgergi
veterán
Most nézegettem meg a beállításokat, és nálam van olyan menüpont a Tárhely beállításokon belül, hogy az SD kártyára telepítsen alapértelmezetten. Fölötte tényleg van olyan opció is, hogy belső memória vagy telefonmemória, de alatta ki lehet választani az SD-t is. Utána az Alkalmazások menüben már kitehetőek az alkalmazások az SD-re.
-
Frigetrus
aktív tag
Ha fájlokat szeretnél mozgatni akkor én hirtelen ezt tudom javasolni:
1) Szedd le az ES File Explorer-t, azt tud olyat, hogy kijelölöd a másolni kívánt tartalmat, akár többet egyszerre, majd beillesztheted szabadon bárhova máshova. Tehát ezzel a progival sima másolás/kivágás majd beillesztés lehet elvégezni.
Ugye a belső tárhelyet sdcard0-nak hívja a telefon, a külön memória kártyát pedig sdcard1-nek. (a gyári fájlkezelőben nem találtam ilyen opciót, vagy csak benéztem valamit)2) De alternatívaként az is szóba jöhet, hogy rákötöd a telót gépre, mert utána az két külön meghajtónak fogja kezelni a belső tárhelyet és a memória kártyát, és szabadon másolgathatsz úgy is bármit.
-
Frigetrus
aktív tag
-
-
Frigetrus
aktív tag
"1.) Play Store: Mobileuncle Tools app letöltése és telepítése
2.) - Mobileuncle Tools-ban nyisd meg az Engineer Mode-ot
- Engineer Mode (MTK)
- Audio
- Normal mode(...)
"Ez a teendő elvileg, erre reagált kisspista, aztán én meg az ő hozzászólásásra.
Most ennyire hülye vagyok? Mert nem értem mit kellene még elolvasnom. Napok óta ide írogatok, a topikot végig olvastam már. FIR meg sehol nincs nálam. -
kisspista
senior tag
Van, de én nem szeretem ezeket a programokat, hiszen ez is csak memóriát foglal a telón, valamint folyamatosan fut. nagyobb kijelzőn jobban lehet tájékozódni és jobb az érzékelés is!
A LED háttérfényére gondolsz? Nekem nincs bajom vele: mindig minimumon van, ha kimegyek erős napsütésbe, akkor feltolom rá, de amúgy le van véve alapból. Picit a LED indikátort hiányolom belőle, illetve a képernyőforgás reakcióideje, valamint a telefonálás végén a képernyővisszakapcsolás ideje lehetne rövidebb...
-
kisspista
senior tag
Ez kőkemény üzletpolitika és marketing. Táblagépből is rengeteg típust kiadnak, nagy a választék. Ha lesz támogatás minden készülékhez, akkor nem lehet gond a későbbiekben! Mi szívesen teszteljük mindegyik készüléküket, s feltárjuk az előnyeit és hiányosságait!
Most speciel a Vertis-01 készülékről írok, mert a Vertis02 Plus-ot teljesen lemerítettem, s töltőre kellett raknom. A Vertis-01-en sokkal kényelmesebb a kétkezi gépelés, sokkal nagyobb a billentyűzet, így a nagyobb ujjaknak sem okoz gondot a használata. A Vertis02 Plus esetében ez már nem igaz, mert ott kisebb a bill. és ott félre lehet elég könnyen gépelni. Én tablet helyett használom a Vertis-01-et
, sokkal jobb, gyorsabb és kézenfekvőbb! Vertis02 Plus az tipikus telefon, nem is kell ennél több
-
-
mohabacsi67
csendes tag
Hogy én mekkora... Voltam már itt bent, csak azt nem figyeltem, hogy a menü oldalra gördül, s ott van a Hardver-fül...
Álligattam mindent maxra: nem mondom, hogy falat bont, s hogy letettem a petéimet tőle, de valóban, így azért egész más. Kiváncsi leszek, mit tesz majd fülesen (az most nincs nálam).Köszönöm a segítséget!
-
mohabacsi67
csendes tag
Sziasztok! Nekem háromnapos Vertis-02 Plus-om van.
Nem tudom, megkönnyebbüljek-e vagy sem, hogy nem csak én küszödöm a gép hangerejével.
Nekem nagyjából minden, mindenhogy halk rajta. Fülesen (gyári, ilyen-olyan) Sokol-rádió, a csörgőhang mint lágy őszi fuvallat, BKV ha a belső zsebben csörög,semmit nem hallani, hangszóró: eh!Néztem a kódot is, meg az itt olvasható programot is (Mobileuncle Tools), de ezen a készüléken semmi nem jött be ezekből. A progival az MTK-opciót fel sem ajánlja, csak az Androidot, a kódnál meg nem leltem audio-beállításokat. Elrontottam vajon valamit, vagy ezen más a dürgés?
Egyébként nagyon tetszik a telefon, szép is, gyors is, de ez a hang-dolog végzetes melléfogás. S ezek szerint nem csak nálam...
-
-
-
-
DJC
csendes tag
Wifivel is be tudsz jelentkezni, csak lépj be a GMAIL-be (ikon a menüben) írd be az e-mail címed, jelszavad először a hírleveleket kérő üzenet jelenik meg, innen nyugodtan ki veheted a pipát, majd a szinkronizálásra kérdez rá, itt legyen bepipálva. Még a névjegyeimet is betette egyből, meg az e-maileket is letöltötte, az alkalmazások listája is megmaradt.
SD kártyát még nem raktam bele, csak a telefonra telepítettem az alkalmazásokat. Majd esetleg a térképeket akarom SD kártyára áthelyezni, a többi maradhat a telefon memóriáján. A hívásrögzítő, diktafon és kamera által létrehozott fájlok kerüljenek az SD kártyára, videók mp3-ak és fotók.Túl sok felesleges alkalmazást nincs értelme rá tenni. Egyes alkalmazásoknál telepítés előtt érdemes elolvasni a véleményeket, lehet arra panasz, hogy nagyon meríti az akksit, túl terheli a rendszert stb...
-
DJC
csendes tag
A Vertis 02-n kipróbáltam mindkét SIM foglalattal, és egyik sem látja a 3G hálózatot.
Minden más nagyon király, nem vettem észre, hogy kevés lenne az 512 MB RAM, pedig telepakoltam jó pár alkalmazással, de arra ügyeltem, hogy amit nem használok azt lehetőleg bezárjam.
Ami negatívum ként megemlíthető, hogy kicsit nehezen érzékel a kijelző, gyenge a vaku és az akkumulátor is lehetne erősebb. De ezeken kívül minden tökéletes és persze a hiányosságaival is együtt lehet élni.
Csak az a fránya 3G működne, sajnos ennek hiánya elfogadhatatlan. 2 perc mire megnyílik egy weboldal, az időkép alkalmazás a térképeket be sem tudja tölteni. Van itt mellette egy Nokia azon mind három szolgáltató 3G hálózata látható, tehát van lefedettség. Sajnálom nagyon, hogy vissza kell vinnem, nem hiszem, hogy ki tudják cserélni, mert csak ez az egy darab volt belőle. Az mindenesetre gyanús volt már kicsomagoláskor is, hogy a készülék tele volt ujjlenyomatokkal, főleg a krómozott részeken látszott, meg a doboz sem volt lefóliázva, vagy leragasztva... -
dejo60
csendes tag
Vicces vagy!
A telefon valóban elsősorban telefonálásra való. Telefonálni viszont egy 3-4000 Ft-os telefonnal is lehet. Van ennyiért kártyafüggetlen telefon! :-)
Ami az "elsősorban"-on túl van azért viszont ha már az ember 45000Ft-ot fizet, nem ártana ha az ember örömét nem rontanák el apró hibákkal! No meg igazán megoldhatnák, hogy ha már a telefon honlapján ott van a Windowsos Android driver akkor azt meg is lehessen találni. Sőt ha Windowsos szinkronizáló és talán még vezérlő program is van akkor azt is meg lehessen találni. De ezekről csak lengyelül írnak és az sem teljesen egyértelmű hogy mi akar lenni. :-(
Még jó, hogy nem a Lengyelek gyártják, csak jó lenne megtalálni a kínai cég honlapját. Hátha hamarabb jutnánk pontosabb információkhoz!
Amúgy az Overmax Vertsi 01 egy nagyon jó telefon. Most már csak a "Dátum és idő" beállítást kell mandínerből állítanom, de ezenkívül mindenben megfelelően működik.
Mondjuk a ha a kézikönyvét le lehetne tölteni pdf-ben az nagyot dobna a dolgon, mert a nyomatott könyvecske nekem elég apró betűvel íródott. :-) -
-
kisspista
senior tag
Igen, erre a tesztre gondoltam! A gyártó honlapján valóban nincs sok információ a Vertis-01 és a Vertis Plus között, de az előtte szóló fórumtárs már megomondta a különbséget a kettő között, illetve a Vertis Plus az kapható hófehér kivitelben is, illetve van a csomagjában egy gyári tok is, azonban a Vertis Plus nem kapható (egyelőre) Magyarországon.
A két készülék, ami forgalomban van nálunk: Vertis-01 és Vertis-02 Plus! Mindegyikről van már teszt fent, a Vertis-02 Plushoz pedig várjuk a MAC cím folyamatos változására a firmware frissítést.
Én azt szoktam mondani, hogy az igényeknek megfelelően kell választani; ha főként multimédiára és jó minőségű, HD videók készítésére szeretnénk használni az okostelefont, akkor a Vertis-01 a legmegfelelőbb választás. Azonban ha ezek nem fontosak, viszont szeretnénk kézben jól mutató, egy kézzel is könnyen irányítható okostelefont, amin böngészhetünk, levelezhetünk, de nem szeretnénk hosszabb filmeket nézni, akkor a Vertis-02 Plus a nyerő! Az 5"-es IPS kijelzőn már nagyon jól (részletgazdagon) lehet filmezni, így tablet helyett is megállja a helyét. A kistestvéren a filmezés kicsit szemerőltető hosszabb távon, viszont jobban mutat a zsebünkben, így formailag ez a leginkább telefon kinézetű. Sokan látatlanban nem tudják elképzelni, hogy az 5" az valójában mekkora, s mikor megkapják a készüléket, akkor döbbennek le, hogy ez túl nagy, s máris meg akarnak szabadulni tőle... Vásárlás előtt célszerű ezt a legfontosabb információt figyelembe venni!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Revolut
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB black titanium fekete titán független 3 év garancia ajándék tok
- Apple iPhone 7 128GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Iphone 14 Pro fehér-ezüst 128GB nagyon szép
- Samsung S25 Ultra 12/512gb fekete Gyári Garancia 2028.02.24
- Iphone 13 128GB Zöld Nagyon Szép Állapotban, Üzletből Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest